עבור לתוכן

אם ברק יכול להתעשר אז גם אתה יכול!"

Featured Replies

פורסם

:kopfpatsch: כמה מס שילם?

מכללת רעננה מעלה קמפיין שמזמין את הציבור ללכת בדרכו של רה"מ לשעבר: "אם ברק, בלי ניסיון בעסקים, יכול לעשות 30 מיליון שקל ב-5 שנים, אז גם אתה יכול"

lhttp://www.nrg.co.il/online/1/ART1/592/983.html

פורסם

אין פה ולו קשר אחד לנושא של חוקי או לא :bash:

פורסם

היי, אם מר שפם יכול להיות שר בטחון...

פורסם

לא ראיתי עד עכשיו שום הוכחה לכך שברק התעשר בדרך לא חוקית, חלק גדול מהונו של ברק הגיע על ידי מתן הרצאות בתשלום, הרצאות שעליהן הוא קיבל לעיתים סכומים של 6 ספרות בדולרים. בנוסף לכך קשה לי להבין את הקביעה של מכללת רעננה שברק סיים את כהונתו עם 400 אלף ש"ח בהון עצמי, כנראה שהם חושבים שבתקופת היותו רמטכ"ל הוא הרוויח 350 ש"ח לחודש...

פורסם

הגיוני לך שבנאדם יתן הרצאה ב-6 ספרות בדולרים? זה שוחד לכל דבר, לא שכר. ומעניין אם הוא נתן מס על ה"שכר" הזה.

פורסם

למה לא הגיוני? לא מדובר בבנאדם רגיל ולכן גם צפוי שיהיה לו קל לעשות כסף.

פורסם

מאד הגיוני אפילו. פרופסורים באוניברסיטה שמרצים כל השנה לא מקבלים סכומים כאלו, אז השומה שלו תקבל כאלו סכומים על הרצאה בודדה? זה שוחד, מאמי. ש-ו-ח-ד. גם סטיבן הופקינג הוא בנאדם מ-א-ד מיוחד. גם הוא מקבל סכומים של 6 ספרות להרצאה? גם אם כן, אני עוד יכולה לראות למה. אבל במקרה של ברק... שוחד. שוחד. שוחד. הרי הוא לא סתם זוחל חזרה למערכה הפוליטית אט אט. צרייך גם להחזיר טובה תמורת השוחד הזה ולקדם את האינטרסים של מי ששילם לו. לא כך?

פורסם

מה הקשר שוחד?

הוא פרש מהחיים הפוליטיים בתקופה הזאת, מה יעזור לבן אדם לשחד אותו?

פוליטיקאים לשעבר (נשיאים, ראשי ממשלות וכו') הם מרצים מבוקשים מאוד ועושים מזה אחלה כסף

תשאלי את ביבי וקלינטון

פורסם

מאד הגיוני אפילו. פרופסורים באוניברסיטה שמרצים כל השנה לא מקבלים סכומים כאלו, אז השומה שלו תקבל כאלו סכומים על הרצאה בודדה? זה שוחד, מאמי. ש-ו-ח-ד. גם סטיבן הופקינג הוא בנאדם מ-א-ד מיוחד. גם הוא מקבל סכומים של 6 ספרות להרצאה? גם אם כן, אני עוד יכולה לראות למה. אבל במקרה של ברק... שוחד. שוחד. שוחד. הרי הוא לא סתם זוחל חזרה למערכה הפוליטית אט אט. צרייך גם להחזיר טובה תמורת השוחד הזה ולקדם את האינטרסים של מי ששילם לו. לא כך?

מה הקשר לפרופסורים באוניברסיטה?

הרבה מדינאים לשעבר מרוויחים הון אחרי פרישה בזכות הרצאות, כתיבת ספרים וכל מיני שטויות כאלה. קלינטון הוא דוגמא טובה לזה גם.

אני באמת אבל באמת לא מבין למה לאנשים כל כך מפריע שמישהו אחר מצליח להרוויח הרבה כסף (בלי קשר אם ביושר או לא ביושר, זה נראה כאילו סתם מפריע לכם שלבנאדם אחר יש כסף), מה זה סוג של קנאה מוזרה? למה כולם צריכים להיות עניים בעולם שלכם ואם הם לא אז הם ישר מושחטים.

פורסם

זה לא קשור לשוחד, מדינאים לשעבר אכן מקבלים סכומי עתק להרצאות, סכומים שפרופסורים יכולים רק לחלום עליהם.

פורסם

אולי זאת העובדה שאת הסכומים הללו הם עושים אך ורק בגלל שהם פוליטיקאים/פוליטיקאים לשעבר. יתרה מכך, דבר לא מונע מהם לחזור לחיים הפוליטיים ובין התשלומים הללו יכולים בהחלט להסתתר תשלומי שוחד. וכן, מס ההכנסה יכול לגזור מכאן קופון מאד שמן לקופת המדינה - שמן יותר מזה של מרוויחי שכר שהינו מתחת לממוצע.

זה לא עניין של "כולם צריכים להיות עניים (חוץ ממני)". זה עניין שיש בחברה המערבית הדרדרות. הדרדרות שיוצרת מצב שמיעוט קטן מאד מחזיק למעלה ממחצית מההון. הגיוני שרק אחוזון מן האוכלוסיה ישלוט ב-70% מהכסף במדינה מסויימת?

זה עניין של יש אנשים עמידים, יש עניים ויש עשירים ויש עשירים מדיי. אני בעד לקבוע תקרת שכר, ומי שיגיד שזה יוריד את המוטיבציה להגיע לתפקידי מפתח, טועה. לא חמדנות היא זאת שמובילה את האנשים האיכותיים אלא רגשי שליחות. הבעיה כאן שקשה לקבוע תקרת שכר למזגרים פרטיים (מתן הצאות לציבור ע"י אדם פרטי). אבל לפחות, אם הוא מרוויח סכומים כאלו, אז שיממן את האבטחה שלו בעצמו. הכסף שהמדינה מוציאה למימון אבטחה ובולשיט של מדינאים ושרים לשעבר מגיע לסכומי עתק. אז לפחות שהמנופחים שבהם יכסו את התחת של עצמם.

פורסם

.להגביל תקרת שכר?! :bash:

א. לא מעשי, אז יעברו ל"הטבות" כמו מימון מגורים(משכנתא שמנה?), רכב מתנה(לא לשימוש, מתנה) ב2 מיליון, חופשות יקרות בחו"ל לכל המשפחה על חשבון העבודה, מניות/אופציות ועוד - כל הדברים האלו שווי ערך לכסף ואין לך אפשרות להגביל אותם בצורה ריאלית.

ב. הגזמת קצת, למה שלא נלך בדרכה של ונצואלה ונלאים את ערוץ 2 ו10? בדרך גם אפשר להלאים מחדש את בזק(סליחה, שר התקשורת כבר עשה את זה), אולי את הוט ויס... מה לגבי המפעלים של אינטל?

ג. כאן לא ברית המועצות של אמצע המאה הקודמת, את לא יכולה לומר לאנשים באיזה שכר לעבוד אם מציעים להם שכר גבוה, זה מגוחך!

ד. אז יש אנשים חסרי שכל ובלי כשרון לעסקים, מה זו אשמתם של אלו שכן יש להם? זו גניבה לכל דבר.

ה. שרים ומדינאים לשעבר נדרשים לאבטחה בדיוק בגלל תפקידם הקודם ועברם הפוליטי, לא בגלל שום דבר אחר שהם עוסקים בו(להוציא פושעים סוג ז' שחדרו לכנסת) ולכן אין לקפח אותם.

ו. כן, הגיוני ביותר. כאן זו לא אוטופיה ולא מדובר בחברה שיתופית. יש אנשים שעושים משהו בחיים שלהם ויש כאלו שלא, כל אחד אחראי לגורלו ורק הוא. אין סיבה להאשים ולקחת מאנשים שעבדו קשה לפרנסתם רק בגלל שאחרים ישבו על התחת ולא עשו כלום באותו זמן.

לסיכום: :bash::kopfpatsch::bash::kopfpatsch::bash::kopfpatsch::bash::kopfpatsch:

פורסם

אתה צודק, פוליטיקאי זאת עבודה קשה, צרייך לתגמל בים של כסף ואי קטן.

חבל שאנחנו לא מדינה שיתופית. זה יכל לעזור לנו להתפתח מהרבה בחינות. אנחנו מדינה צעירה ויש לנו "חסכים" וזה יכל בהחלט להוות קרש קפיצה.

מה קשור הלאמה? פשוט קשה לי להאמין שמישהו היה משלם סכום כזה לנאום. הכל נראה לי מסריח ובעל מניעים נסתרים. במיוחד עכשיו כשהוא בודק את השטח לחזרה לזירה הפוליטית. הון + שלטון = רומן שלא נגמר.

פורסם

תביני, את לא יכולה לשתף את עצמך בנכסים של בן אדם אחר או לומר לו באיזה משכורת לעבוד - זו גניבה לכל דבר!!! :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים