עבור לתוכן

הטימטום של צה"ל

Featured Replies

פורסם

אתמול או שלשום קראתי -בעיתון-בתדהמה על אחוזי הנשירה המדהימים משרות צבאי מקרב חייבי הגיוס במדינה.ואלה הנתונים שהתפרסמו בעיתון והם:

1.רקכ-76% מחייבי הגיוס אכן מתגייסים לצבא

2.מתוכם רק כ60% אכן משרתים 3 שנים מלאות

3.מתוך כל המשתחררים מצבא הסדיר רק כ40% עושים מילואים

4.מתוך כל אלה שרשומים במילואים רק30% אכן מתייצבים בפועל

5.ומתוך אלה שעושים מילואים בפועל רק כ10-15% הם חיילים קרביים

מתוך נתונים אלה אני למד שהצבא" מרוב חוכמתו"מאבד ביודעין כמחצית מכח האדם שיכול היה לשרת ולתרום לבטחון המדינה.וכך גם להוריד ממשך השירות הסדיר .ובנוסף לכך גם לא היה צורך לקרוא בתדירות גבוה כל כך לחיילי המילואים.קראתי גם בעיתון שגדוד מסוים במילואים שירת כ70 יום מתוך 11 חודשים בשנה.לכן אני טוען ממזמן שמי שמשרת במילואים הוא פראייר במיוחד אם הוא חייל קרבי.מפני שהצבא אינו יודע ואינו מעוניין לנצל את כל כח האדם האפשרי במדינה .ונוח לו לנצל את מסירותם של חיילי המילואים המשרתים במסירות ובאכפתיות למען העם והמדינה.רק כאשר חיילי המילואים במיוחד הקרביים לא יתייצבו לשירות מילואים ויפסיקו להיות פראיירים אז יש סיכוי ששר הביטחון וראש הממשלה יעשו משהו לתיקון העוול שנגרם לחיילי המילואים המשרתים נאמנה את המדינה.

פורסם

די כבר, איזה מגה טרול :bash: :bash: :bash:

לך תישן על האף. :s07:

תגידו, לא נתתם לו כבר באן? |:

ועכשיו לנער אותך חזרה למציאות:

הטמטום הוא של האנשים, לא של צה"ל.

רק כ 76% מחייבי הגיוס אכן מתגייסים לצבא- האמת שפחות אפילו. זה נקרא משתמטים, שמעת על זה? מי שלא בסדר פה הם האנשים, לא צה"ל.

מתוכם רק כ60% אכן משרתים 3 שנים מלאות- אוקיי, ו? לצה"ל אין צורך בחייל נגרר שלא רוצה לשרת- הוא עושה יותר נזק מתועלת, ולכן בד"כ בועטים אותם החוצה. אל תדאג, זה כתם שנשאר לכל החיים.

מתוך כל המשתחררים מצבא הסדיר רק כ40% עושים מילואים- ואת מי אתה רוצה להאשים? תאשים את מי שלא מגיע לבסיס ששולחים לו צו מילואים.

מתוך כל אלה שרשומים במילואים רק30% אכן מתייצבים בפועל- מה שכתבתי למעלה.

ומתוך אלה שעושים מילואים בפועל רק כ10-15% הם חיילים קרביים- אוקיי, ו? מה אתה מציע שנעשה?

ועכשיו בבקשה הגש בקשה לאשפוז עצמי בגהה/אברבאנל, אני אשלם לך על הנסיעה, רק עזוב אותנו בשקט.

פורסם

קצת משעשע לראות ת'רד כזה ביום שבו הוקפצתי למילואים בצו 8 :lol:

פורסם

^^

אתה באותו מקום מהסדיר?

מה הם צריכים צו 8? :lol:

פורסם

רק כ 76% מחייבי הגיוס אכן מתגייסים לצבא- האמת שפחות אפילו. זה נקרא משתמטים, שמעת על זה? מי שלא בסדר פה הם האנשים, לא צה"ל.

מתוכם רק כ60% אכן משרתים 3 שנים מלאות- אוקיי, ו? לצה"ל אין צורך בחייל נגרר שלא רוצה לשרת- הוא עושה יותר נזק מתועלת, ולכן בד"כ בועטים אותם החוצה. אל תדאג, זה כתם שנשאר לכל החיים.

מתוך כל המשתחררים מצבא הסדיר רק כ40% עושים מילואים- ואת מי אתה רוצה להאשים? תאשים את מי שלא מגיע לבסיס ששולחים לו צו מילואים.

ומתוך אלה שעושים מילואים בפועל רק כ10-15% הם חיילים קרביים- אוקיי, ו? מה אתה מציע שנעשה?

ועכשיו בבקשה הגש בקשה לאשפוז עצמי בגהה/אברבאנל, אני אשלם לך על הנסיעה, רק עזוב אותנו בשקט.

אם הצבא לא היה אטום לחלוטין לעובדה שבני אדם משרתים בו אז אולי היו פחות אנשים שעוזבים את השלוש שנים שלהם באמצע. ולכן, תרים את הרגל גבוה גבוה לשמיים ותבעט לעצמך בתחת יא אינפנטיל.

ולא, אני מסכים איתך שהשתמטות זה פשע.

פורסם

קצת משעשע לראות ת'רד כזה ביום שבו הוקפצתי למילואים בצו 8 :lol:

וזה מעוד מעודד שאחיך הולך למילואים עוד 11 ימים ואתה קורא כתבה כזאת.

ומשה007, יש לך קשר דם כלשהו לטל אזולאי מהפורום? :lol:

פורסם

טוב עכשיו כמה עובדות:

צה"ל פוטר ממילואים, כ50% מהחיילים עם פרופיל 64, ו100% מהחיילים עם פרופיל 45 ומטה.

צה"ל פוטר ממילואים כ75% מחיילי החיל הכללי.

צה"ל פוטר ממילואים את כל מי שהמקצוע שלו הוא 40א כלומר עובד כללי, ובד"כ כל מי שנמצא תחת מקצוע פקידותי.

יחידות שיש להן מאגר אנשי מילואים לא יזמנו אנשים לא חיוניים כלומר אם יש יחידה שיש לה 100 אנשי מקצוע במילואים, ו100 אנשי מנהלה(נהגים וכו') ויש לה 30 תקני מילואים בשנה היא לא תזמן נהגים ועובדי רס"ר אלא אנשי מקצוע.

לצה"ל אין יותר מידי אוגדות מילואים במצב סדיר, יש אוגדות מילואי חירום שנכללות תחת גיוס כללי, אין בזה טעם ואין לזה תקציב. רוב היחידות שכן מזומנות למילואים במצבי חירום או במצבים של פעילות שדורשת לשנות את הסד"כ של צהל הם תומכי לחימה, בעקר לוגיסטיקה, ויחידות יעודיות - קשר, מודיעין וכו'.

צה"ל לא מזמן אנשים אקראים למילואים בתור לוחמים אלא מרים אוגדות מילואים שלמות בד"כ אין צורך בזה אתה לא יכול סתם לשלב לוחם במילואים בתוך חטיבה סדירה או מחלקה סדירה קיימת. אבל אתה כן יכול להגיד לנהג במילואים תקח משאית מפה לשמה, לאיש תקשוב העורק עם XYZ נפל תרים אותו, או למש"ק מודיעין תבצע את התפקיד שלך. כיוון שהם פועלים במסגרת אחרת, מצד שני אתה לא יכול לשנות סתם את הסד"כ של חטיבה מסויימת כי בא לך.

אז לפני שאתה סתם יוצא בהצהרות מפגרות תבדוק על מה אתה מדבר בכלל.

פורסם

כול מילה במקום.

ולמה לעזאזל גנבת לי את המשפט? :angryfire:

פורסם

1. צה"ל מטומטם, אין ספק. אבל אני בהחלט מסכים שלא זו הבעיה שלו.

(אני אומר את זה בתור מישהו שהתשחרר מכמעט שנתיים בקבע שבוע שעבר)

2. יש אנשים שאוהבים לצעוק כמה שצה"ל מטומטם, אבל הם לא שמעו על המושג הפשוט "אחריות אישית".

קחו את עצמכם ותעשו משהו. תהיו אתם בסדר. אנשים חושבים שהמדינה צריכה לדאוג להם לכל דבר וזה פשוט לא ככה (היא צריכה לרוב, אבל לא להכל).

3. למי שלא מכיר- יש צוי 8 גם לג'ובניקים. לפעמים יש דברים שבשבילם גם צריכים אותם....

4. חשבת על זה שצה"ל תלוי בתקציב שמוקצה לו ע"י המדינה? לזמן מילואים עולה המון כסף. לא תמיד יש תקציב.

(לא שצה"ל משתמש בתקציב שלו בשיא היעילות, אבל זה משהו אחר)

פורסם

^^

אתה באותו מקום מהסדיר?

מה הם צריכים צו 8? :lol:

לא, ממש לא. וזה היה תרגיל גיוס אוגדתי או משהו כזה.. :-\

וכשאני אומר שהוקפצתי *היום*, לזה בדיוק אני מתכוון.

פורסם

תרים את הרגל גבוה גבוה לשמיים ותבעט לעצמך בתחת יא אינפנטיל.

:lol:

חתימה דחוף :smile1:

וכשאני אומר שהוקפצתי *היום*, לזה בדיוק אני מתכוון.

ואז מי יערוך את הביקורות שלי :cool2:?

פורסם

זה טמטום?

פאק, אם היית יודע אחוז ממה שקורה בצבא היית סותם את הפה כל כך חזק שהיו חייבים פטיש בשביל לפתוח אותו

האחוזי גיוס/נשירה/מילואים זה הדבר האחרון שמתריד את צה"ל במדד הטמטום שלו

אני באמת הייתי רוצה לדעת מה היית אומר אם היית יודע מה צה"ל עשה ברוב חוכמתו בחצי שנה האחרונה :lol: היית מתפחלץ

פורסם

אם הצבא לא היה אטום לחלוטין לעובדה שבני אדם משרתים בו אז אולי היו פחות אנשים שעוזבים את השלוש שנים שלהם באמצע. ולכן, תרים את הרגל גבוה גבוה לשמיים ותבעט לעצמך בתחת יא אינפנטיל.

ולא, אני מסכים איתך שהשתמטות זה פשע.

לך תלמד את פירוש המילה אינפנטיל לפני שאתה משתמש בה בצורה שגויה לחלוטין, טמבל.

אתה חושב שאני מצדיק את המצב הנוכחי בצה"ל? אז אתה טועה לגמרי. אח שלי אכל אותה בגלל האטימות של צה"ל, אבל מה שמשה כתב זו הכפשה ותו לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים