עבור לתוכן

מחשב חדש עושה ריסט כל 2 שניות

Featured Replies

פורסם

שלום

הרכבתי את המחשב החדש שקניתי והוא עושה לי ריסט כל 2 שניות.

את המחשב קניתי בחלקים

זכרון G.SKILL 2*1024

לוח אם P5B-E.

מעבד E6600.

עשיתי אתחול של הביוס וזה לא עזר.

מישהו נתקל בבעיה? איך אני פותר אותה?

תודה

פורסם

ספק כוח? כרטיס מסך (אולי הוא דורש יותר הספק ממה שהספק מסוגל לספק לו)?

פורסם

שמת משחה טרמית בין המעבד לקירור?

(זה מה שקרה לחבר שלי, אחר כך הוא מתפלא למה המחשב מאתחל את עצמו כל פעם שהוא מריץ אפליקציה)

פורסם

תבדוק את המאווררים שמחוברים ללוח אם, אולי הם פגומים וגורמים לריסטים (אבל בגלל שהם חדשים הסיכוי קטן מאוד).

פורסם

זה קורה כאשר לא מרכיבים נכון את המחשב.

יש אלף ואחת אפשרויות... למרות שיש מצב שיש חלק תקול.

תנסה לעבור על הכל מהתחלה, אם אתה לא מוצא את הבעיה... תאלץ לקחת את זה לאחד החנויות שליד הבית שלך והם כבר ימצאו את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העונים!

ספק כוח? כרטיס מסך (אולי הוא דורש יותר הספק ממה שהספק מסוגל לספק לו)?

ספק כוח הוא בעוצמה של Enhance ENP-5150GH 500W ATX12V 80+ RoHS), 500W)

כרטיס מסך 8500 geforce

שמת משחה טרמית בין המעבד לקירור?

(זה מה שקרה לחבר שלי, אחר כך הוא מתפלא למה המחשב מאתחל את עצמו כל פעם שהוא מריץ אפליקציה)

1.לא שמתי , אבל אם אני לא טועה המעבד מגיע עם משחה טרמית ( בצבע אפור )

2. המחשב לא מתאחל את עצמו כשהוא מריץ אפליקציה או אחרי מאמץ, הוא מתחיל לעשות ריסטים 2 שניות אחרי שמפעילים אותו.

תבדוק את המאווררים שמחוברים ללוח אם, אולי הם פגומים וגורמים לריסטים (אבל בגלל שהם חדשים הסיכוי קטן מאוד).

כל המאווררים מסתובבים,אני מניח שזה אומר שהם בסדר,לא?

קראתי שעלולה להיות בעיית תאימות בין ה G.SKILL לבין ה ASUS P5B-E ושצריך לעשות עדכון לביוס. מישהו שמע על זה?

פורסם

אז תעדכן

פורסם

^^

אני לא הייתי ממליץ לו לקפוץ כ"כ מהר לעדכון ביוס.

אמנם אולי במצב ללא מוצא זה יהיה הפיתרון, אבל לנסות את זה כדי לפסול אופציה יכול לגרום לו לעשות עוד נזק.

מה שכן הייתי בודק- הוא טמפרטורות, במיוחד של המעבד.

אם אתה יכול תיכנס למצב בטוח ותבדוק שם, אם עדיין המחשב עושה ריסט- תבדוק בביוס את הטמפרטורה של המעבד.

פורסם

חלונות XP עושה ריסט כי זה מוגדר לה בתור ברירת מחדל כשהיא נתקלת במסך כחול.

תעשה קליק ימני על My Computer, תכנס ל Properties, בחר ב Advanced, משם ב Startup & Recovery, תלחץ על Settings, תוריד את הסימון מ Automatically Restart. תפעיל את המחשב מחדש. עכשיו בפעם הבאה לדעתי רוב הסיכויים שתתקל במסך כחול אבל עם הודעת שגיאה שתעזור לך להבין מה קורה.

אם האתחולים ממשיכים, אז מדובר ברכיב חומרה פגום. מכיוון שמדובר במחשב חדש, אין סיבה לשבור את הראש, לוקחים את המחשב יפה חזרה לחנות ומבקשים שיתקנו או יחליפו. מאוד פשוט.

פורסם

^^

אני לא הייתי ממליץ לו לקפוץ כ"כ מהר לעדכון ביוס.

אמנם אולי במצב ללא מוצא זה יהיה הפיתרון, אבל לנסות את זה כדי לפסול אופציה יכול לגרום לו לעשות עוד נזק.

מה שכן הייתי בודק- הוא טמפרטורות, במיוחד של המעבד.

אם אתה יכול תיכנס למצב בטוח ותבדוק שם, אם עדיין המחשב עושה ריסט- תבדוק בביוס את הטמפרטורה של המעבד.

איזה נזק יכול להיגרם מעדכון ביוס? אם הוא יודע מה הוא עושה או עושה בדיוק מה שאומרים לו אז אין בעיה בכלל

פורסם

קודם כל תשים משחה בין המעבד לקירור.

שנית תעשה בדיקת טמפרטורות.

ולבסוף תבדוק את הזכרונות בעזרת תוכנת MEMTEST או תוכנה דומה אחרת.

אצלי היו בעיות דומות והסתבר שאחד הזכרונות היה דפוק.

פורסם

איזה נזק יכול להיגרם מעדכון ביוס? אם הוא יודע מה הוא עושה או עושה בדיוק מה שאומרים לו אז אין בעיה בכלל

פשוט בגלל הסיבה שתמיד יש סיכוי לבעיה.

זה כמו אוברקלוק- גם פה אם הוא בטוח שהוא יודע מה שהוא עושה לא אמורה להיות בעיה, אבל תמיד יש אופציה שלפספוס כלשהו.

מנסיון, כבר נתקלתי בשני מקרים של עדכון ביוס לא נכון ששיתק את לוח האם.

בשורה התחתונה- אם יש עוד כמה דברים ששווה לו לנסות- שילך קודם עליהם.

פורסם

חלונות XP עושה ריסט כי זה מוגדר לה בתור ברירת מחדל כשהיא נתקלת במסך כחול.

תעשה קליק ימני על My Computer, תכנס ל Properties, בחר ב Advanced, משם ב Startup & Recovery, תלחץ על Settings, תוריד את הסימון מ Automatically Restart. תפעיל את המחשב מחדש. עכשיו בפעם הבאה לדעתי רוב הסיכויים שתתקל במסך כחול אבל עם הודעת שגיאה שתעזור לך להבין מה קורה.

אם האתחולים ממשיכים, אז מדובר ברכיב חומרה פגום. מכיוון שמדובר במחשב חדש, אין סיבה לשבור את הראש, לוקחים את המחשב יפה חזרה לחנות ומבקשים שיתקנו או יחליפו. מאוד פשוט.

הוא אומר שהמחשב עושה ריסט אחרי שתי שניות, איך הוא אמור להבפיק לעשות את זה?! -_-"

תופעה של ישראלים לא לקרוא את כל ההודעה...

פורסם

היתה לי את הבעיה, איפסתי ביוס (להוציא את הסוללה של הביוס, לחכות כמה שניות ולהחזיר) וזה הסתדר.

פורסם

ידעתי :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים