עבור לתוכן

להמשיך יג' - יד' או לא, זאת השאלה .. מה אתם אומרים ?

Featured Replies

פורסם

^^^^^

לא מדויק הוא יכול להיות קרבי יעד עם תעודת מקצוע . צריכים לדעת איזה מקצוע ללמוד .( יש יותר גרועים מקרבי )

• תגובות 43
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נתחיל בזה שאגיד: עכשיו אתה נזכר?!

אם כבר לא נרשמת ליג לא נראה לי שאתה כבר יכול(ממה שהבנתי מגישים לצבא בקשה ליג במרץ-אפריל).

אה, כמובן שיג-יד לא בא בחבילה אחת ואין ממש טעם לעשות יד(לא מוסיף כלום בכל הקשור במחשבים מלבד תוספת למשכורת בקבע).

אם אתה רוצה להיכנס לחידת מחשבים כלשהי ואין לך פרופיל נמוך מ64 כדי מאוד שתעשה יג, אחרת רוב הסיכויים שתיכנס לקרבי. מה שיג עושה בעצם "מבטל" לך תפרופיל ובגלל זה ממרם ישלחו לך זימון אם תעשה יג. בכלל אם תעשה יג ותסיים רוב הסיכויים שתיכנס ליחידת מחשבים כלשהי, אחרי הכל הצבא משקיע בך(ממן 3/4 משכר הלימוד) וירצה להישתמש בהשקעה שלו.

שאלת לגבי גאמא, היחידה הזו הרבה יותר עדיפה על ממרם מכמה סיבות והעיקרית מביניהם היא שזה יותר מעניין ולאחרונה ניהיה יותר ביקוש לגאמא ממרם מחוץ לצבא. אך להיכנס לגאמא הרבה יותר קשה. אם תרצה לנסות להיכנס אליהם יש לך שתי אופציות, או לדחות את הגיוס ולהתחיל במיונים לגאמא בסבב הקרוב או לעשות יג ולשלוח בקשה (למרות שיג לא יעזור לך באיזה שהיא דרך אבל יהיה לך תעודה נוספת ועוד משהו להוסיף לקורות חיים שלך).

החיסרון של יג הוא שאם תיכנס ליחידה של מחשבים יחתימו אותך לקבע של שנה בנוסף למה שנקבע(למשל בגאמא זה שנה קבע או שנה וחצי לא זוכר ולזה תוסיף עוד שנה).

כמובן שהכל פה מיוחס ליג מחשבים אבל ממה שאני יודע זה תקף לכל מגמה כלשהי ביג.

אה ובקשר לקרבי לכל אלה שממליצים, חוץ מחוויה לכל החיים זה לא יתרום לו בכלום, לא יהיה לו מקצוע ולא כלום הוא יצתרך לבזבז עוד 4 שנים~ על אוניברסיטה(כבר ציינתי שממרם/גאמא נחשבים מחוץ לצבא כמו תואר ראשון ולפעמים יותר?)

פורסם

תגידו, אם אני עושה י"ג-י"ד כמה זמן אני אצטרך אח"כ לעשות צבא?

פורסם

החיסרון של יג הוא שאם תיכנס ליחידה של מחשבים יחתימו אותך לקבע של שנה בנוסף למה שנקבע(למשל בגאמא זה שנה קבע או שנה וחצי לא זוכר ולזה תוסיף עוד שנה).

יד - תוסיף עוד שנה לשנה של יג

פורסם

תתגייס וזהו, תוותר על ה י"ג וה י"ד , זה לא שווה כלום (הייתי, עשיתי, היה חרא, זה חרא, זה לא שווה כלום, זה לא נותן כלום)

ואם אתה מתעקש או עושה את זה בשביל לא להיות קרבי או משהו, אז תעשה רק י"ג

לאן הגעת בסוף?

פורסם

ממה שהבנתי בזמן האחרון בגלל מחסור בתקציבים מקצצים את הקבע בצורה משמעותית ואפילו מבטלים אותו לגמרי, גם אם חתמתם.

פורסם
  • מחבר

בלבלתם אותי לגמריי, יותר ממה שהייתי מבולבל.

בנוגע לממר"מ, סבב המיונים לגיוס מרץ 08 הסתיים כבר לא ?!

מישהו יכול לאשר לי את זה ?

לפרוייקט גאמא אני לא חושב שאני אוכל להגיע (קב"א 53), דורשים יותר מזה לא ?

צריך פסיכומטרי בשביל גאמא ?

ולזה שאמר שההרשמה ליג' - יד' מסתיימת במרץ-אפריל, יכול להיות שאתה מתבלבל עם ההרשמה לעתודה ?

פורסם

אני כמעט בטוח שכבר לא תוכל להיכנס ליג השנה(כלומר להתחיל ללמוד אחרי החופש הגדול הקרוב). אבל תקשר לצבא ותשאל..

לא צריך שום פסיכומטרי לגאמא/ממרם. קאב 53 זה המינימום לגאמא, שלח להם פקס שאתה מעוניין בזימון אבל תצתרך לדחות את תאריחך הגיוס שלך כי אתה מתגייס לפני הסבב הקרוב של גאמא.

פורסם

לי"ג סביר להניח שיהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להרשם

לעתודה בכלל בלתי אפשרי

לגבי גאמא, לא צריך פסיכומטרי אבל צריך ידע מצוין בתכנות

בכל מקרה רד מהי"ד, כי אי אפשר להתמיין לבסמ"ח מי"ד (חוץ מפרוייקטים מיוחדים, כמו זה שאני נמצא בו) אלא רק מי"ג

פורסם
  • מחבר

לי"ג סביר להניח שיהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להרשם

לעתודה בכלל בלתי אפשרי

לגבי גאמא, לא צריך פסיכומטרי אבל צריך ידע מצוין בתכנות

בכל מקרה רד מהי"ד, כי אי אפשר להתמיין לבסמ"ח מי"ד (חוץ מפרוייקטים מיוחדים, כמו זה שאני נמצא בו) אלא רק מי"ג

לעתודה אני כבר רשום, ואני כרגע בשלב שבו אני יורד מזה,

מסיר את המועמדות שלי ..

אמרו לי שניתן לעבור מעתודה אקדמאית ליג' - יד' ולכן עצרתי את זה כרגע.

האם זה נכון בכלל ?! זה אפשרי לבטל את ההרשמה לעתודה ובו-זמנית להעביר את זה להרשמה ליג' - יד' ?

או שבכל מצב, אני כבר לא יכול להגיע ליג' - יד' ?

תודה רבה מראש,

שבת שלום.

פורסם

לדעתי זה בלתי אפשרי, אבל תנסה לבדוק עם המכללה שבה אתה רוצה ללמוד

פורסם

קרבי לא יתן לו כלום?

קרבי יהפוך אותו לבנאדם בוגר יותר ורציני יותר.

גם ככה הסיכוי שהוא יתקבל לגאמא או ממר"ם אפסי, אז למה לעשות בשביל זה י"ג?

לך לצבא, תעשה טיול ותלך ללמוד. יהיה לך מעניין, כיף ותצא עם תואר.

פורסם

פעם לפני הרבה שנים י"ג - י"ד היה שווה משהו. היום זה לא שווה כלום. מתי לאחרונה פתחת לוח קריירה וראית דרישה לבוגרי י"ג - י"ד? נכון, אין כזה דבר. היום חייבים תואר. י"ג - י"ד שווה רק אם אתה נכנס לקבע, כי הם מקבלים תוספת משמעותית במשכורת.

אתן לך דוגמא אמיתית: לפני מספר שנים הכרתי אנשים שעשו את הטעות האיומה הזאת. אני התגייסתי באוגוסט 04, הם המשיכו ללמוד. בעוד 67 ימים אשתחרר מצה"ל ואתחיל לחיות. הם התגייסו שנתיים אחרי כי עשו י"ג - י"ד, ישתחררו בגיל 23 (במקרה הטוב) עם "תעודה" שלא שווה כלום באזרחות ורק בגיל 24 - 25 יתחילו ללמוד לתואר. (אולי) ואתה יודע איפה הם משרתים? טייסת תחזוקה במצפה רמון.

אם אתה רוצה לבזבז שנתיים מהחיים על תעודה שתוכל לנגב איתה את התחת וסיכוי קלוש להתקבל ליחידת מחשוב של צה"ל - לך על י"ג - י"ד. לדעתי זה בזבוז זמן נוראי. תתגייס, סיים עם זה ותתחיל ללמוד לתואר.

פורסם

קרבי לא יתן לו כלום?

קרבי יהפוך אותו לבנאדם בוגר יותר ורציני יותר.

גם ככה הסיכוי שהוא יתקבל לגאמא או ממר"ם אפסי, אז למה לעשות בשביל זה י"ג?

לך לצבא, תעשה טיול ותלך ללמוד. יהיה לך מעניין, כיף ותצא עם תואר.

נו ו.. מה האלה? אני בוגר, אז?

פעם לפני הרבה שנים י"ג - י"ד היה שווה משהו. היום זה לא שווה כלום. מתי לאחרונה פתחת לוח קריירה וראית דרישה לבוגרי י"ג - י"ד? נכון, אין כזה דבר. היום חייבים תואר. י"ג - י"ד שווה רק אם אתה נכנס לקבע, כי הם מקבלים תוספת משמעותית במשכורת.

אתן לך דוגמא אמיתית: לפני מספר שנים הכרתי אנשים שעשו את הטעות האיומה הזאת. אני התגייסתי באוגוסט 04, הם המשיכו ללמוד. בעוד 67 ימים אשתחרר מצה"ל ואתחיל לחיות. הם התגייסו שנתיים אחרי כי עשו י"ג - י"ד, ישתחררו בגיל 23 (במקרה הטוב) עם "תעודה" שלא שווה כלום באזרחות ורק בגיל 24 - 25 יתחילו ללמוד לתואר. (אולי) ואתה יודע איפה הם משרתים? טייסת תחזוקה במצפה רמון.

אם אתה רוצה לבזבז שנתיים מהחיים על תעודה שתוכל לנגב איתה את התחת וסיכוי קלוש להתקבל ליחידת מחשוב של צה"ל - לך על י"ג - י"ד. לדעתי זה בזבוז זמן נוראי. תתגייס, סיים עם זה ותתחיל ללמוד לתואר.

ממה ששתיכם לא מבינים זה שהיג לא נועד כדי להשיג עבודה אחרי הצבא אלא הוא נועד לפתוח לך מקצועות בצבא. מה שיוביל אחרי הצבא למשרה בטוחה עם משכורת גבוהה. שכל זה עדיף על לבזבז 3 שנים בשמירות ואז ללכת ללמוד 4 שנים(מה גם אין ניסיון במקצוע, דבר שאצל יוצאי צבא יש).

אתם חושבים על זה כעשה צבא וגמור עם זה. אבל אתם צריכים גם לחשוב מה הלאה...(הזכרתי כבר תשכר לימוד באוניברסיטה?).

עריכה:

אה ואולי אתה(Chymes) מסיים צבא בגיל 21 ויוצאי יג ב23 אבל בגיל 24(גג) ליוצאי יג מהצבא כבר תיהיה עבודה עם משכורת מצויינת, ואתה איפה תיהיה?

כמובן שכל זה במידה ונכנסת ליחידת מחשבים טובה.

פורסם

פעם לפני הרבה שנים י"ג - י"ד היה שווה משהו. היום זה לא שווה כלום. מתי לאחרונה פתחת לוח קריירה וראית דרישה לבוגרי י"ג - י"ד? פתח עיתון בחורצ'יק, אתה מפספס הרבה דברים, מה שמחפשים זה נסיון ולא תעודה נכון, אין כזה דבר. היום חייבים תואר. בולשיט, אם אתה יוצא בסמ"ח גם בלי תעודה אתה תמצא עבודה י"ג - י"ד שווה רק אם אתה נכנס לקבע, כי הם מקבלים תוספת משמעותית במשכורת. אפילו לא קרוב למה שמקבלים אח"כ באזרחות

לא צריכים ללמוד, לא צריכים תואר, אם הם למדו מקצוע נורמלי (כמו הנדסת תוכנה או אלקטרוניקה) ולא משהו תקוע אז הם ימצאו עבודה בלי ללמוד וכו', ויודע מה? אתה היית מת לקבל את המשכורת שהם יקבלו גם אם תקבל את המענק של עבודה מועדפת

סיכוי קלוש? הבית ספר שבו למדתי י'-י"ב לא נחשב מי יודע מה מבחינת י"ג, ועדיין 50% התקבלו לבסמ"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים