עבור לתוכן

חייב בבקשה ייעוץ בקשר לאוניברסיטה\לימודים

Featured Replies

פורסם

עכשיו הגיעו ציוני הבגרויות האחרונות, ואני, שהסתמכתי על המועד ב' במתמטקיה, נדפקתי :-\

המועד ב' הוא יום לפני שאני חוזר מחוץ לארץ עם החברים... קיבלתי 83 סופי שאלון ז' [90 הגשה 75 בגרות] הלך לי חראאא אני לא יודע מה לעשות.. להגיע יומיים לפני מחוץ לארץ בשביל הבגרות, לעשות מועד חורף או לוותר בכלל? הציונים האחרים הם 90 ו 93 .

גם באנגלית קיבלתי לא משהו.. 88 בג'י סופי ו99 ו92 באחרים. בג'י גם כדאי חורף או שלא צריך?

אני ממש מפחד בקטע של הקבלה לאוניברסיטה :-\

נכנסתי לפה http://www.ims.tau.ac.il/md/Ut/Smdp009.aspx

והממוצע בגרויות ייצא בין 106.33 ל107.21 [זה כמו להגיד שאני בין מטר 20 ל2 מטר או שאין הפרש כזה גדול בין שתי התוצאות.. אני לא מבין]

קיצר אני לא יודעע מה לעשות כבררררר יש עיצות?

פורסם

גם לי יש שאלה משלי. אשמח אם תענו גם לי.

נכסתי לקישור הזה של חישוב ממוצע בגרויותו אני רוצה להבין משהו. לא רשום שם לדוגמא מגמת כלכלה... זה מקצוע נוסף עם בונוס או בלי בונוס? כי זה 5 יח"ל אז יש על זה בונוס, נכון?

תודה מראש.

פורסם

תודה רבה על הקישור, עזר לי מאוד לנחש ולדעת לפחות כמה השינוי בציון ספציפי משפיע על הממוצע.

איגור, יש לך למטה רשימה של מקצועות המקבלים בונוס, חפש שם. בעצם, אם אתה לומד מנהל וכלכלה אז כן, אתה מקבל בונוס

פורסם

עכשיו הגיעו ציוני הבגרויות האחרונות, ואני, שהסתמכתי על המועד ב' במתמטקיה, נדפקתי :-\

המועד ב' הוא יום לפני שאני חוזר מחוץ לארץ עם החברים... קיבלתי 83 סופי שאלון ז' [90 הגשה 75 בגרות] הלך לי חראאא אני לא יודע מה לעשות.. להגיע יומיים לפני מחוץ לארץ בשביל הבגרות, לעשות מועד חורף או לוותר בכלל? הציונים האחרים הם 90 ו 93 .

גם באנגלית קיבלתי לא משהו.. 88 בג'י סופי ו99 ו92 באחרים. בג'י גם כדאי חורף או שלא צריך?

אני ממש מפחד בקטע של הקבלה לאוניברסיטה :-\

נכנסתי לפה http://www.ims.tau.ac.il/md/Ut/Smdp009.aspx

והממוצע בגרויות ייצא בין 106.33 ל107.21 [זה כמו להגיד שאני בין מטר 20 ל2 מטר או שאין הפרש כזה גדול בין שתי התוצאות.. אני לא מבין]

קיצר אני לא יודעע מה לעשות כבררררר יש עיצות?

גבר אתה חרשניאל משהו מוטרף, תרגע ממוצע של 105+ מסדר אותך כמעט בכול מקום (חוץ מרפואה\משפטים) ששם תצטרך ממוצע 110 ופסיכו גבוה של 730+

בכול אופן יש לך ממוצע סבבה לגמרי תוסיף לזה שתחרוש לפסיכו, ותוציא בו ככה 670-700 ואתה מסודר כמעט להכול חוץ מרפואה\משפטים שאם תרצה אז תצטרך להוציא פסיכו של 770-780

פורסם

אם אתה יכול לשפר באנגלית אז תעשה.. זה שטותי בגרויות באנגלית, לבוא לעשות חצי שעה מבחן ושלום. גם אם הייתי יכול לשפר בנקודה אחת את הציון הייתי הולך לעשות את המבחן.

פורסם
  • מחבר

גבר אתה חרשניאל משהו מוטרף, תרגע ממוצע של 105+ מסדר אותך כמעט בכול מקום (חוץ מרפואה\משפטים) ששם תצטרך ממוצע 110 ופסיכו גבוה של 730+

בכול אופן יש לך ממוצע סבבה לגמרי תוסיף לזה שתחרוש לפסיכו, ותוציא בו ככה 670-700 ואתה מסודר כמעט להכול חוץ מרפואה\משפטים שאם תרצה אז תצטרך להוציא פסיכו של 770-780

אם אני לא אוציא מעל 720 אני אעשה עוד פעם .. למרות שאני לא מאמין שאני אצטרך...

למשפטים צריך ממוצע גבוה ופסיכומטרי גבוה? אתה בטוח?!? שמעתי דווקא שהקריטריונים למשפטים לא ממש גבוהים [לא שאני מתכוון להכנס לשם]

אני רוצה להכנס לאוניברסיטה ללימודי כלכלה [תואר ראשון - לא דורש ממוצע כזה גבוה לא?!] אבל באותו זמן גם תואר ראשון בביוטכנולוגיה או משהו כזה וזה אני מאמין שכן דורש הרבה... הקטע זה כמה הרבה...

פורסם

אני יודע שהדרישות למשפטים לא ממש גבוהות... אפילו באונברסיטאות...

לגבי מה ששאלתי... אני לומד כלכלה ויזמות.. זה אותו דבר כמו כלכלה ומנהל?

אנחנו לומדים את זה ברמה של 5 יח"ל אז זה מקבל בונוס, נכון?

תודה מראש.

פורסם

אם אני לא אוציא מעל 720 אני אעשה עוד פעם .. למרות שאני לא מאמין שאני אצטרך...

למשפטים צריך ממוצע גבוה ופסיכומטרי גבוה? אתה בטוח?!? שמעתי דווקא שהקריטריונים למשפטים לא ממש גבוהים [לא שאני מתכוון להכנס לשם]

אני רוצה להכנס לאוניברסיטה ללימודי כלכלה [תואר ראשון - לא דורש ממוצע כזה גבוה לא?!] אבל באותו זמן גם תואר ראשון בביוטכנולוגיה או משהו כזה וזה אני מאמין שכן דורש הרבה... הקטע זה כמה הרבה...

ככול שהביקוש למקום גבוה יותר, כך תנאי הקבלה נוקשים, וגבוהים יותר, רפואה\הנדסת מחשבים, אלקטרוניקה,חשמל\משפטים קיצר כול מה שמבוקש, צריכים סכם גבוה, לעומת זאת תואר בפיסקיה\מטממטיקה מה שאין לזה הרבה ביקוש אפשר להכנס עם סכם דיי נמוך למרות שהמקצועות הללו מאוד קשים, ואמורים להיות עם סף כניסה של סכם גבוהה כמו של הנדסה\רפואה.

פורסם

לא הייה לי כוח לקרוא בכול, אבל כמה דברים:

א. אם יש לך אפשרות לעשות מבחן מסויים ואתה חושב שאתה יכול לשפר, תעשה... כל עוד זה חינם, אתה לא מפסיד

ב. תחליט מה אתה רוצה ללמוד ואיפה, כנס לאתר של אותו המוסד ותבדוק מה הדרישות ומה הסכם שלך (כמעט בכול מקום יש נוסחאות שונות ויש אפשרות לחשב...)

תחשב "מיקרה גרוע" ו"מיקרה אופטימי", ואז תחליט אם שווה לך לגשת למבחן שתוספת של 10 נק' תשנה את הסכם ב0.03 או משהו כזה...

בולשיט. 105 זה ממש לא גבוה... וזה גם תלוי איפה אתה מחשב, כמו שכתבתי, בכול מקום מחשבים בצורה שונה, ויש פקולטות\ מחלקות שבמקצועות מסויימים מתחשבים בצורה שונה מהשאר.

פורסם

IG ממוצע של 105, עם פסיכו ככה 700 מסדר אותו ברוב הפקולטות, כמובן שאם זה הנדסת מחשבים\חשמל\רפואה שיש ביקוש, רצוי פסיכו\ממוצע יותר גבוה.

פורסם

עברתי עכשו באתר של הטכניון, וראיתי שהם הורידו בצורה מזעזעת את סיפי הקבלה :P

ראיתי גם שהפסיכומטרי משפיע הרבה יותר מבמקומות אחרים, ככה שבאמת עם 700 וממוצע 105 אפשר להתקבל כמעט לכל מקום

אבל בכול אופן, במקומות אחרים, עד כמה שאני זוכר, הפסיכומטרי משפיע פחות והציונים בשביל ממוצע 105 בטכניון לא תמיד מספיקים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים