עבור לתוכן

בעיה במסך viewsonic 930

Featured Replies

פורסם

אם אתה עובדת ב VGA מומלץ לוודא שהמסך התאים את עצמו ל"תדרים" של הכרטיס מסך על ידי כניסה לתפריט

ובחירה בפונקצית Auto.

1.תוכל לפרט יותר מה הכוונה ?אם אני לא טועה , אתה ממליץ בד"כ לא לנגוע בהגדרות הראשוניות של כרטיסי המסך ,אלא לשנות את ההגדרות במסך עצמו. גם כעת אני מניח שהתכוונת ל-"auto" במסך (לא מכיר פונקציה כזאת בכרטיסים...),אבל האם פעולה פשוטה כזאת אמורה לפתור את הבעיה? ודווקא במסך שנחשב בעייתי לכיוון?..(אני לא מכיר את המסך אבל מתעניין בו הרבה זמן וגם חושב לקנות אותו).

2.סליחה על הבורות אבל מה זאת בדיוק "גרעיניות"?..... "רעש" בעת צפיה בתנועה?

פורסם

פונקצית Auto היא פונקציה סטנדרטית שקיימת בכל מסך LCD בעל כניסת וידאו אנאלוגית מסוג VGA,

הפונקציה מסדרת את ה Clock וה Phase של המסך בכדי שיתאימו לאות שיוצא מהכרטיס מסך.

מכיוון שמדובר באות אנאלוגי ולא באות אבסולוטי כמו אות דיגטלי יש לכוון את המסך בנפרד לכל כרטיס מסך,

למזלנו חברות המסכים פיתחו את הפונקציה הנ"ל שב 99% מהמקרים פותרת בעיות של תמונה מרוחה/מרצדת/גלים/לא בפוקוס וכו.

פונקצית Auto אינה קשורה לכיול הצבעים של המסך בכל מקרה והיא פועלת מצוין ב VP930, בקשר לכיול

צבעים המסך אכן בעייתי ובעל OSD מלא בבאגים ובעיות כך שיש צורך בתהליך מסוים בשביל לכייל את המסך

(כיול בעזרת מכייל, לא בעזרת PerfectSuite).

גרעיניות זה דבר מאוד סויבקטיבי, לרוב מי שכן שם לב לכך עבר לאחרונה מ CRT ל LCD, הלבן לעיתים נראה צבעוני ולא "לבן" כמו שרגילים ב CRT

וחלק מהאנשים טוענים שהם מצליחים לצפות ברשת שמפרידה בין הפיקסלים. בשורה התחתונה אלא דברים שצריך להיתרגל

אליהם כמו שלעיתים היית צריך להיתרגל לפסי החיזוק שבלטו בשופפרות מסוג Trinitron וכו במסכי CRT.

מסכים בעלי פאנל P-MVA כמו ה VP930 או PW201 של אסוס בד"כ מגיעים ציפוי שמייצר מעט מאוד "אבק צבעוני" בניגוד לפאנלים

של LG.Philips או סאמסונג שמגיעים עם ציפוי יותר "אגרסיבי" לצערי קשה מאוד להבחין בדברים הללו מהסתכלות קצרה

בחנות ונוסף על כך רוב מהסכים בחנויות גם ככה לא איכותיים.

פורסם

תודה ארז על תשובתך המפורטת . בוא אומר לך מה מציק לי וממה אני חושש בקשר ל-VP930: כל מה שאני צריך מהמסך ,זה שני דברים: 1.שיהיה חד,2.שלא יהיה בוהק מדי. הדיוק של הצבעים לא ממש חשוב לי מאחר ואני לא גרפיקאי. לא ממש משנה לי אם האדום הוא "באמת" אדום וכו'.אני רוצה שהצבעים יהיו נעימים לעין.פאנל ה-VA חשוב לי גם כן כי אני יושב הרבה מול המסך ולא רוצה לחטוף כאב ראש. האם מהבחינה הזאת ה-VP930 יספק אותי להערכתך? שים לב-אני נוהג לעבוד ברזולוציה של 1024x768 - אני יודע שמבחינתך זה קרוב לחילול הקודש אבל רק ככה נוח לי.

ועוד דבר ,לא פחות חשוב,וגם מתקשר למה ששאלה גלית:הקשר בין כרטיס המסך למסך. כשהבאתי בזמנו (ולא הסתדרתי ) את הסמסונג 940T זה היה בנוסף ל-LG שיש לי כרגע ושאני מאד מרוצה ממנו (גם את הויוסוניק אני מעוניין כמסך נוסף ולא כתחליף ל-CRT או משהו כזה). בכל אופן ה-LG שלי מחובר ע"י כ. מסך ONBOARD פשוט של אינטל ורואים מצויין.אז,כשהיתה הפרשה עם שני המסכים ,חיברתי את ה-LG שלי ל-n6200 של אסוס -ליציאה הדיגיטלית. להפתעתי ראו הרבה פחות טוב מאשר מקודם. זה קרה לי גם בעבר כשקניתי RADEON 9600 PRO -אותה תוצאה-תצוגה פחות חדה, הופיעו גם מעין "כתמים " על המסך, הוידאו נראה פחות טוב..... מכיון שאני רוצה שני מסכים (לפחות) אז לא אוכל כמובן להשאר עם האונבורד שלי. יש לך אולי מושג מה הסיבה לתופעה הזאת? מישהו אמר לי שלפעמים כרטיסי אונבורד נותנים תצוגה חלקה וטובה יותר כי הם מחוברים ישירות ללוח,ואילו כרטיס נפרד , במיוחד בחיבור AGPx8 כמו אצלי ,לא יכול להתחרות ב"הרמוניה " בין כרטיס אונבורד שיושב ישירות על הלוח. מה דעתך?

פורסם

...בקשר לכיול צבעים המסך אכן בעייתי ובעל OSD מלא בבאגים ובעיות כך שיש צורך בתהליך מסוים בשביל לכייל את המסך

(כיול בעזרת מכייל, לא בעזרת PerfectSuite).

אז לאיזה רמת כיול אפשר להגיע איתו בסוף, נאמר יחסית ל971P. באיזה פערי דלתות אנחנו מדברים. [האם המסכים יורדים מדלתא 3?]

גלית, הצלחת לפתור את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

גלית, הצלחת לפתור את הבעיה?

טרם פתרתי את הבעיה....אני פניתי לתמיכה ומחכה לתשובה מהם (אומניטק)...ממה שנאמר לי עד כה אולי אצטרך להחליף את המסך...

פורסם

בהגדרות מפעל ה VP930 דיי רחוק מה 971P מבחינת דיוק צבעים, הנק' הלבנה של ה VP930 פחות מכוילת וכו.

הבהירות של שני המסכים טיפה גבוהה אבל ירידה לרמת Brightness(תאורה אחורית) של 50-70 פותרת את הבעיה בשני המסכים.

llime לפי מה שאתה מתאר קשה לי להסיק מה הבעיה, אל תעלב אבל אישית אני חושב אתה דווקא התרגלת לתצוגה הגרועה של כרטיס OB

ולא לתצוגה איכותית, יכול מאוד להיות שהמסך שהיה לך(940T) היה תקול או ש 6200 הוא כרטיס ממש גרוע.

יכול להיות שאתה רגיש למריחות או שהחוסר ב OverDrive ב 940T גרם לך לראות מריחות בסרטים שנראו לך כמו כתמים(מריחות נראות כך לפעמים).

בקשר ל דלתא של המסכים שניהם מתחת לשלוש אבל ה VP930 לא מדויק כמו רוב המסכים שמגיעים עם פאנל של AUO.

לגלית, מאוד יכול להיות שקיבלת מסך תקול.

פורסם

תודה ארז אני לא נעלב... ;) אבל שים לב שלא דיברתי על הסמסונג אלא דווקא על ה- LG שהיה לי.( על הסמסונג בכלל ראו זוועה ועד היום אני לא מבין למה..). חיברתי אותו פעמיים עם שני כרטיסי מסך שונים (בחיבור DVI): פעם ראשונה עם ATI 9600 PRO ופעם שניה עם n6200 של נבידיה...והתצוגה היתה הרבה פחות טובה.והיו כתמים,לא מריחות-זה לא התבטא דווקא בוידאו אלא גם בתמונה רגילה.

מעניין שבמחשב הקודם שלי ( P3 ),דווקא היה כ.מסך חיצוני TNT ישן של נבידיה וראו מצוין על אותו מסך....

לגבי השאלה שלי בקשר ל VP930 אז לא ממש הבנתי...לא מכיר דלתות...רק רציתי לדעת אם להערכתך חסר הכיול במסך יכול לגרום לו להיות פחות חד או בהיר מדי.זה הכל. דיוק בצבעים לא ממש חשוב לי.

פורסם

מכיון שאני רוצה שני מסכים (לפחות) אז לא אוכל כמובן להשאר עם האונבורד שלי.

קראתי את ההודעה שלך ומעניין אותי לדעת למה אתה חייב 2 מסכים וכמו שהבנתי אחד CRT ואחד LCD שיהיו מחוברים לאותו מחשב, לשים אחד משלים את השני? כי זה יראה "קצת" משונה ומוזר, כי יהיו הבדלי תצוגות.

ואם לא אחד ליד השני אז למה בידיוק חשוב לך 2 ? ולא אחד של LCD (הVP930B שקנית) .

שאלה נוספת לארז או לריפר, מה זאת אומרת "דלתא 3"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים