עבור לתוכן

בונה באר קטן בחדר, איזה אלכוהל להכניס?

Featured Replies

פורסם

קקי

עוד 4 חודשים אני אהיה קור בלימודים

• תגובות 54
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני ממליץ על כמה בקבוקי גרנט'ס- וויסקי בלנדד זול ואיכותי מאוד, יחסית למחיר... משהו ליומיום ;) (אישית אני אוהב אותו הרבה יותר מהרד לייבל- שעולה כמעט כפול :P)

גראנטס? מה אתה נורמאלי? מה הילד אשם?

ומי אמר פה JB? שתן גמלים זה לא בריא לאנשים, אתם יודעים.

ואני לא יודע מה אתם רוצים מהרד לייבל. ברור שהבלק נגמר אצלי הרבה יותר מהר, אבל בקבוק אדום אחד פתוח תמיד יש על המדף

פורסם

שתן גמלים זה לא בריא לאנשים, אתם יודעים.

אבל...אבל... בדואים שמים את זה בנרגילה :smile1:

פורסם

אני אתן עצות לחלק הויסקי שזה מה שאני

אוהב:

1- ג'ק דינאלס (לא יקר ויורד מעולה בגרון).

2- גלנדפידיך 12 שנה.

3- crown royal ,אין מה להוסיף.

4- ג'וני ווקר אדום/שחור (אם יש כסף אז GOLD LABEL).

פורסם
  • מחבר

מה עם הגבול שלי? 200 שקל לבקבוק..

תהיו מציאותיים...

פורסם

במקום לקנות כמה בקבוקי וויסקי זולים...תשקיע על אחד טוב...

אני יכול להמליץ לך על יקבי גלנמורנג'י הסינגל מאלט שלהם מעולים פשוט...

יש לי כמה וכמה בקבוקים שלהם...לא הכי זולים אבל שווים..

אני מציע לך משהו במחיר שפוי של בין 700 ל800 בערך יש את

גלנמורנג'י סינגל מאלט בגימור מדירה

או בשבילך להתחלה של כל אוסף וויסקי טוב חייב איזה גלנמורנג'י 10 שנים

ולא לקנות בבקשה זבל כמו השיוואס,לייבלים למינהם הזולים ...זה כמו לשתות דלק ...הם הורסים את השם הטוב של הוויסקי

פורסם
  • מחבר

במקום לקנות כמה בקבוקי וויסקי זולים...תשקיע על אחד טוב...

אני יכול להמליץ לך על יקבי גלנמורנג'י הסינגל מאלט שלהם מעולים פשוט...

יש לי כמה וכמה בקבוקים שלהם...לא הכי זולים אבל שווים..

אני מציע לך משהו במחיר שפוי של בין 700 ל800 בערך יש את

גלנמורנג'י סינגל מאלט בגימור מדירה

או בשבילך להתחלה של כל אוסף וויסקי טוב חייב איזה גלנמורנג'י 10 שנים

ולא לקנות בבקשה זבל כמו השיוואס,לייבלים למינהם הזולים ...זה כמו לשתות דלק ...הם הורסים את השם הטוב של הוויסקי

שפוי??!

שמע אני לא איזה מבקר איכות של אלכוהול.. אני נהנה לשתות אותו - אבל כל עוד זה עושה לי טוב אני לא דורש איכות של high-end...

200 שקל נשמע לי סכום שפוי להוציא על בקובוק...

עד מישהו איתי בזה?

פורסם

גראנטס? מה אתה נורמאלי? מה הילד אשם?

ומי אמר פה JB? שתן גמלים זה לא בריא לאנשים, אתם יודעים.

ואני לא יודע מה אתם רוצים מהרד לייבל. ברור שהבלק נגמר אצלי הרבה יותר מהר, אבל בקבוק אדום אחד פתוח תמיד יש על המדף

צ'מע, כבר כתבתי שאני מודע לזה שהגרנטס זה לא מציאה גדולה, אבל לא תמצא משהו טוב יותר בפחות מ150 ש"ח...

אני מציע לך לנסות צ'ייסר של רד לייבל, כוס מים\ בירה ואז צ'ייסר גרנטס להשוואה... הגרנטס יורד הרבה יותר חלק.

פורסם

אייריש קרים, בייליז או שרידנס. אני מעדיף שרידנס, הבקבוק הרבה יותר מגניב וכמובן שהאלכוהול יותר טעים. הבייליז יותר מר קצת.

באד אפל, דרמבוי, פיזנג אמבון !!!

אסור לשכוח את הבנות... פיג'לינג ולהכין בבית סאוור !

פורסם

זה מקביל לזה שאתה קם ב 2 בלילה להשתין ונכנס עם האצבע הקטנה של הרגל בפינה של השולחן :'(

הסיוט הכי גדול שלי, באמת! אני כל כך שונאת שזה קורה! ותוסיף לזה לדרוך לחתולה הישנה על הזנב, היא קופצת, צורחת, מבהילה אותך, ושורטת לך את הצורה.

שייקרים מוכרים בחנויות יינות. אני מכירה אחת טובה ליד הסינמטק, אחת בכ"ס ואחת ביכין סנטר בפ"ת. הם בד"כ לא יקרים שם. לדעתי, עדיף לקנות שייקר בוסטון, הוא יותר שימושי ואתה יכול להכניס לשם כוס Low ball ולנער איתה ואפילו לסנן איתה - זה נראה נורא מגניב, אנשים מתלהבים מהכאילו כושר אילתור הזה - אבל חשוב מאד שתרכוש לואו בולים משושים כאלו, ולא עגולים. יש שקוראים לכוסות הזויתיות "כוסות גידי-גוב" (גם להיי וגם ללאו). הן עדיפות על העגולות החלקות כי האחיזה יותר טובה, הן לא נתקעות בשייקר וניתן להשתמש בהן כמסננת.

פשוט מאד. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, מכניסים את הכוס הפוכה פנימה, מהדקים ומנערים. שים לב שהקור מהקרח בשייקר גורם למתכת להתקווץ ואז קשה לפתוח. זאת הסיבה בדיוק שבגללה אני מעדיפה את הבוסטון שייקר - לא צרייך להשתגע בלפתוח מכסה מחורבן. פשוט מחזיקים ביד אחת את השייקר, ונותנים מכה עם המרפק של היד השניה (לא חזק מדיי!) על החלק העליון של השייקר כדי שהכוס תשתחרר (זה לא עובד על מכסי מתכת...). אין לך מושג איך אנשים מתלהבים מזה. אז אתה פשוט מוציא את הכוס והופך אותה פנימה, מחזיק למעלה עם אצבע אחת כדי שהיא לא תיפול, ומוזג ככה לתוך הכוס המיועדת. אם אתה סופר סטרילי, קנה מסננת כזאת:

4prong-strainer.jpg

זה מאד שימושי ונוח, לא רק להכנת קוקטיילים.

מה כן, תיזהר שהבאר הזה לא יהרוס לך את החיים. הסיפור הידוע של חברה' שיחרשו לך על השתיה כדי לא ללכת ולשלם בוכטה כסף בפאב וכשזה יימאס ותגיד "דיי" הם גם יתעצבנו עליך ויגידו שאתה קמצן. זה קורה גם אצל ההכי טובים אז אל תפיץ את השמועה יותר מדיי. לאנשים יש נטיה לשכוח את הנימוסים לפעמים.

סכנה מספר 2 - להפסיק לצאת מהבית ולשתות בבית. זה בסדר כשחורף וקר ורטוב ומגעיל ואין חשק להצתופף בפאב אפוף עשן עם מלא אנשים זרים, ועם שכבות של בגדים. אבל אל תהפוך את הישיבה על הבר שלך להרגל בקיץ.

אפרופו גלנפידיך - למדתי מסקוטים בנמל תעופה בפרנקפוקט שגלנפידיך זה זבל ואם תציע את זה פעם לסקוטי, הוא יכה אותך. הם טוענים שהם מוכרים את זה במחיר מופקע בייצוא. כאילו הם מרגישים שככה הם דפקו את המערכת. אבל אם אתה אוהב, לבריאות.

הוויסקי האירי הוא עדין יותר דווקא. לא, לא ג'יימסון, ההקפצות של הצ'ייסרים בבארים בישראל הפכה את המותג ל"עמחה". בושמילס' ובלאק בוש (המיושן יותר) לא רע בכלל. יש גם טולאמור דיו ודאנפיס.

עוד דבר, על היין: עדיף לא לשמור בבר. חם בארץ ויין לא אוהב חום. הוא נוטה להפוך לחומץ. עדיף לקנות את היין בערב שבו אתה מתכנן לשתות אותו. לא לקנות כחלק מקניה גדולה בסופר! היין יהפוך לחומץ בתא המטען עד שתגיעו הביתה! בתא המטען בקיץ ארצישראלי הטמפרטורה יכולה להגיע ל-70 מעלות, והופ, הלך היין.

פורסם
  • מחבר

אני אשתדל לא להפוך לאלכוהוליסט.. :smile1: תודה על העצות ועל ההשקעה... כנראה שווה להיות ברמנית אהה....

לדריה ולכל שאר החבר'ה שהציעו - תודה....

אני אצטרך להשיג איזה מדריך לקוקטילם.. משהו מומולץ? לנסות להשיג מכל אלה שלומדים ברמנות?

הת'רד הזה הולך למועדפים שלי... :xyxthumbs:

פורסם

אני ממש אוהב את ה בלק לייבל של ג'וני ווקר את הרד לייבל אני ממש ממש לא אוהב (או שקרה לו משהו אני לא ממש בטוח)

פורסם

דריה, אז מה סקוטים כן אוהבים? (במקום הגלנפידיך...)

אני יודע שיש שם הרבה חברות שלא מייצאות...

פורסם

^^מה הסקוטים כן אוהבים? זה כבר עניין של טעם אישי. אינני חושבת שיש מומחה וויסקי יותר מהם. זה עניין תרבותי בשבילם. הם יכולים להבדיל בין וויסקי מהגבעות לבין וויסקי מאיים ולבין וויסקי מהעמקים. אפשר באמת להבדיל לפי הריח, אבל להם יש דקויות כמו של שף צרפתי מהולל. מה שבטוח, זה שהם כנראה מאד אוהבים את מה שהם לא מייצאים ולא רוצים לחלוק איתנו. וויסקי בוטיק זה משהו שכל אחד יעריך. וויסקי ממבשלה פרטית קטנה שמוציאה כמות מוגבלת אבל האיכות בלתי מתפשרת.

אני אשתדל לא להפוך לאלכוהוליסט.. :smile1: תודה על העצות ועל ההשקעה... כנראה שווה להיות ברמנית אהה....

לדריה ולכל שאר החבר'ה שהציעו - תודה....

אני אצטרך להשיג איזה מדריך לקוקטילם.. משהו מומולץ? לנסות להשיג מכל אלה שלומדים ברמנות?

הת'רד הזה הולך למועדפים שלי... :xyxthumbs:

שווה להיות ברמן אם אתה חיי באיזור שיש בו תרבות פנאי - לא בפתח-תקווה. אין לי ניידות בגלל זה קשה להסתדר בת"א למשל (שם אנשים באמת נותנים 10% טיפ) והנסיעות באמצע הלילה אוכלות לך את המשכורת. עכשיו אני עובדת בפ"ת באספרסו בר פלצני במקצת. לפחות זה קרוב. אני רוצה לשכור סופסוף חדר ואז אחשוב על לחזור לברמן שוב.

מדריך לקוקטיילים? יש בחנויות ספרים, באותו מדף של הספרים של רות סירקיס (בישולים). ספרים מאלו שלומדים ברמון עדיף לא לקחת כי הם צריכים אותם.

נראה לי תמות על האתר הזה: http://www.tapuz.co.il/index/proceed.asp?c=995356329

אתה פשוט מכניס למארג את המשקאות שיש לך בנמצא והוא אומר לך מה אפשר להכין מזה.

מה עוד, תצתייד בכל מיני מיצים המשמשים בהרבה קוקטיילים: עגבניות, קרנבריס, תפוזים, אננס, לימון, אשכולית, סיידר תפוחים. רק השתדל לא לפתוח את כולם בבת אחת כי אז יש לך 20 קרטונים פתוחים במקרר ואינך מספיק לגמור את כולם לפני שהם מחמיצים.

עכשיו קיץ ולימון זה מרווה. משקאות לימון הם הכי פופולאריים בארץ. אפשר גם מוחיטו - לזה תצתרך מנטה (או נענע, זה יותר עדין). תחזיק כמה לימונים במקרר.

מה עוד, תחזיק אנגוסטורה ביטרס (מעין דבר משונה שמוסיפים למשקאות אלכוהוליים ותבשילי בשר רבים). מלח-סלרי (כי זה יותר נוח מלקנות כזה סלרי ענקי כל פעם שבא למישהו בלאדי מרי, במיוחד אם אינך אוכל סלרי בכלל).

כשתשתפשף ותרצה ממש להרשים, תקנה יותר אבזרים ותוספים כמו דובדבנים מתוקים כאלו, זיתים עם גזר בפנים, בצלצלים קטנים (איכס, מי אוכל את זה?!) ומקלף כזה חמוד לעשות "תלתלים" מקליפות של פירות הדר לקשת את הכוס (הקליפה משחררת שמנים ארומטיים שמוסיפים - יש טריק, גוזרים חתיכה מהקליפה, מחזיקים ביד אחת, מחממים אותה מעט עם מצת ואז לוחצים כדי שהקליפה תתקפל פנימה לבין האצבעות, לא כלפי חוץ - אז מבין הנקבוביות של הקליפה, משפריצים אותם שמנים והם דליקים. יש כמו "אינפרנו" קטן כזה וזה עושה ריח נורא נעים, מרשים אורחים ואם עושים זאת נכון ומתיזים את השמנים ושורפים אותם לתוך הכוס, זה מוסיף ארומה. נהוג לעשות כך מספר משקאות "מסורתיים" כמו המרטיני והרוב-רוי). אבל זה אם ממש אתה הופך את זה לתחביב. זה יקל גם אם תרצה להיות ברמן יום אחד.

פורסם

תני לי להבין - לוקחים קליפה של תפוז למשל, מחממים אותה קצת עם מצית, שלא תישרף, אבל שתתחמם, ואז פשוט מועכים אותה באצבעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים