עבור לתוכן

"צריך להקליט אותן ולקחת אותן לעורך דין כדי שיחתמו שהן רוצות"

Featured Replies

פורסם

אני חושבת שאפשר לפתוח דיון חדש לגמרי, מדוע המחוקק בחר להשאיר את "הזכות לנאוף", כאשר ברור לכולנו שזה לא בסדר, אחרת, אנשים לא היו עושים את זה בסתר.

• תגובות 70
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מגנים אותו כי זה לא מקומנו, ניאוף לחוד פשע לחוד.

ניאוף איננו פשע, הבחור לא עשה שום דבר בניגוד לחוק.

הבחורה כן, היא עשתה מעשה חמור שגם גרם עוול רב, תאמיני לי שבוע מעצר במקרים מסויימים לא פחות גרוע מאונס.

מוסר זה עניינם הפרטי של אנשים כל עוד הוא בגדר החוק.

את משווה אנשים שמזדיינים מהצד לרוצחים אנסים ובוגדים במדינה, ההשוואה ממש חסרת טעם, עניין ולא במקום.

עם כל הכבוד אם היא הייתה מספרת לחברה שלו על זה, הכאב בייצים והמכות מהשפחה היו מספיקים.

לזרוק אותו לכלא מתוך נקמה זה פשע, פשע שצריך לשלם עליו, ובמדינה מתוקנת היו משלמים עליו.

פורסם

אני לא חושבת שהיא הכירה את חברתו של הבחור, ואם הכירה אז המוסר שלה היה מונע ממנה להכנס איתו למיטה מלכתחילה, כמו שזה מנע ממנה לשכב עם החבר שלו שנשוי ואב לילדים. וגם אם היתה מוצאת דרך לספר לה, אני חושבת שהיא היתה חוטפת מכות. מה היה קורה אם עכשיו גבר זר מספר לך שהוא זיין את חברה שלך ושהיא כלבה בוגדנית? :nixweiss:

כן. ניאוף זה לא פשע. אבל אל תבוא לבכות כאשר יבגדו בך. הרי זה לא פשע והיא חשבה שאתם במערכת יחסים "פתוחה".

פורסם

רגע בתור אחת שמשווה ניאוף לרצח, יש לך זכות לדבר על המוסר של מישהי שגרמה עוול רב, ביצעה עבירה חמורה, וצריכה להשפט על זה?

נו באמת מוסר או לא מוסר, לך יש מוסר כפול וזה דיי ברור...

ברור שניאוף זה פוגע, אבל זה לא פשע ואת מפספסת את כל הנקודה.

פורסם

אין לי מוסר כפול. כבר אמרתי מספר פעמים שהיא צריכה להשפט על מסירת תלונה כוזבת וכן, אפשר לדפוק אותה בבית דין אזרחי כפליים ולהוציא פיצויים. אני מקווה שזה גם ילמד את כל הזונות להפסיק לצעוק "אונס".

אני לא משווה בגידה לאונס, אני אומרת שאותה הדרדרות מוסרית קיימת במקרים הללו. זאת לא רק אני, זה חוקרי התנהגות וסוציולוגים שחושבים כך.

פורסם

אגב בגידות , ספור שמוזכר בגמרא

אמא אומרת לבתה "למה את הולכת עם הרבה גברים בגלוי ? תלמדי ממני , יש לי 10 בנים , רק אחד מאבא שלך,

והשאר מגברים אחרים , ואף אחד לא יודע על זה "

והיא לא יודעת שבעלה שמע את השיחה הזאת ....

בעלה אומר לעצמו " ככה היא עשתה לי ? אני אראה לה מה זה "

לימים נפטר, והשאיר צוואה "כל הרכוש שלי לבן אחד בלבד " ולא כתב מי הוא .

הלכו כל העשרה בנים לרב בנאה זצ"ל כדי שיפתור את התעלומה .

הרב בנאה אמר להם " ככה עשה לכם אבא שלכם ? לכו ותחבטו בקבר של אבא שלכם !"

למחרת בבוקר באו הבנים וחבטו בקבר אביהם עד שלא נשאר ממנו שריד ופליט וחזרו אל רב בנאה שיפסוק .

הרב שאל אותם "עשיתם כמו שציוויתי אתכם ? " ,ענו הבנים " כן הרב עשינו כמו שציווית אותנו ! "

שאל הרב " כולכם הייתם שם ? " , ענו הבנים " כן כולנו היינו שם , חוץ מאחד שלא רצה לבוא "

ענה הרב " קראו אליו שיבוא " , שאל אותו הרב " תגיד למה לא רצית ללכת ? "

ענה הבן " אני אלך ואחבוט בקבר של אבי ? בעד שום הון שבעולם לא אעשה את זה ! "

פסק הרב בנאה " זה הבן האמיתי ! והוא היורש ! , כל השאר ממזרים ! "

פורסם

סלח לי, אבל מה זה לעזאזל קשור....?

יש לזה איזשהו קשר עקיף לנושא הכללי, אבל זה לא קשור ישירות לנושא הת'רד.

דריה- לרוב אני מסכים איתך, וגם הפעם בצורה חלקית, ועם הסתייגות.

כמובן שפשע מוסרי הוא פשע, ועושה אותו חרא של בנאדם, אבל זו לא סיבה להושיב אותו בכלא ואת המעלילה להשאיר בחוץ.

גם הסברה שלך ושל הסוציולוגים שהידרדרות מוסרית מסוג זה בד"כ תגרום אח"כ להידרדרות לפשעים פליליים- שגויה. זה תלוי בעוד הרבה גורמים חיצוניים.

דוגמה מעולה- ארצות סקנדינביה. יש לך מושג איזו כמות מפחידה של בוגדים בתוך נישואין (וגם מחוץ) יש שם? ועדיין, אלו ארצות עם אחוזי פשעים פליליים מהנמוכים בעולם. הכל תלוי בתפיסה שגורמת לאותו פשע מוסרי

אם הוא באמת "שם זין על העולם" כמו שאמרת, זה כנראה באמת יוביל לפשע פלילי בשלב מסוים

אבל אם הוא סתם חלש אופי שלא מסוגל לשמור על הזין במכנסיים, זה כבר סיפור אחר. זה לא חד משמעי, לא קבוע, ואי אפשר גם להבדיל בין המקרים.

אבל לא צריך לצאת מפרופורציות, בכל מקרה.

פורסם

התרבות שלנו מאד שונה משל הסקנדינבים. אצלם, פעם, היה מותר לאישה לשאת כמה גברים או לעשות מה שבא לה בתוך או מחוץ לנישואין, כמו לגבר. אני חושבת שזה בגלל שהגברים היו הרבה בים ובמלחמות ולא תמיד חוזרים. כדי לא להשאיר אישה עגונה. אצל הלאפים למשל, הם לא מייחסים כלל חשיבות ל"נאמנות פיזית". אצלם המושג "אהבה חופשית" הוא עד הסוף. אבל הם אנשים מוזרים לנו - יש להם 27 מילים לשלג ואף מילה אחת ל"מלחמה".

היה מקרה בשוודיה לפני כשנתיים, שם בחור ששכב עם מישהי כשהיה מחוסר הכרה, תחת השפעת אלכוהול, תבע אותה על אונס וזכה. הבחור, מסתבר, היתה לו חברה, ובמצב פיכח ובהכרה בחיים לא היה בוגד בה. תראה לי בחור בארץ שהיה עושה דבר כזה, אלא אם סתם היה נואש לכסף והלך תביעה אזרחית? היה פה דיון על זה, כולם צחקו עליו שהוא פראייר.

פורסם

סעמק עם המוסר הכפול, ביהדות בתנך מותר היה לגבר לשאת כמה נשים שהוא רוצה אז?

פורסם

אז? אז לאישה היה אסור, כי היא אישה, היא רכוש, ורכוש צרייך לקבל את הזין ולחייך.

בסקנדינביה יש תפיסה שונה לדברים הללו. עד היום, אנשים שם לא עושים כזה סיפור מסקס כמו בשאר העולם. יש לי חברים שם, חלקם עם חברות/נשואים, אבל זה לא מפריע להם ללכת למועדוני חשפנות או לזונות כשהם רחוקים מהן ולנשים, זה לא ממש מזיז כי הן תמיד יודעות "שהכלב יחזור ואם בא לי גם אני אקח מישהו כשהוא לא פה". תבין, שם אף אחד לא קורא לזונה זונה ולחשפנית שרמוטה, כי זאת עבודה לכל דבר, שם זה מקובל וזה בסדר וסטריפטיז זאת אמנות. מכבדים את הנשים האלו בלי קשר למקצוע שלהן, בעוד שכאן הן נחשבות זבל. אנשים שם לא מתרגשים מלאות ציצי כמו פה. הם לא עושים מזה ביג דיל. לסקנדינבים דווקא אין מוסר כפול. לשאר העולם כנראה יש.

פורסם

מה זה משנה תרבות זה תרבות, אתה לא יכולה לקבל תרבות אחת ולהצדיק כי זה נראה לך כיפי לאכול 10 זרגים בלילה אחד... ומצד שני לדחות אחרת אם זה 10 בנות על איזה גבר מכוער ושעיר כי זה איכסה...

פורסם

דריה, את לא יכולה לחוקק חוק שאומר שבגידה היא עבירה פלילית מכמה סיבות:

א. בעייתי מאד, לא חסרים זוגות פתוחים שאין לבני הזוג בעיה עם זה אבל מסיבות כאלו ואחרות לאחר X זמן מישהו יחליט להתלונן כנגד השני.

ב. חופש, זה פשוט מגביל באופן לא חוקי בעליל.

ג. תגדירי "בגידה", תמיד יהיה אפשר לפרש את זה ל20 כיוונים שונים ותמיד יהיו מי שלא יסכימו עם ההגדרה שלך.

ד. ואיזה עונש תתני לבוגד? ברור לך שאף שופט שוביניסט סוג ז' בארץ לא יתן מאסר במקרה כזה.

באופן כללי: היא מרגישה שרימו אותה? מטומטמת! תגישי תלונה על הונאה! לא על אונס! זה שהוא זבל זה לא אומר שצריך להתלונן נגדו על אונס שהוא לא ביצע!

פורסם

תגידו, בעל יכול לאנוס את אשתו?

זה אפשרי?

פורסם

אם זה לא בהסכמה, אז למה לא.

פורסם

תגידו, בעל יכול לאנוס את אשתו?

זה אפשרי?

כן :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים