עבור לתוכן

טווח דינמי/2007WFP Gamma

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל להתייאש :s07:.

עד היום המסך היה מכוון על מצב desktop בגלל בעיות ה-banding. הבעיה התחילה כשהבנתי שאני לא רואה חלק מהגוונים במצבי טווח דינמי רחב (אני מדבר כרגע על שחור לבן), ז"א במסכי CRT, פתאום צצו פרטים שלא ראיתי אצלי.

כרגע המסך מכוון על בהירות 50, צבעים ב-normal ובלי שום תוכנת gamma. בדיקה זריזה ולא אמינה במיוחד אומרת שה-gamma של המסך שלי הוא סביב ה-2.2 שזה סבבה.

אבל אז העלתי את התמונה הבעייתית ושיחקתי עם מצבי המסך והפלא ופלא, ההבדלים עצומים.

אני מצרף קטע מתמונה, אתם מוזמנים לשים אותו על מסך מלא ולדפדף בין המצבים השונים (desktop/multimedia/gaming) ולראות את ההבדלים.

אוקי, אז יש הבדלים - רק עכשיו נשאלת השאלה על מי מהם אני אמור לסמוך כשאני מעבד צילומים?

(ואם כבר - יש דרך לכוון את המסך לטמפ' 6500 ? זה אמור להיות PC RED?)

modetestyn9.th.jpg

פורסם

ההבדל בין המצבים השונים מתבצע בהפעלת מוניפולציות על הגאמא של המסך בצורה שמבהירה את גווני ה Midtone

כנראה שהגאמא של המסך לא מתאימה לסביבת העבודה שלך ויש צורך לכייל אותה, אני ממליץ שתנסה את זה.

בנוסף בשביל לקבל נקודה לבנה קרובה יותר ל 6500K אני ממליץ פשוט לעבור ממצב PC Normal ל PC Custom בלי לשנות

את הערכים של ה RGB, אם המסך בהיר מידי אתה מוזמן להוריד אותם באופן שווה בשביל לשחק עם הנקודת פתיחה המקסימלית

של הגבישים, יחס הניגודיות של המסך(שנמוך למדי גם ככה) יסבול אבל תקבל בהירות לבן סבירה בלי להשפיע על בהירות

השחור ככה שגוונים כהים עדינים לא יעלמו לך מהמסך.

ספציפית ב 2407WFP שלי אני לא רואה שינוי משמעותי בין המצבים, מצד שני הוא מכויל עם קלורומטר ככה שזה סביר..

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הלינק, זה הוכיח את מה שפחדתי, מדובר בחוסר כיול של המסך.

אחרי משחק של כ-20 דק' עם התוכנה, אני יכול לומר שאני צריך כנראה להשיג מכייל אמיתי.

התוצאה אומנם טובה יותר מאשר המקור, אך היא איננה עיקבית, בעיקר בנטיה לגווני ירוק, כך שאינני ממהר להסתמך על ה"כיול עינים" שלי.

(אבל פתאום ההבדל בין מצבי המסך השונים קטן בהרבה.)

נו, כנראה שהמקצוע באמת הופך אותי לקטנוני.

הממ... יש שירות השכרה למכיילים? (לא בא לי להוציא כ"כ הרבה כסף לשימוש כ"כ מועט...)

מישהו עם מכייל מאיזור חיפה מעוניין להיות נחמד? :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים