עבור לתוכן

שאלות בקשר לגדילה

Featured Replies

פורסם

שלום אני בן 15 גובה 166 ככה ושוקל 48 בערך..

אני עוד לא ממש מפותח פיזית סתומרת בלי שפם וכו'

אבא שלי גובה 174 ואמא 160..

בעקרון בבדיקות אמרו לי שאני יעבור את אבא שלי וזה מה שאני רוצה.. לדעתכם יש סיכוי?

בנוסף לכך רציתי לשאול אם יש דברים מסוימים שמאוד פוגעים בגדילה ואם יש דברים שיכולים מאוד לעזור?

אני יודע שאף אחד פה לא רופא אבל מישהו יכול להמליץ על דברים שבריא לאכול או ספורט שכדאי? בעקרון אני רץ עם חברים משחק כדורגל משתדל לאכול וכו' אבל אשמח להכוונה בעניין האוכל... בקשר למחשב ישיבה הרבה שעות יכולה לפגוע משמעותית בגדילה? אם כן יש דרך להקטין את הנזק? אני יושב הרבה על המחשב אך לא בטוח שאני יושב בצורה בריאה, המלצות איך לשבת? אבל מנגד עושה גם הרבה ספורט (גלישה כדורגל ריצה לפעמים) אז אני משתדל לאזן את זה..

אשמח להמלצות תודה רבה רבה !!

פורסם

פירות וירקות..

טחינה חומוס..

בשר..

פורסם

אני חושב שאתה צריך לשאול את השאלות האלו בפורם בנושא רפואה ובריאות... אתה יכול למצוא כזה באתרים כמו ynet walla וכו'

אתה גם יכול לפנות לרופא משפחה... למרות שיכול להיות שיש תשוובת יותר אקטואליות לשאולות שלך באינטרנט.

יש הרבה מדריכים לאיך לשבת על המחשב. אתה יכול לחפש בגוגל. בכל מקרה שים לב שאתה לא נוטה לכופף את הגב העליון כאשר אתה יושב על המחשב - זה יפגע בהתפתחות של הגב שלך. נסא להישאר עם גב זקוף - ואם השרירים שלך (זוקפי הגב, חגורת הכתפיים) מתעייפים אז תישב עם גב זקוף על המשענת... שלא תמצא את עצמך שעות מתכופף אל המסך (וזה ממש קל לא לשים לב לזה) - זה רע.

פורסם

תישן הרבה, הורמון הגדילה מופרש רק כאשר ישנים.

פורסם
  • מחבר

במידה ובשנים האחרונות ישבתי בצורה לא בריאה מול המחשב?

הנזק יכול להיות במספר סנטימטרים כמו ההבדל בין 170 ל175 וזה גם בלתי הפיך? או שזה רק מעכב תהליכים?

פורסם

אני בגובה שלך, בגיל שלך, שוקל 64, (אני ממש לא שמן, אבל אני אוכל מלא), אבא 164, אמא 148.

אה ויכול להיות שעוד לא התפתחת, אני למשל צריך להתגלח פעם בשבוע (אם אני זוכר...)

האמת בשינה זה עוזר, אני בחופש ישן 11-13 בממוצע, ובבית ספר8-9 שעות...

אתה ממש רזה, תתחיל לאכול... (גם ג'נק פוד)

פורסם
  • מחבר

באמת שאני משתדל לאכול כמה שיותר

מבחינת התפתחות צודק אני גם לא ממש מפותח זה אמור להיות חיובי נכון? סתומרת יש לי עוד לגבוה?

פורסם

זה לא בדיוק קשור אחד בשני, אצלי למשל ההתפתחות שלי לא שינתה כלום, לא שמתי זינוק וסביר להניח שאני אגיע מקס' 175...

אני מקווה להגיע ל178 כדי לעקוף את אח לשי...

אה אגב הישיבה מול המחשב לא משנה את הגובה, היא כן משנה כמה זקוף אתה עומד, וא זתראה נמוך,

לי למשל תמיד קוראים נמוך למרות שאני מעלהממוצע, (יש לי חבר

בגיל שלי 187, ועד אחד 197...) בעיקר בגלל שאני מאוד רחב

יחסית לגובה שלי (לא שמן, יש לי הקף ענק בכתפיים)

פורסם
  • מחבר

אני גם אמור להגיע לגובה כזה לפי בדיקות כף היד וכו'..

רק מה שמטריד אותי זה עניין הישיבה מול המחשב שבשנים האחרונות אני מעריך שלא ישבתי כמו שצריך.. האם זה נזק בלתי הפיך שיכול להשפיע על מספר רב של סנטימטרים? או רק מעקב את התהליך?

פורסם

בקשר להתפתחות (מישהו הזכיר גילוח פעם בשבוע)

אני אהיה בן 17 באוקטובר הקרוב והגובה שלי הוא 182 פחות או יותר.

המשקל אני לא יודע, אני מאמין 85-90, יש לי הרבה מסה, אני לא שמן, אך גם לא רזה כמובן.

בקשר לגילוח - עדיין לא התגלחתי - אפילו לא פעם אחת, אבל זה יגיע בקרוב אני מאמין, השיער פנים גדל בקצב מהיר יותר בזמן האחרון.

בכל אופן, פותח הת'רד וגם אחרים - תאכלו ירקות, פירות, בשר, חלבונים, ותקפידו לישון טוב.

וזאת משום, כמו שכבר צוין קודם לכם הורמון הגדילה מופרש בעת השינה.

פורסם

לא יודע מה הסוד, אולי בגנים, אבל חבר שלי בגיל 14 היה כבר 185+.

אבל אולי יש לך חוסר בהורמון גדילה באופן קוע, אז כדאי לך לבדוק את זה עם הרופא שלך.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את זה והכל תקין אחי סך הכל יש לי גיל עצמות מאוד צעיר...

אני כאילו בן 13 וחצי עכשיו (בערך לפי מה שאני זוכר)

בקיצור אני יאכל טוב מאוד ישן הרבה רק המחשב מטריד אותי.. מישהו באמת יודע אם זה יכול להשפיע באופן דרסטי ובלתי הפיך?

פורסם

כמו שכבתבי זה לא ישנה לך את הגובה כשתעמוד זקוף עד הסוף, אבל ביום יום זה ישנה לך,

תמיד תוכל ללכת לחד"כ ולאמן את השירירים שנחלשו ולשפר את היציבה, אני למשל התחלתי לעבוד

עכשיו, על מקרבי שכמות, והיתי מתחיל לעבוד על השריר למטה בגב אם החד"כ לא היה נשגר עכשיו לחודשים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים