עבור לתוכן

19 אינץ' שווים לכל נפש - דיון שאלות והערות.

Featured Replies

פורסם

ההשוואה האחרונה פורסמה והפעם מסכי 19" רגילים פשוטים בעלי פאנל TN, אתם מוזמנים להגיב ולשאול שאלות.

נ.ב כרגיל בלי ספאם מיותר בבקשה. :xyxthumbs:

פורסם

יש לי שאלה

למה פאנל מבית SAMSUNG נחשב ליותר איכותי מפאנל מתוצרת CMO ?

יש הבדל בתצוגה?

בכללי ההשוואה מאוד מושקעת ומפורטת... אבל לא מבינים איזה מסך הכי מוצלח

אתם נותנים רושם ששום מסך לא עושה לכם את זה וממליצים "בקושי" על ה 932B

פורסם
  • מחבר

למה ממליצים בקושי? ה 932B הוא ללא ספק הבחירה המעודפת, הסייג היחידי שלנו הוא חוסר היכולת לתלות את המסך על הקיר.

זה יתרון היחידי שיש ל L1960TR על פני ה-932B.

הפאנלים של סאמסונג תמיד מגיעים יותר מכוילים מבחינת צבעים מהמפעל מאשר הפאנלים של AUO ו CMO, ניתן לראות זאת

כמעט בכל מסך שמשווק עם פאנל של החברות הללו כמו הVP930 בהשוואה ל 971P וכו, פאנלים של סאמסונג מגיעים עם יותר דגש

על כיול צבע אבל זמן התגובה שלהם כביכול איטי יותר.

פורסם

ואיך אפשר לפתור את הבעיה של הצבעים בפאנלים של CMO?

ואגב ב"דיוק צבעים לפני כיול" ב "ציון דלתא E94 ממוצע ללא כיול"

כמה שיותר נמוך יותר טוב?

ובציונים לאחר הכיול - כל המסכים קיבלו פחות מ 1 ("כאשר הציון מתחת ל-1 הצבע "מושלם"")... זה שאחד קיבל 0.4 ושאחד 0.9 זה באמת מורגש?

פורסם
  • מחבר

ממוצע זה לא תמיד דרך טובה במיוחד לתאר כמה המסכים מדויקים באמת, אפילו לאחר כיול.

אם מסתכלים על הגרפים עצמם רואים שאמנם חלק מהצבעים מכוילים אך כמות גדולה של צבעים עדיין גובהה מ-2

והרבה פחות מכוילת ממסכים אחרים.

בסופו של דבר מה שמעניין אותך זה התוצאות לפני כיול כי מה לעשות אין לך ציוד בהרבה כסף שמסוגל לכייל מסך ואתה סה"כ

רוצה לקנות מסך לקחת אותו הבית ולהנות ממנו ישר מהקופסא וה 931C הוא פשוט מסך שמציג צבעים גרועים מאוד מהקופסא

והקלורומטר אכן מאשש זאת.

מה שצריך לעניין אותך הוא לא ההבדל בין 0.4 ל 0.9 אלא ההבדל בין 1.93 ל 7.51 כפי שמציגים ה932B וה 931C בהתאמה

לפני כיול כלשהו.

את בעיית הצבעים של ה CMO לא ניתן לפתור אלא אם יש לך מכייל ומכיוון שמי שיקנה כאלה מסכים סביר שלא תהיה גישה למכייל שכזה

עדיף (ואף רשום בהשוואה) להיתיחס רק לבדיקות ישירות מהקופסא.

פורסם

קודם כול, כול הכבוד על ההשקעה. למדתי כמה דברים חדשים ::).

רק יש לי שאלה שמציקה לי.. מבחינת משחקים ה 931BF נחשב ליותר טוב מה 932B?

פורסם

תודה רבה על הסקר.

יש לי שאלה.

מה האח הקטן של 932B בגודל 17'?

כלומר שיהיו להם את אותם תכונות רק בגודל קטן יותר.

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

ה-931BF מגיע עם פאנל M190EG02 V0 הדומה לפאנל ב 931C אך ללא המנורות המיוחדות.

לא בדקתי אותו אך סביר שמדובר על מסך עם זמן תגובה זהה/מקביל ל 931C.

בכל מקרה המסך היה מעט מהיר יותר מה-932B אבל לא בצורה שהייתה ניתנת להרגשה,

לא סביר שתצפה במריחות כלשהם עם אחד מהמסכים הללו.

אח קטן ל 932B? יש את ה 732N(לא בטוח שבכלל זמין בארץ) אך אין שום הבטחה שהפאנל שלו יציג תוצאות קרובות לאלו של ה 932B.

בכל מקרה ההשקעה ב R&R של מסכי 17" נמצאת בירידה מתמדת ועדיף להימנע מהם, לדוגמא ה ה 732N מגיע ללא חיבור DVI.

פורסם

יש מקום שאפשר לשכור מכייל?

פורסם

אם אני לא טועה המסכים בסקירה כמו כל מסכי 19" הם 4:5 ולא 3:4 כנו שכתוב

פורסם
  • מחבר

אכן, מדובר על 5:4 ולא 4:3.

בקשר למכייל, שמעתי על אנשים שלוקחים 400-500 שקל לפגישה ומכיילים אבל לא על שירות שמשכיר כאלו דברים

בטח שלא בארץ.

קחו בחשבון שכיול לא פותר בעיות בעת הצגת סרטים ב Overlay או משחקים מכיוון שאלו לא עוברים דרך הטבלאות LUT של הכרטיס מסך.

פורסם

יש משהו שאני לא מבין

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_simple/16/

פה ה 931c נראה הכי טוב מכולם והוא שומר על הצבעים שלו גם מהצדדים

שאר המסכים הופכים לצהובים ורק הוא לא

פורסם
  • מחבר

לא, מה שניתן לראות הוא שהמסך מאוד כחול ולא מכויל בתמונה המרכזית, המצב כביכול משפתר כי המסך מצהיב כמו כל שאר המסכים.

בגלל שהוא כל כך כחול מלכתחילה הוא נראה "בסדר" בקצוות אך זוהי אשליה כי הוא מצהיב בדיוק כמו האחרים.

בנוסף ניתן לראות שאכן חלק מהמסכים מאבדים את הלבן אם כי הלבן הראשוני שלהם נכון בניגוד ל 931C.

מכל הבחינות התוצאות הללו גרועות מאוד בהשוואה ל VA/IPS אפילו שזווית הצילום לא גבוהה כלל.

בנוסף בתמונה לא ניתן לראות מעין מישור כהה הנוצר בתמונה בזויות אשר קיים אך ורק ב TN ומפריע עוד יותר לצפייה.

הנה התוצאות של פאנלים מבוססי S-PVA ו P-MVA מביקורת ה 24".

פורסם

בביקורת של ה 24" המסכים רחבים וגדולים הרבה יותר וזה גם משפר את הזוויות... אין מה להשוות

אני לא יודע איך אתה רואה שהמסך מאוד כחול, הלבן לא נכון ולא מכויל אבל שיהיה

אתה חייב להסכים איתי שהוא היחיד שלא מצהיב בצדדים(אולי הוא מצהיב, אבל לא כמו שאר המסכים)

הוא בצדדים הופך לבהיר יותר ושאר המסכים הופכים לכהים יותר

פורסם
  • מחבר

לצערי הוא מצהיב כמו האחרים, שים לב לדוגמא כמה כחול הרקע עם הפרחים שלו בהשוואה למסכים האחרים

רק מהצד הוא נראה נורמלי.

לרוחב של מסכי 24" אין תרומה לזויות הצפיה,למעשה יש הרעה ובלי קשר הנתונים הללו ברי השוואה.

פאנל S-PVA לא מצהיב ולא מאבד בהירות כמו TN אם כי ישנו איבוד מסוים של יחס ניגודיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים