עבור לתוכן

ועדת שוחט: להעלות שכר הלימוד ב- 70%

Featured Replies

פורסם

:goodposting:

בעיה נוספת - עד שבנאדם מתחיל להרוויח סכומים אשר מתקרבים לשכר הממוצע במשק עובר זמן רב, ועד אז הוא כבר צרייך להתחתן ולקחת משכנתא, שזה עוד החזרים ועוד ריביות ולבסוף לא יודעים איך לגמור את החודש, כי התמורה להשקעה בלימודים, לעלות הלימודים, עלות ההלוואה והריבית, היא נמוכה במספר השנים הראשונות.

חשש נוסף הוא שעליה כל כך משמעותית במחירי שכ"ל, תשפיע על נושא ההלוואות וכל הגופים המלווים, כולל הבנקים, יקחו ריבית גבוהה יותר ולא נמוכה כמו שכולם מקווים. הרי הלוואה בסדר גודל כזה, תצתרך להתפרס לתקופה ארוכה יותר ולך תדע מה יהיה בעוד 10 שנים? אולי ערך השקל ירד? אז מה זה שווה? צמוד למדד? מי צרייך את זה?

עזבי, אני מדבר תיאורטית

אין הסדר להלוואות מכל סוג שהוא עדיין, אני מניח שאם זה יעבור אז יקימו מערכת כזאת ובנסוף תהיה מערכת משופרת של מלגות

אני עדיין חושב שהשיטה הבריטית בה התשלום המקסימלי גבוה מאוד וכל אחד משלם בהתאם להכנסות ההורים שלו יכולה לעבוד מצויין

בכל מקרה, כשתקחי משכנתא, הבעיה האחרונה שלך תהיה לסגור הלוואה של 30-40 אלף שקל

לפתיחת עסק יש מספיק הטבות וכו'...

אתה רוצה לספר לנו על ההטבות האלו?

חוץ מזה, גם לתואר אקדמאי יש מספיק הטבות

ולא אמרתי שלא צריך בכלל להעלות את שכר הלימוד... שיעלו, אבל שההחזר יהייה בתור מס- אחוזים מהמשכורת, עד לתשלום מלא.... לא הלוואה ולא העלאה של 70%!

מה ההבדל אם תחזיר הלוואה, נגיד תשלום של 400 ש"ח בחודש או שיורידו לך עוד 400 ש"ח מס?

• תגובות 87
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עזבי, אני מדבר תיאורטית

אין הסדר להלוואות מכל סוג שהוא עדיין, אני מניח שאם זה יעבור אז יקימו מערכת כזאת ובנסוף תהיה מערכת משופרת של מלגות

אני עדיין חושב שהשיטה הבריטית בה התשלום המקסימלי גבוה מאוד וכל אחד משלם בהתאם להכנסות ההורים שלו יכולה לעבוד מצויין

בכל מקרה, כשתקחי משכנתא, הבעיה האחרונה שלך תהיה לסגור הלוואה של 30-40 אלף שקל.

חוץ מזה, גם לתואר אקדמאי יש מספיק הטבותמה ההבדל אם תחזיר הלוואה, נגיד תשלום של 400 ש"ח בחודש או שיורידו לך עוד 400 ש"ח מס?

יותר קל לשלם עוד 400 שקל מס כשאתה מרוויח 24 אלף שקל, מאשר לשלם 400 שקל בחודש כשאתה מרוויח 2400 שקל בחודש. את ה-400 שקל במס אתה גם מקבל בחזרה בבטחון, בחינוך (לא אקדמאי לפחות), בבריאות ובשאר דברים (לפחות זה מה שאמור לקרות עם המיסים, בינתיים זה לא תמיד המצב והתמורה למיסים בארץ היא נמוכה אך זה בגלל שחיתות, צרייך לעשות סדר למעלה).

אין לי אמון בגופים נותני הלוואות וגם קשה לי להאמין שתהיה מערכת משופרת של מלגות. מי מקבל מלגות היום? עתודאים וערבים. לא רק אבל בעיקר. הערבים גם מקבלים את התואר ובורחים עם התואר שלהם לחו"ל כך שאנחנו לא מקבלים החזר על מה שהשקענו בהם ממילא. אם החינוך האקדמאי היה חינם, לפחות לאנשים היה אינטרס כלשהו להשאשר בארץ כדי שגם לילדים שלהם יהיה חינוך אקדמאי בחינם.

פורסם
יותר קל לשלם עוד 400 שקל מס כשאתה מרוויח 24 אלף שקל, מאשר לשלם 400 שקל בחודש כשאתה מרוויח 2400 שקל בחודש. את ה-400 שקל במס אתה גם מקבל בחזרה בבטחון, בחינוך (לא אקדמאי לפחות), בבריאות ובשאר דברים (לפחות זה מה שאמור לקרות עם המיסים, בינתיים זה לא תמיד המצב והתמורה למיסים בארץ היא נמוכה אך זה בגלל שחיתות, צרייך לעשות סדר למעלה).

כבר בהתחלה דיברתי על הלוואות שמחזירים אותם אחרי תקופה ארוכה (כשמגיעים לשכר X)

וזה לא משנה למי אתה משלם את ה400 שקל האלה, לבנק או למדינה

(כי אם זה לבנק אז המדינה חסכה את הכסף הזה בזמן שלמדת)

אין לי אמון בגופים נותני הלוואות וגם קשה לי להאמין שתהיה מערכת משופרת של מלגות. מי מקבל מלגות היום? עתודאים וערבים. לא רק אבל בעיקר. הערבים גם מקבלים את התואר ובורחים עם התואר שלהם לחו"ל כך שאנחנו לא מקבלים החזר על מה שהשקענו בהם ממילא. אם החינוך האקדמאי היה חינם, לפחות לאנשים היה אינטרס כלשהו להשאשר בארץ כדי שגם לילדים שלהם יהיה חינוך אקדמאי בחינם.

מאיפה הנתונים על הערבים שעושים תואר ובורחים מהמדינה?

ואולי זה בגלל שהם לא מצליחים למצוא עבודה?

ותאמיני לי, מי שצריך אינטרס מיוחד בשביל להשאר בארץ, מוזמן לעזוב כבר עכשיו

לא רוצה לחיות במדינה של כפויי טובה שחושבים שהכול מגיע להם וכל פעם שמשהו לא נראה להם מאיימים לעבור למקום אחר

פורסם
אתה רוצה לספר לנו על ההטבות האלו?

חוץ מזה, גם לתואר אקדמאי יש מספיק הטבות

הנחות בארנונה... אתה רוצה שאני אזכיר לך את ההשקעות של המדינה במפעלים של אינטל?

מה ההבדל אם תחזיר הלוואה, נגיד תשלום של 400 ש"ח בחודש או שיורידו לך עוד 400 ש"ח מס?

הלוואה זה מחייב ב400 ש"ח קבוע. אם יש לך משכורת של מלצר (נגיד ולא מצאת עבודה במקצוע) אז זה יותר מידי בשבילך.

אני מדבר על אחוז מסויים מהמשכורת- משכורת גדולה=> החזר גדול יותר=> פחות זמן, והפוך...

פורסם

הנחות בארנונה... אתה רוצה שאני אזכיר לך את ההשקעות של המדינה במפעלים של אינטל?

המקרה של אינטל הוא יחיד ומיוחד

מי שפותח עסק לא מקבל הטבות כאלו (או בכלל)

הלוואה זה מחייב ב400 ש"ח קבוע. אם יש לך משכורת של מלצר (נגיד ולא מצאת עבודה במקצוע) אז זה יותר מידי בשבילך.

אני מדבר על אחוז מסויים מהמשכורת- משכורת גדולה=> החזר גדול יותר=> פחות זמן, והפוך...

ואני מדבר על הלוואה שתחזיר אותה רק אחרי שתרוויח את השכר הממוצע במשק

שכר שמאפשר לך להחזיר 400 ש"ח בחודש בלי להרגיש את זה

פורסם
המקרה של אינטל הוא יחיד ומיוחד

מי שפותח עסק לא מקבל הטבות כאלו (או בכלל)

זה תלוי בגודל העסק ובמיקום שלו... יש מועצות איזוריות שעושות הנחה משמעותית בארנונה לזמן מסויים, יש כל מיני קרנות יזמות שנותנות סיבסוד.... לא חסר...

ואני מדבר על הלוואה שתחזיר אותה רק אחרי שתרוויח את השכר הממוצע במשק

שכר שמאפשר לך להחזיר 400 ש"ח בחודש בלי להרגיש את זה

לא יותר פשוט לעשות את זה בתור מס?

פורסם

זה תלוי בגודל העסק ובמיקום שלו... יש מועצות איזוריות שעושות הנחה משמעותית בארנונה לזמן מסויים, יש כל מיני קרנות יזמות שנותנות סיבסוד.... לא חסר...

עזוב שטויות

מי שפותח עסק לא מקבל שום הטבה

אז לא ענית לי, למה שהמדינה לא תממן את זה?

מה הוא צריך לפתוח את החיים עם חובות והלוואות?

לא יותר פשוט לעשות את זה בתור מס?

כנראה שלא, כי זה אומר שהמדינה תשלם היום כסף (שאין לה)

מה זה משנה לך בכלל אם זה בתור מס או בתור החזר אם זה רק כשתגיע למשכורת הממוצעת במשק?

פורסם

כבר בהתחלה דיברתי על הלוואות שמחזירים אותם אחרי תקופה ארוכה (כשמגיעים לשכר X)

זה כבר יותר ריאלי, אבל ריאלי לא מעניין את המלווים.

מאיפה הנתונים על הערבים שעושים תואר ובורחים מהמדינה?

ואולי זה בגלל שהם לא מצליחים למצוא עבודה?

רק שתדע לך, רבים עוברים לירדן. וזה שהם לא מצליחים למצוא עבודה זה רק מצדיק את זה שקשה להחזיר את ההלוואות הללו.

מאיפה הנתונים? לא זוכרת מה אכלתי היום בבוקר, לא זוכרת היכן קראתי על זה לפני שנתיים. :lol:

ותאמיני לי, מי שצריך אינטרס מיוחד בשביל להשאר בארץ, מוזמן לעזוב כבר עכשיו

לא רוצה לחיות במדינה של כפויי טובה שחושבים שהכול מגיע להם וכל פעם שמשהו לא נראה להם מאיימים לעבור למקום אחר

תמיד צרייך אינטרס. החיים הם אינטרס אחד גדול - בעיקר לשרוד ולהתרבות ולעשות זאת בדרך הטובה ביותר.

הפליטים מסודן גם הם ברחו בגלל אינטרס - אינטרס לשרוד. גם הם כפויי טובה? לא, השלטונות שלהם דרקוניים. אז שלנו לא דרקוניים, שלנו סתם עושקים את האדם הקטן.

פורסם

זה כבר יותר ריאלי, אבל ריאלי לא מעניין את המלווים.

זה מעניין את שרת החינוך כבר לא מעט זמן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=638395&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0

רק שתדע לך, רבים עוברים לירדן. וזה שהם לא מצליחים למצוא עבודה זה רק מצדיק את זה שקשה להחזיר את ההלוואות הללו.

מאיפה הנתונים? לא זוכרת מה אכלתי היום בבוקר, לא זוכרת היכן קראתי על זה לפני שנתיים. :lol:

הערבים לא מצליחים בגלל אפליה בעיקר

כשסיימנו את הלימודים כולם אצלנו מצאו סטאז' חוץ מ... (את מבינה לבד)

גם כאלו שסיימו עם ציונים הרבה יותר גבוהים מהיהודים

אבל אני לא שמעתי אף פעם על תופעה של מעבר למדינות ערב

פורסם

אפלייה?!

הם מתקבלים ללימודים על סמך אפלייה למרות ציונים נמוכים, ומעטים מהם יוצאים עם ידע כלשהו... השותף הערבי שלי, לדוגמא, לומד הנ' חשמל (המקצוע הכי "יוקרתי") והוא טיפש כמו נעל... פשוט יושב וחורש כל היום... אבל משהו מעבר (נגיד, היגיון פשוט... לדוגמא כשיש הפסקת חשמל לחצי יום, וחם בטרוף, לפתוח את המקרר ולתת לו לעמוד פתוח 10 דקות בזמן שהמטומטם מטייל בדירה עם בקבוק מים) הוא לא מסוגל לקלוט (התחיל לצעוק עלי כשהערתי לו על זה שכל האוכל יתקלקל)...

הרופאים הערבים שהיתי אצלהם לא איבחנו נכון חצי מהזמן (וכמובן נתנו לי טיפולים לא מתאימים שסתם הרסו לי את הכבד, בזמן שהייתי יכול להרוס אותו עם אלכוהול :pissed:)

אני רואה פה כל יום במעונות חבורות של ערבים מתנהגים כמו בבונים בכלוב (ומצטער בפני הבבונים...)

מנהלים שיחות מחלון אל חלון בצעקות, זורקים אבנים על חלונות כדי לקרוא לבבון שאמור להיות שם...

זה לא אפלייה... זה ברירה טבעית... אם הם היו שווים משהו, לא היו להם בעיות לקבל עבודה.

פורסם

אז מה הבעיה עם זה שמי שרוצה ללמוד יקח הלוואה בריבית נמוכה שההחזר שלה יהיה מספר שנים אחרי שיסיים ללמוד בתשלומים נוחים?

הוא ישקיע היום כדי להחזיר שבעתיים בעתיד, לא?

טחחחחחחחחחחחחחח

תנסה לשלם פעם שכר לימוד.

אחרי זה תנסה למצוא הלוואה כאשר אין לך עבודה קבוע שמכניסה כסף טוב נראה מי ייתן לך אותם בכלל.

הלוואות סטודנט זה סיוט, בד"כ צריך חסכון לא קטן בתור ערבון, ולמה לכל הרוחות שהוא ישלם פעמיים? כל עוד ההלוואה הזאתי לא תיהיה הוצאה מוכרת במס אין שום סיבה לקחת אותה או להביא את הבן אדם למצב שצריך לקחת אותה.

פורסם

אפלייה?!

הם מתקבלים ללימודים על סמך אפלייה למרות ציונים נמוכים, ומעטים מהם יוצאים עם ידע כלשהו... השותף הערבי שלי, לדוגמא, לומד הנ' חשמל (המקצוע הכי "יוקרתי") והוא טיפש כמו נעל... פשוט יושב וחורש כל היום... אבל משהו מעבר (נגיד, היגיון פשוט... לדוגמא כשיש הפסקת חשמל לחצי יום, וחם בטרוף, לפתוח את המקרר ולתת לו לעמוד פתוח 10 דקות בזמן שהמטומטם מטייל בדירה עם בקבוק מים) הוא לא מסוגל לקלוט (התחיל לצעוק עלי כשהערתי לו על זה שכל האוכל יתקלקל)...

הרופאים הערבים שהיתי אצלהם לא איבחנו נכון חצי מהזמן (וכמובן נתנו לי טיפולים לא מתאימים שסתם הרסו לי את הכבד, בזמן שהייתי יכול להרוס אותו עם אלכוהול :pissed:)

אני רואה פה כל יום במעונות חבורות של ערבים מתנהגים כמו בבונים בכלוב (ומצטער בפני הבבונים...)

מנהלים שיחות מחלון אל חלון בצעקות, זורקים אבנים על חלונות כדי לקרוא לבבון שאמור להיות שם...

זה לא אפלייה... זה ברירה טבעית... אם הם היו שווים משהו, לא היו להם בעיות לקבל עבודה.

יש לך שותף ערבי ? ;D חשבתי שרק זה עם המפזר עלים ב6 בבוקר מפריע לך :lol:

אני מבין את הכעס שיש לך עליהם , אבל אל תזלזל בהם , יש בינהם חכמים יותר ממני וממך .

פורסם

כן... וחוץ מזה היו עוד כמה... בגללם אני שונא ערבים... (בניגוד לסתם אהבלים ששונאים אותם רק כי הם "ערבים" ובחיים לא ראו אחד מחוץ לטלוויזיה...)

(והשנה אני בחדר שפונה לכיוון שבו אין מה לפזר ;D... שנה שעברה כל החבר'ה שהיו איתי בדירה רצו לתלות את הגנן מהבייצים...)

טחחחחחחחחחחחחחח

תנסה לשלם פעם שכר לימוד.

אחרי זה תנסה למצוא הלוואה כאשר אין לך עבודה קבוע שמכניסה כסף טוב נראה מי ייתן לך אותם בכלל.

הלוואות סטודנט זה סיוט' date=' בד"כ צריך חסכון לא קטן בתור ערבון, ולמה לכל הרוחות שהוא ישלם פעמיים? כל עוד ההלוואה הזאתי לא תיהיה הוצאה מוכרת במס אין שום סיבה לקחת אותה או להביא את הבן אדם למצב שצריך לקחת אותה.

[/quote']

ההלוואה שמדברים עליה זה משהו שינתן לכולם כמו משכנתא או משהו כזה... אבל עדיין זה לא מבטיח שיהייה לך איך להחזיר אותה :nixweiss:

פורסם

למה אתם הולכים עם הראש בקיר? צריך לעלות את השכר הלימוד ל-15K בחודש כדי להציל את האוניברסיטאות. כן, עושים את זה כדי שאתם תלמדו במעבדות חדישות, תשתמשו במחשבים חדשים, תלמדו בכיתות חדשות ותקבלו תקציבים למחקר ופיתוח. לא קשה להבין את זה.

האוצר והאוניברסיטאות מבינים שלא יהיה קל לסטודנטים להתמודד עם הגזרה ולכן הוחלט לפתוח בתוכנית הלוואות ישירות דרך האוניברסיטאות. לסטודנטים תהיה אפשרות לפרוס את שכר הלימוד ל-10 שנים בריבית כמעט אפסית ותתחילו לשלם את הלוואה אחרי שתסיימו ללמוד. ולפני שאתם בוכים על אותם 375 ש"ח (משכורת של יום וחצי עבודה בשכר מינימום) תבדקו טוב כמה אתם משלמים ל-Yes/HOT או לספקית הסלולרית.

פורסם

אני מקווה שהעלאה בשכר הלימוד תשאיר את כל החוקרים והמרצים בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים