עבור לתוכן

הונג קונג: התנ"ך גס ואלים, יש לסווגו כבלתי הולם

Featured Replies

פורסם

ישו לא גנב כלום, או שלא הבנת נכון, או שבכלל לא למדת או שזה סתם כיף לך להשמיץ את ישו כי זאת אופנה ביהדות עוד מאז שהוא בכלל היה קיים. ישו היה יהודי בדתו ואמונתו, הוא מעולם לא עשה דבר אשר סותר את היהדות וגם לא המציא דת חדשה. זה שבאו אנשים אחריו ועשו ממנו טוטם (TOTEM) זה כבר משהו אחר.

ישו היה פצפיסט, מרפא (healer) וממציא דרך חיים חדשה, לא גנב ולא איש דת. פשוט למקימי הכנסייה היה נורא נוח להציג אותו באור כזה או אחר כדי להשליט את דעתם. קח לדוגמא את הטענות שמריה מגדלנה היתה זונה. נהפוך הוא, היא היתה חולת נפש שישו, לפי המסורת, עשה בה "גירוש שדים" וריפא אותה. ב-1945 נמצאו במצריים כתבים גנוסטיים שסתרו כמה טענות נפוצות בנצרות והציגו עדויות בהן תלמידיו של ישו קינאו ביחסיו עם מריה מגדלנה ורכשו לה שנאה.

האמונה שאתה מספר באלה מסויימת, עם תינוק בזרועותיה, קיימת בכל דת פוליטאיסטית ואין צורך בגניבה. זה דבר מאד אנושי שכל בן אנוש יכול להקשר אליו - נושא הלידה והאמהות. מה בעצם נגנב פה? תהליך ביולוגי בן מיליוני שנים, הלוא הוא הלידה ודאגה לצאצא?

• תגובות 87
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דריה , ישו היה תלמיד של אחד מגדולי האמוראים (רב בתקופת התלמוד ) , ואותו אמורא העיד עליו שהוא נואף נשים :screwy:

פורסם

צופן דה וינצ'י הוא לא האמת המוחלטת :screwy: מה עשית ממנו?

נהפוך הוא, הספר מלא באי סתירויות, ובדברים שלא הוכחו חד משמעית.

פורסם

.

פורסם

דריה , ישו היה תלמיד של אחד מגדולי האמוראים (רב בתקופת התלמוד ) , ואותו אמורא העיד עליו שהוא נואף נשים :screwy:

את התיאוריה הזאת עוד לא שמעתי. כל מה שידוע עליו בוודאות זה שהוא כל הזמן היה מוקף בקבוצה של גברים, התלמידים שלו, משהו שאפילו בזמנו היו מרימים עליו גבה ומעלים חשדות. הקשר היחיד שהיה לו עם אשה, כך מתפרש מכל הכתבים, היה עם אותה מריה מגדלנה. אין אמנם הוכחות מוצקות מדיי כך שהיו נשואים או שהיו בני-זוג, אך ידוע שהיא היתה בין היחידים שהתאבלו וקוננו עליו בגלוי, למרות הסכנה שבכך, שכן, הרומאים ציוו להעניש כל מי שיימצא מקונן על ישו מחשש שמשתייך לקבוצת התלמידים שלו, אשר נתפסו על ידי הרומאים כקבוצה מהפכנית ומסוכנת.

צופן דה וינצ'י הוא לא האמת המוחלטת :screwy: מה עשית ממנו?

נהפוך הוא, הספר מלא באי סתירויות, ובדברים שלא הוכחו חד משמעית.

אני יכולה להגיד את אותו הדבר על התנ"ך או הקוראן או הברית החדשה, אלא שיכול להיות שאמצע את עצמי על המוקד.

לא עשיתי מן הספר כלום. אני חושבת שזה ספר מעניין שמעלה נקודות מאד מסקרנות שיכול לתת אלטרנטיבה לדרך המחשבה המקובלת. יש אנשים שמסתפקים במה שאיזה כומר אומר להם, ויש ספקנים שמחפשים משמעות אחרת. אני לא חושבת שכל מה שכתוב שם נכון אבל הספר מסתמך על ספר אחר (בחלקו). חפש את "הכתבים הגנוסטיים".

לצורך העניין, אינני נוצריה או מסמפטת את הנצרות. אני פשוט הייתי רוצה להחזיר את ישו למימדיו האמיתיים. הוא לא היה בן האלוהים, הוא היה אדם. אדם טוב אך עדיין אדם. אני חושבת שנעשה בדמותו שימוש פסול כדי להנחיל על חצי מהעולם דרך חיים שנוגדת את כל מה שהאמין בו, לצרכים כלכליים ופוליטיים.

ישו בן זונה

ומוחמד גנב מניאק

אוי! איזה חכם אתה! כמו אלו שעומדים בצומת צועקים "היידה ביבי" ו"רבין הנאצי". :screwy:

פורסם

אוי! איזה חכם אתה!

נכון?... ואני גם אוהב את עצמי מאוד

פורסם
:kopfpatsch:
פורסם

קצת מוזר בהתחשב בעובדה ש"תקופת האמוראים"("תקופת התלמוד") החלה קצת אחרי שנת 200 לספירה ונגמרה קצת לפני 400 לספירה... ::)

פורסם

אתה מתכוון ל200 עד 500 לספירה.

פורסם

אכן, צדק בדברייך.

זה לא משנה את העובדה שהאמוראים חיו(ופעלו) הרבה מאוד זמן אחרי שישו שכב עמוק עמוק בקבר(או היה עמוק עמוק בגן עדן, זה לא משנה).

פורסם

טעות שלי , הוא היה תלמיד של אחד מגדולי התנאים רבי יהושע בן פרחיה זצ"ל

שמופיע במשנה , כידוע חכמי המשנה הם תנאים , וחכמי הגמרא הם האמוראים

ציטוט ממסכת אבות

יהושוע בן פרחיה וניתאי הארבלי קיבלו מהם. יהושוע בן פרחיה אומר, עשה לך רב, וקנה לך חבר;

מי שלא מאמין שיעשה חיפוש בגוגל " רבי יהושע בן פרחיה ישו " ויראה את כל הספורים בנושא

אבל יש מחלוקת אם ישו היה תלמיד של אותו תנא ממסכת אבות , או שאולי מדובר בחכם אחר בעל אותו שם

פורסם

באותו מקור מסופר כי יהושע בן פרחיה היה רבו של ישו הנוצרי, ותקרית שהתרחשה כשחזרו מאלכסנדריה לירושלים גרמה להתפקרותו (בתרגום לעברית):

נזדמן יהושע בן פרחיה לפונדק והתייחסו אליו בכבוד רב, שיבח אותם, כמה נאה אכסניא זו, אמר לו ישו הנוצרי, עיניה של בעלת הפונדק טרוטות, אמר לו: רשע, בכך אתה עוסק, הוציא ארבע מאות שופרות ונידה אותו. כל יום היה בא ישו לפניו ולא קיבל אותו. יום אחד היה קורא ר' יהושע קריאת שמע, בא ישו לפניו, היה בדעתו לקבלו, סימן לו בידו שימתין אך ישו חשב שדוחה אותו לגמרי. הלך והעמיד לבנה ועבד אותה. אמר לו ר' יהושע: חזור בך, אמר לו: כך מקובלני ממך: כל החוטא ומחטיא את הרבים אין מספיקים בידו לעשות תשובה.

מבחינה היסטורית, העלו כמה מבעלי התוספות (מפרשי התלמוד) את ההשערה כי אין מדובר כאן בישו מייסד הנצרות אלא באדם אחר, שהרי יהושע בן פרחיה חי יותר ממאה שנים לפני ישו מייסד הנצרות, וייתכן שגם במקומות אחרים בתלמוד שנזכר שם זה אין הכוונה לאותו האיש.

*נלקח מוויקפדיה

פורסם

אני ממש לא בקי בנושא הזה , אבל כמו שאמרתי יש טוענים שמדובר ברב אחר בעל אותו שם ,

ולא רבי יהושע בן פרחיה המוזכר במשנה .

פורסם

ישו לא ייסד את הנצרות ואם היה רואה מה נהיה על מה שניסה ללמד אנשים, היה מתעלף ומתפגר במקום.

פורסם

וואי, מה עשיתם מהדיון הזה... ::):sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים