עבור לתוכן

בונה באר קטן בחדר, איזה אלכוהל להכניס?

Featured Replies

פורסם

אני בונה באר קטן בחדר. לא משהו גדול מדי.... יש מקום לאיזה 20 בקבוקי שתיה ממוצעים..

השאלה היא איזה 20 בקבוקים חובה להכניס...?

יש לי כבר, בקבוק פינלנדיה , בקבוק מרטיני, בקבוק יין אדום איכותי, חורטיצה פרמיום ובקבוק רד-לייבל...

מה לדעתכם חובה להכניס, תקציב - עד 200 שקל לבקבוק...

אני הולך להכניס עוד וויסקי אחד, מתלבט בין בלנטיימס (רגיל , לא ישן..) לבין דיוארס וויט לייבל...

דעתכם?

• תגובות 54
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ראיתי הרבה ברים בחדרים, ואני יכול להגיד לך שלהביא כמה בקבוקי אבסולוט בטעמים (אפיצ', וניל, ציטרון, רספברי וכו'...), מייפה את הבר מאוד.

בשביל הקוקטיילים מומלץ להביא סאוטרן קומפורט, ייגרמייסטר, קשאסה, טריפל-סק אולי גם מידורי.

לך לחנות משקאות ותתיעץ עם המוכר הוא גם ימליץ לך על דברים טובים וגם יעשה לך מחיר אם תרביץ קניה גדולה.

פורסם

אתה עושה את הבר כדי להתלהב איתו ולהראות לחברים או כדי להנות ממנו?

פשוט שים שם את המשקאות שאתה אוהב.

פורסם
  • מחבר

תראו, לפני שלמדתי לאוהב וויסקי בחיים לא הייתי קונה אותו סתם ככה....

ייגר באמת חובה.. נראה לי שזה הקניה הבאה שלי.. איכשהו שכחתי ממנו..

למישהו יצא לשתות דרמבוי? שווה?

הבאר, בשבילי..... עניין של יופי זה עניין של טעם אז אני בונה אותו כמו שאני רוצה - לא כדי להשוויץ...

ד"א.. וודקה כבר לא כל כך הכיוון שלי ... למרות שחובה אחת טובה לפחות....

פורסם

ליקרים ומונינים זה תמיד נחמד. מונין לא צרייך לעלות למעלה מ-50 שקל לבקבוק, וכוונתי למקורי ולאיכותי. (מונין - סירופ בטעמים שונים, לא "מיץ פטל" ששמים במימיה של בי"ס, לא מכיל אלכוהול ומוסיפים אותו למשקאות אלכוהוליים או אפילו למאפים). הכי שימושי בקוקטיילים מרוסקים (בבלנדר) כמו מרגריטות, או בשייקים אלכוהוליים. אפשר להוסיף את הליים והגרנדין (סירופ רימונים) לקטגוריה הזו גם כן.

אייריש קרים - רצוי של ביילי, אם כי יש מותגים הולנדיים זולים בהרבה ולא פחות טובים. לביילי, אגב, יצאו טעמים חדשים - מנטה וסוכריית ובאטרסקוץ' (כמו וורטרס). אפשר נקי עם קרח, אפשר בקוקטייל, אפשר גם בקפה ומאפים.

פרנג'ליקו וקלואה - הראשון, ליקר אגוזים ועשבים מעולה, השני, ליקר קפה מפולי קפה מזן blue mountain. הולך מצויין בהרבה קוקטיילים וגם בתוך קפה ומאפים.

ליקר קקאו בהיר - משמש גם הוא בהרבה קוקטיילים. טוב בעיקר לפנק ולהרשים קוזינות.

בלו קירסאו / טריפל סק - ליקרים תפוזים. רצוי לקחת את השקופים, לא את הכחול כי כשמערבבים את הכחול במשקאות אחרים, יוצא צבע של מיץ גרביים, ואנחנו הרי שותים ואוכלים גם עם העיניים ורוצים שהמשקה שמולינו ייראה יפה.

בר הוא לא בר ללא מותג אחד של טקילה - סאוזה היא טובה, אמינה ולא יקרה.

אותו דבר לגבי רום - בקארדי או קפטן מורגן. בעדיפות ראשונה צרייך רום חסר צבע כי עיקר שימושו הוא בקוקטיילים. לא מקובל כאן לשתות אותו נקי, הוא עושה חרא של האנגוברים. בגרמניה, אגב, מותג הקפטן מורגן אינו חוקי. אולי תקנה ותחלוק איתנו השערות. ;D

ג'ין - משקה מאד בסיסי להרבה קוקטיילים וגם לשתות סתם ככה. מומלץ לכאבי בטן, במיוחד עם טוניק. בלי ג'ין, תשכח מקוקטייל מרטיני. מותגים: בומביי סאפייר, טאנקרי (מ-א-ד איכותי), ביפאיטר.

תמיד טוב לקנות ספרון קוקטיילים קטן ולקחת את המשקאות שמתערבבים הכי הרבה. אם אינך אוהב משקאות על בסיס חלב, תוותר על הפרנג'ליקו (כי רוב שימושו שם).

פורסם
  • מחבר

דריה, תודה רבה.. :xyxthumbs: מה שהצעת כאן נכנס לתקציב שלי נכון? (עד 200 שקל לבקבוק..)

נראה לי שיש לי כיון.... למרות שאני לא חולה קוקטלים - נראה לי שווה השקעה...

מה לגבי דרמבוי? מומולץ..? (בן דוד שלי היה שותה אותו המון.. לי לא יצא....)

אהה שכחתי לציין - טקילה - אני קונה צ'ארו גולד - ניסתי וממש אהבתי.. אז הולך , גם לא יקר כל כך 80+- שקל..

פורסם

דרמבוי זה ליקר דבש וויסקי. בד"כ שותים אותו נקי אבל אפשר לערבב עם וויסקי סקוטי - אז קוראים לזה Rusty Nail.

פורסם

תראו, אני לא יודע למה, אבל אני באמת שלא מבין, מה אנשים אוהבים את כול הליקרים, והקוקטילים, ועירבובי וודקה עם מיצים, זה פשוט דוחה, לא יודע איך תגידו את זה, אבל אם אני שותה אז רק בירה טובה או וויסקי (שיבאז, גוני ווקר (בלאק\גולד ליבל) פה ושם מרטיני אבל משתדל שלא כי זה דיי יקר.

בכול מקרה, אם אתה רוצה בר איכותי, ולא סתם משהו לחברה, בשביל שכולם יום אחרי זה יקיאו תנשמה ועם האנגרובורים, ובאמת לשתות כמו בן אדם, אז רק משקאות נורמלים, ולא ליקרים\קוקטלים על בסיס של וודקה\רום וכול שאר דופקי הראש.

פורסם

אני אכתוב לך את הרכב הבר שלי...

בנוי לא ליופי אלא לאיכות... תשפוט בעצמך:

וודקה : סמירנוף בלו וסטוליצ'ניה

וויסקי: ג'ק דניאלס, JB 15, בנהייבן, גלנפדיך 18, ובלנטיינס

ליקרים: בד אפל (לא, לא קניתי אותו זה מתנה), דרמבוי, Y (גאונות לשמה), בייליס שרידאנס

2 בקבוקי יין ממנזר השתקנים (שנת 2003 אם זה מעניין מישהו ובקבוק של "שירז" של ייקבי דלתון

פורסם
  • מחבר

נשמע טוב.. קניתי..

אז ככה:

צ'ארו גולד.

דיוארס וויט ליבל\בלנטיין.

ייגר.

דרמבוי.

אייריש קרים - ביילי.

פרנג'ליקו.

רום.

אני אצטרך גם שייקר טוב....

מה דעתך על שרידנט? זה יקר קצת לא?

יש לי יין אדום אחד - מאיזה יקב קטן במושב ספסופה..

עריכה:

בד אפל שכחתי...

פורסם

בייליס שרידאנס זה איריש קרים שלי ביילי...

רום... אני אישית אוהב קפטן מורגן לא רע בכלל ולא מפוץץ במחיר

טקילה אני אישית הייתי הולך על 1800 ולא על צ'ארו

בד אפל... אין יותר מדי מה לעשות איתו

ערכת שייקר, מלקחיים כוס מדידה כפולה (חצי מנה ומנה) בוחשן ומקציף שקניתי לחבר עלתה באיזור ה 180 ש"ח.

רק אל תעשה טעות של פותחי בר מתחילים

שים לב שלכל משקה יש תאריך תפוגה...

תשתמש בבר ואל תתקמצן תפנק תארח תזמין חברים ועוד יותר חשוב.. תמיד שיהיה לך חבילה של ניירות גלגול בבר :) אני ממליץ על OCB :silly:

פורסם
  • מחבר

תשתמש בבר ואל תתקמצן תפנק תארח תזמין חברים ועוד יותר חשוב.. תמיד שיהיה לך חבילה של ניירות גלגול בבר :) אני ממליץ על OCB :silly:

חביבי - אתה מנסה ללמד אבא איך לעשות ילדים? :xyxthumbs: :anim-jjd:

סתם סתם.. אני חייל , לא עושים כאלה דברים, עדיין...

כל הרעיון של הבאר זה שיהיה איך לארח.. אז כן זה הכיוון..

תודה כולם , אתם ממש נותנים לי כיוון...

Igrosh - אחלה "תפריט".. רק נראה לי מוגזם להוציא יותר מ200 שקל על בקבוק אחד... אני אולי יחרוג ויקנה ג'ק דניאלס אחד... גם זה לא בטוח...

פורסם

אחינו...

ג'ק זה לא בזבוז ג'ק זה הנאה :)

אם אתה עדיין חייל סביר להניח שאני אבל'ה :)

ד"א

אתה צריך משהו כמו 6 כוסות אולד פשיונד (לי יש מרובעות שמתעגלות למעלה עם ריקועים... מדהימות ועלו לי 30 שקל לכל ה6!!!)

6 צ'ייסרים

6 שוטים

6 טול גלאס

2 מנורות לאבה...

2 קטודות קרות משונות צבע ע"פי רגישות לבאס...

מצמיד מאחרי הרמקולים של המערכת... שם עליהם 2 שכבות של צלופן אפור כדי לעמעם שם דלתות ברקע... ומדליק

פורסם

אני ממליץ על כמה בקבוקי גרנט'ס- וויסקי בלנדד זול ואיכותי מאוד, יחסית למחיר... משהו ליומיום ;) (אישית אני אוהב אותו הרבה יותר מהרד לייבל- שעולה כמעט כפול :P)

ואיך שכחתם מכונת קרח\ מקרר\ מקפיא קטן?

פורסם

גרנטס?! גרנטס?!

זה אציטון... עם צבע מאכל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים