עבור לתוכן

אם ברק יכול להתעשר אז גם אתה יכול!"

Featured Replies

פורסם

לא את עצמי אבל עניין תקרת השכר נשמע לי הגיוני לגמרי.

הגיוני לך ששיפוצניק (סתם לדוגמא) יקבל שכר יומי של 10,000 שקל? כן. אם הוא מוכר קוק במקום מלט.

אבל אין במדינה הזאת עכיפה של שכר מינימום, אז תקרת שכר כן? ואם כבר אין תקרת שכר, אז שיקחו מס בהתאם ולא יצפו מן השכבות החלשות למלא את קופת המדינה.

פורסם

איך עושים תקרת שכר לגיידמק ?

פורסם

אתה צודק, פוליטיקאי זאת עבודה קשה, צרייך לתגמל בים של כסף ואי קטן.

חבל שאנחנו לא מדינה שיתופית. זה יכל לעזור לנו להתפתח מהרבה בחינות. אנחנו מדינה צעירה ויש לנו "חסכים" וזה יכל בהחלט להוות קרש קפיצה.

מה קשור הלאמה? פשוט קשה לי להאמין שמישהו היה משלם סכום כזה לנאום. הכל נראה לי מסריח ובעל מניעים נסתרים. במיוחד עכשיו כשהוא בודק את השטח לחזרה לזירה הפוליטית. הון + שלטון = רומן שלא נגמר.

מרתיח אותי לראות כיצד הקנאה אוכלת אנשים כמוך. מה איכפת לך מי מרוויח כמה? אז פוליטיקאי לשעבר/לעתיד מקבל הצעה להרצות תמורת תשלום, אז מה? זכותו המלאה! לעזאזל...אי-אפשר להשתכר בכבוד במדינה הזאת בלי שהאספסוף ירדוף אחריך עם קלשונים :kopfpatsch:

פורסם

לא את עצמי אבל עניין תקרת השכר נשמע לי הגיוני לגמרי.

הגיוני לך ששיפוצניק (סתם לדוגמא) יקבל שכר יומי של 10,000 שקל? כן. אם הוא מוכר קוק במקום מלט.

אבל אין במדינה הזאת עכיפה של שכר מינימום, אז תקרת שכר כן? ואם כבר אין תקרת שכר, אז שיקחו מס בהתאם ולא יצפו מן השכבות החלשות למלא את קופת המדינה.

עכשיו את סתם מגזימה, איזה שיפוצניק עושה 10K ביום? (אלא אם כמובן יש לו חברה שלמה ועובדים)

פורסם

בגלל זה אמרתי דוגמא. פשוט לא מסתדר לי בראש שאדם יקבל סכומים כאלו על הרצאות. חייב להיות שם מעבר לזה.

מרתיח אותי לראות כיצד הקנאה אוכלת אנשים כמוך. מה איכפת לך מי מרוויח כמה? אז פוליטיקאי לשעבר/לעתיד מקבל הצעה להרצות תמורת תשלום, אז מה? זכותו המלאה! לעזאזל...אי-אפשר להשתכר בכבוד במדינה הזאת בלי שהאספסוף ירדוף אחריך עם קלשונים :kopfpatsch:

מה קשור עכשיו קנאה? אני אולי הייתי שמחה אם היה לי קצת יותר, אבל אני לא חומדת כסף של אחרים, כסף זה לא בראש סדר העדיפויות שלי, אבל כשראשות המס רוצה לקחת גם את המעט שיש לי, אשר הרווחתי בעבודה קשה, בעוד שיש אנשים שמרוויחים סכומי עתק ולא מדווחים, מלבינים ומכבסים כספים, לא משלמים מס אז משלימים את הפער שלהם על הגב שלי - זה באמת מתחיל להפריע.

ואתה באמת חושב שכל מי שיש לו מעט הוא אספסוף? לידיעתך, השכר נשחק. זה לא ש-40% מהמדינה הם בורים שמגיע להם לעבוד בזבל/שכר מינימום, זה שהשכר שלהם נשחק מזה 10 שנים ויותר בעבודה קשה ולעיטים חיונית (כשהמחירים עולים) בעוד שיש אנשים שמרוויחים הרבה רק מלדבר. פשוט לא מעריכים עובדים מסויימים בעוד שנותנים עדיפות לכאלו שאין מהם יותר מדיי תועלת.

פורסם

^^

כנראה שאין, כמו שאמרו כבר -זה שכר נורמלי לאדם במעמדו.

פורסם

תראה, אני בנאדם חשדני באופי שלי, אני בטוחה שלכל אדם יש מניע נסתר לכך שהוא עושה משהו ומשהו אומר לי שזה שוחד. אני חושבת שעל נאום של פרופסור או דוקטור יש לשלם יותר מאשר לנאום של פוליטיקאי, לפחות במידה ולפוליטיקאי אין השכלה אקדמאית. איש לא מינה אותי כמובן לשפוט ידע של מי שווה יותר, זה פשוט נראה לי יותר הגיוני.

באותה מידה יש ליצור שכר מינימום למקצועות ספציפיים, כי לא ייתכן שטלפנית שיושבת בחדר ממוזג תקבל אותו שכר שמקבל, לדוגמא, אדם שמניח בלאטות ברחוב בעבודה קשה. הכל בעצם מתנקז אצלי לסחר הוגן ומניעה של העסקה פושעת/נצלנית, ובהגדרה שלי, העסקה נצלנית היא גם העסקה של עובדים העושים עבודה פיזית קשה, או/וכזאת שאיש לא מוכן לבצע, בתנאים קשים, ללא הטבות ובשכר נמוך ושחוק. אני לא חושבת שזה יקרה עד שלא נלמד להעריך עבודה פיזית קשה של הצווארון הכחול. אני חושבת שבחברה שלנו לוקחים עובדים כאלו כמובן מאיליו - אתה לא רוצה לעבוד בפרך בשכר מינימום? לא נורא, יש מלא פראיירים/תאילנדים/סטודנטים/חיילים משוחררים.

מתן שכר ללא תקרה גם מחזק את הפער בין המעמדות. מדוע נדמה לכם שמעמד הביניים בישראל נחלש בשנים האחרונות? בעיקר כי הם עושים את אותה העבודה בשכר שכמעט לא נשתנה מזה שנים רבות. הוא פשוט נשחק, בזמן שהרווחים של האלפיון העליון עלה. אז אם לא לשים תקרה לשכרם של האלפיון העליון, אז לפחות לשים שכר מינימום מקובל פר-מקצוע ולפי שוויו, ערכו וקושי הביצוע, שימנע ניצול, העסקה לא חוקית של פועלים זרים, ושחיקה של שכר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים