עבור לתוכן

בגרות בהיסטוריה - הדיון הרשמי (עמ' 6 הבגרות נגמרה! היה קל !)

Featured Replies

פורסם

ככה גם אני, אבל אני לא מכתיב פשוט יש לי התעלמות משגיאות כתיב גם באנגלית וגם בעברית. אז באנגלית אני מחרטת את המילה והם מבינים, וזה העיקר.

• תגובות 149
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה יחידת אתה עושה?

פורסם

באנגלית אני עושה 5, אבל מה הקשר?

ישנם מקצועות בעברית, כמו הבעה שכן מורידים על שגיאות כתיב. התעלמות משגיאות כתיב מורידה לי את הצורך לבדוק את עצמי וגם אני יותר חופשי להשתמש במילים מפוצצות שאין לי שמץ של מושג איך כותבים אותם.

פורסם

התעלמות משגיאות כתיב זה דבר מטומטם, לא משנה איזה אבחון עשית. זה לא באמת משווה בין מי שצריך הקלות למי שלא, אלא פשוט הופך את היוצרות: לחלק הרבה יותר קל בגלל ההקלות ולחלק לא.

חוץ מזה, 60% מבעלי ההקלות הם מזוייפים. בעיה למצוא איזה תרפיסט/פסיכולוג/מה שלא יהיה סוג ז', לשלם לו 500$ ולקבל כמה הקלות שרוצים? לא.

פורסם

^

שטויות,האבחון שלך צריך לעבור דרך וועדה של משרד החינוך, שמאשרת או מבטלת כל החלטה להקלה שקבעו לך.

פורסם

אני לא יודע לגבי הפרוצדורה, אבל מהסביבה הקרובה אלי אני יודע שזו לא בעיה.

פורסם

מי ניגש יום שני להיסטוריה ב'? לא התחלתי ללמוד אפילו אין לי את החומר.

פורסם

אכן, הוועדה היא סתם בולשיט, לפי דעתי היא אפילו לא קיימת ::)

פורסם

קיימת ועוד איך...

הגשתי בקשה למבחן מותאם במקצועות רבי מלל,ודחו לי אותה למרות שגם המאבחנת שלי חיזקה את הבקשה.

היקצר לא הכול בארץ זה קומבינות.

פורסם

מה!?!?!? אתה רציני???? ועיררת על זה? WTF

בטח רשמת במכתב הזה שצריך לכתוב להם ברמה של עורך דין :nixweiss:

אני רשמתי משהו כזה -

"שלום חברי ועדה יקרים. אני נמרוד בן 16 וקשה לי לבתא את עצמי בכתב וגם יותר קל שהמורה שואלת ככה אני יכול לענות טוב"

משהו באיזור :silly:

פורסם

אם זה באמת עוזר ולא משפיע על הבגרות עצמה

אז שווה לנסות

פורסם

אני רשמתי משהו כזה -

"שלום חברי ועדה יקרים. אני נמרוד בן 16 וקשה לי לבתא את עצמי בכתב וגם יותר קל שהמורה שואלת ככה אני יכול לענות טוב"

משו כזה ,ההורים שלי והמאבחנת כתבו מכתב מינימום עורך דין ודחו את הבקשה כי אין לי מאפיינים של אחד שצריך הקלה ברב מלל.

יעני אני לא מפגר מספיק או שאני לא מספיק חולה נפש.

פורסם

מורים שלי אמרו שכדאי שאני אעשה בגרות בע"פ.

זה כדאי? הם אמרו את זה תבחילת השנה, שליש ראשון, ועכשיו כששאלתי אותם על זה הם

אמרו שאין בעיה, נראה לי שזה בגלל שהשתפר לי הכתב.

(הם פשוט היו קוראים משפט, לא מבינים מילה, אז הם אמרו שאין נוסח טוב, למרות שיש לי

שיעתוק, או מה שזה לא יהיה שמחייב אותם לשאול אותי מילה שהם לא מבינים או משהו כזה..)

אני רשמתי משהו כזה -

אם אני היתי רואה את זה, בטוח היתי נותן לך כאפה ושולח לבית ספר למפגרים.

פורסם

מזל שלא ראית ;D

אבל אין ספק- בחינה בעפ זה באמת מקל, הציונים שלי השתפרו בצורה רצינית, במיוחד באנגלית ששם יותר קל לי לדבר מאשר לכתוב ובכלל, כשמורה מבינה את הכוונה זה מאד מאד עוזר

פורסם

טוב, מגישים אותי על 100, ולא למדתי אפילו שנייה(עד עכשיו) לבגרות.

אני חזק מאוד בחומר, חוץ מהקטע של העליות שאני מרגיש שאני לא 100% בו(ביטחון ישראל, היהודים בצרפת, בניית המשטר הנאצי והפיתרון הסופי אני יודע 300%).

הבעיה שלי היא תאריכים, אני ממש לא טוב בלזכור תאריכים... אני תמיד "מחרבש" במקום נגיד 42-43 אני כותב "תחילת שנות הארבעים" או משהו בסגנון, אבל יש דברים שצריך לדעת תאריכים מדוייקים(יחסית) כמו וועידת אוויאן ב1938.

למישהו יש רשימה מסודרת של תאריכים שצריכים ללמוד?(בתקופה הראשונה אני עושה על צרפת והיהודים בה(למה לעזאזל למה??), בתקופה השנייה אני עושה על האידיאולוגיה הנאצית ובניית המשטר הנאצי, מלחמת העולם השנייה והשואה, ותקופה שלישית/רביעית אני עושה לפי אפשרות ב').

כמו כן, למישהו יש דרך טובה לזכור תאריכים מדוייקים? משום מה יש תאריכים שאני פשוט זוכר(הקמת הקע"ם ב1958 נגיד) גם אם תעירו אותי באמצע הלילה, ויש תאריכים(כל מיני וועדות) שאני פשוט לא זוכר... למישהו יש טיפים בנושא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים