עבור לתוכן

להמשיך יג' - יד' או לא, זאת השאלה .. מה אתם אומרים ?

Featured Replies

פורסם

פעם לפני הרבה שנים י"ג - י"ד היה שווה משהו. היום זה לא שווה כלום. מתי לאחרונה פתחת לוח קריירה וראית דרישה לבוגרי י"ג - י"ד? נכון, אין כזה דבר. היום חייבים תואר. י"ג - י"ד שווה רק אם אתה נכנס לקבע, כי הם מקבלים תוספת משמעותית במשכורת.

אתן לך דוגמא אמיתית: לפני מספר שנים הכרתי אנשים שעשו את הטעות האיומה הזאת. אני התגייסתי באוגוסט 04, הם המשיכו ללמוד. בעוד 67 ימים אשתחרר מצה"ל ואתחיל לחיות. הם התגייסו שנתיים אחרי כי עשו י"ג - י"ד, ישתחררו בגיל 23 (במקרה הטוב) עם "תעודה" שלא שווה כלום באזרחות ורק בגיל 24 - 25 יתחילו ללמוד לתואר. (אולי) ואתה יודע איפה הם משרתים? טייסת תחזוקה במצפה רמון.

אם אתה רוצה לבזבז שנתיים מהחיים על תעודה שתוכל לנגב איתה את התחת וסיכוי קלוש להתקבל ליחידת מחשוב של צה"ל - לך על י"ג - י"ד. לדעתי זה בזבוז זמן נוראי. תתגייס, סיים עם זה ותתחיל ללמוד לתואר.

מילים בסלע.

סביר להניח שבסופו של דבר תמצא את עצמך בתור חימושניק Advanced.

• תגובות 43
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פתח עיתון בחורצ'יק, אתה מפספס הרבה דברים, מה שמחפשים זה נסיון ולא תעודה.

לאאא... מה שמחפשים זה תעודה ממוסד אקדמי מכובד (לא בהכרח אוניברסיטה) וניסיון. במקצועות מסוימים באזרחות מתפשרים על הנושא הניסיון כי יש יותר מקומות עבודה מעובדים.

לא צריכים ללמוד, לא צריכים תואר, אם הם למדו מקצוע נורמלי (כמו הנדסת תוכנה או אלקטרוניקה) ולא משהו תקוע אז הם ימצאו עבודה בלי ללמוד וכו', ויודע מה? אתה היית מת לקבל את המשכורת שהם יקבלו גם אם תקבל את המענק של עבודה מועדפת

למדו כמו גדולים. היום שוברים את הגב על מטוסים בטייסת תחזוקה. ואני בגיל 22 לא ארוויח דמי כיס של צה"ל.

פורסם

תחפש לי מודעות בתחום תוכנה או QA

אין כמעט אזכורים לתעודה בכלל, רק נסיון

ויודע מה? בסמ"חניק בלי שום תעודה (גם לא "טכנאי" של י"ג) עדיין ירוויח יותר ממך

מה הם למדו בדיוק? כי מתוכנה בטח לא לוקחים להיות חימושניק

פורסם

תחפש לי מודעות בתחום תוכנה או QA

אין כמעט אזכורים לתעודה בכלל, רק נסיון

ויודע מה? בסמ"חניק בלי שום תעודה (גם לא "טכנאי" של י"ג) עדיין ירוויח יותר ממך

מה הם למדו בדיוק? כי מתוכנה בטח לא לוקחים להיות חימושניק

חשמל ואלקטרוניקה, אם אני זוכר נכון.

פורסם

פתח עיתון תראה רשום במודעות דרוש X לבעלי תואר ראשון עם ניסיון / יוצאי ממרם/גאמא

פורסם

סבבה, אבל רוב הסיכויים שלא תתקבל לממר"ם או לגאמא.

פורסם

סיכוי קלוש? הבית ספר שבו למדתי י'-י"ב לא נחשב מי יודע מה מבחינת י"ג, ועדיין 50% התקבלו לבסמ"ח

מי שירצה להיכנס לממרם/גאמא יכנס, הכל טמון ברצון(מה שנשאר זה ללמוד ולעבוד).

פורסם

חשמל ואלקטרוניקה, אם אני זוכר נכון.

באסה, החיים קשים באלקט'...

סבבה, אבל רוב הסיכויים שלא תתקבל לממר"ם או לגאמא.

בולשיט, אם מהבית ספר שבו למדתי 50% מגיעים לממר"ם, ומהמכללה שבה אני לומד כרגע 100% מגיעים לבסמ"ח, אז זה באמת לא כזה קשה

לגאמא כן קשה להתקבל

מי שירצה להיכנס לממרם/גאמא יכנס, הכל טמון ברצון(מה שנשאר זה ללמוד ולעבוד).

פורסם

להנדסאים מכירים ב-18 נ"ז בטכניון ועד 40 במכללות. כך שאם ממשיכים לתואר ראשון במכללה זה כאילו למדת לתואר מלכתחילה.

אני לא מנסה להצדיק פה משהו... אבל כפי שאמרתי - יש יתרונות וחסרונות. אבל מי שאין לא מוטיבציה לקרבי ולא התקבל לגאמא (מסיבות טכניות! :'( ) ולעתודה (מסיבות עוד יותר טכניות ע"ע פסיכומטרי :'( :'( ) יש לו סיכוי של אחד לאלף להמשיך ללמוד ובכל זאת לצאת מורווח.

פורסם

אם הוא גר בחור יש לו את הפרוייקט פעמי עתידים

י"ג י"ד שנותן איזה 80 נ"ז במכללת סמי שמעון בב"ש

והכי יפה? בי"ג י"ד משלמים הרבה? אתה משלם 1200 שקל לשנה

פורסם

אם הוא גר בחור יש לו את הפרוייקט פעמי עתידים

י"ג י"ד שנותן איזה 80 נ"ז במכללת סמי שמעון בב"ש

והכי יפה? בי"ג י"ד משלמים הרבה? אתה משלם 1200 שקל לשנה

זה לא נכון, לפחות לא ממה שהסבירו לי.

היג-יד מבקש תשכר לימוד שלו לפי השכר של האוניברסיטה והצבא משלם 3/4 מזה והשאר התלמיד. ככה שכל פעם המחירים זזים אבל לא בהרבה בגלל שהצבא משלם 3/4...

פורסם

בי"ג י"ד רגיל אתה מתכוון? אני לא בי"ג י"ד רגיל

אני משלם רק על הקורסים האקדמיים שאני לוקח (במכללה האקדמית) ולא על הקורסים של הי"ג י"ד

פורסם

דבר אחד לא הבנתי, איך בן אדם שלא רוצה ללכת לקרבי הולך??

אם באמת לא היתה רוצה תאמין לי לא היתה הולך (זה חייב שיטוף פעולה שלך מההתחלה)

פורסם

כשאתה לא בן יחיד, עם פרופיל 97 וקב"א שמתאים לצוות אוויר, לא באמת אכפת להם מהשיתוף פעולה שלך

והקצין מיון (אחרי שסירבתי למלא מנילה שהכל היה בה קרבי) אפילו אמר לי במפורש "אם לא ייקחו אותך למודיעין או עתודה, אתה תלך לקרבי"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים