עבור לתוכן

איפה עדיף לרוץ על המדרכה או על הכביש?

Featured Replies

פורסם

אחרי שנה אתה מתרגל חח :xyxthumbs:

וכולם נפגשים במחלקה האוטפרפדית באיכלוב, בתור למיפוי עצמות

• תגובות 70
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי אתה.. בכול אופן לא אני..

פורסם

שייט לעתיד צא מהסרט של רמבו

בכל אופן אם המטרה היא הכנה לצבא תרוץ על דשא, אל תדפוק לעצמך את הרגליים ושתדע שכושר רק מקל על הגיבושים, זה לא מה שיגרום לך לעבוד אם למשל תגיע ראשון או רביעי. זה לא מה שהמפקדים בגיבוש מחפשים.

מחפשים שתהיה מנהיג, שתעזור לאחרים תו"כ ריצה ושיהיה לך ראש בין הכתפיים.

פורסם

נכון שלא עברת גיבוש?...

לגבי דשא - זה די בעייתי(!), לי למשל יש מקום בו רצועה של 500 מטר דשא(ירוק,אפולו :smile1:(סתם)). אני יכול לעשות אותו 16\24 פעמים אבל אני יכול גם לירות לעצמי ברגל עם שוטגאן, אתם יודעים אלה מהמאה ה-19 עם שני קנים וכדורים שמשמשים היום בארטילריה... זה די לא נעים לעשות שוב ושוב את אותו המסלול

אם במקרה הייתי מוצא רצועת דשא של 4 ק"מ אז מילא, אבל אנחנו לא בניו זילנד(וחבל לא?)

בכל מקרה, מנוחה מתאימה, קסם ההדרגתיות, נעליים טובות, סגנון טוב ותזונה עתירת חלבונים וסידן - אתה יכול לרוץ על אספלט כמו הרוב המכריע של רצים ברחבי העולם...(היי, גם באיירוןמן רצים(גם) על אספלט :smile1:, אבל אנחנו לא בהוואי(וחבל לא?))

:)

פורסם

40 דקות ל-6 ק"מ זה על הפנים - תוריד מרחקים,תעלה קצב. :lol: :lol: :lol:

בשביל לפתח כושר גופני, עדיף לרוץ מרחק גדול במהירות נמוכה מאשר מרחק קטן במהירות גבוהה..

פורסם

שייט לעתיד צא מהסרט של רמבו

בכל אופן אם המטרה היא הכנה לצבא תרוץ על דשא, אל תדפוק לעצמך את הרגליים ושתדע שכושר רק מקל על הגיבושים, זה לא מה שיגרום לך לעבוד אם למשל תגיע ראשון או רביעי. זה לא מה שהמפקדים בגיבוש מחפשים.

מחפשים שתהיה מנהיג, שתעזור לאחרים תו"כ ריצה ושיהיה לך ראש בין הכתפיים.

למה לדפוק תרגליים?? אני רשמתי שאנחנו (הצוות בכושר קרבי) רצים על החול בחוף...

והמאמנים יודעים מה הם עושים והכול נעשה בהדרגה.. דבר שני תאמין לי שאני יודע טוב אפילו טוב מאד מה רוצים ממך בגיבוש וכושר זה אולי 30% מהתוצאה הכללית... והכול מה שרשמתה זה לא מחדש לי ואני יכול עוד להוסיף.. דבר שלישי אני לא חיי בסרט של רמבו.. ממה קבעתה שאני חיי בסרט אה? זה שרשמתי שיצא לי לרוץ 15-16 ק"מ שעה וחצי של ריצה רצופה נראה לך שהמצאתי את זה? או זה שרשמתי אחרי שנה אתה מתרגל.. זה באמת ככה בהתחלה שאתה רץ על חול ים זה קשה רצח ואם הזמן אתה מתרגל.. [br]פורסם בתאריך: 17.06.2007 בשעה 14:29:02

נכון שלא עברת גיבוש?...

לגבי דשא - זה די בעייתי(!), לי למשל יש מקום בו רצועה של 500 מטר דשא(ירוק,אפולו :smile1:(סתם)). אני יכול לעשות אותו 16\24 פעמים אבל אני יכול גם לירות לעצמי ברגל עם שוטגאן, אתם יודעים אלה מהמאה ה-19 עם שני קנים וכדורים שמשמשים היום בארטילריה... זה די לא נעים לעשות שוב ושוב את אותו המסלול

אם במקרה הייתי מוצא רצועת דשא של 4 ק"מ אז מילא, אבל אנחנו לא בניו זילנד(וחבל לא?)

בכל מקרה, מנוחה מתאימה, קסם ההדרגתיות, נעליים טובות, סגנון טוב ותזונה עתירת חלבונים וסידן - אתה יכול לרוץ על אספלט כמו הרוב המכריע של רצים ברחבי העולם...(היי, גם באיירוןמן רצים(גם) על אספלט :smile1:, אבל אנחנו לא בהוואי(וחבל לא?))

:)

לא,לא עברתי (לא היה לי עדיין)

פורסם

לדעתי זה לא קריטי, אם יש לך פוטנציאל להפצע- זה יקרה.

בילדותי רצתי כל יום על אספלט+אפר ולא קרה כלום, פיתחתי אוסטאופרוזיס+ריצה על הליכון= הרס טוטאלי של הברכיים.

לעומת זאת אבא שלי רץ על אספלט+אפר כל יום 12 ק"מ, הוא בן 50, ואת הפציעות ספורט שלו הוא קיבל במסע בצבא..

עדיף שתשקיע בתזונה נכונה ואימון נכון (לא להתאמץ יותר מידי ולהעלות בהדרגה, כי מכאן נובעים רוב הפציעות..)

בהצלחה

פורסם

.

פורסם

בלינק שאחד האנשים שם פה היה כתוב שריצה על חול קיבל ציון 4(בלי נעליים)

אבל עם נעליים ריצה על חול הים היא הכי בריאה לא?

פורסם

בלינק שאחד האנשים שם פה היה כתוב שריצה על חול קיבל ציון 4(בלי נעליים)

אבל עם נעליים ריצה על חול הים היא הכי בריאה לא?

לא.

פורסם

אני כבר רץ שנתיים על אספלט\בטון, למרחקים ארוכים (לפחות 5 ק''מ), וכל עצמותיי מהאגן ועד הזרת בריאות להפליא, ולא נפצעתי פעם אחת.

אני משחק כדורגל חופים וגם רצתי כמה פעמים על חול, אמנם לא נפצעתי אך למחרת העקבים שלי כאבו הרבה יותר.

נראה לי שבשביל לרוץ על אספלט\בטון ולהשאר בחיים צריך להתאמן נכון, לפתח סגנון ריצה שהוא קלילה (ולא חס וחלילה "לרקוע" ברגליים כמו שהרבה עושים), לאכול נכון, להשתמש בנעליים טובות מאוד, ואפילו להשקיע בעבודה אנאירובית לחיזוק הרגליים, במקביל לריצה.

מבחינתי המשטח הטוב והבריא ביותר יהיה דרך אפר מהודקת מאוד, אבל לרבים זה לא פרקטי...

פורסם

זה שהכל טוב ושום דבר לא כואב\שבור\הרוס\מחוץ\הרוג\שרוף\קרוע\פצוע\מכווץ\מתוח זה לא אומר שבגיל 30-40 המצב יימשך ככה.

תמשיך לרוץ על בטון, אפילו תוך כדי דילוג כמו איילה - וכל הדברים האלו יבואו אלייך בבום כשתתבגר

פורסם

אני מאוד מאוד מאוד רחוק מגיל 30.

אתה לא יכול לדעת, לחזות או לפסוק שום דבר לגבי מישהו כמוני שאתה לא מכיר.

חוץ מזה, אני רץ על בטון לא מתוך בחירה אלא מתוך חוסר ברירה.

פורסם

כבר 5 עמודים שמנסים להסביר את זה ואנשים לא קולטים :nixweiss:

:s07:

פורסם

אני מאוד מאוד מאוד רחוק מגיל 30.

אתה לא יכול לדעת, לחזות או לפסוק שום דבר לגבי מישהו כמוני שאתה לא מכיר.

חוץ מזה, אני רץ על בטון לא מתוך בחירה אלא מתוך חוסר ברירה.

לא הבנת אותי (או שאני לא הבנתי אותך)

אני אסביר שוב

נגיד עכשיו אתה בן 16, ועד גיל 21 תרוץ 5 קילומטר שלוש פעמים ביום ועדיין בגיל 21 אתה תרגיש טוב עם עצמך והכל יהיה טוב זה לא אומר שלא יהיו לך נזקים לעתיד.

משמע - כשתגיע לגיל 30-40, אפילו שהפסקת לרוץ בגיל 21 הבעיות יתחילו לצוץ.

מקווה שעזרתי, אני לא פה להתווכח או לריב, אני מציע לך עצה אתה רוצה תיקח אתה לא רוצה תדפוק לעצמך את הרגליים על הז*ן שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים