עבור לתוכן

כמה אתם הולכים להשקיע בהגרלה הגדולה?

בכמה תמלאו טפסים? 1,168 הצבעות

1. 1. בכמה תמלאו טפסים?

• לא קונה, לא משתלם/אין לי כסף/מתחת לגיל 18
    • משאיר פתח למזל, 11 שקל
    • 22-120
    • 131-396
    • 407 ומעלה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מן הסתם, הוא לא חייב לעזור, הוא מחליט לעשות את זה (כנראה משהו עם המס)

בכל אופן אל תהיה תמים, אם אתה רוצה לעזור למסכים תביא כסף ל"לתת" או שתקנה סל מוצרים ותביא למשפחה שאתה מכיר, אפילו שים ליד הדלת ותדפוק בדלת ותלך אם אתה יודע שהם יתביישו..., רק אל תתרום לעמותות שמביאות איזה 30% מהתרומה שלך למסכנים וה70 הנותרים הולכים למרצדס של מנהל העמותה

• תגובות 33
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה משתלם לו כלכלית לעזור. אנשים ממלאים יותר כי הם אומרים "מקסימום תרמתי את הכסף". אתה מרגיש טוב עם עצמך אם אתה חושב שבשליחת טופס אתה יכול לזכות, ואם לא זכית - אז יצאת בנאדם ממש טוב שעוזר לעניים.

פורסם

1. אני מתחת ל18.

2. בזבוז כסף.

פורסם

אנשים מוציאים הרבה יותר כסף על קבלת החלטות לא טובה בכל מיני תחומים שזה פשוט מדהים. פה בעיקר קונים את הזכות לחלום במשך שבוע, והסיכויים הריאליים לזכיה ידועים. מבחינה סטטיסטית זה הרבה יותר משתלם מהגרלה ממוצעת של מפעל הפיס, אבל זה עדיין לא מתקרב ל"משחק הוגן". מה שגם שפה זה משחק של "הכל או כלום", ולא כמו בורסה למשל - שהיא הרבה יותר בטוחה כי בכל מקרה היא לא "כלום" ואפילו מבחינה סטטיסטית היא כדאית (מבחינה עולמית ממוצע עולה ב-12% בשנה).

אני מתלבט בכמה למלא. בהגרלות רגילות אני ממלא בבערך 10 שקל רק שהפרס עובר את ה-25 מיליון, ופה זה יותר משתלם - אז אני מניח שאני אוציא בסביבות ה-100 שקל. נראה. ומבחינה רציונלית לא משתלם לשלוח בכלל.

דבר ראשון - אני לא בטוח שכולם מודעים לסיכויים לזכיה. לא כולם משכילים ולא כולם יודעים סטטיסטיקה.

דבר שני - אני לא מבין, אתה מודה שזה גרוע ועדיין אתה ממלא? למה? לא חבל?

דבר שלישי - כולם רצים למלא כשהסכום גבוה. מכאן נובע שהסיכוי לזכות כשהסכום גבוה הוא הרבה יותר קטן (זה לא "יותר משתלם"). לא עדיף, אם כבר ממלאים, ללכת על ההגרלות עם הסכומים הקטנים? הרי הסיכוי שם יותר גבוה. ותכלס, ההבדל בין לזכות בשני מיליון לבין לזכות ב-50 מיליון הוא יותר קטן מההבדל בין לזכות בשני מיליון לבין לא לזכות בכלום.

מפעל הפיס לוקח יותר ממה שהוא נותן, לא סתם ההגרלות מכונות "מס לעניים".

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

דבר שני - אני לא מבין, אתה מודה שזה גרוע ועדיין אתה ממלא? למה? לא חבל?

אני ממלא קצת ורק שהפרס גבוה, הייתי אומר שאני משתתף בממוצע פעם ב-20-30 הגרלות ב-5-10 שקל. וזה כנראה כי הזכות לחלום על סכומים כאלו שווה לי לפעמים אתה-5-10 שקל. אבל מה - אתה צודק. אני מניח שאני אחיה עם הסתירה בנתיים ואוריד עד אעלים כנראה את המינון בהמשך. השקעות אמיתיות הרבה יותר משתלמות.

דבר שלישי - כולם רצים למלא כשהסכום גבוה. מכאן נובע שהסיכוי לזכות כשהסכום גבוה הוא הרבה יותר קטן (זה לא "יותר משתלם"). לא עדיף, אם כבר ממלאים, ללכת על ההגרלות עם הסכומים הקטנים? הרי הסיכוי שם יותר גבוה.

לא. פרסי המשנה ברוב ההגרלות הנורמליות נקבעות באחוזים מסך ההכנסות של מפעל הפיס. מאחר שרוב האנשים מוציאים כסף ולא מקבלים אותו או את חלקו בחזרה, הרי שככל שיש יותר משתתפים כך אם תזכה בפרס כלשהו הוא יהיה גדול יותר. עכשיו, בקשר לפרס הראשון - אני חושב שרוב שולחי הטפסים שולחים באופן קבוע כל הגרלה - לא משנה אם זה 4 מיליון או 27 מיליון. ככה שתוספת שיעור המהמרים קטנה לעומת תוספת שיעור הפרס. ז"א, אם נשלחות 15 מיליון טבלאות כשהפרס הוא 8 מיליון, אז כאשר הוא יהיה 16 מיליון ישלחו להערכתי ישלחו 20-25 מיליון טבלאות ולא 30 מיליון.

פורסם

לחסרי הבינה שבינינו, מפעל הפיס הוקם במטרה לממן מטרות ציבוריות ע"י כסף מהימורים. לא מדובר בחברה פרטית שרוצה להרוויח כסף, הם צריכים כסף רק כדי לממן את עצמם וכל השאר הולך לקהילה.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל עדיין המטרה שלהם היא ריווחיות. וזאת הסיבה בדיוק שאמרתי שמדובר במס לעניים. תאמין לי שעדיף שבנאדם יחסוך את הכסף הזה לקניית מזון או אוכל (ויש כאלו שמהמרים על הקצבאות שלהם או חיים משכר נמוך מאוד) מאשר שייתן תרומה לבניית אולם ספורט חדש.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כמה הוצאתם ובכמה זכיתם?

אני התפכחתי ושלחתי בסוף ב-44 ש"ח (שקלתי לשלוח באיזור ה-200 :-X) ותפסתי רק 4 מספרים ב-8 המשבצות ביחד.

פורסם

מה המספרים בכלל?

פורסם

שכחתי לקנות :bash: אז עקרונית זכיתי ב44 שקל :lol:

פורסם
  • מחבר

תלוי למי אתה משווה. תתפלא לשמוע שגם זכית ב-100,000 שקל :screwy:

פורסם

למה אתה עושה לי את זה?? :(

פורסם

מתוך 10 טבלאות בלוטומטי הוא עשה 4 צרופים של 2 מספרים ושונים, כוסעמק...

:smile1:

לפחות על 2 מספרים היו מחזירים לך את העלות של טבלא אבל גם את זה לא :pissed:

ד"א

המספרים שעלו הערב בהגרלת 50 המיליון של מפעל הפיס הם: 2, 28, 30, 36, 25. המספר הנוסף הוא 33.

פורסם

מישהו יודע על סכומי הזכיה? ומכמה תפיסות יש זכיה?

---

איך יודעים אם זוכים? איך זה אמור להיראות?

הכוונה היא איך מסתכלים בנייר הזה כדי לדעת אם זכיתי\ניחשתי משהו

פורסם

4 זה 5 מיליון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים