עבור לתוכן

הונג קונג: התנ"ך גס ואלים, יש לסווגו כבלתי הולם

Featured Replies

פורסם

זה לא מדויק ישו היה מטיף אם מאמינים

משהו בסגנון כת

ודברים מסוימים מישו הלכו לנצרות

אבל נכון לא רק

הצלב ביכלל הגיע מרומה ולא בתור דבר דתי אלה "הכיסה החשמלי " שלהם

חלק מהדברים הגיעו מהיהדות

חלק מאמונות אחרות

אבל בסך הכל היא הייתה דת "נוחה" ליכנס אליה אחרי שהרומים אימצו אותה

ישו הטיף לפצפיזם ואהבת האדם והאלוהים וכל מה שטוב ויפה. אפשר להגיד שהוא היה ההיפי הראשון בהיסטוריה, רק עם כוונות רציניות. זה שמאמיניו עיוותו את כל מה שניסה ללמד אותם, לא הופך את דרכם לדרכו. לא הייתי אומרת שזה כת. אולי זרם חדש ביהדות, אחרי הכל היה יהודי שומר מצוות. עכשיו באותה מידה אפשר יהיה לקרוא לכל זרם ביהדות שלא מוצא חן בעיניך כ"כת" (טוב, את הזרם האורטודוכסי באמת בא לי לסווג ככת).

אוי הבורות...

ישו (או ישוע... שזה קיצור של יהושוע), רצה רק להקים זרם ביהדות כמו שהיו הקנאים, או התנאים או הסיקיים או איסיים... שדגלה בשלום וכיו"ב.

מה שהתלמידים שלו עשו ממנה אחרי מותו הוא בכלל אבל בכלל לא מה שהוא התכוון אליו... אני בטוח שהדבר האחרון שהוא היה רוצה להיות זה סוג של אל כי בסך הכל הוא היה בנאדם צנוע (בנו של נגר...)

הוא נולד כיהודי ומת כיהודי לכל דבר והוא ממש לא היה היהודי היחידי שנצלב... זאת היתה שיטת ההרג המקובלת בעולם ההרומאי.

:yelclap::goodposting:

וכן, ישוע בן פרחיה בכלל היה אדם אחר שנולד אולי 100 שאנה אחרי שעצמותיו של ישו כבר התייבשו כליל.

עזאם, אתה רוצה להכפיש שם של בנאדם, בנאדם שלא הכרת ושלא עשה לך דבר, שחי היה לפני 2000 שנה, זה כל הסיפור.

• תגובות 87
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וכן, ישוע בן פרחיה בכלל היה אדם אחר שנולד אולי 100 שאנה אחרי שעצמותיו של ישו כבר התייבשו כליל.

עזאם, אתה רוצה להכפיש שם של בנאדם, בנאדם שלא הכרת ושלא עשה לך דבר, שחי היה לפני 2000 שנה, זה כל הסיפור.

יהושוע בן פרחיה היה רבו של ישו,"יאשה" שלך ידידו של האדם.

ולי אישית מאוד נוח להכפיש אותו (הוא לא מגיע להגדרת בן אדם מבחינתי הוא איפה שהוא בין תולעת לרפש)

על שפילג את העם שלי וגרם לעוד שינאה כלפי היהודים.

ועד שאת מרביצה בנו היסטוריה הייתי מציע שתלמדי אותה לפני.

פורסם

השם ישמור מ"יהודים" כמו הישו הזה .

בגלל הטמבל הזה הנוצרים טבחו מאות אלפי יהודים אם לא יותר .

פורסם

על שנאת חינם כבר שמעתם?

פורסם

השאלה האם את שמעת על זה ואם כן האם הפנמת אותה?

מה שבטוח ישו שידע עליה לא ממש הפנים אותה.

פורסם

מה אתה חושב? שאם לא הייתה נצרות היהודים היו חיים בשלום ובאחווה ולא היו מבצעים בנו פוגרום כל שני וחמישי? ולא הייתה שואה? בולשיט.

כמו שדריה אמרה - שנאת חינם... תמיד מחפשים מקור לשנאה, ותמיד מוצאים אותו.

דווקא ההפך, הנצרות, לאחר רדיפתה את היהודים היא עכשיו מאוד "אוהדת" יהודים... כל האוונגליסטים ואלה, אנחנו בשבילם עם הספר - בעלי הברית הישנה(אני מדבר על רוב הנוצרים לא על כולם, ברור שיש כאלה שמתים לראות אותו בקבר אבל עובדה - גם יש יהודים שמתים לראות את כל הנוצרים בקבר רק בגלל שהם נוצרים... הנה לך, עוד דוגמא לשנאת חינם).

פורסם

*מתייחס לפוסט הראשי*

נכון בהחלט.

צריך לעשות זאת גם בארץ.

פורסם

אם אני מתעב את ישו , אז זה שנאת חינם ? בולשיט

ז?כ?ר צ?ד??יק, ל?ב?ר?כ?ה; ו?ש??ם ר?ש??ע?ים י?ר?ק?ב.

אומרים חז"ל כל המזכיר צדיק צריך לברכו , וכל המזכיר רשע צריך לגנותו .

פורסם

אבל מדוע לתעב את ישו? בוא נתייחס אל הבן אדם כבן אדם כרגע, ולא כנביא ובן המשיח שעשו ממנו לאחר מותו.

לתעב את ישו בגלל מעשי ה"כנסייה הקתולית"(שבכלל הייתה רעיון של פאולוס) זה כמו לתעב את הביטלס שבגלל השיר שלהם "הלטר סקלטר" צ'רלס מנסון רצח המון אנשים... נו באמת.

פורסם

אתם באמת חושבים שישו עשה את מה שעשה במטרה לרצוח יהודים? אז כנראה שאתם לא ממש בקיאים בהיסטוריה(כפי שציינת על עצמך בשלב מוקדם יותר של הדיון): נהפוך הוא! כל תורתו של ישו הייתה שאם מישהו סוטר לך, לתת לו גם את הלחי השנייה. אנטי מלחמות-שנאה-וכל הדברים השליליים בעולם.

אני ממש לא נוצרי, אפילו לא קרוב לזה, ואני לא מאמין שישו הוא אלוהים או הבן של אלוהים או אפילו חיית המחמד של אלוהים, אבל אני לא מזלזל בו כאדם ובדעות שלו. בסה"ך אני מאמין שהוא לא רצה לפגוע ביהודים או באנשים אחרים, אלא לעשות טוב לאנשים בעולם. זה שהממשיכים שלו עיוותו את דבריו ואת הדברים שהוא הטיף להם, זה כבר לא אשמתו.

פורסם

ישו היה פאצפיסט. לשנוא אותו זה כמו לשנוא את הדאלי לאמא. :s07:

פורסם

אני שונא את הדאלי לאמא - יש לו גלימה מגניבה - ולי אין! :pissed:

פורסם

ישו היה פאצפיסט. לשנוא אותו זה כמו לשנוא את הדאלי לאמא. :s07:

אוי נו באמת

פורסם

אוי נו באמת אתה בעצמך. אתה מחפש להאשים מישהו ומצאת לך שעיר לעזעזאל.

פורסם

אם אתה רוצה לשנוא מישהו (ובאמת לא חסר), תשנא את תלמידיו שלקחו את התורה שלו (שזו למעשה היהדות "ההומניטרית") הקצינו אותה, שיבשו אותה ולמעשה ניתקו אותה מהיהדות ב"כח", על ידי שבירת חוקין כמו כשרות אל אחד וכו'.

נצרות הפכה למעשה שילוב בין עבודת אלילים ואמונה באל אחד בכל שהיא משלבת את שניהם.

האלילים הם"רוח הקודש" ו"ישו".

אמונה באל אחד, היא צעד אחד לפני אמונה בלי אלים.

ובכל מקרה, זו היתה דת אלימה בראשית דרכה.

כיום האיסלאם בנקודה שבה היתה הנצרות לפני 1000 שנים בערך.

ולנושא :)

אם מישהו קרא את הכתבה, הוא היה יודע שזה לא בדיוק כמו שהכותרת פה אומרת אלא ניסיון השוואתי "שאם מתייגים את העיתון הזה, למה לא את הספר הזה!?"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים