עבור לתוכן

לימוד מחשבים... מה מלמדים את מי שלא יודע כלום

Featured Replies

פורסם

היי, השכנה (30~) שלי שמעה שאני "מומחה\אלוף\מסטר\פימפ" במחשבים והיא רוצה שאני יעביר לה שיעור כדי ללמוד כמה דברים בסיסים כדי שהיא תדע לתפעל את המחשב בעבודה החדשה שלה . הידע שלי אכן דיי רחב ומגוון תוכנה, חומרה ועוד... בעיקר בנושאים שמעניינים אותי שמעצם הסקרנות חרשתי ולמדתי אותם לבד

הבעיה היא שהנושא הזה ממש ענק ורחב בלי התחלה וסוף מוגדרים בניגוד לדברים אחרים שמנחה אותך איזה ספר או היררכיה מסוימת, כאן אין ממש דבר כזה ולכן אני לא יודע מאיכן להתחיל (זה כפתור POWER, בו מדליקים את המחשב ::) ) ומה ללמד...

אני מניח שדברים רבים שנראים לי מובנים מאליהם יראו לה לא הגיוניים וקשים (עיניין של תפיסה... למרות שהיא לא כזאת מבוגרת אחרי הכל)... ולכן רציתי לשאול אתכם מה לדעכם אפשר ללמד ? זה לא שלא לימדתי אף פעם אנשים ... פשוט שרוב הפעמים היה מדובר בדבר ספציפי ולא נושא כל כך כללי כך שאם יהיה לי איזה שהוא א,ב,ג,ד,ה,ו,ז... זה יעזור מאוד

אני מניח שיש לרבים ממכם ניסיון בזה.

נ.ב 1

כמה לוקחים על דבר כזה ? אני בעיקרון לא ילד קטן.יש לי אפילו תעודת טכנאי מחשבים ואני עובד בזה כפרי-לנסר, אבל בכל זאת מה נראה לכם ?

נ.ב 2

לא נראה לי שהיא מעוניינת לדעת איך לתזמן זכרונות או את החשיבות של משחה טרמית איכותית בשביל OC ;D.

פורסם

כשאתה אומר לימוד מחשבים, הקטע החומרתי? או שאתה מתכוון לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס וכן הלאה?

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, הקטע החומרתי הוא ממש לא הקטע שלה... אני מדבר יותר על סביבת וינדוס , ממשק וכו'

פורסם

אני חושב שהשאלה האמיתית היא - האם היא כוסית?

ותקח כמו שיעור פרטי רגיל, נגיד 60 לשעה.

פורסם

תסביר לה על תוכנות האופיס, ועל האקספלורר.

פורסם

אולי הכי טוב בלהתחיל מלשאול אותה במה היא עובדת ועל איזה תוכנות?

אם היא מזכירה תראה לה כמה דברים נוחים על IE ואופיס, אולי גם תראה לה דפדפנים אחרים

אם היא איזה אדריכלית שצריכה AUTO CAD אז.. בהצלחה :)

קיצר תשאל אותה ותנסה להבין מזה מה היא צריכה

לילה טוב

פורסם

א.תסביר לה על האופיס,בדגש על הוורד,ואקסל.

ב.אינטרנט,מוזיקה,משחקי פלאש למיניהם,תכיר לה את גוגל,אימייל.

ג.התמצאות בווינדוס,תסביר לה למשל איך לחבר MP3 למחשב אם יש לה,ומצלמה,איך להעביר תמונות וכו' דברים בסיסים באנטי ווירוס.

זה הבסיס.

פורסם

אח"כ תכיר לה את האימיול,הביטורנט,ואתרי הפורנו

אחרי זה כמה משחקים...

ואחרי זה תמהיר לה את המחשב/תפרק לה את צלעות הקירור/גע לה בהארדיסקים/תן לה לשחק לך בשלט של הWII, אם אתה מבין למה אני מתכוון.... :P

פורסם

הייתי מדריך בקורס מחשבים לאנשים בני 70+

תתחיל בזה שתכיר לה את כל הדברים הרגילים איך מכבים איך מדליקים מאיפה מגיעים לאן מגיעים

אחריי זה תראה לה איך עושים קובץ וורד ואז תלמד אותה להשתמש בו, תלמד אותה על תקיות ותסביר לה שהיא תוכל למיין דברים, לשים שם דברים אישיים וכו'

תראה לה איזה מעתיקים גוזרים ומדביקים איך משנים את השם וכו'.

אם היא מבקשת לדעת איך שולחים אימייל אל תקשה עליה ותסביר לה על OUTLOOK תן לה איזה אימייל בוואלה או הוט מייל משהו סביר וקל.

תלמד אותה על אודות הדפדפן מה זה דף הבית מה זה ריפרש מזה היסטורי וכו'

תראה, שאני לימדתי אנשים קשישים לתפעל מחשב הם היו פשוט בעלי תפיסה איטית כ"כ ואני לא חושב בגלל גילם, אני חושב שזה מחשב ומשהו מורכב עבורם בתור דבר חדש, אז אתה צריך להבין שלא מדברים איתה בסלנג של מחשבים בדברים שמובנים מאליו ואתה אומר לעצמך OMG איך היא לא יודעת את זה או משהו, תתיחס אל זה כאילו אתה מלמד תינוק ללכת..

כמה שזה נשמע מוגזם אבל זה נכון.

אה, וכל מה שעשיתם שהיא תרשום במחברת.

קח לה 35 שקל על שעה עגולה

:yelclap: בהצלחה

פורסם

בהמשך למה שסופרנו אמר:

גם לי יצא ללמד אישה מבוגרת על המחשב שלה.

שתרשום הכל במחברת (ותבקש ממנה גם להכין שאלות, יהיו לה לא מעט בין שיעור לשיעור).

תהיה איטי. סבלנות זו מילת המפתח. אתה יכול להשתגע, אבל יש אנשים שלא כמו לך, להם זה לא מובן מאליו, וזה לא פשוט.

בהתחלה תסביר לה איך משתמשים באינטרנט, בגוגל. שאל אותה על משהו שמעניין אותה (לא יודע, מאכלים, סריגה אנאעראף.. מצידי שיהיה מועדונים ובארים..), תלמד אותה לחפש על זה מידע, תלמד אותה איך ליצור עם זה תיקייה במועדפים ולשמור את זה שם (וכמובן איך לגשת לזה אח"כ). חשוב חשוב - אל תתחיל עם FF וכל הדברים האלה, תשאר רק עם האקספלורר! תוכנות חדשות רק יסבכו ויבלבלו אות היותר.

אחרי זה תלמד אותה על המבנה של התיקיות וארגון הקבצים במחשב, תציג לה את ה"מסמכים שלי" (my documents) ותלמד אותה איך מארגנים קבצים.

לפני זה או אחרי זה אתה מוזמן ללמד אותה גם איך קוראים ושולחים אימייל - או בדפדפן או עם אאוטלוק (סביר להניח שכשהיא עשתה חשבון אינטרנט, היא קיבלה גם מייל.. תגדיר לה אותו באאוטלוק אקספרס).

תסביר לה על שימוש בוורד וכו'.

אחרי זה, שהיא יודעת את הבסיס, תשאל אותה אם יש משהו יותר מתקדם שהיא רוצה ללמוד, ואם אתה יודע לעשות אותו תלמד אותה (אם היא הייתה מבקשת ממני AUTO CAD כמו ש-Born To Be Dead אמר.. מצטער אבל אני לא יודע להשתמש בתוכנה הזו..).

קפיש? (סה"כ זה די מה שסופרנו אמר.. אבל עם קצת תוספת שלי :))

פורסם

תראה יש הרבה מאוד דרכים..

תשאל אותה לפניי מה היא רוצה תעשו סדר עדיפויות ותעבדו על פי זה, כל דבר שאתה רואה שהיא הבינה ואת יודע שאפשר להתקדם תסמן V.

שהכל אצלה יהיה מסודר עם מחברת שאלות בין שיעור לשיעור כמו שיואב אמר ולדעתי כדאי שמדיי פעם שהיא מרגישה שהמחשב איטי וכו' שתשלם לך איזה 100 שקל תתקין לה תוכנות הגנה כמו KAV, תוכנות נגד ספייוואר מתקן רג'יסטרי איחוי דיסק קשיח בדיקת שגיאות מערכת וכו' בקיצור תעשה לה את פעולות התחזוקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים