עבור לתוכן

בחירת מסך לגרפיקה תקציב -/+2000

Featured Replies

פורסם

חשוב לי שהמסך יתאים לעיבוד תמונות ברזולוציה גבוהה להדפסה[לא בקיא בנושא עדיין אך זה כיוון שאני אלך לקראתו די בקרוב]

שימושים נוספים-

-משחקים כמו דום3 far-cry

-תכנות ואופיס

-סרטים [ פחות משמעותי, יש טלוויזיה]

ההמלצות שקבלתי עד עכשיו הן:

2007wfp

vp930

971P

השניים האחרונים לא שיכנעו אותי מספיק בביקורת שקראתי [אולי אני טועה] אחד חלש במשחקים והשני טוב יותר לעיצוב אך עדיין הביקורת לא כ"כ מחמיאה לכיוון זה.

מה שמשאיר אותי עם הדל ואני לא בטוח אם הוא אכן עונה לצרכים שלי.

כשראיתי אותי בתצוגה הוא סינוור אותי מאד הטקסטורה של המסך בלטה מאד [כוונתי בהירות וRGB]

חשוב לי מאד להבין אם הדל עונה לקריטריונים ואיזה מסך אלטרנטיבי אתם יכלים להמליץ לי. [מי שיש לו נסיון בעיבוד תמונות ולא רק משחקים].

תודה,

ריפר :)

פורסם

כמו שאתה יודע ההמלצה הרווחת והחמה פה היא המסך 2007, ולמען האמת גם אני התלבטתי בין הvp930b ל2007 (מבחינת אם ההפרש שווה את ה2007)

אבל אחרי כל מה שקראתי פה, כל ההשוואות והכתבות שקראתי אם אני קונה מסך זה ה2007.

רק אני לא בטוח לגבי FP/WFP.

מצד אחד היום הכיוון זה מסך רחב וכולם הולכים לקראת זה, מצד שני אני עובד לרוב עם אינטרנט ומסמכים וFP יהיה בחירה עדיפה.

לגבי יתרונות וחסרונות של כל מסך במדוייק אני חושב שרק ארז מסוגל לתת לך תשובות כאלו שיספקו אותך.

אני לא חושב שמישהו יתן לך אלטרנטיבה חלופית כי הDELL נותן תמורה מלאה לכסף מכל המסכים שיש כיום ולאחר כל מה שקראתי וכל מה שבדקתי זה ככה.

אמרת שראית את הדל בתצוגה.. איזה חנות/חנויות ראית אותו?

פורסם
  • מחבר

לצערי אין הרבה אפשריות.

כאמור מחפש מסך לגרפיקה- עיבודי תמונות להדפסה - ורצוי מאד שהמסך ייתאים גם למשחקים.

דל 2007 - אני יורד מהמסך סופית, בדקתי אותו כבר פעמיים (LCDtv) המסך בעייתי בשבילי - בקיצור לא אופציה מבחינתי- נפסל.

VP930 - הבנתי שהוא בעייתי לכיול - נפסל.

971P - שאגב אהבתי מאד ומגיע מכיול יחסית אבל קראתי שהוא לא מומלץ לגרפיקה ובכל מקרה לא מתאים למשחקים - נפסל.

S1931 - יקר מאד ונראה לי שהוא לא טוב בהרבה משאר האופציות כי זה לא דגם היצרן לגרפיקה שיקר עוד בהרבה. בנוסף 8ms נראה לי הוא לא ממש יתאים למשחקים ובכל פנים יקר מדי לגודל המסך הזה- נפסל.

lp2065 - המליצו עליו פה באחד התרדים, אבל HP לא מייבאת את הדגם הזה באופן סדיר - נפסל.

מה נשאר?

אם לא פספסתי משהו זה בעצם משאיר אותי רק עם דל 24" - תלוי במחיר שיגיעו אליו בקנייה הקב' כמובן.

אפשרות נוספת לקנות CRT???

ממש זקוק לדעות, רעיונות... ובטח ממי שבתחום כי אני ממש לא שם עדיין.

שאלה כללית - אילו פרמטרים דרושים למסך לעיבוד ושליחה להדפסה פרט לדיוק הצבעים של המסך?

ריפר :)

פורסם

נראה לי שאתה סתם מנסה לפסול את המסכים האלה הרבה יותר מאשר שאתה מעוניין לקנות מסך שמתאים לך.

אתה גם מעוניין לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, במיוחד במקרה של ה-Eizo שהוא בבירור מתאים לצרכים שלך (וגם חלק מהמסכים האחרים יוכלו להתאים לך לדעתי). איכות עולה כסף, לא נראה לי שכל כך קשה להבין את זה.

פורסם
  • מחבר

לא מנסה לפסול כ"כ מהר [כנראה הגזמתי עם ה-"נפסל"]

אני כבר הרבה זמן קורא מברר ושואל שאלות, אלא המסקנות שהגעתי אליהם ככה ממש על קצה המזלג, יכול מאד להיות שאני טועה אבל בגלל זה אני כאן ;)

-אני יודע שדל 20 הוא מסך מצויין וזו הבחירה הכי טובה ובמיוחד לצרכים שלי, אבל באמת שהוא לא מתאים לי, טכנית יש לי בעיה איתו לא בחרתי בזה...

-הVS אני חושב שאין וויכוח לגביו כי הוא לא מדיוק מספיק.

-האיזו באתר היצרן מוגדר כמסך אופיס, בכל מקרה המחיר שלו נשאר גבוהה מאד למשל לעומת VS שעלה כמעט אותו הדבר, אם אני משקיע סכום כזה עדיף כבר מסך גדול יותר כמו הדל 24 מבחינת עלות תועלת וגודל המסך.

-971P גם פה אין וויכוח שהוא לא מתאים גם למשחקים.

שוב אני נשאר עם שתי אופציות

מה תהיה חוות דעתכם לגביהם מבחינה גרפית.

1. דל 24"

2. crt "19.

וגם חשוב לי להבין מה לחפש במסך LCD חוץ מרמת/יכולת הכיול שלו וז.צפיה.

עריכה-נזכרתי שיש גם את הצורך שהמסך יהיה 8ביט ותאורה אחידה.

ריפר.

פורסם

- את כל המסכים הנ"ל אתה יכול לכייל בערך באותה מידה, רק שאין לך את הציוד בשביל לעשות את זה.

- מכיוון שמסך "24 הכי זול (כלומר ה-2407) עולה 50% יותר מה-Eizo ונותן 47% יותר שטח, אני לא מבין מה כל כך יותר משתלם מבחינת יחס שטח\מחיר. נראה לי גם שאתה מבין שה-Eizo יותר טוב מה-Viewsonic ולכן נותר לשאול למה לעזאזל אתה חושב שהם צריכים לעלות אותו דבר? יש גם את השטות של מה שכתוב על ייעוד המסך באתר היצרן - זו דוגמה לחפירה עמוקה בשביל למצוא בעיות שלא באמת קיימות.

פורסם
  • מחבר

לוקח בחשבון שיהיה ל24 מחיר אטרקטיבי בקנייה הקבוצתית כמובן.

תראה איזו זה איכות אין וויכוח, אבל 2700 שקל נראה לי יקר ל-19", יש הבדל לעומת VS וסמסונג זה נכון, השאלה היא אם הוא כ"כ גדול.

מה שציינתי לגבי הליין של המסך שהוא לא מהליין לגרפיקאים -וזה רק כדרך אגב ברור הרי שזו לא סיבה לשלול מסך...

טוב חשבתי שיהיו אלטרנטיבות שאולי פספסתי.

- את כל המסכים הנ"ל אתה יכול לכייל בערך באותה מידה, רק שאין לך את הציוד בשביל לעשות את זה.

מדובר בציוד יקר?

באיזה ציוד מדובר? אתה מתכוון למכייל? ראיתי מכייל ב-100$ במדריך מאחד התרדים.

פורסם

אני מציע שתקרא את הדיון כאן.

פורסם

הייתי מחלק את מסכי ה 19" באופן הזה:

1. VP930 טוב למשחקים וסרטים, לא מספיק מכויל לגרפיקה.

2. 971P מכויל מאוד לגרפיקה, מעוצב. למרות הנתון היבש של 6ms המסך מציג מריחות במשחקים מהירים.

3. S1931, שילוב של שני המסכים למעלה, מציג זמן תגובה ברמה של ה VP930 עם האחידות והכיול צבעים של ה 971P,

בהחלט המסך הכי מכוער מבין השניים למעלה. ;)

לטעמי הקפיצה ל 2407 שווה אם רוב העיסוק שלך יהיה בגרפיקה, עם כל הכבוד ל S1931 מדובר בסה"כ במסך 19"

עם רזולוציה של 1280X1024 שהיא קטנה בהרבה מ 1920X1200 ב 2407.

פורסם

תשמע אני עובד כבר כמה שנים עם CRT סמסונג 959NF.

ואני מאוהב במסך הזה. בתור אחד שמתעסק עם גרפיקה וידאו ותלת מימד, המסך לא מאכזב אותי אף פעם בדיוק ובביצועים.

אבל...עם כל הכבוד אנחנו עם הפנים קדימה ואני חושב שזה מאוד מסורבל מסכי CRT.

הם ענקיים, כבדים, פולטים הרבה חום ובעיקר תופסים חלק גדול מידי משולחן העבודה.

אני חושב שאתה לא צריך להיבהל כל כך מנתונים יבשים ולהתפשר. תאמין לי שאם תקח מסך LCD טוב, אתה תתרגל למגרעות שלו אחרי יומיים בדיוק.

פורסם

הי.

דבר ראשון - אני חושב שעשית תהליך חשיבה יפה ואני לא מבין מה הבעיה של MCFLY.

גם אני עוסק בגרפיקה (סטודיו לPOST ואנימצייה)

בעבר רכשתי את ה930B - נפסל! (מה רע בלפסול?) ממש רע מבחינת צבעים ואחידות על פני המסך. TEARING באנימצייה.

כרגע אני עובד עם CRT (LACIE) יש לי 22" ו19" . יש עכשיו המון הזדמנויות לרכישת מסכים כאלה בשוק המשומשים. אם הדבר שאתה הכי צריך זה דיוק בצבעים להדפסה + משחקים וסרטים - אני ממש חושב שאין אופצייה יותר טובה. תקנה 21 - 22 " MITSU \ LACIE \ SONY F SERIES \ SAM NF ב 1000 שקל +-

האם ראית את ה2407 ? אתה בטוח שהוא יהיה לך יותר טוב מ ה 2007 שראית?

יחד עם זאת - דיברתי עם המון אנשים "בתחום" והתשובה בד"כ זה שLCD אומנם לא מראה תמונה אמיתית אבל מהר מאוד אתה לומד מה היחס בין מה שהוא מראה למה שיוצא.

פורסם

יחד עם זאת - דיברתי עם המון אנשים "בתחום" והתשובה בד"כ זה שLCD אומנם לא מראה תמונה אמיתית אבל מהר מאוד אתה לומד מה היחס בין מה שהוא מראה למה שיוצא.

והאנשים האלה מהתחום לא משתמשים במכייל (calibrator)? המכייל אמור לפתור את הבעיה של נאמנות צבע לא כן?

ובכלל אם הטיעון הזה ש-LCD מכוייל לא מסוגל להציג תמונה נאמנה למציאות היה נכון, החברות שמייצרות צגי גרפיקה מקצועית כגון EIZO, Lacie ו-NEC היו ממשיכות לייצר צגי CRT מקצועיים. אפילו SONY הפסיקו לייצר את ה-Artisan מזמן.

פורסם
  • מחבר

האם ראית את ה2407 ? אתה בטוח שהוא יהיה לך יותר טוב מ ה 2007 שראית?

ראיתי אותו כשבדקתי בפעם השניה את ה-20", הבהירות שלו הייתה גבוהה ולא התמקדתי בו [לא ראיתי אותו אופציה אז]. בכל מקרה התופעה של ה"חיספוס" פחות חמורה ואם אני אכוון את המסך RGB ובהירות אני מאמין שלא תהיה בעיה, או שהיא תהיה זניחה.

אני מציע שתקרא את הדיון כאן.

עברתי על הדיון אבל חוץ מהספיידר שלא ממש הומלץ לא מצאתי שם המלצה למכייל טוב, ועל איזה סדר גודל אנחנו מדברים פה?

והאנשים האלה מהתחום לא משתמשים במכייל (calibrator)? המכייל אמור לפתור את הבעיה של נאמנות צבע לא כן?

ובכלל אם הטיעון הזה ש-LCD מכוייל לא מסוגל להציג תמונה נאמנה למציאות היה נכון, החברות שמייצרות צגי גרפיקה מקצועית כגון EIZO, Lacie ו-NEC היו ממשיכות לייצר צגי CRT מקצועיים. אפילו SONY הפסיקו לייצר את ה-Artisan מזמן.

יש LCD שנותנים פתרונות טובים אבל כמו שאתה בטח יודע המחירים שלהם מטורפים, שאר המסכים ממה שהבנתי באמת פחות מדייקים ולפי מה שאומרים מהבחינה הזאת CRT עדיף, יחד עם זה כמו שציינו כנראה שאפשר להתרגל לעבודה איתם.

הנטינה היום של רוב הציבור למשהו אלגנטי ודק ועכשוי גדולה, רוב האנשים לא גרפיקאיים מקצועים ומי שגרפיקאי שישלם את המחיר-נראה לי פשוט אסטרטגיה עיסקית של היצרנים, וזה הולך להם טוב דווקא- לראייה התר'ד הנוכחי.

אני אבדוק בנוסךף לEIZO וה2407 את האפשרויות לCRT משומש- רציתי לדעת אם לCRT יש גם צורך בכיול ואיך או מה לבדוק במסך משומש.

פורסם

כמו כל מסך גם מסכי CRT דורשים כיול.

מומלץ להימנע ממסכי CRT משומשים פשוט מהסיבה שהציפוי הזרחני של מסך CRT מאבד את רוב

הבהירות שלו בשנה הראשונה לשימוש במסך ולאחר מכן הבהירות של המסך נמוכה באופן משמעותי.

בכלליות מומלץ לבדוק שהמסך לא כהה מידי או שחוק, בסופו של דבר ישנה סיבה שמישהו בוחר להחליף את המסך שלו.

המטרה בכיול של מסכי LCD היא לרוב תיקון של פגמים מסוימים שמהם סובלים מסכי LCD כמו גאמא לא מכוילת

או נטיה לטמפ' צבע גבוהה יותר(הכחלה) ככל שמוצג צבע "חשוך" יותר, בגדול אלה בעיות שמסך CRT לא סובל מהם.

למרות זאת אין שום ערובה שבחירה של גאמא 2.2 או sRGB במסך CRT בן שנה אכן יניבו תצוגה שמכוילת לסטנדרטים אלו.

פורסם

אם יש אפשרות להשקיע עוד כסף לטובת מסך איכותי מקצועי

תשקיע עוד 1K

ותלך על NEC 20WGX2 PRO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים