עבור לתוכן

בגרות בהיסטוריה - הדיון הרשמי (עמ' 6 הבגרות נגמרה! היה קל !)

Featured Replies

פורסם

70 במתכונת בלי ללמוד, נראה מה יהיה ::)

• תגובות 149
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשש... אבל בטח חרשת לאורך השנה, לא?

פורסם

הבעיה אצלך היא אחרת, תקשיב טוב.

אתה יודע את החומר טוב מאוד, יותר מידיי טוב ובבחינה אתה פשוט לא מפרט כי הדברים ניראים לך מובנים מאליהם ועל זה אתה חוטף.

לעומת זאת אדם שלא יודע את החומר טוב, אלא יודע אותו מכלליות, אז הוא מתחיל לחרטט וזה מביא אותו לציון יותר טוב משלך.

קרה לי הרבה פעמים התופעה הזו.

אני מבין מאוד מה אתה אומר. הקטע זה שבגלל שאני יודע את החומר טוב (אני מקווה :-X), אז יש לחירטוטים שלי יותר בסיס... אני לא לוקח שום דבר כמובן מאליו, ואני מפרט כמה שאני יכול.

ד"א, אצלנו בבצפר זה יומיים חופש לפני בגרות ומתכונת. השלמות בימים האלה הן לא חובה. בכללי בשבועיים האחרונים אני בקושי בבצפר... אולי פעמיים בשבוע לשיעור-שניים.

בהצלחה מחר! :xyxthumbs:

פורסם

היסטוריה א' - מוגש על 95. עשיתי את המתכונת ביום שישי האחרון ככה שאני די זוכר, אבל עדיין, כל הוועדות האלה מתבלבלות אחרי יום אם לא פוזלים לכיוונן.

תלמדו אנשים, אין פה אפילו קטע של מחשבה, רק שבו בבית ותקראו עד שזה יצרב לכם במוח.

בהצלחה!

אחרי מאורעות תרפ"א, הקימו הבריטים את ועידת הייקראופט, שהוציאה אחר כך את הספר הלבן הראשון, על שמו של צ'רצ'יל, אחרי מאורעות תרפ"ט, הקימו הבריטים ועדת חקירה נוספת, ועדת שאו, הבעיה היא שהישוב היהודי התעצבן מאוד מההמלצות של הועדה, אז כמה עוד ועדה, הפעם לא בראשות שופט, אלא בראשות של מומחה להתיישבות, ועדת סימפסון, שאחריה יצא הספר הלבן השני, על שמו של פאספילד, והוא היה כל מגעיל, שוייצמן התפטר מתפקידו כיושב ראש הסוכנות היהודית, אפילו הגוף בחבר הלאומים שאחראי על המנדטים אמר שהספר השני חד צדדי. בשביל לתקן את זה, ראש ממשלת בריטניה, ראמזיי מקדולנלד, שלח לוייצמן את איגרת מקדולנלד המפורסמת, שביטלה למעשה את הספר הלבן השני, ונסוגה ממנו בצורה אלגנטית, וייצמן חזר לתפקידו אחר כך. בין תרצ"ו לתרצ"ט (1936-1939), הקימו הבריטים ועדת חקירה אחרונה, ועדת פיל, שהוציאה את הספר הלבן השלישי, שהיה הכי נורא עד עכשיו. (לא בעיה לזכור את השמות, כולם מכוערים).

אוי, כמה שאני אוהב לחפור :smile1:

פורסם

בהצלחה לכולם!!

אצלנו אין מגן... אבל היה לנו מתכונת כזאתי בשביל לבדוק מה המצב שלנו לפני שבוע וחצי והיה מעולה!!

המתכונת לא אומרת כלום מבחינת ציון... אבל עדיין!

בהצלחה!! :xyxthumbs:

פורסם

בהצלחה לכולם, מקווה שההסבר שלי עזר ;D

פורסם

פשש... אבל בטח חרשת לאורך השנה, לא?

ממש לא :-X

עשיתי חצי מהעבודות והייתי ברוב השיעורים

מה אני יכול לעשות, יש לי שכל (שפה שוב באה הטענה שלי, שהסטוריה זה ממש לא חרישה) :P

פורסם

שכל זה יותר ריאלי.. היסטוריה זה ידע..

אני ילד חלמן אז זה בעיה בהיסטוריה.. ואין לי כוח לכתוב.. ואני לא מסודר.. אז ביחד זה מצטבר לזה שהוא הגיש אותי על 65..

פורסם

בהצלחה לכולם, מקווה שההסבר שלי עזר ;D

תאכלס הכי טוב ככה, לזכור את זה בצורה משעשעת. אני במבחן כתבתי החאג' חמין אל חוסייני :smile1:

או נגיד בסיבות לפרוץ מאורעות תרפ"א אחרי שצ'רציל חזר לארץ, אני מדמיין אותו כערס שעומד מול ערבי שמציב לו דרישות, ואז אחרי שהערבי מסיים, צ'רצ'יל כזה עושה לו "למה מי אתה בכלל?!" (עם תנועת יד מתאימה כמובן) ומוריד לו שמאלית לפנים (פרוץ המאורעות כביכול). נכון גאוני? :cool2:

פורסם

ככה המוח עובד, אם תתבקש לתת תיאור במשטרה של אדם רגיל לחלוטין, סביר להניח שלא תזכור ממנו כלום, לעומת זאת, אם תתבקש לתת תיאור של אדם חריג בצורה מסוימת, אתה תמצא שקל לך לתאר שמדובר בנכה, עם צלקות על הפנים, כוויות על יד שמאל, קעקועים מצריים עתיקים על יד ימין, ועוד ועוד ועוד... ;)

אתה זוכר רק מה שחריג, מה שרגיל, אתה לא יכול לזכור. בכל מקרה, שיטה שאני גיליתי שעובדת, זה להאשים בהכל את ההסתה של אותו חאג' אל אמין אל חוסייני, פשוט כי הוא אשם בכל הבעיות :smile1:

פורסם

שכל זה יותר ריאלי.. היסטוריה זה ידע..

אני ילד חלמן אז זה בעיה בהיסטוריה.. ואין לי כוח לכתוב.. ואני לא מסודר.. אז ביחד זה מצטבר לזה שהוא הגיש אותי על 65..

הגישו אותי על 70 ואפילו לא ניגשתי למגן :'( הציון הכי נמוך שלי

פורסם
  • מחבר

טוב, נגמרה הבגרות !!! :yelclap: :yelclap: :yelclap:

והיא היתה אחת הקלות, אני לא מאמין ! כמה קל, בדיוק השאלות שהתכוננתי. :xyxthumbs: :xyxthumbs:

איך היה לכם ????

פורסם

בן זונה חוץ מאפריקה :-X הלך קקי בקטע הזה

יש תשובות או משהו?

פורסם
  • מחבר

ב"יואל גבע" אומרים שתוך שלוש שעות מתום הבחינה....

פורסם

דווקא היה די קל :)\

אולי נפלתי על השאלה של חומה ומגדל שזה שאלה קטנה

הכל ידעתי דווקא די טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים