עבור לתוכן

המלצה למסך 19-22 רחב, לעיצוב ופיתוח אתרים, קריאה, סרטים ומשחקים. מתלבט בין...

Featured Replies

פורסם

ממה שקראתי בטרדים פה, ההמלצות תמיד מסתכמות ב-דל 2007 / אסוס PW201 ( או משהו כזה) ו-

VP930- שהוא לא מסך רחב- האם יש לו דגם מקביל רחב, או איזה 19" רחב?

ציינתי את השימושים בכותרת, הבעיה בין השאר היא שכרטיס המסך שלי הוא 7600GT, קצת בעייתי ל"20 אבל מכיוון שאני רוצה מסך רחב אצטרך להתפשר.

רציתי להבין כמה נק' בקשר לפאנלים ורזולוציית המסך:

1. אומרים ש S-IPS טוב יותר למשחקים לעומת S-PVA או P-MVA כשהאחרון טוב יותר לסרטים (לא ברור לי מה ההבדל בין שני הפאנלים האחרונים x-xVA).

עד כמה ההבדלים ביניהם באים באמת לידי ביטוי? ואיזה פאנל הייתם ממליצים למטרות שלי?

רוב הזמן אני עובד עם המחשב(עיצוב ופיתוח אתרי אינטרנט) בערב קצת משחקים וסרטים, לכן אני חושב שכל מה שקשור לבריאות העיינים - בהירות, חדות, צבעים, קריאת טקסט- הוא בעדיפות גבוהה יותר ממשחקים..

2.רזולציית הנאטיב של הדל או האסוס בשילוב עם ה-7600GT - עד כמה אני אפגע במשחקיות ובגרפיקה, אם אני אוריד את הרזו' בהתאם למשחק - כלומר שלא אשחק בנאטיב (אין מצב מבחינתי כרגע לשדרג כ.מסך).

תודה,

הריפר ;)

פורסם

אני חושב שאין לך ממש סיבה ללכת על מסך רחב, לעיקר השימושים שלך הרבה יותר מתאים מסך רגיל.

אני הייתי הולך על ה-VP930 או על ה-2007FP אם התקציב מאפשר.

מבחינת כרטיס מסך - בתור אחד שיש לו כרטיס מסך חלש יותר עם ה-2007WFP, זה מאוד מאוד תלוי במשחקים שאתה משחק בהם. לא חסרים משחקים שהכרטיסים האלה סוחבים בהם לא רע בכלל, אבל במשחקים חדשים ותובעניים צריך להוריד רזולוציה. מה שכן, ל-WFP יש את האופציה לשמור על Aspect של 4:3 או לעבוד ב-1:1 עם הרזולוציה, ואז יותר קל לשחק ברזולוציות נמוכות. נדמה לי שגם ל-FP יש אפשרות ל-1:1, אבל שם אפשר פשוט לשחק על כל רזולוציה שהיא 4:3 וזה ייראה טוב.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף רחב

1. לעבודה מרובת מסכים - אופיס, בראוז'ר, נוטפד++ וכדומה . [תמיד יש מס' אפליקציות פתוחות אצלי]

2. סרטים

נראה שהברירה היחידה היא הדל??

אתה אומר שניתן לעבוד ברזולציה 1:1 או "לשמור על Aspect של 4:3"

אני לא בטוח שאני מבין אותך;

1:1 - הכוונה שאני מקבל מסגרת/ שריג פיקסלים זהה לרזולוציה שאני נמצא בא כך שאני נשאר כביכול על תצוגה טבעית של המסך.

חזות 4:3- אני לא בהכרח שומר על נאטיב אלא רק על הפרופורציות כך שיש לי צדדים שחורים בלבד.

הבנתי נכון?

פורסם

הבנת נכון :xyxthumbs:

פירסמתי בזמנו גם מספר תמונות שממחישות את זה, אתה מוזמן לחפש.

פורסם
  • מחבר

זה נשמע ממש טוב,

כך אני יכול לשחק כמו שצריך עם הכרטיס שלי, לשנות פרופורציות ולראות איך אתר עולה ב- 4:3, וסרטים וחלונות במקביל.

חבל שזה כ"כ יקר, אבל אני לא רואה שום פתרון מתאים אחר.

אני הולך על הדל הרחב!!

איזה פאנל יהיה עדיף לי S-PVA או ה-S-IPS [יש אולי לינק שמסביר את ההבדלים ביניהם בפועל]

פורסם

יש לי את הדל עם ה7600GT וכל המשחקים החדשים עובדים לי חלק על בינוני. חוץ מ DIRT שזה משחק כבד וברזולוציה של המסך הוא עובד לי על נמוך :'(

פורסם
  • מחבר

ואתה לא משתמש באפשרות של ה1:1?

יש איזו עצה בקשר לפאנלים שדל מגיע איתם- הבדלים בצבעים בהירות מריחות חדות, משהו מישהו??

עריכה

Bagheera, אני לא מוצא את התמונות שלך,אתה זוכר אולי משהו מהתרד שיכול לעזור למצוא אותו?

פורסם

ואתה לא משתמש באפשרות של ה1:1?

יש איזו עצה בקשר לפאנלים שדל מגיע איתם- הבדלים בצבעים בהירות מריחות חדות, משהו מישהו??

לא אני לא משתמש ולא אין מריחות בכלל,אם אני משווה את הצבעים שלו לCRT הישן שלי, בדל רואים יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני ממש מתלבט אם לקנות את הדל הרחב או את הvp930

ההפרש הוא גדול,בערך 700שח האם יש לכך הצדקה לדעתכם?

עריכה

מה שמקשה עלי בהחלטה היא הבדלים בין הפאנלים

קראתי פה כל מיני הברים סותרים ורק התבלבלתי

הנה חלק

ציטוט של: Lethal_Acid

לדעתי נוצר באתר מעין הייפ אחר פנל IPS אשר כל גולש ממוצע חושק בו בלי להבין את הסיבות העיקריות שהפנל הזה טוב. נכון שPVA לא IPS אבל מי מאיתנו יושב מול המסך בזווית של 60 מעלות לכיוון כלשהו שבו הזווית כן מפריעה? בתור פדאנט גם אני די התבאסתי על "ההגרלה" הלא מוצלחת אולם אחרי השוואה הבנתי שהבדלים ממש זניחים לפחות לי כמשתמש ביתי ממוצע

amni

מדובר לא רק על הסתכלות על הצג בזווית מהצד אלא על הסתכלות על הצד ישר מלפנים.

בכל הצגים היום , בהסתכלות ישר מלפנים, הבהירות של מרכז המסך גבוהה מהבהירות בשוליו.

במסך טוב הבדלי הבהירות קלים ובמסך גרוע הבדלי הבהירות בין המרכז לשוליים הבדלי הבהירות גדולים גדולים.

יש כאילו שטוענים שמלבד הבדלי הבהירות יש שינוי בגוונים על פני שטח המסך אבל נקודה זו טעונה יותר בדיקה.

אז למה זה משנה ?

לגבי מי שעוסק בגרפיקה, צילום, פירסום ווידאו וכולי --- חשובות מאוד הדקויות הללו.

לגבי מי שהאיכות הגרפית אינה חשובה קיימת עדיין האפשרות שהבדלי הבהירות מציקים

לו --- בין אם ההצקה היא מיידית או מצטברת דהיינו גורמת לעייפות העיניים.

בנוסף, לגבי אנשים בגיל הילדות וההתבגרות --- אימוץ העיניים מאיץ תהליכי קוצר ראיה אפילו אם הם

לא מרגישים סבל בגלל הבדלי הבהירות.

לכן לדעתי, כמעט תמיד שווה להוסיף 500 שקל עד 1000 שקל על מסך איכותי אפילו

אם לכאורה ההבדלים באיכות הגרפית שוליים. בטווח הארוך הוספת המחיר היא בעצם חיסכון

Bagheera

הבעיה היא לא שוני באחידות הבהירות אלא שוני באחידות הניגודית של פאנל VA עקב שיטת המדורים שבה הוא עובד.

דווקא בעת התסכלות ממרכז המסך פאנל VA יציג פחות פירוט בגוונים האפורים הכהים שישתפר מאוד בעת הסתכלות מהצד.

זה פחות מורגש בפאנלים מסוג S-PVA מכיוון שהגבישים מסוגלים להגיע לזוית של 90מעלות אבל ב MVA הגבישים לא מסוגלים

להגיע למצב שכזה ולכן הניגודיות במרכז המסך נפגמת יותר במידה מסוימת.

למי זה קריטי? למיש עוסק בגרפיקה ופשוט לא יכול להתמודד עם תמונה שמשתנה(לא מדובר על שינוים ענקיים כמו ב TN אלא שינוים

קטנים של אחידות צבע על פני כלל המסך).

ההבדל בין VA ו IPS לא מתקרב להבדל בין TN ל VA/IPS ואכן רוב האנשים לא ישימו לב להבדל בין VA ל IPS בעוד שכולם רואים

מיד את ההבדל בינם לבין TN

הסברים יפים מאד אבל חוץ מזויות הצפייה מה ההבדל בין PVA ל IPS

לגבי MVA שזה הוויסוניק אני מניח ששניהם עדיפים יהיו מבחינה גרפית ומאמץ לעיניים (מאד חשוב עבורי!!)

האם נכון גם עבור PVA לעומת IPS- כלומר ש- IPS בריא יותר לעיניים ועדיף ליישומים גרפיים?

פורסם

דווקא ראיתי באופן עקבי טענות ש-MVA עדיף על PVA לסרטים

פורסם

כדי להבין כיצד הטכנולוגיות השונות עובדות ומה יתרונותיהן אני מציע שתקרא את חלק ב' של מדריך מסכי ה LCD באתר.

בכלליות P/A-MVA מציג ניצנוץ פחות ולכן הוא הטכנולוגיה העדיפה ביותר לסרטים וגם הפופלרית ביותר בטלויזיות LCD כיום.

S-IPS מיועד יותר לגרפיקאים ופחות לסרטים עקב יחס הניגודיות הפחות שלו אבל רפרודוקצית צבעים אמינה ואחידה על פני רוב המסך.

בכל מקרה עם התקדמות בטכנולוגית ה OverDrive כיום אין שום סיבה לא ללכת על מסך LCD עם 20ms שחור-לבן-שחור.

בקטגוריה זו נכנסים הפאנלים מסוג S-IPS של LG.Philips אשר מתהדהדים בזמן תגובה של 16ms ומסכי ה VA השונים שמציגים

זמן תגובה של 20ms שחור-לבן-שחור בגדלים של מתחת ל 20" ואף פחות מכך בגדלי 24" ומעלה.

לצערי נתוני זמן התגובה שחור-לבן-שחור של מרבית מסכי ה TN לא נחשפים ואנשים

עושים את הטעות ומשווים לנתון אפור-אפור שהומצא ע"י החברה המייצרת את המסך (TN)נתון זה לא בר השוואה אמיתית לנתונים שמציגים

מסכי ה IPS/VA השונים ולצערי כפי שהמצב כיום רוב האנשים יעדיפו שיהיה רשום על המסך של 2ms במקום 16ms פשוט כי זה

נשמע יותר טוב למרות שבמציאות המרדף אחרי מהירות יוביל רק לירידה באיכות התצוגה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז לכן הVP930 יהיה מתאים יותר לצפייה בסרטים יחסית ל dell 2007(w)fp S-IPS שיועדף ע"י גרפיקאיים ( יהיה צורך בכיול?) ולמשחקים?

איך בדיוק יורגש ההבדל בין שני אלה בצפייה בסרטים ומי יהיה קל יותר / בריא יותר לעיניים.

עריכה

כל הכבוד לארז על המדריך !!!

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/5/

כמה שאלות נותרו לי-

1. מהמאמר אני מביו S-PVA קצת יותר טוב מ-P-MVA אך בגלל השימוש במדורים ומבחינת האחידות, וזויות הצפייה, S-IPS עדיף- מה שאומר שהוא יהיה נוח יותר גם לעיניים.

מצד שני מצויין שהטכנולוגיה הזאת דורשת תאורה אחורית חזקה - זה לא אומר שהמסך יהיה בהיר יותר / מסנוור יותר- מה שלא כ"כ בריא לעיניים...

2. בקשר לצבעים וניגודיות יש כאילו סתירה- מצד אחד VA בעל ניגודיות טובה יותר ומציג שחור עמוק אך מצד שני מצויין "פאנל זה מציג את הצבעים הטובים ביותר מבין כל סוגי הפאנלים"

3. ב- ISP יש בעיית ניצנוץ בצפייה בסרטים ותופעת ה"בוהק בצבע אדמדם סגלגל" בתמונות שחורות

עד כמה התופעות האלה מציקות?

פורסם

1. בדרך כלל לא ואסם המסך יהיה לך בהיר מדי אז תמיד אפשר לכוונן.

2. לא ממש IPS מתקשה יותר בגוונים כהים מעבר לסף מסויים (אצלי בערך 3%) כל הגוונים נראים אותו אפור מאד מאד כהה,

בגוונים היותר בהירים הIPS מדייק יותר בצבע. בפועל ההבדלים לא מאד גבוהים למי שסתם צופה בסרטים.

3. לא ממש כדי להבחין בבוהק צריך לשבת בזווית מאד חדה (140 מעלות לפחות) ואז הIPS מתחיל לזייף בגוונים כאשר הכל הופך להיות יותר סגלגל.

לסיכום - לשימושים שלך הדל יהיה יותר טוב ויתן תמורה יותר גבוהה לשקל. אם אין לך תקציב מספיק לך על הויוסוניק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים