עבור לתוכן

תדר שרק צעירים יכולים לשמוע

Featured Replies

פורסם

לכל אלה שמתלהבים ששמעתם תדרים גבוהים במיוחד באיזור ה-18kHz ומעלה (ובמיוחד אלה ששמעו את ה- 21 ומעלה). נראה שההבנה שלכם בנושא לא גבוהה במיוחד.

נעזוב לרגע את העובדה שהמדידה הזאת לא נכונה כי אתם לא משתמשים בציוד שעבר כיול ואתם לא יודעים את הנקודת ייחוס שלכם (יש סטנדרטי מסוים של דציבל שצריך לכייל ב-1kHz ורק אז אפשר לכייל את השאר ולדבר בכלל על האוזן שלכם). אז אחרי שהתעלמנו מכל זה, תזכרו שהציוד שיש לכם בכלל לא יודע לשחזר תדרים כאלה. זה שאתם רואים על המסך שלכם תדרים מגניבים של 22.8 או מה שזה לא יהיה לא אומר שאתם שומעים את התדר הזה. אתם שומעים את הממברנה מתחרפנת אולי, וגם זה לא. הדבר היחיד שאתם שומעים הוא הרמוניות של תדר הבסיס.

אז אולי זה כיף בתור משחק, אבל זה לא משהו רציני.

Anatoli.

נכון, ואני מחזיק הכי הרבה מ-Anatoli בתחום האודיו, הוא יודע מה הוא אומר.

זה מאוד תלוי ברמקול ובמחשב

בכל מקרה זה לא עובד בדיוק לפי גיליאים.

בדקתי את זה עכשיו על כמה מחשבים ועם כמה אנשים.

במחשב שלא שמעתי את ה- 16.7, שלושה אנשים כן שמעו.

זה באמת עובד !!!

זה לא ממש נכון רק חלקית, עובדה שאני עם המחשב הישן שלי מצליח לישמוע וזה כרטיס קול און בורד.

ורמקולים בערך ליפני 7 שנים, והם מזייפים, ואני מצליח לישמוע.

• תגובות 76
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לכל אלה שמתלהבים ששמעתם תדרים גבוהים במיוחד באיזור ה-18kHz ומעלה (ובמיוחד אלה ששמעו את ה- 21 ומעלה). נראה שההבנה שלכם בנושא לא גבוהה במיוחד.

נעזוב לרגע את העובדה שהמדידה הזאת לא נכונה כי אתם לא משתמשים בציוד שעבר כיול ואתם לא יודעים את הנקודת ייחוס שלכם (יש סטנדרטי מסוים של דציבל שצריך לכייל ב-1kHz ורק אז אפשר לכייל את השאר ולדבר בכלל על האוזן שלכם). אז אחרי שהתעלמנו מכל זה, תזכרו שהציוד שיש לכם בכלל לא יודע לשחזר תדרים כאלה. זה שאתם רואים על המסך שלכם תדרים מגניבים של 22.8 או מה שזה לא יהיה לא אומר שאתם שומעים את התדר הזה. אתם שומעים את הממברנה מתחרפנת אולי, וגם זה לא. הדבר היחיד שאתם שומעים הוא הרמוניות של תדר הבסיס.

אז אולי זה כיף בתור משחק, אבל זה לא משהו רציני.

Anatoli.

נכון, לפני כ4 שנים עשיתי בדיקת שמיעה (אחותי הייתה צריכה לעשות אבל הבוחנת (ככה קוראים לזה?) הייתה נדיבה והחליטה להכניס אותי גם :silly:

א. זה חדר אטום לקול.

ב. מדברים דרך מיקרופון ואוזניות.

ג. היא מריצים תדרים ופשוט אומרים לה מתי שומעים.

ד. התוצאות שלי למעולות ביחס לאדם הממוצע ומאז אני תמיד חושש שאני סוג של מוטנט עם יכולות נשגבות, שכן, גם הראיה שלי מעולה וכן המערכת החיסונית :smile1:

פורסם

נכון, לפני כ4 שנים עשיתי בדיקת שמיעה (אחותי הייתה צריכה לעשות אבל הבוחנת (ככה קוראים לזה?) הייתה נדיבה והחליטה להכניס אותי גם :silly:

א. זה חדר אטום לקול.

ב. מדברים דרך מיקרופון ואוזניות.

ג. היא מריצים תדרים ופשוט אומרים לה מתי שומעים.

ד. התוצאות שלי למעולות ביחס לאדם הממוצע ומאז אני תמיד חושש שאני סוג של מוטנט עם יכולות נשגבות, שכן, גם הראיה שלי מעולה וכן המערכת החיסונית :smile1:

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד!

נכון, ואני מחזיק הכי הרבה מ-Anatoli בתחום האודיו, הוא יודע מה הוא אומר.

זה לא ממש נכון רק חלקית, עובדה שאני עם המחשב הישן שלי מצליח לישמוע וזה כרטיס קול און בורד.

ורמקולים בערך ליפני 7 שנים, והם מזייפים, ואני מצליח לישמוע.

אין ויכוח לגבי המומחיות שלו!

אבל אם יש שני אנשים בחדר עם רמקול שמזיף לחלוטין. אחד מהם שומע והשני לא. מה זה אומר?

מה שכן אי אפשר להשוות בין אנשים שנמצאים במקומות שונים ומין הסתם שומעים דברים אחרים (האם לכך התכוונת רוח אבודה?)

פורסם

א. הסימן קריאה לא במקום.

ב. 1. לחזק את אנטולי שיש להשתמש בציוד מתקדם המכויל והמוכשר לעבודה שכזו.

2. כי זה קשור לנושא אז סיפרתי.

פורסם

א. הסימן קריאה לא במקום.

ב. 1. לחזק את אנטולי שיש להשתמש בציוד מתקדם המכויל והמוכשר לעבודה שכזו.

2. כי זה קשור לנושא אז סיפרתי.

מה :o :o :o

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד!

אין ויכוח לגבי המומחיות שלו!

אבל אם יש שני אנשים בחדר עם רמקול שמזיף לחלוטין. אחד מהם שומע והשני לא. מה זה אומר?

מה שכן אי אפשר להשוות בין אנשים שנמצאים במקומות שונים ומין הסתם שומעים דברים אחרים (האם לכך התכוונת רוח אבודה?)

זה שמישהו שמע ומישהו לא זה לא אומר שאותו האחד ששמע אכן שמע את התדר שרשום על המסך. אני יודע שזה יצא מבלבל, אבל תנסה לעבור על זה שוב ותבין.

באותה המידה אולי שמעת הרמוניה כלשהי בתדר שהוא יחסית גבוה. לא רק זה, אתה לא שומע לינארית. יכול להיות שתשמע מצוין את ה-18קילו, אבל באיזור ה-15-16 לא תשמע כמעט כלום. אז שוב, הבדיקות האלה לא נכונות. מה גם שכשכל אחד מכם משתמש בציוד אחר שלא עבר שום התאמה אין בכלל מה להשוות תוצאות של אחד לשני.

Anatoli.

פורסם

נמחק ציטוט לא טוב

זה לא קרה לי, ובלי קשר לתדר, אם ישבו כמה אנשים בחדר, חלק שמעו וחלק לא - זה לא אומר משהו על השמיעה שלהם?

פורסם

כן, זה אומר משהו. הבעיה היא שלך אין מושג מה זה אומר. לצורך העניין, גם לי לא. כי הציוד והבדיקה הם פשוט מטומטמים. אז שוב, זה כיף בתור משחק, אבל אל תקחו את זה כתורה מסיני.

Anatoli.

פורסם

כנראה שסוף סוף הבנתי :)

פורסם

היי אני שומע עד וכולל 19.8KHz. :xyxthumbs:

אני בן 29, ויש לי 4 שנים בצבא,

בהם פיצצתי עשרות (אם לא מאות) טונות של חומרים נפץ.

כדי לנסות את הבדיקה ברמקולים סבירים. ב- ATP3 שומעים טוב,

לעומת הרמקולים שבמחשב הנייד שלי שמגיעים עד ל- 15.8 בערך.

פורסם

אפשר להוריד פרופיל בעזרת האתר הזה? כי אני בקושי שומע משהו!

חח.. נו טוף סדיר+מילואים קרבי WTF ותמיד חסר אטמים בצבא. ;D

פורסם

הכל עד 18.8Khz (כולל). בריכוז גדול הצלחתי גם להבחין ב-19.8. מעבר לזה - כלום.

הכרטיס הוא on-board. הרמקולים - GPT ב-80 ש"ח. באוזניות (פשוטות) התקבלו אותן תוצאות (רק שהיה טיפה יותר קל לשמוע את ה-19.8Khz)

וזה רק 30 שעות אחרי עמידה ממש קרוב לרמקולים ביום הסטודנט במשך 3 הופעות:jump1:

הדבר היחיד שאתם שומעים הוא הרמוניות של תדר הבסיס.

אני ממש לא מומחה בתחום, אבל פעם שמעתי שהרמוניות עובדות רק למעלה - בתדרים יותר גבוהים מתדר הבסיס (בעיקר כפולות שלמות). אני טועה כאן?

פורסם

אפשר להוריד פרופיל בעזרת האתר הזה? כי אני בקושי שומע משהו!

חח.. נו טוף סדיר+מילואים קרבי WTF ותמיד חסר אטמים בצבא. ;D

אני בטוח שאם תדבר עם AMD הם יסדרו לך כבר משהו :lol:

סתם - ועכשיו לנושא, למי שלא שם לב התדר האחרון ריק, תפתחו בתוכנת עריכת סאונד ותראו לבד אין שום תנודות קול בקובץ הזה, הוא ריק מתוכן.

פורסם

תבדוק שהתוכנה שאתה משתמש בה מסוגלת לקבל תדרים מעל 22Khz

זה בד"כ הגג של רוב התוכנות.

פורסם

למעשה הגבול הוא 22.05kHz. ומעשית זה בגלל תדר הדגימה של הכרטיס שהוא 44.1קילו. מה שאומר שאת התדר הזה של 22.8 תוכל לייצר רק בעבודה ב-48kHz ומעלה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים