עבור לתוכן

מעבר לHD בארץ - מתי?

Featured Replies

פורסם

לא הייתי בטוח שהנושא הזה שייך לכאן. נו טוב, בשביל זה יש מודים :P

מישהו יודע אם יש תכניות של אחת מחברות השידור (Yes/Hot) להתחיל לשדר תכנים דיגיטליים (כלומר HD)?

אם כן, עד כמה העתיד הזה רחוק?

פורסם

שמעתי שזה אמור לקרות בעוד כמה שנים, לא ידוע מתיי.

פורסם

הוט כבר שידרה לפני שנה וחצי ערוץ אחד ב-HD שהצריך ממיר חדש ומיוחד (ויקר...) אבל ביטלה את הערוץ די מהר. אאל"ט כיום יש תכנונים גם בהוט וגם ביס לשדר כמה ערוצים ב-HD, בעיקר הסדרות האמריקאיות וסרטים, אבל אני מניח שזה יקח עוד די הרבה זמן עם הקצב שבו עניינים זזים במדינה הזאת. כמובן ששוב כל מי שירצה בטח יצטרך להחליף ממיר, לשלם דמי מנוי על זה וכו' וכו'.

פורסם

הוט כבר שידרה לפני שנה וחצי ערוץ אחד ב-HD שהצריך ממיר חדש ומיוחד (ויקר...) אבל ביטלה את הערוץ די מהר. אאל"ט כיום יש תכנונים גם בהוט וגם ביס לשדר כמה ערוצים ב-HD, בעיקר הסדרות האמריקאיות וסרטים, אבל אני מניח שזה יקח עוד די הרבה זמן עם הקצב שבו עניינים זזים במדינה הזאת. כמובן ששוב כל מי שירצה בטח יצטרך להחליף ממיר, לשלם דמי מנוי על זה וכו' וכו'.

גם עולה הרבה כסף טלויזיה תומכת תכני HD (בגודל נורמאלי 40"+)

פורסם
  • מחבר

באמריקה יש להרבה ערוצים גרסת HD וגרסת SD. ככה אנשים שיש להם את המכשירים התואמים יכולים להנות מתוכן HD (ולשלם יותר עבורו), והאחרים יכולים להנות מSD רגיל.

זה חדשות עבורי - לא שמעתי על ממירים חדשים או תכני HD של הוט. אם הם עשו את זה פעם, זה אומר שהם לא צריכים שינוי תשתית מאסיבי כלשהו כדי לעבור לדור הבא, שזה כמובן חדשות טובות. אם כך, הגורם לתקיעות שלנו בSD היא שכנראה חברות הכבלים/לוויין לא חושבות שיש מספיק עניין במעבר לדור הבא.

אם זו הסיבה - כדאי להתחיל עצומה בנושא, שכל החותם עליה מצהיר שיעבור לערוצי HD במקרה שיוצעו הללו ע"י חברות השידור "במחיר סביר" (ככה זו לא באמת התחייבות ;) )

פורסם

נכון נכון, אבל כנראה מי ששאל כבר יש לו HDTV והוא רוצה לנצל אותה.

לי למשל כבר יש...

פורסם

מצטער לב :-\ אתכם..אבל אל תצפו לתכנים כאלה שנים הקרובות..... ;D

פורסם
  • מחבר

נכון נכון, אבל כנראה מי ששאל כבר יש לו HDTV והוא רוצה לנצל אותה.

אני דווקא מתלבט האם לקנות אחת ;)

מצטער לב :-\ אתכם..אבל אל תצפו לתכנים כאלה שנים הקרובות..... ;D

אני למוד נסיון כבר שלא לצפות לדברים כאלה בארצנו הקטנטונת - השאלה היא כמה "קרובות" השנים? 2010? 2100? :smile1:

פורסם

אני דווקא מתלבט האם לקנות אחת ;)

אז אם אתה מסתמך להשתמש בה עם שידורי HOT\YES עדיף שלא כי היא תבליט לך את האיכות שידור ה מאד לא איכותית שיש עכשיו :silly:

פורסם
  • מחבר

אז אם אתה מסתמך להשתמש בה עם שידורי HOT\YES עדיף שלא כי היא תבליט לך את האיכות שידור ה מאד לא איכותית שיש עכשיו :silly:

יש שידורים אחרים שאפשר להשתמש בהם איתה? ::)

פורסם

למה להשתמש בטלויזיה HD בשביל להריץ שידורי SD ???

פורסם

SENATOR:

סרטי HD ותוכניות HD על מחשב או סרטי HD דרך נגן HDDVD או BLUE RAY.

לגבי מתי ?

גם המלומדים ביותר באתרים שעוסקים בכך עוד לא יודעים, נראה שההמתנה היא להוזלה ומבחר רב יותר של הטכנולוגיה, מה שיאפשר לחברות ליצור תשתית בתנאים הרבה יותר טובים (שזה כולל בין היתר החלפת כל הממירים ע"י מכרז ענק) והמתנה לבשלות נוספת של הטכנולוגיות החדשות (MPEG4-AVC) שיאפשרו פיתרון הרבה יותר טוב משמעותית מבחינת איכות תמונה וכמות ערוצים על רוחב פס נתון, בניגוד לMPEG2 הנפוץ שהוא בזבזן לא נורמאלי בכל הקשור לHD ולמעשה לא יאפשר לHD להמריא קדימה כמו שצריך בארץ.

XYO:

צודק, כשאמא ואבא משלמים על הטלווזיה אז זה כנראה באמת לא הכי הגיוני.

אבל רוב האנשים שמוציאים כסף על הטלווזיה לרוב קונים אותה ל 5 עד 10 שנים ולפעמים אפילו יותר. אולי אם אתה "טחון" בכסף הטענה שלך הגיונית אבל לשאר האנשים חשיבה לוגית תהיה יותר חכמה. ככה זה תמיד בתקופות ביניים של טכנולוגיה.

פורסם

אני מחכה, אבל לא יותר מדי.

גם כשיהיה HD, עד שיהיה תוכן ברמה של ארה"ב זה יקח זמן (גם היום אין תוכן מספיק איכותי, לדעתי.). אני רואה הרבה HD והרבה תוכן באיכות נמוכה יותר מהמחשב, ובקושי צופה בשידורים של יס.

פורסם

שידורי הSD בארץ הם תת רמה, הדחיסה של הMPEG בארץ גבוהה ב40% ממה מקובל באירופה, אל תצפו לשידורים דיגיטאליים באיכות נורמאלית שלא נדבר על HD בקרוב.

פורסם
  • מחבר

ice2k - צודק, אבל טלוויזיה רק בשביל סרטים? לדעתי עדיף מקרן (ואכן בבית שלי יש קיר לבן גדול שמתאים בול לאחד :xyxthumbs:).

אני מחכה, אבל לא יותר מדי.

גם כשיהיה HD, עד שיהיה תוכן ברמה של ארה"ב זה יקח זמן (גם היום אין תוכן מספיק איכותי, לדעתי.). אני רואה הרבה HD והרבה תוכן באיכות נמוכה יותר מהמחשב, ובקושי צופה בשידורים של יס.

אני מסכים שהתכנים בארץ לא (וכנראה גם לא יהיו) מגוונים או איכותיים כמו ארה"ב, אבל זה לא בהכרח העיקר. הסיבה שאני צופה בתוכניות בטלוויזיה היא בגלל שמול הטלוויזיה אפשר לרבוץ, וצפייה בתכנים במחשב דורשת תמיד מידה מסויימת של אינטרקציה - גם אם זה כל 40 דקות (ולא, אין לי HTPC או כוונות לקנות אחד ללא טלוויזיית HD לחבר אותו אליה, אבל היות אני לא רשום לשירות IPTV כלשהו זה יהיה רק לסרטים, ולכן - בזבוז!) =\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים