עבור לתוכן

איפה עדיף לרוץ על המדרכה או על הכביש?

Featured Replies

פורסם

לא יהיו לך שום בעיות ברכיים אם תרוץ כמו בנאדם ולא תדפוק בכוונה את הרגליים חזק בקרקע בכל צעד, ותרוץ עם נעליים נורמאליות ולא עם איזה כפכפים או זבל קרוע.

בני אדם לא עשויים מצמר גפן.

מעניין אותי האם יש לך סימוכין לדברייך? משהו שיוכיח את הטענה שלך שלא יהיו לו בעיות ברכיים גם אם הוא ירוץ על בטון?

• תגובות 70
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותי מעניין עוד דבר, ברגע שאתה רץ על משטח מומלץ (לפי המאמר דשא או עפר), איך אמורים לרוץ, כלומר, לדעת שהאופן שבו רצים הוא נכון ובריא. האם יש מאמר/המלצה גם בנושא הזה ?

פורסם

שלשום רצתי על דשא בפארק....וזה הכי חרא נראה לי יותר גרוע מבטון רציני...הצורה של הדשא גורמת לך לרוץ עקום ונראה לי שזה הכי דופק תרגליים ככה...בכל אופן גם יש תקטע של החיזוק של הרגליים בריצה ככה שזה לא בהכרח דופק תרגליים..אולי רק מחזק? והברכיים אחרי הכול בנויות לנוע...מה עושים אצנים מקצועיים?

פורסם

משטח דשא ישר או דרך עפר מהודקת או בים אבל בחלק הקשה (יותר קרוב למים ועם נעליים) זה המשטחים הטובים ביותר.

עוד שני משטחים (שלרוב לא זמינים בארץ) זה מסלולי רקורטן (מסלולי חימר או גומי מקצועיים) או לרוץ ביער על שבבי עץ (מה אנחנו בפינלנד...?).

המשטח ההרסני ביותר לגוף, בלי קשר לסגנון הריצה בכלל, הוא מדרכות בטון, אחריהן האספלט של הכביש.

משטח כמו חול ים עמוק קשה לשרירים וברגע שהשרירים בקרסול מתעייפים בחול ים נוקעים פעמים רבות את הקרסול.

פורסם

סחוס אי אפשר לחזק הוא נפגע בכל אופן.

לאצנים יש סרגל מאמצים וצורת עבודה מסודרת, מה שלאף אחד פה אין. תוסיף לזה שכמו סקרופיון שאמר יש להם מסלולים איכותיים כגון הגומי או העץ

הבעיה בחוף הים זה שנפצעים מצדפות וכד'

תרשו לי להוסיף שכל דבר בחיים פוגע. גם אם תשחקו כדורסל אתם עלולים לנקוע רגל ולשבור אותה.

אם תעשו ספינינג תהרסו את הגב והברכיים

כל דבר והיתרונות והחסרונות שלו. צריך לדעת לעשות כל דבר בצורה חכמה ולדעת מתי להפסיק\סרגל מאמצים נכון.

וכמובן - תזונה נכונה (סידן וחלבונים)

פורסם

לבנות תוכנית אימונים מסודרת זה לא כל כך בעיה,

להקפיד על כמה כללים מאוד חשובים ואתם בסדר:

העלאה הדרגתית בעומס (להתחיל מעומס נמוך וכל שבוע לעלות עד 10 אחוז)

מחזוריות (אימון קשה אימון קל אימון קשה וכן הלאה, לתת לגוף להתאושש)

כל שבועיים עושים שבוע עומס מופחת (אם בשבוע אחד עשיתי לדוגמה 10 ק"מ שבועי ובשבוע אחרי 12 ק"מ אז בשבוע מופחת אני ארד ל8-9 ק"מ).

להקפיד לישון טוב ולאכול טוב ואתם די מסודרים.

והכלל הכי חשוב! להיות ערניים, אם כואב לא ממשיכים ובודקים ומשנים את התוכנית בהתאם, כל בן אדם מגיב אחרת לתוכנית אימונים.

פורסם

עבדכם הנאמן יצא אתמול לשטח

רצתי אתמול על חוף הים כ-8 ק"מ. רשמים: ספיגת זעזועים - טובה מאוד, נוח מאוד לרוץ על החול המהודק בצמוד לשפת החוף(ממש על קו המים).

יופי.יופי טופי.

מעבר לזה - רע מאוד. א' - צריך לנסוע לשם. ב' - יש איזה מנגנון אבולוציוני לא ברור שגורם לפעוטות לרוץ בקו אנכי לכיוון הריצה שלך בדיוק כשהם רואים אותך רץ.

כמעט ודרסתי את כל הפעוטות המסכנים שהיו על הרצועה המסכנה שעליה רצתי ומזל שעשיתי את זה מהר מהרגיל (27:42 תודה ששאלתם) כי שמעתי לא מעט צעקות מאמהות \אבות לוחמנים מאחורי.

ג' - חם כמו לא יודע מה. ולא - להכנס למים בסוף לא מפצה על זה, מקסימום איזו התכווצות שרירים.

ד' - ריצה על החול הרך - שכחו מזה.לא במרחקים האלה - 2-3 ק"מ זה יופי, מעבר לזה זה מתכון בטוח לשבר מאמץ כי זה מנקנק את השרירים(הדו ראשי הארבע ראשי בייחוד)

והמהמורות האלה - לא נעים בכלל, עדיף כבר לקבל מכות מאמהות צעירות.

ה' (לא ההוא) - משמעמם נורא. יש כוסיות פה ושם (מי שאמר שבישראל הבנות היפות בעולם מסתובב במקומות שרובנו לא מכירים ולא חי באוסטרליה) אבל פה זה נגמר בערך.

לסיכום - אלא אם כן אתם גרים על החוף, תמשיכו לרוץ איפה שאתם רצים. אני אשאיר את הים לגלישה ומטקות ואמשיך לרוץ באספלט, הקנוניה של הממשלה לא לאפשר קיום של רצים במחוזותיה...

לכולכם שם שעדיין מתחבטים בשאלה - אל תרוצו.באמת.אין מקום לכ"כ הרבה ברבורים בריצה, רוצו ושתקו - תקשיבו לצעדים במקום ל"מומחים"(אני ביניהם, כלומר בין המרכאות) כאן.כואב לכם - נוחו\הפסיקו. פוחדים - אחלה, בני אדם מונחים ע"י פחד.פנו לספורט אחר...

אם מישהו ישאל אתכם 'למה ריצה?' באמת תוכלו להסביר לו במילים?

ריצה נעימה...

פורסם

עבדכם הנאמן יצא אתמול לשטח

רצתי אתמול על חוף הים כ-8 ק"מ. רשמים: ספיגת זעזועים - טובה מאוד, נוח מאוד לרוץ על החול המהודק בצמוד לשפת החוף(ממש על קו המים).

יופי.יופי טופי.

מעבר לזה - רע מאוד. א' - צריך לנסוע לשם. ב' - יש איזה מנגנון אבולוציוני לא ברור שגורם לפעוטות לרוץ בקו אנכי לכיוון הריצה שלך בדיוק כשהם רואים אותך רץ.

כמעט ודרסתי את כל הפעוטות המסכנים שהיו על הרצועה המסכנה שעליה רצתי ומזל שעשיתי את זה מהר מהרגיל (27:42 תודה ששאלתם) כי שמעתי לא מעט צעקות מאמהות \אבות לוחמנים מאחורי.

ג' - חם כמו לא יודע מה. ולא - להכנס למים בסוף לא מפצה על זה, מקסימום איזו התכווצות שרירים.

ד' - ריצה על החול הרך - שכחו מזה.לא במרחקים האלה - 2-3 ק"מ זה יופי, מעבר לזה זה מתכון בטוח לשבר מאמץ כי זה מנקנק את השרירים(הדו ראשי בייחוד)

והמהמורות האלה - לא נעים בכלל, עדיף כבר לקבל מכות מאמהות צעירות.

ה' (לא ההוא) - משמעמם נורא. יש כוסיות פה ושם (מי שאמר שבישראל הבנות היפות בעולם מסתובב במקומות שרובנו לא מכירים ולא חי באוסטרליה) אבל פה זה נגמר בערך.

לסיכום - אלא אם כן אתם גרים על החוף, תמשיכו לרוץ איפה שאתם רצים. אני אשאיר את הים לגלישה ומטקות ואמשיך לרוץ באספלט, הקנוניה של הממשלה לא לאפשר קיום של רצים במחוזותיה...

לכולכם שם שעדיין מתחבטים בשאלה - אל תרוצו.באמת.אין מקום לכ"כ הרבה ברבורים בריצה, רוצו ושתקו - תקשיבו לצעדים במקום ל"מומחים"(אני ביניהם, כלומר בין המרכאות) כאן.כואב לכם - נוחו\הפסיקו. פוחדים - אחלה, בני אדם מונחים ע"י פחד.פנו לספורט אחר...

אם מישהו ישאל אתכם 'למה ריצה?' באמת תוכלו להסביר לו במילים?

ריצה נעימה...

תגיד לי מר, פיצוץ אלקטרוני, האם אתה שם לב לשטיות שאתה פולט? או שאתה רץ על היידים וככה נתפס לך הדו ראשי, או שאתה סתם מחרטט, דו ראשי זהו שריר בין האמה לכתף קידמית, אולי התכוונתה לארבע ראשי, השריר הגדול ברגליים

פורסם

תגיד לי מר, פיצוץ אלקטרוני, האם אתה שם לב לשטיות שאתה פולט? או שאתה רץ על היידים וככה נתפס לך הדו ראשי, או שאתה סתם מחרטט, דו ראשי זהו שריר בין האמה לכתף קידמית, אולי התכוונתה לארבע ראשי, השריר הגדול ברגליים

חחחח ROFL :lol:

אז הוא טעה.. לא צריך לעשות מזה ספור.. ברקו חח אתה יודע ששלחו לי מכתב מהבצפר על זה שלא הייתי ביום האחרון ללמודים ^^

פורסם

אבייי אני בעצבים, עבודה\חזרתי להתאמן באדיר\עתודה\פסיכומטרי\מחקר 2 יחידות בכימיה\ ועוד כול השטיות של החופש, לנוח,מחשב,טלווזיה

פורסם

הנה תקנתי

הלקתי את עצמי שוב ושוב

איך העזתי לבצע טעות כזאת ::)

נתראה ביולי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים