עבור לתוכן

הבוס שלי עשק אותי, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

עד אתמול עבדתי בחנות כל שהיא.

אני בן 15 וראיון העבודה הבוס אמר שהוא יביא לי 18 ש"ח לשעה.

עכשיו פיטרו אותי והאישה שאחראית על הנהלת החשבונות בעסק אמרה לי שהוא לא אמר לי 18 אלא הוא אמר לי שכר מינימום וככה אני אקבל.

אני לא יודע מה לעשות, זאת מילה שלי נגד מילה שלו.

יש משהו שאני אוכל לעשות כדי להשיב את הצדק?

תודה!

פורסם

דורי לא תוכל לעשות דבר :-\

למה פיטר אותך?

פורסם

אתה לא יכול לעשות כלום, אלא אם חתמתם על חוזה.

זה בצד החוקי.

בצד הלא חוקי, אתה יכול לשרוף את החנות.

פורסם

כמה זה שכר מינמום כבר לבן 15?

17 שקל?

פורסם
  • מחבר

כמה זה שכר מינמום כבר לבן 15?

17 שקל?

15 שקל

אתה לא יכול לעשות כלום, אלא אם חתמתם על חוזה.

זה בצד החוקי.

בצד הלא חוקי, אתה יכול לשרוף את החנות.

אין דבר כזה חוזה בע"פ?

אחותי אמרה שאם זה יגיע לבית משפט או משהו הם ישלמו לי, אבל אין לי הוכחות

פורסם

אין כל הוכחה שהובטח לך 18 שקלים לשעה, אבל, כדאי שתיעזר בנוער העובד והלומד וההסתדרות לנוער עובד. הם עוזרים במקרים של עשיקת ילדים בחופשות וכו'. הם נותנים ייצוג משפטי ולפעמים עו"ד חלקלק עדיף על ראיות מוצקות. ::)

פורסם
  • מחבר

אבל אני די מפחד מהם.

הם לא פריירים.

וגם היא הודיעה ב"סתם בשביל שתדע, לא שזה אישי או משהו" שאם אני אלכלך על החנות הזאת בפורומים הם יתבעו אותי דיבה

פורסם

עקרונית, וחוקית, הם לא עשקו אותך, רק לא קיימו הבטחה שלא התחייבו אליה.

תגיד לי, איזה בית משפט יקח ברצינות תביעה של חברה נגד ילד בן 15 על הוצאת דיבה? יגידו להם לעוף מכל המדרגות, ואם לא, אז ייראו את הרקע למקרה והכל יהיה מאד ברור להם ואז ייסגר התיק והם יעופו מכל המדרגות. אם הם מאיימים בתביעה, זה אומר משהו עלוב עליהם, לא עליך. ונכון לעכשיו, אתה לא הוצאת דיבה, אתה סיפרת מקרה שקרה לך שם באמת, לא המצאת כלום. אם, ונגיד, היית אומר שהם עושים המבורגרים מעוברים שהופלו ומגישים לאנשים, אז זאת היתה הוצאת דיבה. זה שסיפרת איך הבוס שלך הבטיח ולא קיים, זה לא.

פורסם
  • מחבר

אחרי המקרה שהיה בKSP אני לא חושב שמה שאמרת כ"כ מדויק...

בכל מקרה ההבדל הוא של 200 שקל בתכלס, אבל הקטע זה העיקרון.

הם ממש השפילו אותי והסיבות לפיטורין לא מוצדקות.

בנוסף הוא ביקש ממני שאני אקנה חופשי חודשי לנסיעות, וזה עלה לי 300 שקל, ועכשיו יום אחרי הוא מפטר אותי.

בנוסף גם פתחתי חשבון בנק סתם ועכשיו בקושי יש לי כסף להפקיד, אתה יודע שאתה הולך לפטר אותי, ואתה שומע שאני רוצה לפתוח חשבון בגלל העבודה, אז בשביל מה??

פורסם

אז תיקח ייעוץ משפטי. תפנה ל"נוער העובד והלומד", הסתדרות הנוער וכל הבולשיט הזה.

אני מכירה את ההרגשה שמוליכים אותך שולל באף, אומרים שאף אחד לא יפטר אותך, מבטיחים לך שכר, בסוף לא רק מפטרים אותך, אלא גם מקצצים לך את המשכורת שבמקום שתקבל שכר על 9 שעות עבודה, תקבל רק 8.

לך להסתדרות הנוער וספר שם כל מה שקרה והם יתנו לך מענה. אתה לא אמרת באיזו חברה מדובר, זאת שעבדת בה, אז אין לך מה לפחד שהם יתבעו אותך כי ההודעה שלך לא מסגירה את זהותם.

פורסם

בקשר ל"חופשי חודשי" - מקום עבודה מכובד אמור לתת לך החזר תשלומים על נסיעות, אני למשל מקבל עשרה שקלים חדשים ו20 אגורות על כל משמרת שלי(אוטובוס אחד לכל כיוון).

למה פיטרו אותך? עשית משהו או שפשוט יום אחד באת לעבודה ואמרו לך "אה, בעצם אנחנו לא באמת צריכים שתעבוד כאן?" - אם זה הראשון אז כל הקטע של החופשי חודשי אין פה שום דבר רע, אם זה הדבר השני - משהו מאוד מסריח כאן.

אתה לא אמרת באיזו חברה מדובר, זאת שעבדת בה, אז אין לך מה לפחד שהם יתבעו אותך כי ההודעה שלך לא מסגירה את זהותם.

בדיוק מה שבאתי לומר.

כל עוד לא חשפת את זהות המעסיק אין לו אפשרות לתבוע אותך, לא מבחינה חוקית ולא מבחינה "הגיונית" - מאיפה למעסיק שאתה מדבר על החנות שלו?

פורסם
  • מחבר

הקטע שהוא ידע, הוא ידע.. תאמין לי, פשוט אין לו אפשרות להוכיח, אני יכול להגיד שהמצאתי חנות דמיונית.

בקשר לסיבה, יש כמה סיבות שהבנתי, אבל אף אחת מהן לא נכונות, והסיבה האמיתית היא שהמנהל מכירות פשוט לא אהב אותי מהיום הראשון, אני לא יודע למה.

אבל למדתי מהפיטורין ומכמה לקוחות שהיו לי, שאם אדם לוקח משהו שהוא לא רוצה, הוא יחזיר את זה ולא משנה כמה הוא יפסיד וכמה התירוצים שלו יהיו מפגרים.

אני מכיר אדם שקנה טלפון סלולרי ב4.2K מזומן ואחרי שבוע החזיר אותו ב1200 שקל פחות כי "איכות השירים בספיקר (שהיא מצוינת במכשיר הזה ד.א) לא מספקת אותו" והאדם הזה הוא אדם קשה יום.

בכל אופן, אין סיבה מוצדקת לפיטורין וזה לא משנה, לא הייתי חוזר לעבוד אצלהם

פורסם

שיידע וייחנק עם הידע הזה. לא כתבת כאן באיזו חנות מדובר אז לא יכול להגרם לו נזק.

לך כבר להסתדרות הנוער! תיפגש ותדבר איתם והם יטפלו בך! יאללה, לעבודה:

http://www.minimom.co.il/

פורסם

גם אני שנה שעברה עבדתי בחילוק פלייארים והוא נתן לי בקושי 15 ש"ח, עבדתי כמו חמור בשביל לחלק את כל הבוכטה של הפלייארים בשמש ובחום כזה, קיבלתי בממוצע לכל יום איזה 90-100 ש"ח ל-7 שעות עבודה.

היה כתוב במודעה על החילוק פלייארים 25 ש"ח לשעה, אח"כ לבסוף הוא אמר לי שהוא שהוא נותן כסף לפי קבלנות (אזורים שהספקנו לחלק), לפחות שייכתוב שזה לפי אזורים ולא 25 ש"ח ואפילו הוא נתן פחות מהמינימום והייתי אז בן 16.

אח"כ אמרתי לו את זה והוא הוסיף לי עוד 110 ש"ח ולא יותר.

סה"כ:

6 ימי עבודה, 7 שעות ביום, 690 ש"ח.

עצה שלי: תביא חוזה מטעמך שייחתום לך בעצמו, אם אין חוזה, אין על מה לדבר. (בפעם הבאה שתעבוד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים