עבור לתוכן

מתבכיין על באר שבע - מה דעתכם ?

Featured Replies

פורסם

לכבוד עיריית באר שבע

בזמן האחרון אני פוגש שני פקחי עיריה המתנהגים כביריונים. בשני המקרים הם רכבו עם האופנועים שלהם על הדשא בפארק ה', העירו הערות גזעניות כלפיי אנשים, ואף מציקים שלא לצורך לעוברי אורח. בין המשפטים ששמעתי שיוצאים מפיהם :

"פעם עשינו פה פשיטה ודפקנו את כל הרוסים עם הכלבים שלהם"

"בוא תגלה לי איפה אתה גר ונעשה אצלך ביקורת שלא תשכח"

"את לא יכולה ללכת ברחוב עם הכלב אחרת אקנוס אותך"

"את לא יכולה ללכת בפארק עם הכלב אחרת אקנוס אותך"

העליתי מספר רב של טענות כלפי העיריה במהלך כל השנים והבנתי שאין לעיריית באר שבע שום סיבה לטפל בבעיות אלה. לא בבעיות חשמל של התשתית העירונית, לא בבעיות תיכנון ובניה, לא בבעיות התברואה שעולות מעת לעת העיריה מטפחת ביריונות ונוהגת בחוסר אחריות משווע. עם כל הכבוד אני מכיר רבים שיעשו את העבודה שלהם יותר טוב ועם יצירה פחותה של זבל. היופי שבעניין שאת כל הבעיות העירייה חושבת שניתן להפיל על התושבים. תנו לי את המשכורת של שני הפקחים האלו ואעשה את העבודה בצורה הרבה יותר נאמנה, בלי להשתמש בביריונות, 24 שעות ביממה, ובלי לשבת 4 שעות בצל כל יום ולהתבכיין על העבודה ועל זה שהרוסים הרסו לנו את הארץ.

זה המכתב שניסיתי לפרסם.

מה אתם חושבים ? עד עכשיו אפילו התקשורת המקומית לא ענתה. העיריה אמרה שאם זו בעיה שאפנה למשטרה....

פורסם

שלחת לעיתון מקומי?

פורסם
  • מחבר

כן

1. רוצים תמונות (למדור "מפגעים")

2. רוצים הןכחות כגון הקלטות ודברים כאלו.

פורסם

מה הבעיה?

אתה הרי גר בב"ש לא?

תן לכמה בדואים בקניון 50 שקל ותשלח אותם לטייל עם כלב בפארק...

נראה אחר כך מי ירוץ יותר מהר, הפקחים או הכלב. :P

פורסם

בקיצור, רוצים שתעשה את העבודה במקומם.

מה אתה רוצה? זה באר-שבע? :smile1:

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה?

אתה הרי גר בב"ש לא?

תן לכמה בדואים בקניון 50 שקל ותשלח אותם לטייל עם כלב בפארק...

נראה אחר כך מי ירוץ יותר מהר, הפקחים או הכלב. :P

במכתב המקורי שאלתי מתי פעם אחרונה עשו לעובדים בדיקת סמים בדיוק מסיבה זו !

פורסם

ב"ש זאת עיר אבודה. הראשויות שם לא עושות כלום. בדואים כל הזמן עושים שם כמו במערב הפרוע. ומעניין למה? העירייה לא מצליחה להשתלט על הקאובואים של עצמה, איזו דוגמה זה נותן לשודדי המדבר?

פורסם

אני מבין מהתגובות של חלקכם שכולכם גרים בב"ש ויודעים מה עובר פה..

אז בתור תושב ב"ש, זאת לא עיר עבודה והבדואים לא עושים פה מה שבא להם, ותגובות כמו "מה אתה מצפה, אתה גר בב"ש" די מעידות על בורות ודעות קדומות!

המציאות בין מה שאתם רושמים ומה שאתם חושבים שאתם יודעים על העיר, היא רחוקה מאד.

זאת לא עיר מופת, אבל אין כאן יותר חרא ממה שיש בשאר הערים בארץ. אז אין צורך להחפיש את העיר הזאת על בסיס סטיגמות שגויות ודעות קדומות!

בסופו של דבר כולנו חיים במדינה אחת ומחורבנת.

יום טוב

אלי.

פורסם
  • מחבר

אלי

אתה צודק ב070% - אבל אתה לא עונה על השאלה.

אני רוצה להזכיר לך שבשנת 94 הייתה מלחמה בפשיעה בעיר, ולא היו אפילו סמים קלים בבאר שבע. המשטרה בעיר דיי הרימה ידיים, וראיון או שניים אצל מנהל התחנה יראו לך תמונה עגומה בה בעצם למשטרה אין אמצעים להילחם בפשיעה כמו שצריך (אמצעים, אגב, כולל מוטיבציה). דבר שלא קרה בשאר הארץ (כי שם המשטרה הרימה את הידיים קודם). זה לא אומר שהמשטרה לא מתפקדת, אבל במצב היום היא לא יכולה לטפל בבעיות שכנים ובעיות שנראות פעוטות ופסאודו-פליליות.

גם אתה דיי מושך את הדיון לא לבעיה עצמה. במקרה זה מדובר על ב"ש - אבל מה לגבי ערים אחרות ? מה היחס שם ?

אני מבין את חוסר הרצון של מועצה אזורית לעזור לתושב אחד

נ.ב.

חלק מהאופנוענים שנכנסים לפארק מתחזים לפקחי עיריה, ובכלל מנהלי צוותים של עובדים שמטפלים בפארק (בחסות האחים שוורץ פורום בע"מ). מה לעשות בקשר לזה ?

פורסם

קראתי לפני כמה שנים באיזה עיתון שתוחלת החיים בב"ש, היא בין הנמוכות בערים היהודיות בישראל, אם לא הכי נמוכה. שמעתי שזה בגלל זיהום/רמת חובב.

פורסם

אני מבין מהתגובות של חלקכם שכולכם גרים בב"ש ויודעים מה עובר פה..

אז בתור תושב ב"ש, זאת לא עיר עבודה והבדואים לא עושים פה מה שבא להם, ותגובות כמו "מה אתה מצפה, אתה גר בב"ש" די מעידות על בורות ודעות קדומות!

המציאות בין מה שאתם רושמים ומה שאתם חושבים שאתם יודעים על העיר, היא רחוקה מאד.

זאת לא עיר מופת, אבל אין כאן יותר חרא ממה שיש בשאר הערים בארץ. אז אין צורך להחפיש את העיר הזאת על בסיס סטיגמות שגויות ודעות קדומות!

בסופו של דבר כולנו חיים במדינה אחת ומחורבנת.

יום טוב

אלי.

בתור באר שבעי אני מסכים איתך בכל מילה!

חלאס הפכתם את באר שבע לעיר רפאים.

פורסם

שמעו נכון שבאר שבע היא לא עיר כזאת גרוע כמו שכולם עושים אותה,ויש בה כמה דברים שעוד איך שהוא מצילים אותה(אוניברסיטה למשל..)אבל חוץ מזה הבעיה הכי גדולה של באר שבע והבעיה שתשפיע על באר שבע הכי הרבה זה הבדואים.

עכשיו אין מצב שאתה יוצא לקניון והקניון לא מפוצץ,הביג מפוצץ,כל החנויות.זה נהיה מוגזם ברמות.

הם קונים דירות ומורידים מערכם בקצב מסחרר(תראו את שכונה ג' למשל).

פשוט זורקים את כל השטינקרים לבאר שבע,וזה יפגע בה יפגע בה מאוד.

פורסם

לא מסכים איתך, הפתרון הוא להכניס אותם למעגל העבודה.

אי אפשר פשוט להחזיר אותם לאוהל, נכון?

פורסם

הדבקות הקנאית של הבדואים באורח חייהם השבטי והנוודי היא עיקר הדברים אשר מונעים מהם להתקדם בחיים. הצעירים שבהם מעדיפים לעסוק בהברחות ועבירות רכוש מאשר לקחת עבודה קבועה ולהפוך להיות תושב קבע.

רהט היה ניסוי כושל של "ביות" שמדינת ישראל ניסתה לעשות להם וכולם יודעים היטב כיצד זה נגמר. נכון, שחלק מן האשמה נובעת גם במדינת ישראל, אשר לא הקימה להם תשתית טובה ומוסדות ממשלתיים וחינוכיים, אבל עיקר האשמה נופלת על כך שרובם מסרבים לרדת מן הגמל.

פורסם

שמעתי שבאר-שבע נקראת "העיר הלבנה" וכמדומני לא ירד שם הרבה זמן שלג כך שאולי מקור השם הוא מ... :smile1:

בכל מקרה איך האוניברסיטת בן-גוריון שם ? האזור והמקום נחשבים לטובים או שגם שם הכל הרוס ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים