עבור לתוכן

בקשר לבדיקת הינשוף וחוקיותו

Featured Replies

פורסם

אני מניח שכבר רובכם שמעתם על הבעיות בחוקיותו של המכשיר המוכנה "ינשוף" שמשטרת ישראל משתמשת בו לבדיקת אלכוהול

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3424634,00.html

אז סתם שאלה...

נגיד ואני נעצר ביום שישי לאחר בילוי לילי...סתם בדיקה שרירותית ולא לאחר נסיעה בזיגזג ומרדף הוליוודי סוער, כמו שעושים לרוב מחוץ לאתרי בילוי ראשיים. ואז שוטר דורש ממני לעבור בדיקת אלכוהול ע"י הינשוף, יש לי זכות לסרב בטענה שהמכשיר לא חוקי ,לא מדוייק על פי מחקרים , לא עבר אישור של מכון התקנים וכו' ולכן אני חושש שהוא ירשיע אותי בניגוד למצבי האמיתי ?

מה השוטר יכול לעשות לי במצב כזה חוץ מלהטעצבן ?

אני יכול לקבל זימן למשפט ? אך היות ואין להם שום ראיות בעצם לכך שהייתי שיכור אני יצא זכאי, לא ?

הבהרה: זו סתם שאלה היפותטית , אני לא נוהג לשתות ולנהוג... פשוט שמעתי כבר מיותר מידי אנשים שאמרו שתפסו אותם על כמות כפולה כאשר הם בתכלס לא הרגישו שיכורים בכלל ויכלו לעשות את כל הבדיקות של הקו ישר ולגעת באף בעיניים עצמות על רגל אחת וכל שאר החרטה הזה בקלות

*נ.ב הידעת שכמות האלכוהל המותרת בארה"ב היא כפולה מהכמות שמותרת בארץ !

פורסם

הבהרה: זו סתם שאלה היפותטית , אני לא נוהג לשתות ולנהוג... פשוט שמעתי כבר מיותר מידי אנשים שאמרו שתפסו אותם על כמות כפולה כאשר הם בתכלס לא הרגישו שיכורים בכלל ויכלו לעשות את כל הבדיקות של הקו ישר ולגעת באף בעיניים עצמות על רגל אחת וכל שאר החרטה הזה בקלות

*נ.ב הידעת שכמות האלכוהל המותרת בארה"ב היא כפולה מהכמות שמותרת בארץ !

עד כמה שידוע לי זה בכלל לא קשור. בנאדם יכול "להרגיש" לא שיכור וללכת ישר וכאלה אבל לנהוג זה לא ללכת. זה קשה יותר ודורש ריכוז וכו'

יכול להיות שללכת ישר הוא יכול וגם לרוץ מרתון אבל זמן התגובה שלו עד שהוא לוחץ על דוושת הבלם או עד שהוא מזהה סכנה או הולך רגל גבוה בהרבה - ולכן הוא "הורשע"

פורסם

תמיד יש לך "זכות" לסרב לבדיקה. במידה ואתה מסרב אתה נחשב שיכור.

http://www.police.gov.il/districtmain.asp?path=/web_atan/alcohol.xml

שוטר רשאי לדרוש מנהג לעבור בדיקת אלכוהול באמצעות בדיקת דם או באמצעות מכשיר המודד את ריכוז האלכוהול באוויר נשוף. לאחר תיקון פקודת התעבורה (תיקון מס' 72) נהג המסרב להיבדק יחשב כנהג שיכור.

http://hov.what2do.co.il/Page12412.asp

בדיקת נשיפה- לפי חוק החיפושים היא בגדר חיפוש חיצוני, ולכן מותר לשוטר לדרוש זאת. אם סרב הנאשם להיבדק עונשו כמי שהורשע בנהיגה בשכרות. ביה"מ מניח שאם סירב אז הוא שיכור.

בדיקה נוספת היא: נהיגה תחת השפעת אלכוהול- כאשר לא ניתן להוכיח לא ע"י בדיקת נשיפה ולא ע"י בדיקת דם שהנהג שיכור מבצעים בדיקת מאפיינים? - בודקים הליכה בקו ישר, האם הוא מדבר שטויות, נגיעה באף וכד'. לפי בדיקה זו גם ניתן להרשיע בשכרות.

בדיקה נוספת: הרשעה בשכרות ללא ביצוע שום בדיקה. השופט שמגר קבע כי במקרים בהם אדם מתבוסס בקיאו לא צריך לבצע בדיקה והוא הרשיע אדם בשכרות בלי שום בדיקה. סע' (ב1)- סע' זה הוסף כי עד לסע' זה היו בודקים רק את הנהג שנשאר בחיים. כיום יש סמכות לקחת דגימת דם מנהג שנהרג.

:lol: :lol:

http://business.msn.co.il/news/Internal/Internal/200512/20051225125405.htm

פורסם

אם תסרב להיבדק.. יעכבו אותך לתחנת משטרה ושם ייקחו ממך דם או כל בדיקה אחרת...

לחבר שלי קרה בדיוק מקרה כמו זה...נתפס לבדיקה שגרתית והוא סירב להיבדק ! לאחר שהוא נלקח למשטרה וחקרו אותו כמה דקות הוא שוחרר.. :)

פורסם

בדיקת דם לא עושים בתחנת משטרה, אלה בבית חולים.

בכל מקרה, אם אתה מסרב להיבדק נקודה, כלומר גם נשיפה וגם בדיקת דם, אתה נחשב שיכור. אם אתה מסרב לעבור בדיקת נשיפה, אז נוסעים לבית חולים ושם עושים בדיקת דם.

זה לפחות מבחינת החוק. אבל גם מבדיקת דם בבית חולים אפשר להתחמק בצורה "חוקית" שאינה נחשבת לסרוב.

לא חסר גם פרצות בחוק שבמקרה והיית מעורב בתאונה שיכור (במידה ולא נפגעת משמעותית, או בכלל) לחמוק מבדיקת נשיפה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט יותר לגבי זה ? ^

הזמן גם שיקח עד שיגיעו לבית החולים ויקחו דם יכול להיות קריטי ? כלומר הכמות תרד ? או שבודקים את זה רטרו-אקטיבית ?

וכמה זה נגיד כוס בירה חצי ליטר של 8-10% אלכוהל ? שתי מנות או יותר ? כלומר נגיד ואני שותה כוס כזו אם אני מחכה שעה חצי אז אני ברמה חוקית כבר ?

פורסם

אני לא מבין למה השאלה הזו צצה בכלל. אם לא שתית(לא אתה ספציפית, כפי שרשמת), לא צריכה להיות לך בעיה לעשות את הבדיקה. אם שתית צריכה להיות לך בעיה יותר גדולה מאשר הבדיקה הזו(תאונה למשל).

פורסם

יש סרידי אלכוהול בדם הרבה אחרי שאתה כבר לא שיכור.

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה, גם אם תאכל בונבוניירה עם ליקר אז אפשר למצוא אלכוהול אצלך אבל זה לא אומר שאתה שיכור

פורסם

בגלל זה הקביעה האם אתה שיכור היא מרמה מסויימת, ולא ישר מ- 0.

ולגבי השרידים - לכמה זמן?

פורסם

אחי תגיד לו שיש לך כאב ראש ותבקש ממנו מים (תהיה נחמד והכל)

כך בקבוק וויסקי ושתה ממנו שלוק

או שתעשה את זה בלי לדבר איתו בכלל

תעצור תרכב בצד ולך הביתה

אחרי שראה אותך שותה שאתה לא נוסע באוטו לא יעזור לו לבדוק

2.

בעיתון קראתי שמישהו מפורסם שעצרו אותו אמר שהוא שפך בושם על החולצה ואז אי אפשר לדעת אם הוא שתה, לא יודע אם זה עובד או לא

פורסם
  • מחבר

בגלל זה הקביעה האם אתה שיכור היא מרמה מסויימת, ולא ישר מ- 0.

ולגבי השרידים - לכמה זמן?

בגלל זה שאלתי

כמה נחשבצ כוס בירה חצי ליטר של 8-10% אלכוהל ? שתי מנות או יותר ? כלומר נגיד ואני שותה כוס כזו אם אני מחכה שעה וחצי אז אני ברמה חוקית כבר ?
פורסם
כמה נחשבצ כוס בירה חצי ליטר של 8-10% אלכוהל ? שתי מנות או יותר ?

נחשב ל 2 מנות. שעתיים בערך אזה נחשב רמה חוקית. בהנחה שאתה לא שותה בשעתים האלה. :smile1:

והכוונה במצב של תאונה, הייתה מצב שבו לא נפגעת, כלומר אין צורך לפנות אותך מיון. ברגע שמגיעה משטרה, קח בקבוק וודקה מתא המטען, שתה כמה שוטים - תדאג שהשוטרים רואים אותך- ממש רואים אותך.

אם/כש ישאלו אותך מה אתה עושה, "שרדתי כרגע תאונה, אני לחוץ, אני צריך משקה " וכו' . ברגע זה הם כבר לא יכולים לבצע בדיקה.

פורסם

חוקיות של הינשוף?

תלוי על איזה שופט נפלת ובאיזה זמן בחודש נמצאת אשתו

הוא יכול להחליט שבא לו לזרז את משרדי הממשלה לאשר את הינשוף

והוא יכול להחליט שיותר חשוב לו שהמכשיר אמין מבחינה טכנית ולא פרטים טכניים כמו אישור במשרדי ממשלה וכו'

פורסם

יום אחרי המשפט שזיכה את הבן אדם על זה שהמכשיר לא קיבל אישור ממשרד התחבורה הוא קיבל את החותמת אין לך מה לעשות כבר בכלל.

בכל מקרה אתה חייב לעבור את הבדיקה אין לך זכות לערער על זה באותו זמן אלא רק אחרי זה בבית המשפט, תגיד משהו כזה לשוטר תחטוף מכות ותעצר על התחצות לשוטר ואי ציות לפקודה כחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים