עבור לתוכן

שווה לעשות פסיכומטרי בסוף יא '?

Featured Replies

פורסם

קודם כל תחליט מה אתה רוצה ללמוד, סתם לדוגמה אם אתה בקטע של תכנות אז עזוב אותך אוניברסיטה ותואר לך לקורס ממר"ם ואם תרצה תשלים תואר חארי זה

מניסיון אישי פסיכומטרי בזמן בית ספר זה לחץ אטומי כמו שאמרו פה כבר

אהני חרשתי הרבה לפסיכומטרי ואיכשהו ממש נדפקתי בעברית וקיבלתי סופי 577 וממש התבאסתי, באפריל עשיתי שוב ולמדתי פחות וקיבלתי 597 והתקבלתי לקורס תכנות בצבא (מה שאתה מכיר כממר"ם, בתנאי שאתה מכיר) ועכשיו אני מבין שסתם עשיתי את הפסיכומטרי הזה וסתם דפקתי לעצמיאת החיים בתקופה ההיא ככה שתחשוב טוב לפני שאתה ניגש לפסיכומטרי

• תגובות 69
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא חושב שכדאי בגלל שה IQ גודל במשך השנים

אבל אם אתה גאון אז סבבה :)

פורסם
  • מחבר

1. אמרו לי שמי שיודע שיכול לשבת על התחת 5 שעות בוים וללמוד, אז לא כדאי לו לבזבז 1600 על קורס לחמן דפוק שלא משקיעים בתיכוניסטים...

עדיף לקנות ספרים טובים וללמוד לבד, אם יש לי את כח הרצון וההתמדה, לא?

אתם חושבים שהקורס הוא "חובה" בשביל להוציא ציון גבוה יותר?

2. זה בדיוק הקטע - אין לי מושג מה(ואם בכלל) אני רוצה ללמוד באוניברסיטה... :-\

תודה :)

פורסם

1. היתרונות של הקורס הם שיש לך מסגרת, אתה לומד ביחד עם עוד אנשים, יש זמן מוקצב להכנת שיעורי בית, אתה יכול לשאול את המדריך שאלות בכל בעיה שתיתקל. מקווה שזה ייעזור לך להחליט.

2. אם אתה חושב שבתקופה הזאת תוכל ללמוד כמו שצריך לזה ולהוציא ציון טוב, אז לך על זה.. ככה שאחרי הצבא לא יהיה לך את העול הזה.

פורסם

אני חושב שכדאי לעשות את הקורס.

בסה"כ בכיתה שלנו הממוצע היה הרבה מעבר לממוצע הארצי, כנראה שיש סיבה לזה.

אגב, זה לא קשור לעתודה. אני ממליץ לעשות פסיכו עכשיו (במחיר נמוך מאד, יחסית ל 5.5 אלף שתצטרך להוציא על קורס רגיל) כדי שיהיה לך כיוון מה אתה הולך לעשות בחיים. חוץ מזה, ישנן יחידות בצבא שדורשות פסיכומטרי מסויים (שכוללות תואר), חבל שתפסול את עצמך מראש.

פורסם

קודם כל אני רק רוצה להגיד משהו בקשר לפסיכומטרי... כל הקטע הזה של 'עדיף לעשות את הפיסומטרי בתיכון בגלל שהחומר עדיין טרי בראש' זה שטויות!! כי בסופו של דבר הרמה נטו של הפסיכומטרי היא יחסית נמוכה (למשל בכל מה שקשור למתמטיקה השאלות לא עוברים את הרמה של ה 3 יחידות), והאינדוקציה העיקרית להצלחה במבחן זה למידה של השיטות לסגנון של השאלות ושל הגישה לשאלות מהסוג של הפסיכומטרי.. עם זאת עדיין יש מס' סיבות שעדיף על פיהם לחלק מהאנשים לעשות את הפסיכומטרי בתיכון. -בתיכון אתה כבר רגיל ל'משטר למידה' אתה בכל מקרה לומד, אתה כבר רגיל מהבגרויות וכאלה למשטר למידה יציב, דבר שאין אחרי מסגרת צבאית. (כאן גם יש את האנשים ההפוכים שלא משקיעים בלימודים ולהם יש בעיה.. כי צריך להשקיע בלימודים לפסיכומטרי). -בנוסף, יש אנשים שרוצים לסיים עם כל סוג של לימודים (שהם יכולים ללמוד) עוד בתיכון. ולכן אם כבר, אז כבר ועושים את הפסיכומטרי על הדרך. -וסיבה אחרונה היא שבד"כ הקורסים בתיכון יותר זולים משמעותית.

אבל, אם לא חסר לך כסף, אין לך כח להשקיע לפסיכומטרי ואתה לא רגיל ללמוד הרבה- יכול להיות שעדיף לך לעשות את הפסיכומטרי אחרי הצבא...

dimax, יש לך הרבה ברירות מה לעשות...

דבר אחד שאני יכול להמליץ לך מאוד זה (בלי קשר לפסיכומטרי), אל תלך לעתודה, אלא אם כן אתה בטוח ב 100% שאת המקצוע הזה אתה רוצה, ותדבוק בו לכל החיים. כי בסופו של דבר, עד גיל 26 בד"כ, אתה תיהיה תחת חסות הצבא ותעסוק באותו המקצוע...

לעומת זאת אם אתה כמו הבחור שהגיב קודם (שרוצה להיות רופא) ואתה כן משוכנע לגבי התחום שלך בעתיד, עתודה תקדם אותך מאוד.

הדבר שאני הייתי ממליץ לך לעשות זה ככה- אל תעשה את הפסיכומטרי כרגע, תחכה עם זה. קח את יב' לחשוב ולברר את כל העניין של העתודה, של המקצועות ושל המוסדות ואם יצא ובסופו של דבר אתה כן רוצה עתודה מסוימת, תבקש דחיית גיוס בסוף יב' ובזמן הזה תשלים את הפסיכומטרי.

אם עתודה לא נראה לך רק שתדע שיש המון המון המון מקצועות בצבא חוץ מעתודה וקרבי שהם מעניינים ותורמים מאוד.

לדוגמא- כל חיל ההנדסה, כל היחידות הטכנולוגיות, כל המודיעין ועוד הרבה, ואני דיי משוכנע שעם נתונים כמו שלך תמצא את הדרך שלך למשהו רציני שאתה רוצה ולא יתקעו אותך כאיזה 'אחראי תאורה ומיזוג' באיזה בסיס... (למרות שכל תפקיד סצה"ל חשוב).

פורסם

א-ל ת-ע-ש-ה ע-ת-ו-ד-ה!!!

צריך להיות סוג מסויים של בן אדם כדי לאהוב עתודה.

אתה תצטרך להיות שונה מכל החברים שלך, ולהתחיל את החיים בגיל 18, זאת אומרת ללמוד לאוניברסיטה ולסיים את הצבא רק בגיל 25...

כל החברים שלך יסיימו צבא בזמן שתתחיל אותו, יטוסו לחול ואתה תתקע עם המדים.

מה עוד שתקבל מקצוע מחורבן בצבא.

אם יש לך ראש, ולא איכפת לך מכל מה שאמרתי עכשיו תרוץ על זה.

אבל למי שראיתי אתה לא רוצה כל כך רוצה להיות ג'ובניק אז אתה הולך להיות קצין ג'ובניק, שזה פה עשר יותר מגעיל.

(סתם לרקורד, אני הייתי חייל קרבי. והיו עוד כמה איתי בפלוגה שהיו בעתודה וביקשו לעזוב באמצע התואר, אז הם הגיעו לפלוגה שלי)

בכל אופן, מנסיון של חברים שלי אני רואה שכל מי שנבחן בתיכון נבחן שוב עכשיו (אני בן 22).

אני בדיוק עכשיו עושה את הבחינה וקצת בהתחלה הייתי חלוד במתמטיקה, אבל אחרי כמה שבועות אתה שוכח מזה ואתה מצליח הרבה יותר מאשר תיכוניסט שחצי זורק זין חצי לומד, לפעמים יש לו ראש לזה לפעמים יש לו בגרות שמפריעה לו. תן לזה את החודשיים שלושה בשקט בשקט אחרי הצבא מה עוד זה גם יהיה לך חינם על חשבון הצבא - לא לא פיקדון. חינם.)

פורסם
  • מחבר

פייי זה כל כך מסובך... :(

תודה לכולם שעונים ומייעצים לי, כל אחד מהניסיון שלו!

נגיד שאני באמת לא בטוח אם אני רוצה לעשות עתודה ואם אני רוצה ללמוד מקצוע מסויים, כדאי לי לנסות לחרוש לפסיכו' בכל זאת לבד בלי קורס? סתם כדי לראות איפה אני עומד...

מה אפשר לעשות במודיעין 3 שנים שיעזור לי בהמשך החיים?(במקרה שאני לא אלך לעתודה, ואני כנראה לא אלך לשם... בראיון שלי אמרתי למראיינת שאני רוצה או לעתודה או למוד יעין או לקרבי, אבל קרבי כנראה אמא שלי לא תחתום לי.) :-)

פורסם

תבקש פרוייקט גאמא.

מן הסתם אני לא יכול לפרט לך על זה.

פשוט תבקש

פורסם
  • מחבר

לא הייתי במגמת מחשבים....

אני לא אוהב תיכנות.. :)

פורסם

שמע, אצלי במגמת מחשבים כל הכיתה עשתה פסיכומטרי בי"א ועכשיו חצי מאיתנו בעתודה. אני בהחלט חושב שאפשר להצליח בפסיכומטרי יותר כשאתה עוד בבית הספר, אז בלי קשר לעתודה הייתי אומר לך ללכת על זה, כי בטוח תצטרך לעשות פסיכומטרי אחרי הצבא.

פורסם

אם אתה שוקל עתודה, אני ממליץ לך לעשות עכשיו ולא באמצע יב'.

עכשיו זה התקופה הכי טובה שאתה יכול לבקש - חופש גדול, אין לך כלום על הראש, וגם בתחילת השנה הבאה לא לומדים ויש הרבה חופשים.

אם תעשה באמצע כתה יב' יכול להיות שיהיה לך יותר מדי עומס בלימודים.

פורסם
  • מחבר

כן.

אם אני עושה לפני צבא, אז אני עושה עכשיו.

פורסם

שמע, אצלי במגמת מחשבים כל הכיתה עשתה פסיכומטרי בי"א ועכשיו חצי מאיתנו בעתודה. אני בהחלט חושב שאפשר להצליח בפסיכומטרי יותר כשאתה עוד בבית הספר, אז בלי קשר לעתודה הייתי אומר לך ללכת על זה, כי בטוח תצטרך לעשות פסיכומטרי אחרי הצבא.

מן הסתם אתה מדבר כשלא עשית אחד אחרי בית ספר.

אני עשיתי גם בי"א וגם אחרי... ולעשות אחרי הרבה יותר טוב - לדעתי.

אתה בא כבר עם בגרות מסויימת. הפסיכומטרי הוא ממש לא מבחן דומה לגישה של בית ספר - ואני לא רואה סיבה שהסמיכות ללימודים תעזור לך - אולי אפילו להפך.

[br]פורסם בתאריך: 26.06.2007 בשעה 13:55:18

אני לא חושב שהעתודה זה אופציה טובה לכולם.

אתה עכשיו מחליט על ה-9 שנים הבאות. 6 מהם אתה תעשה בצבא - ואל תחשוב שזה כזה בטוח שלא תיהיה בתפקיד שלא תואהב.

אתה יודע כמה משתנים ב-9 שנים... אם אני מסתכל על הבן אדם שהייתי בגיל שלך ועל הבן-אדם שאני היום (23) זה שמיים וארץ.

אני לא רואה את עצמי עכשיו עדיין בצבא.

לצורך העניין אני עובד כמתכנת... בצבא עסקתי במודיעין.

אם כבר לחזור לצבא - הייתי מעדיף לעסוק במודיעין - לפחות מבחינת עניין - למרות שבגיל שלך הייתי הולך ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה אם הייתי עושה מסלול עתודה.

היום אני בכלל רוצה ללמוד הנדסת חשמל - ותכנות זה רק בשביל משכורת...

אז אל תזלזל בכמה דברים עוד יש לך לגלות וכמה אתה תשתנה - להחליט על 9 שנים מהחיים שלך מראש זה נראה לי חבל.

פורסם

אני גם נגד העתודה, בעיקר בגלל שהם מבטיחים משהו שהם לא מקיימים.

אבל אני בעד פסיכומטרי בתיכון.

הקורס זול, אתה תדע בערך למה אתה מסוגל ומה אתה הולך לעשות בעתיד (אפשר לשפר את הציון עוד פעם-פעמיים עד הצבא) ואתה עושה אותו עם חברה בגילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים