עבור לתוכן

chimei 221D - כמה ביט? 6 או 8?

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

אני מוכרח לשאול,

במרצה שלי לפלאש (אני לומד בב"יס ידוע לעיצוב ואמנות) המליץ לי, להפתעתי, על המסך הנ"ל (יש לו אותו בבית),

הוא טען שהוא מסך מפתיע ממש ביחס למחירו ושהוא נורא מרוצה ממנו.

כמו כן טען המרצה שלי שמדובר במסך 8 ביט ושלפיכך יכול להתאים לגרפיקאי בתחילת דרכו (ולא, אין לי כסף ל EIZO).

חיפשתי באינטרנט על המסך, ואכן באתר היצרן מוצהר על 8 ביט עומק צבע :

http://www.chimei.com.tw/en/product_list.asp?mainclassid=4&subclassid=11&model_no=21

אבל בכל review אחר מדברים על פאנל 6 ביט, שגם נשמע סביר יותר (גם מסך 22", וגם במחיר כזה...)

אז מה אתם אומרים? למי להאמין?

בתודה רבה מראש.

פורסם

באתר של צאי מופיע בבירור:

Display Color: 16.7 M (8 bits Hi-FRC)

הטעיה פשוטה, זה אומר שהמסך הוא 6bits לצבע (262 אלץ צבעים) פלוס עוד שני ביטים ל HI-FRC,

לא כל מסך שרשום עליו 16.7 מיליון צבעים הוא אכן 8 ביט מומלץ שתקרא את מדריך מסכי ה LCD באתר אם לא קראת עדיין.

בשום מצב המסך הזה(או כל מסך TN) לא מתאים לגרפיקאי, רגיל או מתחיל.

מדובר בפאנל TN ואין פאנלים כאלו שמסוגלים להציג 8Bit רק פאנל STN יהיה מסוגל להציג כמות כזו של צבעים ולא

אקונומי לייצר פאנל כזה כשיש היום טכנולוגיות שמסוגלות להציג בנוסף ל 8bit גם יחס ניגודיות וזויות צפיה עדיפות על TN/STN.

המסך של צאי מאי הוא 6 bit בשילוב עם HI-FRC שמאפשר לו לדמות באינטרפולציה כ 16.7 מיליון צבעים בניגוד לאינטרפולצית FRC

רגילה שמדמה רק 16.2 מיליון, יש לקחת בחשבון שברגע שמוצג צבע שאינו נכלל בפלטת הצבעים המקורית(262 אלף צבעים - 6 ביט)

ומצריך אינטרפולציה תהיה הארכה בזמן התגובה של הפיקסל עקב שימוש ב FRC/HI-FRC אשר פועל ע"י ריצוד של שני גוונים במהירות

בכדי לגרום לעין לחשוב שהיא רואה צבע מסוים, מי שעבד והתרגל לפאנל TN לא יראה את הבעיות האלה, מי שעובד עם פאנל איכותי

וצריך לרדת ל TN ישים לב אליהם בבירור.

יוצא מן הכלל הם מחשבים ניידים שמגיעים עם פאנל TN בלי יכולת אינטרפולציה ומציגים רק 262 אלץ צבעים, ולכן לא נראים הריצוד

של שימוש ב FRC בניידים כי הוא לא קיים שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים