עבור לתוכן

עזרה לגבי מזגן אלקו

Featured Replies

פורסם

יש לי מזגן של אלקו בחדר כבר כמה שנים טובות (מעל חמש) ויש כמה דברים שאני לא מבין, להלן המזגן:

dsc00647gk6.jpg

Shot with W800i at 2007-07-04

איך אני אמור לנקות אותו כמו שצריך? פשוט להוציא את הפילטרים וזהו? או שיש עוד משהו? כי משום מה באמצע הלילה המזגן נוטף "זיעה" ואני יושן בדיוק מתחתיו בלילה ויצא לא קצת שקמתי בבהלה באמצע הלילה בגלל הזיעה הזאת. איך אפשר לנקות אותו בצורה יסודית? מישהו התנסה עם משהו כזה כבר?

פאנל:

dsc00649ib9.jpg

Shot with W800i at 2007-07-04

מעולם לא ממש התעמקתי באיורים שעל הפאנל אבל עכשיו כשצצות הבעיות אני חושב שכדאי להתחיל להתעמק, אם מישהו מכיר ויודע מה אומר כל אחד אני אשמח.

אני יודע שהאיור הימני דולק אומר שהפילטר לא נקי או שיש אבק, למרות שאני מנקה את הפילטרים המנורה הזאת נשארת, למה?

פורסם

חחחחח מה נהייה?

הגיע הקיץ וHW הפך לפורום מזגנים?

התמונה הזאת של היציאת חירום נדירה!

פורסם

אתה פותח את המכסה הגדול

יש שם 2 רשתות

תוציא אותם תשתוף אותם

תייבש

ואז תחזיר למקום

ואז הוא יפסיק לתפתף

פורסם
  • מחבר

^^

זה מה שעשיתי, וזהו זה אמור לעזור? ומה בנוגע לציור של הפילטר שתמיד דולק?

חחחחח מה נהייה?

הגיע הקיץ וHW הפך לפורום מזגנים?

התמונה הזאת של היציאת חירום נדירה!

יש חלון מתחת לשלט הזה ;D

פורסם

אין חיישן שמודד את כמות האבק במזגן, לאחר מספר שעות מסויים של הפעלת המזגן יש לנקות אותו ולכן הנורה נדלקת. צריך לאפס את מונה הזשעות הזה כדי לכבות את הנורה.

פורסם

איזה צירוף מקרים!! גם אצלי יש בדיוק את האלקו הזה. המזגן הזה שקט יחסית לא כמו המיצובישי אבל בסדר. לטעמי זה אחד הדגמים האמינים של אלקו שכבר הפסיקו לייצר. אבל אני מאוד מאוכזב ממנו.

הבעיה הגדולה היא שהוא מתלכלך מהר במחליף חום שלו ובמיוחד במפוח. (בעצם כל המזגנים מתלכלכים ככה). את הפילטרים תשטוף פעם בשבועיים לפחות ותייבש מול מאווררים ולא בשמש או בחום. אם המזגן עובד הרבה שעות אז פעם בשבוע לשטוף פילטרים ותתעלם מהמנורה הצהובה. יש כפתור Reset בלוח הכחול שליד המסננים ומאפסת את ספירת שעות העבודה שלו למסננים. למנורה הזו אין משמעות מיוחדת.

את המחליף חום אתה יכול גם לנקות פעם בשבועיים או פעם בחודש רק אחרי הפעלת המזגן על קירור 30 מעלות למשך שעה עד לייבוש מלא של המחליפי חום. אחרי זה ניתן לנקות בעזרת שואב אבק את הליכלוך תוך שימוש במברשת בעל סיבים רכים ולא מכופפים בתנועה מלמעלה למטה לאורך צלעות האלומיניום שאחרת תעקמם.

אם תיקח פנס תסובב את מכווני האוויר ותביט במפוח כשהמזגן כבוי אתה תהיה בהלם מהכמות של הליכלוך - ליכלוך שמפיץ ריח לא נעים של עובש ומיקרובים בעת הפסקות המדחס. את המפוח קשה מאוד לנקות אני ואחי עושים ניקוי לבד בעצמנו רק פעם בשנה וזה אחרי פרוצדורה מסויימת שאני לא אפרט כאן (אבל אם תרצה הדרכה בפרטי אשמח לסייע).

בגלל ההתלכלכות הארורה הזאת במזגנים בכלל, שמזמינה פוטנציאל להפצת ריחות צחנה, בחרתי לרכוש את המיצובישי מסידרת "דאו פלזמה" למרות העלות הגבוהה שלו כי הוא המזגן היחיד בישראל שמאפשר ניקוי של המפוח בצורה נוחה ולא מסובכת ללא צורך בהיעזרות של טכנאי מזגנים מתי שרוצים. רק ככה הוא נשאר סטרילי ונקי לעומת האחרים. בעולם יש רק עוד שני יצרנים יפניים שנוקטים בנגישות דומה למפוח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר! :yelclap:

המנורה של הפילטר הזה באמת נכבתה כמו שאמרת, את שאר ההסברים אני יישם מאוחר יותר, מלבד העניין של המדחס כי אני גר בקומה חמישית :P (מדחס זה מה שיושב בחוץ נכון?)

פורסם

חס וחלילה!! לא התכוונתי בכלל לניקוי של מחליפי החום של היחידה החיצונית אל תיגע בכלל ביחידה החיצונית בה ממוקם המדחס.

יש ביחידה הפנימית גם מחליפי חום ואליה התכוונתי כאשר יש צורך לבדוק את המחליפי חום שלה האם הם התלכלכו. המסננים לא יעילים ב-100 אחוז כל מה שהם עושים זה לנסות לצמצם למשך זמן ארוך ככל האפשר את התלכלכות המחליפי חום שנמצאים מאחוריהם והמפוח. לא תמיד זה מצליח. בכל מקרה פרוצדורות אחזקה וניקוי יש לבצע רק אחרי ניתוק התקע של המזגן מהשקע.

על מנת שתבין יותר טוב את כוונתי לגבי ניקוי המחליפי חום צירפתי לך תמונות שמדגימות את זה במיצובישי שרכשתי שזה אפשרי בכל מזגן

15001500148815131501jd5.png

את העניין של המפוח אתה תבין מהתמונות למטה ואת זה ניתן לבצע רק במיצובישי ולא באף מזגן אחר

15021488149314931512151zk5.png

15041497151114931497ra8.png

אם הטיפטופים ממשיכים בכל זאת יש שתי אפשרויות:

1) צינור הניקוז סתום או שפתח יציאת המים שנמצא באוגר מי העיבוי שבתוך היחידה הפנימית סתום אז טכנאי צריך לבוא לנקות.

2) אם אין סתימה והמים יוצאים יופי החוצה, אבל הדליפות בכל זאת מתרחשות זה קורה כאשר אחוז הלחות היחסית בחדר גבוה מדי ואז מה שקורה הוא שמים מתעבים על סנפירי המפוח ו/או מכוון האוויר כך שהם נזרקים כטיפות למטה

פורסם
  • מחבר

איפה התמונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים