עבור לתוכן

תדר שרק צעירים יכולים לשמוע

Featured Replies

פורסם

^^^

וואלה, אנטולי שוב תודה עזרת לי, לא קשור לתדר הזה, בצלילים וכוליי.

שוב תודה!!

• תגובות 76
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לכל אלה שמתלהבים ששמעתם תדרים גבוהים במיוחד באיזור ה-18kHz ומעלה (ובמיוחד אלה ששמעו את ה- 21 ומעלה). נראה שההבנה שלכם בנושא לא גבוהה במיוחד.

נעזוב לרגע את העובדה שהמדידה הזאת לא נכונה כי אתם לא משתמשים בציוד שעבר כיול ואתם לא יודעים את הנקודת ייחוס שלכם (יש סטנדרטי מסוים של דציבל שצריך לכייל ב-1kHz ורק אז אפשר לכייל את השאר ולדבר בכלל על האוזן שלכם). אז אחרי שהתעלמנו מכל זה, תזכרו שהציוד שיש לכם בכלל לא יודע לשחזר תדרים כאלה. זה שאתם רואים על המסך שלכם תדרים מגניבים של 22.8 או מה שזה לא יהיה לא אומר שאתם שומעים את התדר הזה. אתם שומעים את הממברנה מתחרפנת אולי, וגם זה לא. הדבר היחיד שאתם שומעים הוא הרמוניות של תדר הבסיס.

אז אולי זה כיף בתור משחק, אבל זה לא משהו רציני.

Anatoli.

וגם:

למעשה הגבול הוא 22.05kHz. ומעשית זה בגלל תדר הדגימה של הכרטיס שהוא 44.1קילו. מה שאומר שאת התדר הזה של 22.8 תוכל לייצר רק בעבודה ב-48kHz ומעלה.

Anatoli.

אני כמובן לא רציתי לחזור על דברי אנטולי.

אבל ארצה להוסיף ולומר שמבחנים כאלה הם חסרי כל חשיבות מסיבה של- 99% (ואולי קצת יותר) אין כמובן ציוד שמסוגל להעביר תדרים כאלה (כמובן הגבוהים שבהם) ביעילות.

אני מניח שרובכם הגברתם את הווליום כדי לשמוע צליל זה או אחר וזה לא אומר כלום כי אתם לא יודעים אם נקודת התורפה היא הרמקול, המגבר או האוזן. אני משער שאצל רובכם זה הרמקול/אזניות. רוב האנשים לא חרשים לגמרי לצליל אלה פחות רגישים אליו.

הדרך היחידה לבצע בדיקת שמיעה ששווה משהו היא מכון לבדיקות שמיעה שמשתמש (בתקווה) באזניות מכוילות ובציוד מכוייל שיודע להפיק עצמה אחידה בכל תדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים