עבור לתוכן

האם vs vp 930 מסוגל לעבוד רק ברזולוציה מקסימלית בחיבור אנלוגי?....

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין מאד לרכוש את המסך הזה , אבל אני רגיל לעבוד על רזולוציה נמוכה יותר מהמקסימלית (הטבעית) והנה זה מה שקראתי באתר PRAD:

The ViewSonic VP930 doesnt offer any interpolation settings by itself. Resolutions other than the native resolution of 1.280 x 1.024 are always scaled to full screen. Since the resolution of 1.280 x 1.024 has an aspect ratio of 5:4, other resolutions whose aspect ratio is 4:3, for example 1.024 x 768, will be displayed slightly stretched. If the monitor is connected digitally, users can also make interpolation settings via the menu of the graphics card driver. Whereas in analog mode, there is no way of influencing the way resolutions other than the native one are displayed

האם הכוונה שבחיבור אנלוגי אפשר לעבוד רק ברזולוציה של 1280 על 1024 או שהכוונה היתה שאפשר גם רזולוציות נמוכות יותר ובלבד שישמרו על יחס של 5:4 כדוגמת 1024 על 768 (הרזולוציה שאני רגיל לעבוד בה)?.......

פורסם

די ברור מה כתוב - כל רזולוציה תימתח ל-1280x1024 בלי קשר ל-Aspect שלה (ו-1024x768 זה 4:3 ולא 5:4), ואין לך אפשרות לשלוט על זה בחיבור אנלוגי

פורסם
  • מחבר

אופס.... טעות שלי. 1024x768 זה באמת 4:3 וזה אפילו כתוב בגוף הטקסט...אוי לאותה כלימה.. :-[ חבל מאד בכל מקרה... קראתי ביקורות טובות מאד על המסך הזה ועכשיו אצטרך לחפש חלופות...

פורסם

או שאולי פשוט תשנה רזולוציה? מה זה כבר כל כך משנה?

פורסם
  • מחבר

נו .... זה משנה.. את התגובה הזאת אני נאלץ לכתוב עם פיירפוקס (הגדלתי את הרזולוציה..) אחרת לא הייתי רואה מה אני כותב ,ואני לא אוהב (מה לעשות ) לעבוד עם פיירפוקס. גם באקספלורר אפשר להגדיל פונטים אבל זה לא מגדיל את הכל. למשל באתר הזה ,עם אקספלורר , הצלחתי להגדיל את הפונטים אבל את אלו שבתוך כתיבת התגובה אי אפשר להגדיל והם נשארים מאד מאד קטנים.ניסיתי אפילו לשנות בהגדרות של האקספלורר ב-נגישות , את " התעלם מגודל הפונט המצויין בדפי אינטרנט" או משהו כזה...(אני מתרגם את זה מאנגלית כי אני לא מצליח לכתוב עברית ואנגלית ביחד עם השועל...כנראה חוסר ניסיון) ,וגם זה לא עזר.

גם גרפים נראים דקים יותר -והמסך הוא בשביל גרפים בעיקר. בנוסף, קטעי וידאו צורכים יותר יכולת עיבוד בגלל הרזולוציה הגבוהה למרות שאין שום הבדל בצפיה .

אולי אנדוד למסכים היקרים של נק-חבל שהם עולים 3300 ש"ח.

פורסם

אם אתה ממילא רוצה שהתמונה תימתח, מה זה משנה בכלל? גם מסכי 19 שעולים 3300 שקל הם עדיין 1280x1024 והם עדיין עם אותו גודל נקודה.

פורסם
  • מחבר

מה לא ברור במה שכתבתי?.... גם כרגע יש לי מסך 19" (LCD כמובן ,אני רוצה אחד נוסף) ,ואני עובד על 1024x768 ...ואין שום בעיות... התמונה מתוחה על פני כל המסך ורואים יופי. פחות חד מהרזולוציה הטבעית ,אך עדיין חד מספיק.ממש לא ברורה לי השאלה שלך....

פורסם

איזה מסך יש לך כרגע?

פורסם
  • מחבר

LG 1920P עם פאנל P-MVA .לא מייצרים כאלו יותר....

פורסם

אפשר להגיד כמעט בוודאות שהאינטרפולציה של ה-Viewsonic תהיה יותר טובה מזו של ה-LG. אם אתה מרוצה מה-LG אני לא רואה למה שתהיה בעיה עם ה-VP930.

פורסם
  • מחבר

אבל אני מתכוון לעבוד עם ה-VS בחיבור אנלוגי!...וכמו שקראת בקישור /ציטוט שהבאתי אי אפשר לעשות ככה אינטרפולציה. במסך שלי אפשר. ב-VS משום מה הגבילו את האפשרות הזאת לחיבור דיגיטלי בלבד.

פורסם

אז אתה עדיין הבנת לא נכון, או שאתה לא מבין מה זה אינטרפולציה.

ב-VS האפשרות היחידה בחיבור אנלוגי היא אינטרפולציה.

פורסם
  • מחבר

אז אולי אני לא מבין מה זה אינטרפולציה....אבל איך אתה מפרש את המשפט הבא:

"If the monitor is connected digitally, users can also make interpolation settings via the menu of the graphics card driver"

"אם המסך מחובר דיגיטלית המשתמש יכול לבצע אינטרפולציה דרך כרטיס המסך" . אז עכשיו אולי תסביר לי מה זה אינטרפולציה. אני הבנתי שזה שימוש במסך לא ברזולוציה הטבעית שלו אלא ברזולוציה נמוכה יותר ע"י כך שהפיקסלים "נדחסים" אחד בתוך השני באיזו שהיא צורה על מנת להוריד את הרזולוציה.

האם מה שכתוב שם לא אומר שאי אפשר להשתמש ברזולוציה נמוכה יותר מהטבעית בחיבור אנלוגי? חשבתי שזאת הכוונה. ואם לא אז אנא באר לי את הסוגיה....אפשר להשתמש במסך הזה ברזולוציה נמוכה בחיבור אנלוגי או או אי אפשר?!..

פורסם

תרגום יותר נכון יהיה

"אם המסך מחובר דיגיטלית המשתמש יכול להגדיר את האינטרפולציה דרך כרטיס המסך"

פספסת את ה-"settings" שם

אין בשוק מסכים שלא יודעים לעשות אינטרפולציה. יש בשוק מסכים שלא יודעים לשמור על Aspect או על 1:1, כגון ה-VP930.

פורסם
  • מחבר

לא ברור לי מה ההבדל בין להגדיר אינטרפולציה לבין לבצע אינטרפולציה, ככל הנראה בגלל שאני לא יודע מה זאת אינטרפולציה. כתבת לי שאם אני מרוצה מהמסך שיש לי כרגע ,אין סיבה שלא אהיה מרוצה מה-VS וזאת למרות שכתבתי שאני עובד עם רזולוציה של 1024x768 . אם אתה מסכים ,אודה לך אם תוכל להאריך מעט בתשובתך (אתה שם לב שאני כבר התבלבלתי לגמרי...) ולבאר לי בצורה מסודרת את הדברים הבאים:

1.האם אוכל לראות ב-VS ברזולוציה של 1024x768 בחיבור אנלוגי? (ואם תשובתך היא לא ,אז מדוע כתבת לי שאהיה מרוצה ממנו לפחות כמו המסך שיש לי כרגע למרות שכתבתי שאני מעדיף לעבוד ברזולוציה של 1024x768 ???)

2. מה זאת אינטרפולציה ?....

תודה מראש על התשובות.

עריכה

נראה לי שהבנתי למה הכוונה (לפחות חלקית). אני אוכל בחיבור אנלוגי להוריד את הרזולוציה אבל התמונה תהיה קצת מעוותת..... כלומר זה יהיה 1024x768 אבל הפיקסלים "יימתחו" באופן כזה שאני אראה יחס של 5:4 במקום 4:3 ?.... האם במסך הנוכחי שלי המצב הוא גם כזה ? אני רואה תמונה מעוותת קמעה?.... ובחיבור דיגיטלי אפשר יהיה לשמור על היחס המקורי ? אז איך זה במסך שלי? איך אני יודע אם אני רואה עכשיו 1024x768 "מתוח" ל 5:4 או לא מתוח? (כמו האפשרות שיש בחיבור הדיגיטלי של ה-VP930 אם הבנתי נכון)?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים