עבור לתוכן

איפה עדיף לרוץ על המדרכה או על הכביש?

Featured Replies

פורסם

בעע אני גם רץ בין 10-15 קילומטר 3 פעמים בשבוע על כביש אתה רוצה להגיד לי שאני דופק תרגליים?? מה האלטרנטיבה?

יש לי נעליים טובות supernova של adidas וגם שאלתי את מולי אפשטיין אם אתה מכיר אותו,והוא אמר שאם אני לא מרגיש כאבים\מעמס אז זה בסדר

• תגובות 70
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מאוד מאוד מאוד רחוק מגיל 30.

אתה לא יכול לדעת, לחזות או לפסוק שום דבר לגבי מישהו כמוני שאתה לא מכיר.

חוץ מזה, אני רץ על בטון לא מתוך בחירה אלא מתוך חוסר ברירה.

אין קשר להיכרות שלנו איתך, משטח בטון הוא פשוט לא מתאים לריצה מכיוון שיש לו אפס אחוזי ספיגה של זעזועים. אתה לא מאמין לי? אתה מוזמן לקרוא באתר "איילות" (איילות הוא אחד מארגוני הרצים הגדולים בארץ) את המאמרים המקצועיים שלהם או לבקר ב-RUNNERS WORLD שהוא לדעת רבים הסמכות המקצועית ביותר בענייני ריצה (הוספתי לך לינק למטה). ועוד משהו - תנסה להיזכר מתי בפעם האחרונה ראית מקצוען רץ על בטון בתחרות או בכלל באימון כלשהו, נכון שלא נזכרת באף אחד כזה?

http://www.runnersworld.com/0,7118,,00.html

פורסם

אבל לפי המאמר,לרוץ על כביש זה לא גרוע כמו לרוץ על מדרכה...כאילו הציון 6 לכביש זה סביר לא?

ממה עשויים המסלולי ריצה בפארקים למיניהם? (ירקון,לאומי רמת-גן וכו') מה ההבדל ביניהם לבין כביש?

איפה שאני רץ יש גם עליות וירידות זה גם מזיק?

פשוט אין לי מקום אחר לרוץ בו כי אין לי זמן לנסוע לפארק :\

פורסם

דשא ישר...

סופג טוב ולא מעוות את העומס על הרגליים (כמו חוף ים).

פורסם

אבל אין לי מקום קרוב לבית שיש בו הרבה דשא או חול ים וכאלה...

מה אני אשכרה לא יוכל ללכת או לרוץ בגיל 30?? אני לא רוצה להפסיק לרוץ או משו...

פורסם

בוא לא נגזים... אתה לא תהיה נכה

יהיו לך בעיות בסחוס וכד' (וגם זה לא בטוח. זה פשוט מגביר את הסיכויים דרמטית)

תחשוב טוב על מקום עם חצץ או מסלול ריצה אם אין לך דשא.

בכל אופן אני לא מתיימר להיות רופא או משהו, תפנה לאיש מקצוע שיתן לך חוות דעת מקצועית.

אני ממליץ לך לפחות לנעול נעלי ריצה איכותיות (מהנסיון הפרטי שלי נייקי זה זבל, אני ממליץ על הכיוון של Saucony)

פורסם

לאן העולם הזה מדרדר אלוהים ישמור. בנאדם רוצה לרוץ אז הוא פותח דיון בפורום באינטרנט כדי לשאול אם זה בריא. רד מתחת לבית שלך ותתחיל לרוץ וזהו. מדרכה, כביש, חול, אתה לא תמות.

פורסם

בוא לא נגזים... אתה לא תהיה נכה

יהיו לך בעיות בסחוס וכד' (וגם זה לא בטוח. זה פשוט מגביר את הסיכויים דרמטית)

תחשוב טוב על מקום עם חצץ או מסלול ריצה אם אין לך דשא.

בכל אופן אני לא מתיימר להיות רופא או משהו, תפנה לאיש מקצוע שיתן לך חוות דעת מקצועית.

אני ממליץ לך לפחות לנעול נעלי ריצה איכותיות (מהנסיון הפרטי שלי נייקי זה זבל, אני ממליץ על הכיוון של Saucony)

:xyxthumbs: צודק מאוד

כבעל ניסיון לצערי :'(

שחיקת סחוס לא קורית בבת אחת , זה קורה לאט לאט עד שזה מתפתח למשהו חמור ואתה מרגיש את זה,

אתה לא רוצה להיות בשום שלב שמקרב אותך לזה.

חשוב מאוד להתייעץ עם לרופא ספורט או איש מקצוע. והגיע הזמן שבשיעורי ספורט ילמדו את זה בבתי ספר!

[br]פורסם בתאריך: 21.06.2007 בשעה 14:29:48

אבנים ירושלמיות זה טוב...

:lol:

רק קראתי את זה כאבו לי הברכיים

פורסם

לאן העולם הזה מדרדר אלוהים ישמור. בנאדם רוצה לרוץ אז הוא פותח דיון בפורום באינטרנט כדי לשאול אם זה בריא. רד מתחת לבית שלך ותתחיל לרוץ וזהו. מדרכה, כביש, חול, אתה לא תמות.

:lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

יופי חכם גדול,אני לא אמות נכון אבל יהיו לי בעיות ברכיים שממש לא בא לי עליהם....

בכל אופן הנעליים שלי נחשבות טובות לא?

ואם נגיד פעם אחת בשבוע אני רץ במסלול ריצה (בפארק למשל) ופעמיים בכביש זה כבר הרבה פחות מזיק לא?

פורסם

יופי חכם גדול,אני לא אמות נכון אבל יהיו לי בעיות ברכיים שממש לא בא לי עליהם....

בכל אופן הנעליים שלי נחשבות טובות לא?

ואם נגיד פעם אחת בשבוע אני רץ במסלול ריצה (בפארק למשל) ופעמיים בכביש זה כבר הרבה פחות מזיק לא?

לא יהיו לך שום בעיות ברכיים אם תרוץ כמו בנאדם ולא תדפוק בכוונה את הרגליים חזק בקרקע בכל צעד, ותרוץ עם נעליים נורמאליות ולא עם איזה כפכפים או זבל קרוע.

בני אדם לא עשויים מצמר גפן.

פורסם

אחי אני רץ עם נעליים טובות ומשתדל לא לדפוק תרגליים בקרקע אבל איפה שאני רץ יש עליות וירידות..ונגיד יש ימים שאחרי שאני רץ אז יש לי בקטנה כאבין בברכיים אבל זה עובר תוך כמה שעות וזה כנראה בגלל שאני רץ דיי מהר ועוד בעליות והירידות אז מה אם אני ירוץ לאט יותר לא יהיו לי יותר כאבים?

פורסם

אחי אני רץ עם נעליים טובות ומשתדל לא לדפוק תרגליים בקרקע אבל איפה שאני רץ יש עליות וירידות..ונגיד יש ימים שאחרי שאני רץ אז יש לי בקטנה כאבין בברכיים אבל זה עובר תוך כמה שעות וזה כנראה בגלל שאני רץ דיי מהר ועוד בעליות והירידות אז מה אם אני ירוץ לאט יותר לא יהיו לי יותר כאבים?

אתה רץ כבר הרבה זמן או שרק התחלת לא מזמן?

פורסם

בערך שנה וחצי ככה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים