עבור לתוכן

** שייטת 7 - צוללות ** - עזרה דיי דחופה ..

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז היום הייתי בביתן חיל הים למיונים לחובלים/צוללות (מאותר צדדי).

יום כל כך מרגיז, קיבלתי את הצורה של הספסלים שם מרוב שישבנו לחכות, כל כך משעמם שם >:(

בסוף היום הודיעו לנו שמתוך 40+ אנשים, 14 התקבלו.

6 לחובלים, 8 לצוללות .. כמו שאתם יכולים להבין מהכותרת התקבלתי לצוללות.

את האמת ממש התאכזבתי, רציתי כל כך להתקבל לחובלים ..

אמרו לנו שבימים הקרובים נקבל זימון לגיבוש צוללות שימשך 4 ימים בבה"ד בחיפה.

מישהו פה עבר את הגיבוש ? עומד לעבור את הגיבוש ?

אני ממש ממש מתלבט אם ללכת או לא,

אמנם התנאי שירות טובים לפי מה שהבנתי, אבל יש הבדל בין לפקד על ספינה שנמצאת מעל המים,

לבין להיות בתוך צוללת דיי קטנה למשך זמן לא ידוע, מבלי לדעת מה באמת הולך בחוץ.

מה אתם אומרים ? ממליצים / לא ממליצים ? ולמה ..

אגב, אין לי מושג למה, אבל אתמול (4.6.07) שלחו לי זימון ליום סיירות,

שהיה אמור להתקיים בתאריך 4.6.07 .. כמובן שלא הלכתי,

זה הגיע ממש באותו היום כמה שעות לפני, מה ההיגיון פה ?! ???

האם בכל זאת אני יכול ללכת ליום סיירות ודרך זה להגיע שוב פעם למיונים בביתן חיל הים בתל השומר,

ואז לנסות להצליח להתקבל לחובלים ? זה אפשרי בכלל ?

תודה רבה מראש :)

פורסם

אני יודע שגיבוש צוללות זה נוראי,ממש קשה.

השאלה אם אתה רוצה בכלל צוללות....קלסטרופובי

פורסם

הכרתי כמה אנשים שהיו בגיבוש צוללות. אומרים שזה לא כזה סיפור.

להיות בצוללת יש יתרונות על סטי"ל, פשוט אף אחד לא רוצה לראות אותם.

קודם כל, אין עבודה פיזית קשה והסיכון הוא נמוך, לעומת זאת תופסת הסיכון גבוהה, בין הגבוהות בצה"ל. הכלי, כמה שנשמע מפחיד, מתחת למים, אין לאן לברוח, בלה בלה, הוא מאד בטוח. אל תספרו לי על דקר - מאז לא קנינו צוללת משומשת אחת וכל צוללת עוברת כל חצי שנה טיפול עשרת אלפים שבו מפרקים אותה לגורמים ומרכיבים מחדש, למען הבטיחות.

כשאתה חושב על חובלים, אתה לא חושב על מה שקורה על פני המים. לא כל יום שבו אתה יוצא להפלגה זה יום יפה ולפעמים המים סוערים ולפעמים יש גלים של 10 מטר שמנדנדים את הסטי"ל כאילו היה מנייר (פי כמה וכמה אם מדובר בדבור או דבורה). כשאתה בספינה, בחדר, אתה עף מהמיטה, לקיר, מהקיר, לתקרה, וחזור חלילה. כיף חיים ממש - ולא, הפליי סטיישן שיש להם בספינה לא מפצה על המכות שתקבל כשתעוף בתוך קיר מתכת (או ידית של דלת!) בזמן שהספינה מתנדנדת. ומה קורה כשיש מצב חירום או פעילות בזמן סערה הזאת? תמיד יש איזה טמבל שצרייך להיות על הסיפון בזמן הזה - ועוד לא התחלתי לדבר על מחלות ים ומאמץ פיזי...

בצוללת, כל זה נחסך ממך. אין יותר מדיי עבודה פיזית ולכן דרישות הפרופיל הן לא אסטרונומיות כמו לטייסת או לש' 13, וצוללנים רבים הם לא "סוסים" אלא "חסילונים".

מה הבעסה, זה שבצוללת חוסכים מקום. מה שאומר שאולי שלא כמו בסטי"ל, אתה לא תישן ב"פרונט" של הספינה שמתנדנד הכי הרבה (הרי צוללת מתנדנדת רק כשהיא "קופצת" וצפה לפני המים), אלא אתה תישן על דרגש... מעל הטורפדו!!! בהתחלה יהיו לך סיוטים שאתה עף עליו, אבל זה עובר עם הזמן. :lol:

פורסם

יחידה טובה ומגובשת.

כולם מכירים את כולם.

רק אנשים רגועים עם יכולת אלתור ושכל מתקבלים ומצליחים.

הגיבוש קשה מאוד ומעטים עוברים. פחות מתקבלים לצוללות מאשר לחובלים.

פורסם
  • מחבר

Vitnir חח הצחקת אותי עם התגובה שלך :)

קצת עודדתם אותי אחרי שהתאכזבתי שלא קיבלתי חובלים.

אז מה אתם אומרים ? שווה לנסות וללכת לגיבוש ?

על מה אתם ממליצים להתאמן הכי הרבה בקטע הפיזי ?

אגב, מבחינה מבצעית, האם הפעילות המבצעית נחשבת ברמת סיכון דומה ליחידות חי"ר ?

עד עכשיו דיי התלבטתי בנוגע לקרבי או ג'ובניק, ועדיין מתלבט .. מאוד.

בגלל זה העדפתי חובלים על פני צוללות, כי שם הקטע הפיזי והמבצעי פחות קשה ומסוכן.

פורסם

צוללות! ללא כל צל של ספק...

אולי תזכה להיות בצוללת שמשגרת טילים, תחשף לסודות הכמוסים של מדינת ישראל (חלק מהטילים הגרעיניים משגרים בעזרת צוללות!) וכו'...

פורסם

בצוללות יש חבר'ה איכותיים, זה אחלה מקום להיות בו. הצוללות של ישראל חדשות יחסית (שלא כמו כמה סטי"לים.... אף אחד לא מבטיח לך להיות על סער 5 )

צפוף שם, וקצת מבאס לנשום אוויר ממוחזר, אבל סה"כ כל מי שאני מכיר ששירת על צוללת אמר שזו הייתה חוויה, והשירות עבר לו בכיף.

פורסם

ללא ספק, על ספינות יש את החברה' הכי מגובשים, הכי חברמנים, במיוחד על צוללת בגלל הצפיפות שאחד בתחת של השני.

אם יכולתי, הייתי הולכת לצוללות בעצמי - מעין פנטזיה שלי.

צוללת זה לא רק כלי מלחמה, זה אחד הכלים המודיעיניים הכי שימושיים שלנו בזמן שלום. זה כלי ריגול לכל דבר שאיתו אתה יכול למנוע מלחמה או אסון לפני שהוא בכלל קורה. להיות צוללן זה כבוד מאד גדול. פיזית אין כ"כ על מה להתאמן. מה שכן, תצתרך להתרגל לעובדה שבזמן הקורס אסור לך לדבר עם איש שאיננו מהקורס/סגל המפקדים/צוות שלך כאשר אתה בתפקיד. אני זוכרת שהייתי בגיבוש לפנימייה צבאית והסתובבו שם גיבושניקים וקורסיסטים צוללנים - היית שואל "מה השעה?" הם היו שותקים כמו דגים, כבר חשבנו חייזרים...

פורסם
  • מחבר

חח וואי ממש עודדתם אותי, תודה רבה לכם על הכל :)

יש פה עוד מישהו מהפורום שהתמיין בימים האחרונים לחובלים/צוללות ואמור להגיע לגיבוש בסוף החודש ?

פורסם

אחד בתחת של השני.

אם יכולתי, הייתי הולכת בעצמי - מעין פנטזיה שלי.

חחחח :)

סתם בכל מיקרה אני ממליץ, אני צולל אומנם ספורטיבי וזה לא אותו עיקרון אבל השקט שאתה מקבל מתחת למים והרוגע והתחושה של חוסר זמן כאילו יש את העולם ויש אותך זה די נשמע לי אותו דבר

חוץ מזה מקסימום אתה תמיד יכול לחתום ויתור. אני אומר שתלך על זה זה נשמע כמו חוייה עצבנית

פורסם

אני מכורה לקול של הסונאר. יש אנשים שמשתגעים מזה, אני אוהבת את זה. מרגיע כמו קלטות של "קולות מן הרחם". :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים