פורסם 2007 ביולי 918 שנים השאלה היא למה המהירות לאורך המסלול (מהנקודה האדומה לנקודה הכחולה) קטנה ? אני עניתי בגלל שלאורך המסלול הAr(תאוצה רדיאלית)גדלה. האם יקבלו את התשובה לפחות באופן חלקי?
פורסם 2007 ביולי 918 שנים מה !?!? לא הבנתי את השאלה...אבל לפי מה שאני יודע אחרי קורס מתיש בפיזיקה מכניקה, שתאוצה רדיאלית במעגל קבועה בכיוון שלה (כלפי מרכז המעגל).תסביר את עצמך אחי , השאלה לא מובנת.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים כי יש שינוי בגובה!אם הנקבע בנקודה האדומה ציר יחוס (H=0) אז האנרגיה הכוללת שתהיה לגוף היא אנרגיה קינטית (0.5MV^2 ) אבל כשאתה עולה לנקודה הכחולה יש לא רק אנרגיה קינטית אלא גם אנרגיה פוטנציאלית כובדית והאנרגיה הכוללת היא 2MGR+0.5MV^2 ומכיוון שיש את חוק שימור האנרגיה אז :2MGR+0.5MV^2 = 0.5MV^2 בנקודה האדומה = בנקודה הכחולהומפה ניתן לראות כי המהירות קטנה יותר (זה די ברור)
פורסם 2007 ביולי 918 שנים כי יש שינוי בגובה!אם הנקבע בנקודה האדומה ציר יחוס (H=0) אז האנרגיה הכוללת שתהיה לגוף היא אנרגיה קינטית (0.5MV^2 ) אבל כשאתה עולה לנקודה הכחולה יש לא רק אנרגיה קינטית אלא גם אנרגיה פוטנציאלית כובדית והאנרגיה הכוללת היא 2MGR+0.5MV^2 ומכיוון שיש את חוק שימור האנרגיה אז :2MGR+0.5MV^2 = 0.5MV^2 בנקודה האדומה = בנקודה הכחולהומפה ניתן לראות כי המהירות קטנה יותר (זה די ברור)אני חושב שהמסלול הוא לא שנקודה B (הכחולה) נמצאת במיקום גבוה יותר מאשר נקודה A (האדומה). אני חושב שהמסלול מקביל לקרקע.לפי דעתי המהירות קטנה לאורך המסלול (אם על קו ישר הגוף נע במהירות קבועה) כיוון שפועלת תאוצה טרנציפוגלית ש"מבזבזת" אנרגיה ואז הגוף מאט.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אני חושב שהמסלול הוא לא שנקודה B (הכחולה) נמצאת במיקום גבוה יותר מאשר נקודה A (האדומה). אני חושב שהמסלול מקביל לקרקע.לפי דעתי המהירות קטנה לאורך המסלול (אם על קו ישר הגוף נע במהירות קבועה) כיוון שפועלת תאוצה טרנציפוגלית ש"מבזבזת" אנרגיה ואז הגוף מאט.אתה בטוח שזה נכון??? כי אני לא ממש
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אנרגיה קינטית מומרת לאנרגיה פוטנציאלית.פותח הת'רד, התשובה היא:עפ"י חוק שימור אנרגיה הגוף מאבד מA (נקודה אדומה) לB (נקודה כחולה) אנרגיה קינטית ורוכש אנרגיה פוטנציאלית.חוק שימור אנרגיה:Ea=EbEka+UGa=Ekb+UGb
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אתה בטוח שזה נכון??? כי אני לא ממשאני לא בטוח בשום דבר, אבל אני חושב שזה נכון. עוד לא למדתי את זה.איך הבנתם מהשאלה הזאת שהגוף נע על ציר במצב מאונך לקרקע, זה מה שאני לא מביןסוף סוף מישהו חושב כמוני.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים איך הבנתם מהשאלה הזאת שהגוף נע על ציר במצב מאונך לקרקע, זה מה שאני לא מביןהבנתי למה הוא מתכוון כי זה היה סעיף בבגרות היום - וזו תנועה מעגלית - הכח הנורמלי מאונך לתנועה.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים הבנתי למה הוא מתכוון כי זה היה סעיף בבגרות היום - וזו תנועה מעגלית - הכח הנורמלי מאונך לתנועה.רגע, זה מאונך לקרקע או שזה מקביל לקרקע כי זה לא רשום בשאלה.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים זוהי תנועה מעגלית, גוף הנע מנקודה תחתונה אל עבר הנקודה העליונה במסילה (הקשת הימנית).
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אהההה, זה שאלה קלאסית על אנרגיה פוטנציאלית, אני מכיר את זה בגרסא של גלגל ענק...
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אם מדובר על מישור מקביל לקרקע הרי שאין הבדל במהירויות אם לא צויין כח חיצוני.אם מדובר על תנועה בניצב הרי ההסבר הפשוט הוא באנרגיות כפי שהציגו כאן.
פורסם 2007 ביולי 918 שנים אהההה, זה שאלה קלאסית על אנרגיה פוטנציאלית, אני מכיר את זה בגרסא של גלגל ענק...זה בדיוק מה שהסברתי כמה הודעות קודם לכן.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.