עבור לתוכן

כרטיס לHD וידאו ב-1920X1200. אילוצים: PCI-E תקציב 800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי

אני קונה מחשב חדש QUAD, לפחות 2GB זכרון, מסך ''24. (אני עוד לא סגור על הספק)

ככלל אני לא משחק משחקים אבל רואה הרבה סרטים בנוסף כמובן לעבודה משרדית

איזה כרטיס מסך יתאים להצגת תוכן HD ב- 1920X1200

PCI-E תקציב 800 ש"ח

פורסם

אני זוכר שממליצים הרבה את ה8600GT לתקציב הזה ולייעוד הזה. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

לך על ה - HD2400PRO.

עם מעבד כזה אין לך צורך לדאוג לגבי הצגת HD.

פורסם

דווקא לצורך זה ה 2600 PRO/XT יותר מתאים.

פורסם

אין צורך לבזבז עליהם כסף.

פורסם

יש הבדל בין ה2400 ל2600 . חקרתי את הנושא בשביל לקוח (למחשב וידאו) וקראתי המון סקירות. ה2600 טוב יותר בפריסת HD מ2400. בכל אופן אפשר לקנות את הPALIT 2600Pro SONIC שמשתמש בליבה מהירה יותר ובזיכרון בתדר 1.4GHZ (אפקטיבי) ובעל יציאת HDMI ועלותו 550 ש"ח.

מקור:

http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/

שימו לב להדגשה:

"So patience is a virtue here. Meanwhile, ATI's Radeon HD 2600 XT almost scored a perfect 100% on everything HD related. The 2400 XT is good, yet IQ wise is significantly less than that Radeon 2600 series. So if you are about to build a HTPC at this moment in time; the final recommendation goes to one card and one card only: The AMD Radeon HD 2600 XT. It offers by far the best HD acceleration and image quality to date, and not only that; you can pick one up for 99 USD as well."

פורסם

הוא לא צריך כרטיס מסך שיפרוש לו HD, יש לו (יהיה לו) Q6600 למען השם.

פורסם

יש הבדל בין ה2400 ל2600 . חקרתי את הנושא בשביל לקוח (למחשב וידאו) וקראתי המון סקירות. ה2600 טוב יותר בפריסת HD מ2400. בכל אופן אפשר לקנות את הPALIT 2600Pro SONIC שמשתמש בליבה מהירה יותר ובזיכרון בתדר 1.4GHZ (אפקטיבי) ובעל יציאת HDMI ועלותו 550 ש"ח.

מקור:

http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/

שימו לב להדגשה:

"So patience is a virtue here. Meanwhile, ATI's Radeon HD 2600 XT almost scored a perfect 100% on everything HD related. The 2400 XT is good, yet IQ wise is significantly less than that Radeon 2600 series. So if you are about to build a HTPC at this moment in time; the final recommendation goes to one card and one card only: The AMD Radeon HD 2600 XT. It offers by far the best HD acceleration and image quality to date, and not only that; you can pick one up for 99 USD as well."

IQ wise נו באמת , שים לב למבחנים שלהם

, http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/4/

ההבדל בין 2400 ל 2600 הוא מינורי עד לא קיים, אם המחשב הוא רק להצגת וידאו , מה הבעיה לקחת את ה 2400PRO או XT שגם בדר"כ מגיעים עם קירור פאסיבי ? ( ייתרון עצום בעיני , לכל גירסאות 2600 אין קרור פאסיבי )

ועוד שאלה, איפה אני יכול לקנות את ה PALIT 2600Pro SONIC בארץ ?

פורסם

לא קשור!! יש גם את עניין האיכות. הם בדקו על C2D X6800 והגיעו ל35% ניצול מעבד בHD. איכות התמונה וסינון הרעשים של ה2600 טוב יותר מה2400 והרבה יותר טוב מפתרון תוכנתי. כולה כרטיס של 550 ש"ח, זה לא הצעה לקנות כרטיס ב2000 ש"ח. שים דברים בפרופורציה.

IQ wise נו באמת , שים לב למבחנים שלהם

, http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/4/

ההבדל בין 2400 ל 2600 הוא מינורי עד לא קיים, אם המחשב הוא רק להצגת וידאו , מה הבעיה לקחת את ה 2400PRO או XT שגם בדר"כ מגיעים עם קירור פאסיבי ? ( ייתרון עצום בעיני , לכל גירסאות 2600 אין קרור פאסיבי )

ועוד שאלה, איפה אני יכול לקנות את ה PALIT 2600Pro SONIC בארץ ?

נו באמת, אתה קורא סלקטיבית? אני מדגיש שוב את עניין האיכות! http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/5/.

ההבדל הכספי בין ה2400 ל2600 PRO SONIC לא מצדיק את ההתעקשות שלכם בכלל. שימו לב לטבלה באמצע עמוד 5 שקישרתי בשורה מעל.

אני לא ממציא דברים. בכל אופן מחר אתקין 2600 PRO SONIC במחשב וידאו מבוסס X2 3800+ on an Asus M2A-VM HDMI . לעניין הכללי יותר של מחשבי וידאו יעודיים, שם לא שמים Q6600 אלא מעבד תקציבי יותר ועדיף להשקיע את ההפרשים בזיכרון ומאיץ יעודי כגון ה2600.

לגבי הקניה, מאיזה אזור אתה?

פורסם

עברתי על כל הכתבה שם ב GURU3D לפי שהגבתי, אבל בכל זאת :

לפי כל מה שהבנתי ומביקורות אחרות הליבה של ה 2400 וה 2600 אמורה להיות כמעט זהה לחלוטין ( חוץ מקלוקים ) . אני לא מבין איך הם הגיעו להבדל כזה.

בכל אופן אני מאזור ת"א. אבל כל חנות עם משלוח או בלי תתאים .

תודה

פורסם

צודק. תפסיקו לחפור על כרטיסי מסך שמאיצים HD - זה לא הכרחי עם מעבדים ברמה כזאת. (אפילו עם מעבדים חלשים בהרבה)

בשביל איכות טובה יותר מתקינים קודקים טובים יותר על המחשב וממש ממש אין צורך בהאצת HD מהכרטיס מסך..

נ.ב - אני אומר את זה בתור אחד שצופה בהמון סרטי HD - גם H264 וגם X264 . יש לי 8600GTS ומעולם לא הייתי זקוק לעזרה שלו ..

אני רואה פצצה כל תוכן HD X264 עם הקודקים המשולבים של CCCP ואפילו מריץ שני סרטי X264 ב 720P במקביל ללא לאגים באף אחד מהם - זה עם X2-3800 .

מה שכן חשוב לשאול את פותח הדיון זה -

האם אתה מתכוון גם לשחק על המחשב ?

אם כן - לך על כרטיס מסך הכי נורמאלי שאפשר לדחוס בתקציב . קצת בעיה עם תקציב כזה אבל אם תוסיף מעט אפשר ללכת על X1950PRO או 8600GTS..

אם לא - גם כרטיסים פשוטים מאד יעשו את העבודה. אפילו 7300GS יריץ סרטים.. לא הייתי הולך על כרטיס כל כך זול רק מסיבה אחת - ביטוח.

ביטוח לזה שאם יום אחד יבוא לך לשחק משהו פשוט לא תוכל..

פורסם

אם הוא רואה רק סרטים שמורידים מהאינטרנט כגון X264 אז הוא באמת לא צריך כרטיס מיוחד.

אבל אם הוא רוצה לראות סרטים מקוריים באמצעות נגן כלשהו הוא צריך כרטיס עם תמיכת HDCP.

אבל תנו לי להבין משהו,האם גם מעבד חזק כמו ה Q6600 יצטרך להשתמש באחוזים גבוהים.

מה שאני מנסה לשאול זה האם ככל שהמעבד יותר חזק אחוזי השימוש יורדים או נשארים קבועים.

דרך אגב הנה כרטיס מסך של SAPPHIRE במחיר טוב:

http://www.chip.co.il/Product.asp?productid=634

תודה

פורסם
  • מחבר

אוקיי

א' כל תודה.

כיוון שיש לני נטייה ביזארית להריץ חישובים מאד כבדים על המחשב ובדיוק באותו זמן להשתעמם ולרצות לראות סרט, אני דווקא מוצא יתרון גדול בכך שסדרת ה-2400/2600 לא מעמיסה על המעבד.

אני גם חושב שהתקציב המקורי שנתתי הוא קצת גבוה ושלא הייתי רוצה לשלם יותר מ-500-600 ש"ח. כך שנראה לי ש-2600PRO הוא בכל מקרה הכרטיס הטוב ביותר שאני יכול להשיג במחיר זה.

פורסם

יהיה לך מאד קשה לגרום למעבד הזה להתאמץ.

פורסם

הדבר שטוב בכרטיס של PALIT זה שיש לו 3 יציאות. אין עוד כרטיס מסך מסדרת 2000 ATI שדומה לו כרגע.

עדיין לא הבנתי איפה ניתן כיום בארץ להשיג את ה PALIT 2600Pro SONIC ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים