עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לגראס.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבלדד הזה גאון הייתי קורא המוןןןןןן זמן כל מה שרק פורסם במדור וזה היה מדור באמת ברמה גובהה חבל שהם ירדו =\

בכל מיקרה רק שתידעו יש סוג אחר שהיא התמכרות התופעות שלה הכי מדהימות בעולם והן:

שליטה מלאה בכל מה שאתה עושה (אלא אם כן הגעת כבר לרמות מופרזות ואז אין לך שליטה בשקל)

הרגשת אופוריה מטורפת

הרגשה של חוסר זמן כאילו כל העולם רץ הרבה יותר מהר מהזמן שלך

אתה רואה דברים שאתה לא יכול לראות בשום מקום אחר

סוטול נחמד ביותר (נכון שלא מגיע לרמות של אלכוהול או גראס אבל תוסיפו את כל הדברים פה וזה מושלם)

ואתה יכול לעשות את זה 4 פעמים ביום ולא יקרה לך שום דבר לא לטווח הארוך ולא לקצר

וזה ממשיך וממשיך

בכל מיקרה הדבר המדהים הזה הוא יותר פשוט ממה שאתם חושבים זה ניקרא צלילה ספורטיבית וזה פשוט הדבר הכי ממכר וכיף בעולם! ברגע שאתה נכנס למים אתה מאבד כל תחושה של זמן (לכן גם חובה לצלול עם שעון), האופוריה באה עם הזמן והשקט שמסביבך, על המראות כמובן שלא צריך לפרט אבל יש דברים מדהימים לראות שם!, סוטול גם נובע ממרכיב כימי אבל הרבה פחות נוראי: מה שקורה זה שבעומק של ~25 מ' הלחץ החלקיקי של החנקן בדם גורם לסוטול קצת שעובר עם העליה חזרה לפני המים ולא גורם שום נזק (כל עוד מודעים לו ויודעים לא לאבד שליטה תוך כדי), והכי חושב אתה יכול לעשות את זה כמה שאתה רוצה עד 4 פעמים ביום (בפעם הרביעית ריכוז החנקן בדם אחרי הצלילה לא מאפשר צלילה נוספת קורה גם בד"כ בפעם השלישית ולכן המקובל זה 3 צלילות ליום אבל בתכלס אפשר גם 4)

בכל מיקרה מומלץ בחום! אין דברים כאלה

נשמע מגניב =]

טוב יכול להיות שבחופש אני אנסה

אני כל פעם משנה את דעתי.. אני מכה ::)

• תגובות 64
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באמת,עזוב אין לך מה להקשיב לחצי מהאנשים פה.

חבר שלי פה, חבר שלי שם,מכון גמילה,התמכר.

מי שלא ניסה את זה,לא יודע למה זה גורם,אז למה לזיין את השכל?

מריחואנה פעמיים בחודש לא גורם לשום נזק לטווח ארוך,חוץ מהעשן שנכנס לך לריאות,שזה גם נגרם מזיהום אוויר.

אכן זה יכול לעורר מחלות נפש רדומות,למעשנים כבדים.

שאדם שיכור יכול לקחת לו לילה להתפכח וגם בבוקר יהיה לו הנגאובר,השפעה של מריחואנה לעומת זאת,נעלמת לאחר כמה שעות,ואחרי זה אין שום תופעות לוואי,למעט איבוד זיכרון לטווח קצר מאוד.

החומר הפעיל במריחואנה,THC,פועל על הקולטנים במוח,וכתוצאה מזה יש את אפקט הhigh.

גם החומרים בשוקולד פועלים על הקולטנים במוח,ואכילה של שוקולד היא בדיוק הפעולה של עישון מריחואנה,פועל על אותם קולטנים במוח.

מריחואנה,גם במינונים גדולים יחסית,לא גורמת להזיות מכל סוג שהן בכלל.

מריחואנה פעמיים בחודש,במינונים לא גדולים,לא גורמת לנזק,גם אלכוהול במינונים לא גדולים לא גורם לנזק קבוע.

להגיע למצב של שכרות,פעמיים בחודש,גורם נזק לכבד.

סמים קלים הם פתח לסמים יותר קשים,כמו שאלכוהול הוא פתח לאלכוהליזם,שניהם יכולים להרוג אותך.

פורסם

1. זה יקר? כמה אמורה לעלות סיגריה אחת?

2. זה הורס משהו כמו אקסטזי?

3. אילו תופעות לוואי זה יוצר?

4. לכמה זמן ההשפעה נמשכת?

5. זה ממכר?

6. יש משהו שצריך לדעת לפני שמנסים?

טוב, לפני שבדקתי את כול התגובות והתחלתי לקטול אנשים על טיפשותם הנוראית בנושא( :P) נגיב קודם לך...

1. בארץ ישראל, לרוב, מוכרים בופים(חשיש)... בוף של 8-12 סיגריות יעלה לך 100 שקל... תלוי בכיוון. אני מניח שאם תקנה סיגריה אחת מאיזה מישהו, הוא לא יקח פחות מ20 שקל(נגיד... אלא אם כן הוא חבר טוב ויתן לך בחינם). בארץ אפשר למצוא גם הידרו, מריחואנה מסיני וגידולים ביתיים מזרעים מסיני או זרעים איכותיים מאירופה.

2. אקסטזי הורס? MDMA זה דווקא אחד מהחומרים היותר "בריאים" שאפשר למצוא בשוק הסמים(שבו אני מכליל גם קפאין, טבק ואלכוהול). אקסטות ארץ ישראליות מלאות בעוד כמה חומרים(כמו שחשיש מלא בקקי של גמלים וערבים).

3. נתחיל מ"הטובות ונגלוש אל ה"רעות": אופוריה, צחוק, רגיעה, דברים שמשעממים אותך בחיים הרגילים(כמו לשחק עם איזה ענף קטן שמצאת ביער או לצייר משהו על האדמה) יכולים להפוך למעניינים ובעלי משמעות רבה, הפחתת הרצון להקיא, עוררות תאבון, הורדת כאב, שחרור לחצים בגוף והרגשה מוזרה בבית החזה, הגברת החושים(מגע, שמיעה, ראייה...), חשיבה עמוקה ופילוסופית.. המוח זורם למקומות שבחיים לא חשבת שתגיע אליהם, הערכה וסוג אחר של הבנה כלפי מוסיקה ושכבות של צלילים, האטה בתנועה, הזיות בעיניים סגורות(וגם פתוחות... אם עישנת איזה הידרו טוב :)), עיניים אדומות, אי היכולת להרדם(לפחות בשיא הסטלה), יושב בפה, עיניים אדומות, בעיות רציניות בזכרון לטווח הקצר(הקצר מאוד רצוי להדגיש...), שינוי תפיסת הזמן, שיעול, מתח, שינוי מהיר מאוד של רגשות כתוצאה משינוי התנאים הסביבתיים, קצב לב מהיר, חרדה, התקפי פאניקה, בלבול, פאראנויה, איבוד קוארדינציה והתמכרות פסיכולוגית.

4. השפעה: השיא נמשך משהו כמו 45 דקות מאז שעישנת... אם להתייחס לסטלה בכובד ראש אז ההשפעות יכולות להמשך עד ל18 שעות מתהליך העישון... אני אישית לא מרגיש הרבה אחרי 3 שעות(כנראה כי אני מעשן כבר 3 שנים).

5. כן, מריחואנה יכולה למכר נפשית... תחכור קצת על התמכרות נפשית ותגלה שאתה מכור נפשית בחייך להרבה מאוד דברים, ככה שזה יכול לא להשמע נורא כמו שזה נשמע לאחד שמקבל את המילה "התמכרות" כמו שהחברה לימדה אותו לקבל אותה.

6. כן. http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml

זה כול מה שאתה צריך לדעת.

עוד משהו קטן שרציתי להגיד... מי שמכליל מריחואנה כ"סם קל" לא יודע על מה הוא מדבר...

ומי שמכליל חומרים פסיכודליים תחת מילה כמו "סמים", עוד יותר לא יודע על מה הוא מדבר...

"Every individual reacts differently to every chemical.

Know your Body - Know your Mind - Know your Substance - Know your Source."

פורסם

יק גראס

פורסם

תכלס עם הגראס מזיק או לא , זה תלוי באישיות/שכל של הבן האדם . ואני אתן שתי דוגמאות מהעיירת פיתוח שלי בצפון .

אח שלי הגדול והחברים שלו היו מעשנים הרבה לפני הצבא .

אבל אח שלי הגדול התגייס לגולני ,שירת בלבנון , סיים את השרות, וישר הלך למכינה+פסיכו ולמד לתואר ראשון במדעי המחשב .

עבד בהייטק 6 שנים (בעבודה האחרונה שלו בחברת סטארט אפ הוא הרוויח 26 K לחודש +אוטו צמוד )

בקיץ הוא טס לארה"ב לעשות תואר שני במנהל עסקים ב MIT .

*זאת דוגמא לבן אדם עם "שכל" .

לעומת זאת אני מכיר אישית עשרות בני 25/30/40 שמעשנים כל היום , בלי השכלה ,בלי מקצוע .

*זאת דוגמא לאנשים טפשים שבזבזו את החיים שלהם על שטויות , כשהם ירצו לעבוד במקרה הטוב ישלמו להם 25 ש"ח לשעה

ובעבודה מסריחה ,כמו אחד כזה שאני מכיר שעובד בחנות של דגים :screwy:

פורסם

תיראה לפי מה שאני יודע מניסיון מישפחתי

יש אנשים שלא מסוגלים לקבל את "סוטל" מגראס זה פשוט גורם להם להיתפרצות מחלות נפשיות כגון מניה דיפרסיה ומהרגע שאתה חולה הדרך לצאת מיזה היא כלכך הארוכה ולפעמים עד לקבר..

פורסם

בהחלט . לכן אני נגד הדבר הזה , וגם מי שלא מזיק לו סתם מבזבז את החיים על שטויות .

פורסם

גראס זה אחד ה-דברים.

אצלי זה פה ושם, תדירות נמוכה יחסית אבל אני כבר התניסיתי מספיק ואני יכול להגיד לך כי אין לזה שום השפעה לטווח הרחוק, לא כלום.

כל אותן ההשפעות, החיוביות וחלקן פחות חיוביות - מתפוגגות תוך כמה שעות.

עדיף מאלכוהל, עדיף מסיגריות - בהרגשה עצמה וגם בתוצאות שאחרי על הגוף שלך.

פיזית זה כמובן לא ממכר כמו שטחנו לך כבר כאן, אבל בגלל שההנאה כה גדולה לפעמים תרצה שוב, ואם תרצה לסיים אם זה אחרי פעם אחת לא תיהיה שום בעיה.

אותן התפרצות של מחלות נפשיות זה נדיר...אני צריך לספר לך כמה אנשים מתים מאלכוהול מדי שנה, מדי יום? כמה מסיגריות?

udii, תפסיק לחרטט במשך כל הת'ראד הזה. כמה חרא אתה מוציא מהמקלדת שלך, זה מטורף.

כל הדוגמאות שלך מוביאות למסקנה אחת - הגראס לא משנה את האדם. אותם לוזרים שציינת היו לוזרים גם בלי הגראס, ואח שלך היה מצליח גם בלי הגראס (ולך תדע, אולי הגראס יהיה לו למוזה ביום אחד לסטארט-אפ חדש)

פורסם
  • מחבר

זה שאתם אומרים שזה יכול לגרום לי להיות משוגע, ואז אומרים שאנשים מתים יותר מאלכוהול לא מרגיע אותי :-\

אני מפחד מזה

פורסם

Barbos ילד , שאני עישנתי גראס אתה היית בגן , ותגיד מה לא נכון במה שאמרתי ?

לך לפסיכולוג של קופ"ח ותשאל אותו כמה חולי סכיזופרניה תחת חסותו שהיו מעשנים גראס .

אתה יודע מה , אתה רוצה לעשן גראס ? , אין בעיה , תעשן מהבוקר ועד הערב . אבל קודם תשיג השכלה/מקצוע .

אני רק צריך ללכת ברחוב בשביל לפגוש כמה "לוזרים" כאלה .

פורסם

תיראה זה משפיע על כל אחד בצורה אחרת לך תידע איך זה ישפיעה עליך?! אתה מוכן לקחת את היסכון הזה?!

פורסם

נכון שיש אפשר לעשן גראס פעם בחודש ולא תרגישו בהבדל, אבל הבעייה היא שאנשים מתחילים מפעם בחודש וממשיכים לפעם ביום, ואז פעם בכמה שעות...עד שהם מוצאים את עצמם מעשנים כל היום.

2 חברים שלי, שנמצאים היום במוסדות גמילה מסמים, אמרו לי שעם הזמן התחושה של ה- high נהפכה לתחושה הנורמלית עבורם ואם הם לא עישנו הם הרגישו שהן למטה (down) והיו חייבים לעשן עוד כדי לחזור למצב הקודם.

אז נכון שהכל בראש, אבל פשוט יותר מדי אנשים מעשנים את זה מדי יום (כולם מתחילים מ"פעם בחודש").

הגראס כן מזיק למח לטווח הארוך! ישנם המון מחקרים על זה, פשוט תקראו בגוגל.

חוץ מזה, לכל המעשנים פה, מאיפה אתם יודעים אילו חומרי ריסוס ודישון אתם מעשנים ביחד עם הגראס?

ולג'וני, שים לב שכולם ממליצים לך לא לעשן, בין היתר אנשים מבוגרים שעישנו בעצמם. למה לך להכנס לזה?

חוץ מזה שקיים הסיכוי שתתפס, מה שיכול להשאיר לך כתם יפה לכל החיים.

פורסם

Barbos ילד , שאני עישנתי גראס אתה היית בגן , ותגיד מה לא נכון במה שאמרתי ?

לך לפסיכולוג של קופ"ח ותשאל אותו כמה חולי סכיזופרניה תחת חסותו שהיו מעשנים גראס .

אתה יודע מה , אתה רוצה לעשן גראס ? , אין בעיה , תעשן מהבוקר ועד הערב . אבל קודם תשיג השכלה/מקצוע .

אני רק צריך ללכת ברחוב בשביל לפגוש כמה "לוזרים" כאלה .

ת'יכול גם ללכת ולבקר בעסקי הייטק מובילים ולפגוש כמה לוזרים כאלה... אם בא לך, ז"א. להגיד שלכול מי שאין השכלה הוא לוזר... בסדר, נגיד. אבל להגיד שכול מי שמעשן גראס הוא לוזר ושרואים אנשים כאלה רק ברחובות?

יש אנשים חכמים ויש אנשים טיפשים... יש אנשים חכמים שמעשנים ויש אנשים חכמים שלא מעשנים... אותו דבר גם לגבי האנשים הטיפשים. מה הקשר בין זה לבין הקטע ששימוש במריחואנה זה דבר "רע"? זה כמו להגיד שמישהו שדעתו מוסחת מרכישת השכלה/מקצוע הוא לוזר, ותאמין לי מריחואנה זה לא הדבר היחידי בעולם שיכול להסיח את דעתך ממשהו, כן...

לגבי הקטע עם הסכיזופרניה, עוד לא הוכח ששימוש בגראס מוביל לסכיזופרניה. אם כבר אז הוא מקדים את המחלה אצל אנשים שכבר לוקים בה... וגם זה עוד לא הוכח.

אני אישית מעשן כבר 4 שנה, 3 שנה על בסיס יומיומי(מגיל 14, כן) ובשנה האחרונה on and off. נכון לרגע זה לא עישנתי כמעט 3 חודש מסיבות כאלה ואחרות(שלא קשורות בכלל לקטע שאנשים חושבים שמריחואנה זה מהשטן, אני לא נותן לחברה לעצב את דרך המחשבה שלי, וגם לא בהיפוך עצבני כמו גל המרידה העכשווי).

חוץ מזה התנסתי בעוד כמה "סמים" כמו LSD, LSA, אלכוהול, קפאין, ניקוטין, שוקולד, dimenhydrinate, nutmegs, גז מזגנים, גז צחוק, פטריות, דאטורה וMDMA...

האמונה שלי לגבי כול הקטע של ה"סמים" זה שהכניסו מלא חומרים שלא חייבים להיות קשורים אחד לשני לקטגוריה אחת והגדירו אותה כמשהו שהוא "רע".

כול חומר בפני עצמו... אלכוהול גורם לך להיות אלים, אלכוהול הורג אנשים בכבישים, אלכוהול מקצין רגשות אינסטנטיביים פנימיים וגורם לאנשים לעשות את מה שהם רוצים לעשות(ולפעמים גם משהו שהם ממש לא רוצים לעשות אבל ממש רוצים לעשות עמוק מבפנים, אם הבנתם). קנאביס מרגיע אותך, גורם לך לחייך, מקטין את האגו, פותח את הראש לקטעים של שלום, אחווה ודרך חשיבה אחרת שיכולה להשפיע(ומשפיעה רבות) על העולם שאנחנו חיים בו. למען האמת, אני בעד אלכוהול ובעד קנאביס, אבל מה שכתבתי פה דיי מבטל, לדעתי, את הדעה הנחרצת של כול אותם האנשים שמבלים שישי בפאב ובמהלך השבוע מרצים לאנשים למה לא כדאי להם להתקרב למריחואנה(טוב, הגזמתי D:).

ופה אני אצטט קצת את Bill Hicks:

""George Bush says ‘we are losing the war on drugs.’ Well, you know what that implies? There's a war going on…and people on drugs are winning it! Well, what does that tell you about drugs? Some smart, creative motherfuckers on that side. You see, I think drugs have done some good things for us. I really do. And if you don't believe drugs have done good things for us, do me a favor. Go home tonight. Take all your albums, all your tapes and all your CDs and burn them. 'Cause you know what, the musicians that made all that great music that's enhanced your lives throughout the years... were rrrrrrrrrrrrrrrrreal fucking high on drugs."

דעתי היא שבכול טוב יש רע ובכול רע יש טוב. אה, והם שווים בכול מצב(משמע הם מתבטלים :)).

פורסם

מישהי שאני מכיר גררה אותי לעשן גראס

זה לא השפיע עלי נקודה, היא אמרה שאני מסטול טבעי, או שהסוטול שלי מנסה לעבוד עלי שאני שפוי.

ניסיתי במספר הזדמנויות, והרבה - 8 ראשים (באנג) בערב אחד קצרצר, ונשארתי הבן אדם הכי שפוי בעולם.

מצד שני, כשעישנתי עם חברים, היה קצת סוטול, אפשר להסיק מזה 2 דברים :

1. החומר שהיא הביאה היה שווה לתחת... :silly:

2. זה פסיכולוגי לגמרי, היא התמסטלה לחלוטין, והייתה מכורה לזה נפשית תקופה של קרוב לשנה שלמה (מאז לא חזרה לזה)

ועלי זה לא השפיע כשהייתי איתה (ראוי אולי לציין שהיה בינינו קשר רומנטי כלשהו) אבל כן השפיע קצת כשהייתי עם חברים טובים שלי.

אני אומר שאין שום דבר רע בלנסות, אלא אם כן אתה בן אדם שלא יודע לשלוט בעצמו.

אני איש הייטק (די מבוגר יחסית אליכם למען האמת, למרות ההודעות הבודדות הקודמות שיצא לי לכתוב כאן, שאולי תסיקו מהן בטעות שאני ילד)

ועדיין מעשן פעם ב...(חודש בערך) עם חברים, ונהנה מאוד.

יש לי חברים בגילי, אנשים משכמם ומעלה, אנשים שבגיל 26-7 קנו בית בלי משכנתא, עם שכל חריף והגיון בריא

שניים מהם מעשנים יום יום, אחד מהם מוריד 2 ראשים בבוקר לפתוח את היום, מגיל 19 הוא ככה, והוא בן אדם מדהים, ומוזיקאי מוכשר.

(אני לא טוען שהגראס הפך אותו לכזה כמובן, אני אומר שהגראס לא הפך אותו ל "לוזר")

בסופו של דבר, זה משפיע על כל בן אדם בצורה אחרת, צריך רק לקחת את זה במידה (במידה וזה בכלל משפיע עליך)

ולדעת להתרחק אם אתה רואה שזה לא עושה לך טוב.

אל-סם ושות' הם נגד גראס מהסיבה היחידה שהם פוחדים שאנשים ידרדרו ליותר מזה

(ובצדק, לא חסרים אנשים חסרי שליטה עם חיים בזבל שרק מחפשים מפלט)

אבל כל עוד אתה יודע שאתה לא כזה (וכן, אתה יכול לדעת את זה מראש !) אין לך מה לדאוג לדעתי.

בחוג החברים שלי, והמשפחה שלי אפילו, (בני דודים למשל)

אני לא מכיר בן אדם אחד שמעשן (ויש הרבה שמעשנים מתוכם) שאני יכול להגדיר אותו "לוזר".

פורסם

אם לא עישנת אף פעם, אם תצליח להבין אין לשאוף פנימה, פעם ראשונה תקיא. פעם שניה לא תרגיש כלום. פעם שלישית תתחיל להנות מזה אם תהיה במצב רוח המתאים..

לגבי כמה זה כלכלי.. לעומת אלכוהול למשל על בסיס יומי זה משתלם יותר, אבל מה, בארץ מכניסים בהרבה מהמקומותת שמוכרים חומר שעושה תחושה חזזקה אבל דופק את המוח.. אני אישית הפסקתי עם זה כי אפשר למצוא את עצמך ב8 בערב מגלגל ג'וינט ולשרוף ככה את כל הערב.. כל ערב..

ויש דברים יותר טובים לעשות תכלס.. אם בא לך להרגע קח כוס ודקה ולך לישון (=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים