עבור לתוכן

פיזיקה - מכניקה 5 יח"ל - אחרי

Featured Replies

פורסם

קרינה וחומר היה פשוט זוועה...

פורסם

אעע הגשה 85 והייתה בגרות כל כך קלה וכ"כ החמצתי את האופציה לשפר תציון.......יש לי טעויות מפגרות יהיה לי איזה 84-88 כמו ההגשה פחות או יותר =\

מישהו יכול לאמת את התשובה של יואל גבע לשאלה 4 סעיף ד ? לדעתי הוא טועה שם ולצערי גם אני לדעתי טעיתי..

טעיתי ב-2ב וג'(ג' טעות נגררת)

הנחתי שברגע שהתלמיד מרפה אז הגוף מתחיל נפילה חופשית ושכחתי מהמהירות שהייתה לו ><

פורסם
  • מחבר

אעע הגשה 85 והייתה בגרות כל כך קלה וכ"כ החמצתי את האופציה לשפר תציון.......יש לי טעויות מפגרות יהיה לי איזה 84-88 כמו ההגשה פחות או יותר =\

מישהו יכול לאמת את התשובה של יואל גבע לשאלה 4 סעיף ד ? לדעתי הוא טועה שם ולצערי גם אני לדעתי טעיתי.. הוא צדק שם, גם לי יצא ככה

טעיתי ב-2ב וג'(ג' טעות נגררת)

הנחתי שברגע שהתלמיד מרפה אז הגוף מתחיל נפילה חופשית ושכחתי מהמהירות שהייתה לו ><

נראה לי נפלתי בשאלה 2 =| לי יצא T=48

לכן יש לי פה טעות נגררת =\

פורסם

הקרינה וחומר היה גרוע

החשמל קליל

פורסם
  • מחבר

עד כמה המיקוד במכניקה משתנה כל שנה? מאוד? קצת?

האם אני אוכל לגשת ולהוציא 100 גם אם אני לא אלמד על פי המיקוד החדש? (בהנחה שכיום אני יודע שאת החומר מעולה, אבל לצערי נפלתי על קטנות :'( )

היות ואני במגמת אלקטרוניקה אינני חודש כלל מהחלק של החשמל, וקרינה וחומר זהו פרק קל יחסית.

פורסם

היות ואני במגמת אלקטרוניקה אינני חודש כלל מהחלק של החשמל, וקרינה וחומר זהו פרק קל יחסית.

:lol:

תגיד את זה למי שחיבר את השאלון השנה.

אם תמשיך בפיזיקה אז לא תהיה לך בעיה לעשות מכניקה שוב בגלל שגם בחשמל משתמשים במכניקה.

אני לא אומר שלא תצטרך להתרענן, פשוט יהיה לך הרבה יותר קל.

פורסם
  • מחבר

איזו מן שאלה, כמובן שאני אמשיך, על אחת כמה וכמה אם אני רוצה ללמוד תואר ראשון פיזיקה (ולהרחיב בתואר השני אלקטרו-אופטיקה כנראה) :P

פורסם

מכניקה זה משחק ילדים אחרי שלומדים את חשמל-מגנטיות וקרינה וחומר..

פורסם

מכניקה זה גם לא ממש היסטרי בכל מקרה.

היום ניגשתי לבגרות, היה סביר סה"כ S:

טעיתי בגרף שהיה צריך לשרטט בשאלה 3, משום מה החלטתי שהוא לא ממשיך למהירות שלילית, לא יודע למה S:

פורסם
  • מחבר

מכניקה זה משחק ילדים אחרי שלומדים את חשמל-מגנטיות וקרינה וחומר..

נכון, הבגרות היום במכניקה הייתה קלה מאוד, עם זאת - עשיתי טעויות קטנות דביליות ומאוד מיותרות :-\

פורסם

עשיתי חישוב מהיר...

נגיד בחשמל הוצאתי 95, ובקרינה וחומר קיבלתי 88 בבגרויות עצמן (שני הציונים הם פחות מהצפי בשתים או שלוש נקודות שגם הוא לא אופטימי, אבל זה בכוונה).

יצא לי 98 סופי בחמש יחידות בפיזיקה, זה טוב?

(אין לכם מושג כמה חשקתי ב-100 הנכסף)

פורסם

יש לי 100 במכניקה, 100 במעבדה

ו95~ בחשמל

ו90~ בקרינה וחומר

יהיה בסדר.

גם ככה יש את הבונוס של האוניברסיטאות ככה שזה ממוצע לא רע בכלל.

פורסם

יצא לי V= שורש 2

כלומר מהירות חיובית, אז אני לא מבין למה הגוף לא יגיע ו\או יעבור =\

יש עוד שיטה:

אפשר לחשב מה המהירות המינימלית של המעבר בנקודת גובה מקסימלי (E או מה שזה לא היה,שכחתי כבר)

פשוט תעשה N=0

ואז F=mg

mg=m*v^2/r

ואתה תגיע ל v=שורש של g*r

לי יצא שהמהירות הקריטית היא 2m/s ושהמהירות כשמתחילים מ 0.9meter או מה שזה לא היה יצאה שורש 2.

ואז ישר רואים שהגוף לא יגיע ל E.

פורסם
  • מחבר

זה לא עוד שיטה, זה אותו הדבר, רק מה שאני כתבתי זה חלק מהפיתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים