עבור לתוכן

טיס/יום סיירות

Featured Replies

פורסם

אהלן וסהלן, סבאח אל חיר O:

שאלה לי לכל אלו שיש להם מושג-

אני כרגע באמצע מיונים לטיס (שבוע אחרי ירפ"א א') וקיבלתי זימון ליום סיירות.

ככל הידוע לי- אין קשר בין השניים. מישהו יכול להסביר לי למה בדיוק קיבלתי את זה? S:

תודה לעונים.

פורסם

אם אתה רוצה ללכת ליום סיירות תלך..אם אתה רוצה להמשיך בעניין של הטייס תמשיך..בחירה שלך.

פורסם

לפי מה שאני זוכר האחד לא מבטל את השני , אתה יכול גם להיות בהליכים למיוני צוות אויר וגם ללכת ליום סיירות.

פורסם

אני דווקא זוכר אחרת..

כשאני היתי במיונים לטייס אמרו לנו שהטייס זה בעדיפות ראשונה ככה שאני רואה את זה די מיותר ללכת לסיירות אפילו אם אפשר,כי גם במידה והוא יצליח שם יקחו אותו לטייס כי כפי שאמרתי זו עדיפות ראשונה של צה"ל

פורסם

שאני הייתי ביום סיירות לא זכור לי שאמרו לי זהאפשרות לטייס תיעצר , זה כמו רשת ביטחון כזו - אם קיבלת גיבוש חובלים\מטכ"ל\שייטת

אתה יכול להתמיין לטייס ואם אתה נופל לבקש את הגיבוש שלך.

פורסם

גם אני קיבלתי זימון ליום סירות (ולפני כן הייתי גם בקשרגים) אף על פי שאין לי כוונה לקחת חלק בתפקיד קרבי(חוץ מטיס :jump:) <כי אני פשוט מרגיש שהפוטנציל והיכולות שלי לא ימומשו בצורה המקסימלית שם> אני הולך, זאת חוויה כך שלפחות יצא לי לחוות ולהתנסות בחלק קטן מהצד הקרבי...

אם כבר משוחחים בעניין ביררתי ואמרו לי שלא קיבלתי זימון לטיס מפני שחסרה לי נק' אחת

הבנתי שאפשר לערער ולהגיש בקשת "חריג" או משהו כזה באמצעות מכתב אך אין לי ממש מושג מה הוא צריך להכיל מה הניסוח הרצוי וכו' אשמח לקבל עזרה בעניין.

פורסם

אחי תלך ליום סיירות אם תעבור אותו יהיה לך רשת בטחון שאם אתה תפול מהטייס לא תעוף למשו מעפן

פורסם
  • מחבר

מן הסתם אני אלך. רק רציתי לדעת שז לא מבטל לי את האפשרות להתקבל לטיס.

תודה לכם :xyxthumbs:

פורסם

זה לא מבטל כלום, וגם יגידו לך את זה ביום הסיירות (טייס ראשון).

את יום הסיירות אתה תעשה בלי בעייה, אבל אם תעבור (תקבל מטכ"ל/שייטת13 או חובלים), אתה לא תמשיך להתמיין ביחידות האלה עד שלא תסיים את המיונים לטייס (לטובה או לרעה). אחרי שתיפול או תתקבל לטייס תוכל להמשיך להתמיין לשאר הסיירות.

לדבר הזה יש גם חיסרון. אם אתה מגיע לשלבים האחרונים של טייס (גיבוש וכו'), אתה כבר די מבוגר, ורק אז אתה מתחיל להתמיין לסיירות. יצא שחבר שלי שנפל בגיבוש טייס התגייס בגיל 19 וחצי.

פורסם

דבר נוסף, במידה שתקבל גיבוש לאחר יום סירות מיום סיירות, אתה תשוייך לקבוצה מסויימת בתחילת מסלול קורס נטייס (בתקווה שתתחיל אותו) שמבצעת את הצ'קים מוקדם יותר, סתם לידע כללי..

פורסם

נכון, שכחתי את זה לחלוטין.

מאותרי סיירות- טירונות כוסיות (קשה יותר, צ'קים מוקדם יותר)

השאר- טירונות קופים (קלה יותר ומסעות קצרים יותר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים