עבור לתוכן

דג נוסח גולום

Featured Replies

פורסם

במסעדות מסויימות, בעיקר במזרח, גם כאשר מכינים סשימי מבע"ח מסויימים, מביאים אותם חיים.

לובסטר למשל, אם אתה משלם על כל הדבר הזה ולא על כמה חתיכות, פשוט מגישים לך אותו שלם, חיי, וחצוי באמצע לאורכו! והוא עוד זז ובועט תוך כדי שאתה מרוקן את תוכן השריון שלו.

רק הראש לא מבושל. הם משתמשים בעיקר בגריל או פלטה, או כל כלי בישול אחר שמאפשר לראש הדג להציץ מחוץ לכלי הבישול, בעוד שהגוף, החלק שכן נאכל, מתבשל/נצלה. בכל זאת, בגלל החום, הראש של הדג מתבשל חלקית - יותר נכון, מרכז העצבים שלו - כך שהוא לא חיי ולא מת. הוא מפרכס. הוא לא מרגיש שאוכלים אותו, פשוט מאד כי הגוף בושל והעצבים באיזור מתים מזמן, בעוד שהמוח, גם הוא "נמס".

רק שתבינו, אין הכוונה כאן להתאכזר לדגים, אלא להראות ללקוחות שהדג פשוט לא יכול להיות טרי יותר. מסעדה שמגישה כך דגים מאד מתגאה בזה ויש לה מוניטין בגלל הוכחת הטריות. נכון שיש דרכים יותר הומאניות, כמו להחזיק דגים באקווריום ולתת ללקוח לבחור את הדג ולהרוג/לבשל את הדג לעיני הלקוח, אך לא בכל מסעדה זה מתאפשר.

אם אתם חושבים שזה אכזרי, אז אל תשאלו אותי על האופן בו הם מכינים כלבים למאכל במדינות המזרח הרחוק. :-X

לפי הכתבה את טועה, (לפי רוח הדברים כמו שאני הבנתי אותו לפחות) זו מסעדה אחת ויחידה שזה הגימיק שלה. זה לא נוהג.

פורסם

לא, ממש לא גימיק. זאת שיטה נהוגה במזרח להביא כמו "תעודת טריות". זה עניין כמעט מסורתי. הרבה מקומות יגישו לך אוכל שעדיין זז וכמעט בורח לך מהצלחת כדי להבטיח לך שהוא ללא ספק טרי. אני חושבת שזה נבע מהזמנים שבהם לא היו אמצעים לשמר דגים ובשר לאורך זמן, אז ה"תעודה" היחידה שהיתה לך בעצם שהדג לא בן יומיים וכבר התפתחו בו חיידקים שיעשו לך חרארא, זה שהוא יהיה עדיין חיי.

פורסם

כן. הראו באיזו תוכנית לקוח במסעדה בסין שהזמין נחד והביאו את הנחש אליו חי לשולחן ושם הורידו לו ת'עור כשהוא חי לגמריי.

פורסם

זה לא כזה מגעיל.

אבל זה פשוט מרושע.

ודריה צודקת, זאת "תעודת טריות"...

יש שם מקומות שבהם אוכלים מוח של קוף, שקירקפו אותו מול העיניים שלך, תוך כדי שהוא צורח... וזה אפילו יותר אכזרי מהמקרה של הדג, לדעתי :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים