עבור לתוכן

SATA ו-XP

Featured Replies

פורסם

"יש לציין שעם חלק קטן מלוחות האם (שאינם תומכים באמולציה של ערוץ IDE על ערוץ SATA, פונקציה מאוד נפוצה ברוב לוחות האם), יש צורך בדיסקט המכיל דרייבר ל-SATA (הידוע בכינויו "דרייבר F6"), לצורך התקנת ווינדוס XP על הכונן הקשיח. במקרה ורכשתם לוח כזה, אתם תזדקקו לכונן פלופי לצורך ההתקנה בלבד. אין זה אומר שתצטרכו לקנות אחד - ניתן "להשאילו" ממחשב ישן רק לצורך ההתקנה. בעיה זו עומדת כנראה להפתר עם יציאת Windows Vista, שתכיל דרייברים שכאלו היישר מהקופסא."

הועתק מכאן:

http://hwzone.co.il/articles/buyers_guide/7/

כשאני קונה מחשב איך אני יודע אם הלוח אם שלו תומך באמולציה של IDE על SATA? ומה זה בעצם אומר - כשאני מתקין את XP אני יוכל להתקין אותה כרגיל בלי ללחוץ F6 ולהכניס דיסקט אם הדרייבר? או שאני צריך לשחק ב-BIOS בהגדרות של הדיסק הקשיח?

אם זה מוגדר על אמולציה של IDE על SATA אז הדיסק הקשיח יפעל כמו SATA ובאותה מהירות? אם לא אז בכל זאת צריך דיסקט בשביל להוציא את המירב מהמחשב...

פורסם

בלוחות החדשים זה משולב בלי שתדע / תצטרך להתעסק עם זה.

לא מוריד שום ביצועים, אלא משמש כ"גשר" לפני שהדרייברים של ה SATA הותקנו. הם יותקנו מאוחר יותר ע"י מערכת ההפעלה / דרייברים של הלוח.

פורסם

בהרבה לוחות של NSI על VIA CHIPSET זה לצערינו ככה, במיוחד האלה, שנמכרים בIVORY.

פורסם
  • מחבר

"זה ככה" - כלומר צריך להם דיסקט או לא? ולמה "לצערנו"?

מה עדיף - שהלוח יתמוך אמולציה אוטמטי או לא?

פורסם

צריך דיסקט תוך כדי התקנה.

למה לצערנו ? לא נוח.

עדיף שייתמוך, כדי שיהיה נוח, ובלי צורך התעסקות עם דיסקטים למינהם.

פורסם

יש שיטה להכניס דרייברים לדיסק ההתקנה של XP ואז בכלל אין בעיה, לא כך?

פורסם
  • מחבר

אז אם הבנתי נכון בלוחות שכן תומכים באמולציה אין צורך ללחוץ F6 בתחילת ההתקנה?

פורסם

יש שיטה להכניס דרייברים לדיסק ההתקנה של XP ואז בכלל אין בעיה, לא כך?

גרסת SP2 של ווינדוס באה מוכנה עם הדרייברים האלו.

אז אם הבנתי נכון בלוחות שכן תומכים באמולציה אין צורך ללחוץ F6 בתחילת ההתקנה?

נכון.

פורסם

גרסת SP2 של ווינדוס באה מוכנה עם הדרייברים האלו.

נכון.

אתה בטוח?

לדעתי זה לא נכון. SP2 לא מגיעה עם הדרייברים הללו. שימוש ב- nLite יכול להכניס אותם. אבל Windows Xp SP2 לא מכילה אוטומטית את הדרייברים כך שהיא פותרת אותך מאמולצייה / דיסקט התקנה / הוספה של הדרייברים עם nLite.

איפה יש לך סימוכין לדבר?

פורסם

צודק, טעות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים