עבור לתוכן

כוח משיכה

Featured Replies

פורסם

לגבי ה''מקום עם כוח משיכה חזק במיוחד'':,

אני לא מאמין שיש דבר כזה!,

בכל מקום יש את אותו כוח המשיכה (אנחנו מדברים על כדור הארץ,כמובן).

בתודה,

MuTaTiOn.

זה לא נכון לחלוטין:

תאוצת הכובד במקומות שונים על כדור הארץ (m/s²) אמסטרדם 9.813 גלזגו 9.816 פאריס 9.809

אתונה 9.807 הוואנה 9.788 ריו דה ז'נרו 9.788

אוקלנד 9.799 הלסינקי 9.819 רומא 9.803

בנגקוק 9.783 כווית 9.793 סן פרנסיסקו 9.800

בריסל 9.811 ליסבון 9.801 סינגפור 9.781

בואנוס איירס 9.797 לונדון 9.812 סטוקהולם 9.818

כלכותה 9.788 לוס אנג'לס 9.796 סידני 9.797

קייפ טאון 9.796 מדריד 9.800 טאיפיי 9.790

שיקגו 9.803 מנילה 9.784 טוקיו 9.798

קופנהגן 9.815 מקסיקו סיטי 9.779 ונקובר 9.809

ניקוסיה 9.797 ניו יורק 9.802 וושינגטון 9.801

ג'קרטה 9.781 אוסלו 9.819 ולינגטון 9.803

פרנקפורט 9.810 אוטווה 9.806 ציריך 9.807

בכל אופן כן יש אפשרות לנטרל כוח כבידה, בד"כ ע"י שימוש במולכי על, אלו דברים שעושים ברמה ניסיונית במעבדות ולא משתמשים בהם באופן אפליקטיבי בשומקום ככה שבשל הניסויים של נאסא יש שתי אפשרויות:

1.אימון במים.

2. אימון בתוך מטוס מיוחד שטס קרוב מאוד לאטמוספרה.

בקשר להבנה של כוח המשיכה - יש הבנה לא רעה לגבי מה הולך שם, נכון שזה אחד מהמדעים היותר מסובכים והנחשבים כיום, אבל דיי מבינים מה קורה שם.

אם אני לא טועה נאסא בונה מערך שאמור למדוד גלי כובד בעוד אנחנו מדברים ובתחנת החלל הבינלאומית צפוי להיות חלק כמו גלגל ענק שאחראי לכבידה מלכותית.

• תגובות 43
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכוח שמופעל על כולם שווה בגודלו, רק שבמקומות מסוימים יותר מן הכוח משמש לתאוצה יותר גדולה בגלל שכדור הארץ מסתובב סביב עצמו.

ולכן אם מודדים את מה שאני מרגיש, אז אתה צודק ישנם מקומות עם כוחות משיכה שונים, אבל כעיקרון פועל על כולם אותו כוח.

פורסם

באמת שלא הבנתי את מה שכתבת, מה זאת אומרת " יותר מן הכוח משמש לתאוצה יותר גדולה "

תאוצה היא פונקציה של כוח -> יותר כוח -> יותר תאוצה

אין פה קיזוזים, כדור הארץ לא מדליק נורות חשמל בחלק מהכוח.

הרוב המוחלט של כח המשיכה של כדור הארץ לא נובע מהסיבוב שלו סביב עצמו אלא פשוט מהגודל הפיזי שלו.

כנראה שאת ההבדלים השונים בכוח המשיכה על פני כדור ניתן לייחס לריכוז שונה של יסודות באותו מיקום, או אולי פשוט גבההים שונים, באמת שלא מבין בזה עד כדי כך.

פורסם

אני חושב שהוא מדבר על הכוח הצנטריפוגלי...

פורסם

באמת שלא הבנתי את מה שכתבת, מה זאת אומרת " יותר מן הכוח משמש לתאוצה יותר גדולה "

תאוצה היא פונקציה של כוח -> יותר כוח -> יותר תאוצה

אין פה קיזוזים, כדור הארץ לא מדליק נורות חשמל בחלק מהכוח.

הרוב המוחלט של כח המשיכה של כדור הארץ לא נובע מהסיבוב שלו סביב עצמו אלא פשוט מהגודל הפיזי שלו.

כנראה שאת ההבדלים השונים בכוח המשיכה על פני כדור ניתן לייחס לריכוז שונה של יסודות באותו מיקום, או אולי פשוט גבההים שונים, באמת שלא מבין בזה עד כדי כך.

א) כל הכוח שמפעיל כדור הארץ נובע מהיותו מסה ענקית, כוחות לא צצים סתם ככה.

ב) המשוואה שלך לא נכונה, במקרה הזה יש יותר כוח מאשר תאוצה.

אם תסתכל על כדור הארץ תראה שהוא מסתובב על ציר מסוים. ככול שאתה יותר קרוב לציר אתה עובר פחות דרך בסיבוב, וככה ההפך.

בקו המשווה רדיוס הסיבוב הוא הכי גדול, ואילו בקטבים רדיוס הסיבוב הכי קטן.

בגלל שכדור הארץ הוא גוף מוצק, אז כל קווי האופק שנמצאים על קו אורך תמיד יהיו ביחד ולכן:

בקווי אופק שונים יהיה מהירות זוויתית שווה, אבל מהירות קווית שונה בגלל שישנם מקומות שצריכים לעבור מרחק גדול יותר באותו פרק זמן.

ולכן, בקוו המשווה ישנה תאוצה מעגלית גדולה יותר מאשר בקו אופק 30 מעלות או 60 מעלות.

כוח הכבידה שווה על כל המקומות, וחלקו משמש לתאוצה מעגלית, וחלקו מתבטל על ידי כוחות נורמל של החומר.

כאשר אתה לוחץ על חומר ישנם שני אופציות של תגובה:

1) ישבר.

2) יחזיר כוח בניצב למשטח ככה שהכוחות שמופעלים עליו יהיו שווים לאפס.

(משקל ביתי מודד את כוח הנורמל.)

לסיכום, כוח הכבידה שווה בכל המקומות, אבל תאוצת הנפילה החופשית שונה.

פורסם

לסיכום, כוח הכבידה שווה בכל המקומות, אבל תאוצת הנפילה החופשית שונה.

מצטער אבל מספיק המשפט הזה, אתה פשוט סותר את עצמך במשפט אחד.

f=m*a

אתה טוען שA משתנה אבל הכח אותו הדבר??

מה זה אומר? שהמסה משתנה לאורך כדור הארץ?

מצטער,אבל אתה צריך לחזור למורה שלך לבגרות בפיזיקה ושהיא תסביר לך על הנושא, ואם היא סוברת כמוך, אז צריך לפטר אותה.

כוח ה"נורמל" מופעל בכל מקרה אבל כיוונו הופכי ולא קשור לאינטרקציה של מסה עם כוח המשיכה.

פורסם

:kopfpatsch:

מה לא ברור?!

ניתן לפרק את הכוחות!

זה מה שעושים בשעורי פיזיקה, מפרקים כוחות.

המסה לא משתנה, אבל בשקילה עם משקל ביתי יצא לך תוצאות שונות ברחבי העולם.

ויש לי מורה (זכר), ובוא נגיד שאני מספיק סומך עליו (אחד הברגים היותר גדולים בלימודי פיזיקה, וגם מרצה באוניברסיטה).

זה שלמדת נוסחה אחת לא אומר שאתה מבין מה קורה.

פורסם

לא, אבל זה שלמדתי פיזיקה מכניקה (באוניברסיטה), פיזיקה 2 (מיותר לציין שבאוניברסיטה), פיזיקה 3 ושדות וגלים אלקטרומגנטיים כן אומר שאני מבין טיפה בנושא.

עכשיוו קרוב לוודאי שאני לא מפקפק בידע של המורה שלך כמו ביכולת להבין אותו..

פורסם

אוקי, אם אתה מבין כזה גדול אז אתה יכול להסביר בצורה אחת?

אני הייתי מאוד אוהב לשמוע.

פורסם

Thales אכן צודק. הכבידה זהה בכל המקומות (בהזנחת ההבדלים בגובה) מה שמשתנה הוא הכוח הצנטריפוגלי, ולפני שכל החכמים יקפצו שהוא כוח מדומה, בגלל שאנחנו בתוך מערכת הסיבוב לא ניתן להפריד אותו במדידה מכוח הכבידה ולכן מבחינתנו הוא כוח אמיתי.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הייתה הבעיה שלהם לקבל את ההסבר שלי. :nixweiss:

הוא הסבר מאוד הגיוני.

אני חושב שמי שקפץ עלי לא קרא את ההסבר או פשוט לא הבין אותו, אחרת אין סיבה להתווכח עם הסבר פיזיקאלי.

פורסם

שניכם צודקים, חלקית :).

תאוצות הכובד השונות מושפעות גם מהמרחק ממרכז כדו"א ז"א כח משיכה חלש יותר (הטענה של Sifo ) וגם מהמרחק הרב יותר מציר הסיבוב אשר גורם לכח צנטריפוגלי חזק יותר(טענה של Thales ).

עריכה:

לפותח התראד כן , קיימת אפשרות להרגיש כמו בכד"א אם כוח משיכה וזאת באמצעות סיבוב החללית סביב צירה , וגם אפשר לגרום לחללית להסתובב ולהפסיק באמצעות כפתור.

פורסם

שניכם צודקים, חלקית :).

תאוצות הכובד השונות מושפעות גם מהמרחק ממרכז כדו"א ז"א כח משיכה חלש יותר (הטענה של Sifo ) וגם מהמרחק הרב יותר מציר הסיבוב אשר גורם לכח צנטריפוגלי חזק יותר(טענה של Thales ).

זאת אומנם הטענה, אבל זה לא נותן הסבר ללמה זה קורה - המרחק שלך ממרכז כדור הארץ יכול להיות למשל אם אתה על הר מאוד גבוהה, אבל ההר הגיע לגובה הזה בגלל שכוח המשיכה חלש בנקודה הרבה יותר, ככה שכוח המשיכה החלש יותר קודם את המרחק שלך מהליבה בעמידה באותו מקום.

יש לזה כנראה הסבר הגיוני שפשוט לא היה לי זמן להתעמק בו כמו שלא היה לי זמן להגיב בנושא הזה (תקופת מבחנים), אחד מהמרצים של הוא פרו' של אסטרו פיזיקה שכתב מאמר שלם בנושא, אני אשאל אותו בהזדמנות...

סן פרנסיסקו 9.800

לוס אנג'לס 9.796 ניו יורק 9.802

שים לב שאלו 3 ערי חוף ולמרות זאת בעלי כוח משיכה שונה מה שסותר את תאוריית הגובה.

בקשר לכוח הצנטריפוגלי - הוא לא רלוונטי באמת - פשוט כי הוא מתבטל עם עצמו (צהטריפוגלי - צנטריפיטלי - מתוך דרישת תנועה סיבובית.)

פורסם

סן פרנסיסקו 9.800

לוס אנג'לס 9.796 ניו יורק 9.802

שים לב שאלו 3 ערי חוף ולמרות זאת בעלי כוח משיכה שונה מה שסותר את תאוריית הגובה.

חח זה בדיוק מה שאני טוען, והרגע חיזקת את מה שאמרתי :) אתה טוען: 3 ערים בעלות אותו גובה ותאוצת כובד שונה כיצד זה יתכן?

תשובה: אם תסתכל בגוגל MAPS תגלה שניו יורק צפונית ללוס אנג'לס(בהנחה שאתה לא יודע את זה..) ז"א ניו רחוקה יותר מקו המשווה שם הכוח הצנטריפוגלי חזק יותר ובקטבים הכח הצנטריפוגלי לא קיים , אם תסתכל בתאוצת הכובד שמה, תיוכח שהתאוצה גדולה יותר.

בקשר לכוח הצנטריפוגלי - הוא לא רלוונטי באמת - פשוט כי הוא מתבטל עם עצמו (צהטריפוגלי - צנטריפיטלי - מתוך דרישת תנועה סיבובית.)

ומי נראה לך הכח הצנטריפטלי ? כח הכובד. ולא בהכרח הכוחות תמיד שווים ומבטלים אחד את השני.

פורסם

אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל אם מישהו לא בטוח שמה שהוא אומר זה נכון אז כדאי שהוא (או היא) יכתוב שמה שהוא כותב זו דעתו. זה פורום על מדע וטוב להיות מדוייקים. וגם אם תכתבו דברים לא נכונים בבטחון אנשים יפסיקו לסמוך על מה שאתם אומרים.

לדעתי תאוצת הכובד שונה במקומות שונים בכדוה"א בגלל הסיבות הבאות:

1. כדוה"א הוא לא ספירה אלא פאראבולויד (זה כדור מעוך), זה ככה כי הוא מסתובב סביב עצמו וזמן רב של סיבוב כזה מאז תחילת הסיבוב גרמו לו להתעוות ולהיות כזה (לפי מה שאני יודע, עדיין לא בטוחים למה הוא מסתובב בכלל על ציר סביב עצמו). בגלל שהוא לא ספירה יש נקודות על כדוה"א שגם אם הן נמצאות באותו מרחק מפני הים, תאוצת הכובד בהן שונה כי לפאראבולויד אין סימטריה כדורית ולכן הכח שפועל על עצם כלשהו שם שונה.

2. הכח שנוצר מתאוצה סיבובית שונה במקומות שונים על פני כדוה"א בגלל רדיוס סיבוב לא זהה. לדעתי ההשפעה של זה קטנה יחסית להשפעה של זה שהוא לא כדור.

יש משהו שנאמר כאן שהוא לא נכון (יש עוד דברים אבל אני לא רוצה לכתוב יותר מדי), וזה שאם שקול הכוחות הוא אפס אז אתה מרגיש בהכרח (כך מרומז) את כח המשיכה כי אז יש משהו שמתנגד לכח הכבידה עליך ואתה תרגיש את הכח הזה. בתחנת חלל שנעה סביב כדוה"א, שקול הכוחות על האסטרונאוטים הוא אפס אבל הם לא מרגישים כח משיכה. זה קורה בגלל שעל כל מסה קטנה בגוף שלהם (אפשר לחלק את הגוף לאינסוף מסות קטנות שמרכיבות אותו, כמו כל עצם אחר) פועל כח כובד וכח שנוצר מהתאוצה הסיבובית והם פועלים ישירות (בקירוב) ולא ע"י כוחות שמופעלות עליהם ממסות שכנות. כשעומדים בכדוה"א, לעומת זאת, שקול הכוחות הוא אפס אבל מרגישים לא חסרי משקל כי הכוח הנורמאלי עובר לחלקי הגוף האחרים דרך המסות שנוגעות באדמה ואז נוצר לחץ על התאים ותאי עצבים בגוף שלך גורמים לך להרגיש בעל משקל.

ועוד משהו: זה שמישהו למד באוניברסיטה קורסים בפיסיקה זה לא אומר שהוא מבין יותר מאחרים. אם אתם מבינים טוב יותר אז תסבירו.

וגם, להגיד שתאוצת הכובד מושפעת מהכח שיוצרת התאוצה הרדיאלית זה פשוט לא נכון. כן נכון שתאוצת נפילה חופשית מושפעת ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים