עבור לתוכן

התחממות יתר של המעבד לאחר הרכבה. 90 מעלות?...

Featured Replies

פורסם

תיראה לא מנקים מארז עם שואב אבק וגם לא עם מייבש שער שנייהם יכולים ליגרום לך לקצר או שיבוש מעגלים חשמליים במחשב.

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה, פרקתי את המחשב לגורמים כדי לנקות אותו מאבק ולשמן מאווררים.

ניקיתי את כל המארז בעזרת שואב אבק (לא, אני לא מפגר, עשיתי שהוא ינשוף אויר).

מאז, הטמפרטורה של המעבד שלי, פנטיום 4, 3 ג'יגה, מגיע ליותר מ- 90 מעלות.

ניקיתי את המעבד והגוף קירור מהמשחה הטרמית, מרחתי משחה חדשה לפי המדריך שמצויין באתר, אבל עדיין, המעבד מתחמם יותר מדי ומגיע ליותר מ 90 מעלות.

המאוורר של המעבד בסדר גמור, עבר ניקוי ושימון, גם הגוף קירור, ווידאתי שיש מגע בן המשחה הטרמתי שעל המעבד לגוף הקירור.

למארז יש מאוורר אחר שמכניס אויר, אבל אני לא חושב שפה הבעיה, כי עד לפני שפירקתי את המעבד, הוא היה מגיע לבערך 75 מעלות, גם בזמן עבודה מרובה.

מישהו יכול לשפוך לי פה קצת אור?

(חוץ מלהגיד לי להוסיף עוד מאווררים למארז ולקנות מאוורר עצבני למעבד, כי באמת אני לא חושב שפה הבעיה)

(אבל אם אתם באמת חושבים שזה הפתרון היחיד, אשמח להמלצות)

אפשר לינק למדריך?

:hi:

פורסם

^^^

אל תנסה אפילו, ממתי מנקים את המחשב עם שואב אבק? מייבש שער? מה עם מיקרוגל? מה עם מקרר?

קיצר לא מנקים עם דברים כאלה הם מסכנים את הרכיבים האלקטרונים במחשב, מה הבעיה שלכם לקחת את המחשב למעבדה או חנות של תכנאי הכי קרוב אלייכם יש דבר כזה שזורק אוויר בלחץ על המארז וכול זה עולה בערך 15 ש"ח.

או

ליקנות בערך באותו מחיר ספרי לחץ אוויר.

פורסם

^^^

אל תנסה אפילו, ממתי מנקים את המחשב עם שואב אבק? מייבש שער? מה עם מיקרוגל? מה עם מקרר?

קיצר לא מנקים עם דברים כאלה הם מסכנים את הרכיבים האלקטרונים במחשב, מה הבעיה שלכם לקחת את המחשב למעבדה או חנות של תכנאי הכי קרוב אלייכם יש דבר כזה שזורק אוויר בלחץ על המארז וכול זה עולה בערך 15 ש"ח.

או

ליקנות בערך באותו מחיר ספרי לחץ אוויר.

לחץ אויר עולה 30-40 ואף אחד לא ינקה לך את המחשב בשביל 15 שח תהיה בטח!

פורסם

וואלה פה התכנאי בשדרות מנקה ב-15 ש"ח את המארז אתה מביא לו את המארז והוא מנקה לך את המארז יופי טופי.

וספרי לחץ אוויר עולה 22 ש"ח אצלו, קיצר זה לא משנה הסכום, העיקר המארז נקי בימקום לנקות עם מייבש\שואב ולקחת סיכון שחומרה שעולה אלפי שקלים תילך

אני מעדיף או לילכת לתכנאי וינקה לי את המחשב מאבק או ליקנות ספרי אוויר או נגיד הגוף קירור מלוכלך ליקנות חדש אני לא לוקח סיכונים, סכומים כאלה לא נחשבים אצלי, כולה 30 שקל והמחשב טוב, והוא בימקום להוציא 30 שקל מהכיס שלו הוא היתקמצן והלך לו מחשב שעולה פי מיליון מי זה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אחרי השקעה של 140 שקל, קניתי את המאוורר הזה למעבד:

http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79

Arctic Cooling - Freezer 7 Pro

הגוף קירור הגיע כבר עם משחה טרמית מרוחה, ומגיע למהירות של 2500+ סיבובים לדקה, מאוד שקט.

כשהמחשב במנוחה, הטמפרטורה עומדת על 40-42

במאמץ - 55 מעלות

אז זהו, אני מבסוט, תודה לכולם על העזרה.

טוב לדעת על הטיפ לגבי הפן והשואב אבק, אשתדל להימנע מזה בעתיד.

אגב, משום מה, נראה לי שראיתי פה באתר המלצה לנקות את המארז עם פן, אבל לא יודע כבר, אין לי כוח לחפור פה ולחפש את זה, כנראה שאני טועה.

יום טוב לכולם!

פורסם

המאוורר בסוף מקולקל?

אתה בטוח סוקט 775

ולא פרסקוט

טוב לא משנה העיקר שזה לא 90 מעלות

רגה אתה מיתקוון למעלות צלז'יוס או פרנהיט C\F

על תעשה OC בחיים ואיך המחשב לא נכבה לך ההיתה בOC

או הגדרה שהמחשב לא נכבה

פורסם
  • מחבר

Intel Pentium 4 531

SOCKET 775 LGA

CODE NAME Prescott

המאוורר היה בסדר גמור, אין לי מושג איפה הייתה הבעיה, פשוט נמאס לי וקניתי גוף קירור חדש ומאוורר.

וכן, אני מדבר על צלזיוס

שוב, לא עשיתי אוברקלוק, ואני גם לא יכול לעשות אוברקלוק, ואין לי מושג איך המחשב לא נכבה לי עם טמפרטורות כאלה, בביוס הוא היה מוגדר להכבות ב 70 מעלות.

לא משנה, שוב, הכל טוב ויפה עכשיו.

פורסם

העיקר שהבעייה הסתדרה :)

ננעל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים