עבור לתוכן

ארה"ב נותנת לישראל להחזיר את הגולן לסוריה

Featured Replies

פורסם

בסופו של דבר שלום עם סוריה הוא מהלך מצויין...

אם במחיר הגולן נקבל לבנון עצמאית לחלוטין וסוריה שמנותקת מציר הרשע (איראן) אז זה מחיר שצריך לשלם.

את ברית איראן-סוריה אפשר לנתק - סוריה היא לא מדינה פאנדמנטאליסטית כמו איראן - השיוך בינהם הוא סביבנו ולא סביב איזשהוא חזון איסלאמי שלו רק האיטולות האירניות שותפות.

זה גם יחזק את ישראל מול הפלסטינים כיוון שהנהגת החמאס יושבת בדמשק - ופרט לכך זה גם יחזק את הזרם המתון במזרח התיכון שלא מת על התנהלות הפלסטינים גם ככה.

איך תסביר עוד לפני שכבשנו את הגולן סוריה לחמה בנו?

• תגובות 47
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה שאני רואה את עצמי כימני , אני חושב שזהו צעד שלא ייעשה בקלות ראש בלשון המעטה ויש לשקולו.

תמיד אמרו שאנחנו לא באמת מנסים לעשות שלום עם סוריה , ועכשיו אולמרט כביכול נותן להם את הכפפה -

הם רק צריכים להרים אותה, תחשבו על זה:

אם יהיה הסכם שלום מנוסח ואחיד יהיו פה שלום לא יהיה חיזבלונים והצפון יהיה בטוח .

כמובן שישראל תפקח על הצבא הסורי - שפה אני חולק על IIB שלדעתי ישראל כן תוכל לפגוע בסוריה

כמדינה הווה אומר לפגוע ביעדים אסטרטגיים - שיוכלו כאמור לשתק את סוריה ולהכניעה לאחר שחרגה

ממגבלות ההסכם ולהחזיר את המצב לכדמותו שזה כמובן לא יעזור במיוחד אבל ישאיר לנו את רמת הגולן.

פורסם

איזה טמבל..

שלא נדבר על זה שזה יפגע כלכלית בישראל, ולאיפה כל האנשים שחיים שם ילכו?

פורסם

כמה שאני רואה את עצמי כימני , אני חושב שזהו צעד שלא ייעשה בקלות ראש בלשון המעטה ויש לשקולו.

תמיד אמרו שאנחנו לא באמת מנסים לעשות שלום עם סוריה , ועכשיו אולמרט כביכול נותן להם את הכפפה -

אם יהיה הסכם שלום מנוסח ואחיד יהיו פה שלום לא יהיה חיזבלונים והצפון יהיה בטוח .

כמובן שישראל תפקח על הצבא הסורי - שפה אני חולק על IIB שלדעתי ישראל כן תוכל לפגוע בסוריה

כמדינה הווה אומר לפגוע ביעדים אסטרטגיים - שיוכלו כאמור לשתק את סוריה ולהכניעה לאחר שחרגה

ממגבלות ההסכם ולהחזיר את המצב לכדמותו שזה כמובן לא יעזור במיוחד אבל ישאיר לנו את רמת הגולן.

הקהילה הבינלאומית לא תתן לנו להחזיר את הגולן אם הוא יעבור לידיים סוריות. ליתר דיוק, לא יהיה כאן ראש ממשלה עם מספיק אומץ לבצע מהלך כזה ולתבוע את הגולן חזרה.

שלום כפי הנראה זה לא ייתן, והסיכון גדול מדי. וזה מבלי לקחת בחשבון את הפגיעה הכלכלית, והפגישה באוכ'(אלה שגרים שם).

מהלכים שכאלה ,אם אכן יתבצעו, צריכים להתבצע מהסיבות הנכונות, ולא כניסיון נואש של חלאת-אדם שאיבד כל לגיטמציה ונתפס בעיני העם כליצן להרשם בדפי ההיסטוריה. אלו הם מעשים בלתי הפיכים, שבסופו של דבר מחירם הוא בנפש, ואסור לאדם שרואה את טובתו בלבד אל מול עיניו לבצעם

פורסם

יש המון נקודות שאפשר להסתכל עליהם:

שלום ויחסים עם העולם:

ישראל נותנת את הגולן: סוריה מקבלת את העסקה להסכם שלום.

איראן מתנתקת מסוריה \ ההפך בגלל הסכם השלום: "אסור לעשות ברית עם האויב!"

העולם רואה שישראל וויתרה על הגולן בשביל הסכם שלום, אם הסורים יפרו אותו בדרך כלשהי - העולם הפעם יהיה לצידנו, לא?

מלחמה נגד סוריה כאשר האו"ם לצידנו, מה יותר טוב מזה?

אם סוריה לא תפר את הסכם השלום, עוד יותר טוב - לא? הפחתת חזית אחת במקרה של מלחמה נגד חיזבאללה & איראן

יצירת הקשר הראשוני להסכם השלום, והקרבה של שטח בשביל שלום תראה כדבר מעולה ביחסי ציבור בין ישראל מול האו"ם.

צעד שמוביל למלחמה:

ישראל מציעה את הגולן וסוריה מסרבת להסכם שלום.

"ניקח את הגולן, אבל לא יהיה שלום!"

הצעד הזה יוביל למלחמה ככל הנראה - והעולם יהיה שוב לצידנו.

ישראל הציעה את הגולן, פתחה בניסיון למו"מ להסכם שלום: סוריה סרבה בכל זאת.

מי יוצא טוב בסיפור הזה? ישראל

מלחמה פנימית:

רוב הסיכוים שלא יקרה.

מרד בסוריה: החלק ששונא את ישראל ולא מוכן לקבל את הסכם השלום גם עם הגולן, מול אלה שרוצים שלום.

סוריה נגד איראן: עקב העובדה שסוריה בברית שלום עם ישראל, איראן תפנה נגדה: "כל מי שנמצא בברית עם אויבנו יחשב כאויב גם הוא!", יאמר הקוף האיראני.

בכך השגנו בעצם בידוד גדול יותר לאיראן ומשבר האטום שלה, מצב של Win - Win - Win , נצחון לכולם - חוץ מלאיראנים.

בעיקרון, אני חושב שאולמרט לא חשב על זה לבד, ויש סיכוי שהוא באמת פשוט מטומטם - עוד נראה בעתיד.

פורסם
העולם רואה שישראל וויתרה על הגולן בשביל הסכם שלום, אם הסורים יפרו אותו בדרך כלשהי - העולם הפעם יהיה לצידנו, לא?

מלחמה נגד סוריה כאשר האו"ם לצידנו, מה יותר טוב מזה

אהא, אתה מתכוון כמו שהעולם לצידינו אחרי שיצאנו מעזה ומכל גוש קטיף, עקרנו התנחלויות, הרסנו לאנשים את הכלכלה ואת החיים, צחקנו להם בפרצוף ומה שקיבלנו בתמורה זה בעיקר התגובות הישראליות הקיצוניות לקאסמים שלא פוגעים בכלום חוץ מכמה דפ"רים בשדרות הא?\

העולם מה זה לצידנו עכשיו אחרי המהלך של ההתנתקות...

כמו שערפת הרים את הכפפה של ברק? על כמה אתה רוצה לשים שזה בדיוק מה שיקרה?

אתם באמת חושבים שהעם הערבי שסובב אותנו התקדם בתפיסתו כלפינו?

אני פשוט רוצה לשמוע את זה, וקצת נימוקים למה אתם חושבים שהתפיסה שלו השתנתה?

פורסם

אהא, אתה מתכוון כמו שהעולם לצידינו אחרי שיצאנו מעזה ומכל גוש קטיף, עקרנו התנחלויות, הרסנו לאנשים את הכלכלה ואת החיים, צחקנו להם בפרצוף ומה שקיבלנו בתמורה זה בעיקר התגובות הישראליות הקיצוניות לקאסמים שלא פוגעים בכלום חוץ מכמה דפ"רים בשדרות הא?\

העולם מה זה לצידנו עכשיו אחרי המהלך של ההתנתקות...

כמו שערפת הרים את הכפפה של ברק? על כמה אתה רוצה לשים שזה בדיוק מה שיקרה?

אתם באמת חושבים שהעם הערבי שסובב אותנו התקדם בתפיסתו כלפינו?

אני פשוט רוצה לשמוע את זה, וקצת נימוקים למה אתם חושבים שהתפיסה שלו השתנתה?

שמע צריך להיות הגיוניים... הרגנו משהו כמו 100 מחבלים ואזרחים על 2 הרוגים בשדרות והעולם לא אמר כלום... אז כן - העולם לצידנו, יחסית למה שאפשר לצפות.

בזה שהעולם נותן לנו להלחם בצורה חופשית ללא גינויים והגבלות כאלה ואחרות עלינו (ואף יש חרם כלכלי אירופאי על הראשות) למרות שאנו גורמים נזק סביבתי די גדול זה תמיכה בישראל - אי התערבות היא תמיכה בישראל... אם אתה רוצה שהתמיכה הזאת תאפשר לנו להרוג אזרחים באקראי - אז זה לא יקרה - זה לא ריאלי לצפות שיתנו לבצע פשעי מלחמה.

פורסם

איך תסביר עוד לפני שכבשנו את הגולן סוריה לחמה בנו?

מצטרף לשאלה

פורסם

בלי להיכנס לכל מיני דקויות שבטח קשורות למים מנהר הירדן שהסורים חסמו לנו והפצצנו מידי פעם (עד כמה שאני זוכר - לא בדקתי שוב).

הסיבה העיקראית והמובנת מאליה היא כי לא היה שלום עם סוריה... זה כל הקטע של הסכם שלום.

קיום מדינת ישראל לא היה מקובל על העולם הערבי.

לא סתם אומרים שמלחמת ששת הימים היא זו שחרטה את קיומנו בעיני העולם הערבי.

פורסם

להרוג אותו במובן המטאפורי.

סה"כ 12 שנה וכבר הספקתם לשכוח.

בעצם מה אני מדבר. זה לא ששכחתם; פשוט לא הבנתם מההתחלה

פורסם

סה"כ 12 שנה וכבר הספקתם לשכוח.

בעצם מה אני מדבר. זה לא ששכחתם; פשוט לא הבנתם מההתחלה

רצח רבין?

Yitzhakrabin.co.il

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A7%D7%A9%D7%A8_%D7%A2%D7%9C_%D7%A8%D7%A6%D7%97_%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9F

http://news.walla.co.il/?w=/90/801420

אגב, אם תמצאו את הסרטון המלא של הרצח - תשימו לב כשהוא נכנס למכונית, הדלת הפתוחה והכביכול "ריקה" של המכונית נסגרת מעצמה.

פורסם

בלי להיכנס לכל מיני דקויות שבטח קשורות למים מנהר הירדן שהסורים חסמו לנו והפצצנו מידי פעם (עד כמה שאני זוכר - לא בדקתי שוב).

הסיבה העיקראית והמובנת מאליה היא כי לא היה שלום עם סוריה... זה כל הקטע של הסכם שלום.

קיום מדינת ישראל לא היה מקובל על העולם הערבי.

ודווקא לי נראה שסוריה מעולם לא הכירה בקיומה של מדינת ישראל. מה, זה רק צירוף מקרים שהיא מעורבת ברוב המתקפות על ישראל ב60 השנים האחרונות? לעזאזל...ארגוני הטרור הגדולים הקימו מפקדות בדמשק, החמאס מתאמן בשטח המדינה, כל גרגיר אבק שריפה מגיע לידי חיזבאללה - דרך סוריה, ברית צבאית עם איראן וכו'. באמת, לכמה רמזים אתה זקוק כדי להבין שהם לא ממש רוצים אותנו כאן?

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה להגיד... שסוריה היא אויב שלנו?

ואללה, שלום לא עושים בין ידידים :screwy:

פורסם

כבר שכחת אה?

אם סוריה מכירה בקיומנו מזה 40 שנה, איך אתה קורא לכל מה שהיא עשתה בזמן הזה, מעשי קונדס?

פורסם

יש הבדל בין הכירה בנו, וזה שקיומנו נחרט בתודעה שלה... הכירה זה משהו רשמי שמעולם לא קרה (ולא יקרה עד שיהיה שלום). חרתה זה מושג ששיך לתודעה.

וכמו שאמרתי כבר קודם (שים לב) שאני לא חושב שסוריה חושבת שהיא יכולה להשמיד אותנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים