עבור לתוכן

מס' שאלות לגבי מסך dell 2407WFP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :hi:

לאחרונה רכשתי את המסך הנ"ל, ואשמח אם תוכלו להשיב לי על מס' שאלות:

1. בתחילה, הבחנתי שקיימים 3 מצבי תצוגת תמונה : תמונה ממורכזת במרכז המסך, תמונה ביחסים של ריבוע (בערך) ותמונה המתוחה על המסך כולו. הצלחתי לשחק בין האופציות הנ"ל, ע"י בחירה באפשרות ה- display settings, ושם בחירה ב- wide mode. אני לא יודע מה קרה, אבל לפתע האפשרות הנ"ל הפכה לאפורה, כלומר בלתי ניתנת לבחירה, יחד עם אפשרויות ה- sharpness וה-zoom, וסמן ה +- פשוט מדלג לי ישר מ-back ל-audio options. כיצד ניתן לשוב ולמתוח את התמונה על מלוא המסך??

2. לפני כן היה ברשותי מסך crt בו יכולתי בקלות למתוח ידנית את התמונה למעלה , למטה ולצדיים או לכווץ כנ"ל. האם יש פה אפשרות כזו??

3. כשאני צופה בסרטים/סדרות, לפעמים כארש מוצגות שתי שורות תרגום יחדיו, השורה התחתונה נקטעת בתחתית המסך. האם יש אפשרות להרים את כל התמונה מעט כלפי מעלה, או לכווץ מעט את התמונה, על מנת שהתרגום ייראה במלואו?? במידה ולא, האם קיים פתרון אחר לבעיה?

4. משום מה , קבצים של סרטים למשל, אותם הייתי רואה באיכות מעולה במסך ה-crt, גם כאשר הייתי יושב צמוד למסך, נראים לי במסך החדש פחות איכותיים, הן מבחינת החדות ועוצמת הצבע, וכן לפעמים, כשצופים מקרוב ניתן להבחין במעין ריבועים קטנים בתוך התמונה.. אני מכוון כרגע על הרזולציה המקסימלית, אך עדיין זה קורה ודי מפריע... יש איזה רעיון לשיפור??

מתנצל על האורך, ומקווה שתוכלו לעזור לי

תודה רבה!!

פורסם

1 - זה במקרה קרה כשהחלפת מ-VGA ל-DVI?‏

2- אין צורך באפשרות כזו, כי LCD עובד בצורה שונה מ-CRT.‏

3 - נשמע כמו בעיה של התוכנה שאתה משתמש בה כדי להציג את הכתוביות ולא בעיה שקשורה במסך.

4 - מסכי LCD מבליטים את הפגמים בתמונה כי הם הרבה יותר חדים, בגלל זה עדיף לצפות בסרטי HD (או לפחות באיכות כמה שיותר גבוהה) על מסכים כאלה.

פורסם
  • מחבר

נועם, תוה על תשובתך המהירה. ייתכן באמת שהשינויי קרה כשעברתי למצב dvi. האם במצב זה לא קיימת אופציית בחירה בין 3 מצבי התצוגה??

האם אתה מכיר פתרון לבעיית הכתוביות הקטועות שציינתי, לרבות תוכנה שכן פותרת את הבעיה?

ושאלה אחרונה: אם נניח הקלטתי קליפ מערוץ 24 שמשודר בפס רחב- כרגע, אני רואה אותו במסך מלא בגודל ריבוע, כך שיש שוליים שחורים מימין ומשמאל. במידה ואני מעוניין כאמור למתוח את התמונה על מסך מלא כדי להימנע מהשוליים הנל, מה הפתרון העומד בפניי?

תודה רבה לך!

פורסם

- במצב DVI צריך להגדיר את כרטיס המסך שלא יעשה את המתיחה בעצמו. אם יש לך כרטיס מסך מבוסס NVIDIA, כאן יש הוראות איך למצוא את ההגדרה הרלוונטית.

- נסה לשאול לגבי התוכנה שאתה משתמש בה בפורום תוכנה (או לחילופין לבקש המלצה לתוכנה אחרת שתעשה את העבודה), אני לא ממש יכול לעזור לך.

- בשביל למתוח סרט אתה יכול או להשתמש בתוכנה שיודעת לעשות את המתיחה או להגדיר רזולוציה שהיא באותו Aspect ratio כמו זו של הסרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים