עבור לתוכן

פעם שכבתם על המיטה ו....

Featured Replies

פורסם

לא קרה לכם שלפני השינה שכבתם על המיטה וחשבתם וחשבתם העלתם בעיות בהיום יום ומצאתם פתרונות יצריתיים שלא הייתם מאימנים שחשבתם על זה?

• תגובות 34
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני דווקא בבוקר מקבל חכמה/פתרונות "חדשים לבקרים רבה אמונתיך "

פורסם

זה דבר מוכח מדעית לפי מחקרים רבים ... למשל בדקו פעם את המושג "תן לי לישון על זה ונראה..." למשל כשאתם הולכים לחנות ורואים משהו נחמד במחיר טוב אבל לא בטוחים אם לקנות או לא... אז ראו שקניות שהיו בצורה הזו היו חכמות יותר.

לא פלא אפשר להגיד... בלילה אתה רגוע ושלב יותר וכך אפשר לחשוב בצורה עמוקה וצלולה יותר על הבעיה. מה גם שאחרי שאתה מנקה את הראש מהמחשבות שהייתה תקוע איתם קודם אז יכולים לצוץ לך רעיונות חדשים וטובים יותר.

פורסם

דווקא אני גם בבוקר וגם בלילה עולות לי הלחנות יפות לשירים <:)

פורסם

הוכח מחקרית שהמוח, בזמן השינה, מארגן את כל המידע שנאסף במהלך הום. לכן, בבקרים יודעים יותר טוב איך לפתור בעיות שאמש נראו קשות יותר לפתירה....

פורסם

לא פעם ולא פעמיים, הרבה פתרונות עולים ברגע שאני הולך לישון.

פורסם

טוב כנראה שהמוח שלי עובד אחרת כי רעיונות לא באים לי ככה.

מה שכן כשאני שוכב על המיטה קורה לי שאני נרדם... :nixweiss: קטע הזוי ביותר.

פורסם

אני דווקא לא סובל את זה.

עד שאני נרדם אני יכול לבלות שעתיים במיטה בלחשוב על כל דבר שאי פעם קרה לי.

פורסם

לא פעם ולא פעמיים, הרבה פתרונות עולים ברגע שאני הולך לישון.

ככה זה אצל המתמטיקאים. אני פותר בעיות בעיקר לפני השינה ובבוקר קם עם פתרונות. על זה הנאמר: "חכם בלילה!"
פורסם

ברוך השם אני לא מתמטיקאי.

פורסם

הכוונה לא הייתה על מתמטיקאי ספציפית, אלא על מישהו שחושב הרבה (ומתמטיקאי זה הייתה דוגמא, גם אני לא מתמטיקאי ואני לא מתכוון להקדיש את החיים שלי על הוכחות שלא מעניינות לאף אחד את הז**).

פורסם

אני לא סובל שזה קורא לי, שאני רוצה ללכת לישון, ואז אני מתחיל לפתח את הרעיונות שלי, פעם אחת בלילה אשכרה סירטתי דגם של קרטינג,

ויום אחרי זה (ואי איזה שיעמום) אשכרהב בניתי אותו והוא פעל, חבל שמנוע של מאורר קטן זקוק לקבל חשמל...

פורסם
  • מחבר

אולי אפשר גם להיות מסוגלים לפתח רעיונות טובים גם ביום ?

מי לוקח את הפרויקט הזה עליו חחחח

אולי יוגה תעזור :)

פורסם

פעם פתרתי בעיה בלילה אחרי שחשבתי על זה כמה שעות לפני השינה. התעוררתי באמצע הלילה עם הפתרון וישר כתבתי אותו חזרתי לישון... :x

פורסם

הכוונה לא הייתה על מתמטיקאי ספציפית, אלא על מישהו שחושב הרבה (ומתמטיקאי זה הייתה דוגמא, גם אני לא מתמטיקאי ואני לא מתכוון להקדיש את החיים שלי על הוכחות שלא מעניינות לאף אחד את הז**).

ראשית, זה תופס גם לגבי בעיות בפיזיקה.

דבר נוסף, אתה מנסה לרדת על התכלית של מה שמתמטיקאים עושים? תקרא קצת ותבין כמה אלגוריתמים הם פיתחו מאות שנים לפני שהיו מחשבים. קח לדוגמה את טור טיילור, תחפש עליו מידע ותסביר לי כמה זה היה מיותר לפתח אותו.

אם תקח רק את המשפט הזה ספיציפית ותעלים אותו מההיסטוריה תגיד שלום למחשבים, מטוסים וכל דבר מודרני בעצם.

אם תתן קצת כבוד למי שמגיע לו לא יזיק לך, גם אם אתה לא מבין במה מדובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים