עבור לתוכן

ארה"ב נותנת לישראל להחזיר את הגולן לסוריה

Featured Replies

פורסם

על פי איזה ידע מודיעיני אתה קובע את זה?

• תגובות 47
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי שצריך לוותר על הגולן תמורת שלום היא סוריה, לא ישראל.

פורסם

מה שאתה אומר נכון

אבל הבעיה היא שלא יהיה שלום אמת עם סוריה גם אם נחזיר להם את הגולן.

זה רק יהיה צעד אחד נוסף בדרך שלהם להשמדה שלנו. אם היה יושב שם מישהו רציונלי עם אינטילגנציה גבוהה מזו של אמבה, היה על מה לדבר

אבל נכון לעכשיו, המצב בעייתי מדי ואין ביטוח שאם ניתן את הגולן תהיה לזה תמורה.

אני חושב שסוריה יודעת שהיא לא יכולה להשמיד אותנו. ואם היא לא יודעת אז היא תגלה.

אין ספק שההסכם הזה צריך להיות מאוד נוקשה וברור לסורים מבחינת מה המשמעויות עבורם.

אפשר לעשות הסכם רב שלבי שמתנה את פירוק החיזבאללה טרם קבלת הגולן... למשל.

פורסם

על פי איזה ידע מודיעיני אתה קובע את זה?

אפשר לשאול את זה אחרת - ע"פ איזה מידע מודיעיני אתה חושב שזה יהיה אחרת?

אני בטוח שאין ישראלי אחד שחושב אחרת, השאלה מי בעמדת מיקוח..ברגע שנהפוך את היוצרות אז יהיה עם מי לדבר אבל לא ההיפך.

פורסם

זה לא ריאלי...

אם המחיר של הגולן הוא מחיר החזית האיראנית שיש לנו בלבנון (והאמתי שגם בסוריה) - פלוס כל הייתרונות האחרים של שלום... אז זה מחיר שאנחנו צריכים לשלם.

הסורים מציבים מולנו או שלום עם רמת הגולן שלהם - את האלטרנטיבות אנחנו מכירים... היה לנו הזדמנות בקייץ לנטרל - לפחות זמנית - את ההשפעה של סוריה... הרי היינו יכולים לפעול נגדה בצורה חופשית - היינו יכולים להכניע אותה ולהחליש אותה ... אבל שמע אני יודע דבר אחד על ישראלים - ממצב של חוזק שלנו לא היה יוצא שלום.

פורסם

כל השמאל הקיצוני הזה, פשוט פושעי מלחמה. צריך להרים פה מלחמת אזרחים ולכלוא את כולם. או לקרוא לבריטים שיקחו אותנו חזרה.

פורסם

לבריטים? חס וחסה

אם כבר שלטון זר, שיהיה אמריקאי. ככה אני אוכל להזמין מאיביי מה שבא לי, כמה שבא לי, ולא להתעסק עם המכס המחורבן הזה -__-

פורסם

אין לי בעיה עם האלטרנטיבה שהם מציבים, הבעיה צריכה להיות של סוריה.

פורסם

מה שהכי מרתיח, פה זה כאילו אולמרט, וכול העיתונאים המפגרים הפכו את סוריה לארה''ב, מבחינת כוח צבאי, ממה הם מפחדים, הצבא שלנו כעת כול הזמן בתרגילים, ותרחישים, תוכניות מגירה מוכנות, בשניות אפשר להקפיץ את כול חיל האוויר שיעשה מסוריה מגרש חנייה אחד גדול, ולקים שם מקדונלנדס.

וזה עוד בלי נשק אטומי, רק חיל האוויר יכול לפקק את סוריה לבדו, שלא נזכיר את כמות השריון, וכול סוללות הארטלריה, ו mlrs והיחידות המובחרות ומה לא, ישראל יכולה פשוט למחוק את סוריה מהמפה, ואנחנו עוד מתפרסים בפניהם שניתן להם תגולן, ושהם לא יעשו צרות ?

מי הם חושבים תצמעם? לא מזמן חגגנו 40 שנה לששת הימים, אז הראנו למצרים, ולסוריה, ולערבושים שרק בכוח מקבלים שקט, נכנסו בהם בכול הכוח שהיה לנו, והנה הם שתקו כמה שנים, אחרי זה יום כיפור, עוד פעם אכלו בראש ושתקו, ומאז איבדנו תבטחון בעצמנו, אנחנו עדיין מסוגלים לזה, אבל מה אין שום מנהיג עם ביצים שיכנס באמא אמא שלהם וישתיק אותם לאחת ולתמיד.

פורסם

כדי לשמור על הכיסא הזבל הזה יעשה הכל

אני לא חושבת שזה יבטיח לו לשמור על הכסא, למעשה זה יבטיח ההפיך. אבל מה אכפת לו, לבנאדם שבניו לא שרתו בצה"ל וחיים בלונדון? הוא עצמו כנראה יקפל מזוודה עם מזומנים וילך לגור באיזו מדינה נייטרלית.

אני רק לא מבין מה ליברמן עושה בממשלה?

איך הוא מסוגל לישון בלילה אחרי בגידה כזאת בבוחרים

מסוגל יפה מאד. הוא רק חיכה לזה, כי עכשיו, ליד אולמרט שחרבן לכל המדינה במכנסיים, הוא ייראה כמו מושיע וכל הקולות ילכו אליו.

אוסלו לא הביא כלום, למה שהגולן יביא שלום? סוריה הולכת יד ביד עם איראן, למה שהיא תהפוך את עורה אחרי שתקבל שטחים שלאף אדם שפוי אין רצון לתת?

פורסם

וזה עוד בלי נשק אטומי, רק חיל האוויר יכול לפקק את סוריה לבדו, שלא נזכיר את כמות השריון, וכול סוללות הארטלריה, ו mlrs והיחידות המובחרות ומה לא, ישראל יכולה פשוט למחוק את סוריה מהמפה, ואנחנו עוד מתפרסים בפניהם שניתן להם תגולן, ושהם לא יעשו צרות ?

הם עושים לנו צרות... ואנחנו לא עושים להם כלום. כל תיאורית חיל האוויר יכול לעשות מהם מגרש חניה - לא שווה כלום - כיוון שהיא קיימת רק בתאוריה.

אם הגולן זה המחיר של סיום אפיזודת חיזבאללה (שהוא שלוחה של איראן וסוריה) אז כמה אזרחים וחיילים ישראלים נהרגו מהאש הזאת - וכמה סורים נהרגו... ידם על העליונה - הכוח התיאורטי שלנו לא שווה כלום מול המציאות... היינו יכולים לתקן את זה בקיץ שעבר - אבל לא עשינו זאת.

מי הם חושבים תצמעם? לא מזמן חגגנו 40 שנה לששת הימים, אז הראנו למצרים, ולסוריה, ולערבושים שרק בכוח מקבלים שקט, נכנסו בהם בכול הכוח שהיה לנו, והנה הם שתקו כמה שנים, אחרי זה יום כיפור, עוד פעם אכלו בראש ושתקו,

מלחמת יום כיפור היא מלחמה שגם אנחנו "אכלנו בראש".

היה שקט אחרי יום כיפור כי היה תהליך שלום עם מצריים... והשקט הוא במחיר של חצי האי-סיני - לא בגלל הנצחון הצבאי - ואולי דווקא משום שזו מלחמה ששום צד לא ממש ניצח בה או שיותר נכון מחיר ה"נצחון" היה גבוהה מידי (הערבים רואים במלחמה הזאת כנצחון שלהם).

הסורים לא רוצים לזרוק אותנו לים - הסורים הם לא פונדמנטאליסטים איסלמיים כמו איראן.... אני חושב ששלום תמורת שטח כבוש הוא בהחלט הגיוני ויכול להיות אמיתי.

פורסם

כל השמאל הקיצוני הזה, פשוט פושעי מלחמה. צריך להרים פה מלחמת אזרחים ולכלוא את כולם. או לקרוא לבריטים שיקחו אותנו חזרה.

את באמת סתומה, את יודעת את זה? בנתיים חצי מהכותבים בשרשור שרובם הגדול משתייכים לימין הם שעברו על החוק כשעודדו רצח של ראש ממשלה, איימו ברצח ראש ממשלה, תמכו במרד ועודדו כיבוש של מדינה זרה.

פורסם

אין לי בעיה עם האלטרנטיבה שהם מציבים, הבעיה צריכה להיות של סוריה.

גם לי אין בעיה עם האלטרנטיבה שהם מציבים - הבעיה שלי היא שאם אתה מסתכל קדימה - האלטרנטיבה הזאת לא מבאיה ליותר מעוד אלטרנטיבות כמוה ולא להסכם טוב יותר.

פורסם

:yelclap:

השמאלני ההזוי הוא מזוכיסט

פורסם

את באמת סתומה, את יודעת את זה? בנתיים חצי מהכותבים בשרשור שרובם הגדול משתייכים לימין הם שעברו על החוק כשעודדו רצח של ראש ממשלה, איימו ברצח ראש ממשלה, תמכו במרד ועודדו כיבוש של מדינה זרה.

זו צורת התבטאות. אף אחד לא אומר שצריך ללכת ולהרוג את אולמרט, אלא להרוג אותו במובן המטאפורי. כלומר- להעיף אותו מהתפקיד הנוכחי שלו, ולוודא שלא יקבל שוב עמדת כוח כזו (אם דבר כזה אפשרי, הלוואי)

הוא הביא על המדינה הזו הרס, לא יותר. אני לא רואה שום דבר מועיל שהוא עש בזמן שלו פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים